Editörler : ayşegül bgm
18 Ağustos 2010 11:00

Üniversite hast, kadrolu hemşire olarak çalışıp istifa ederek 4/b 'ye geçmek doğrumu sizce????

Arkadaşlar ben şu anda bir üniversite hastanesinde kadrolu hemşire olarak 8 yıldır çalışıyorum. Ancak devlet hastanesinde çalışmak istiyorum ve bunun için kadromdam istifa ederek yapılacak ilk alımlarda 4/b li tercih yapmam gerekiyor. Daha önce böyle birşey yapan varmı aranızda ya da istifa edip 4/b ye geçmek ne kadar doğru olur?? bu konuda fikir ve önerilerinizi bekliyorumm.


tuananur1
Aday Memur
20 Ağustos 2010 09:26

çevrenizde böyle bir örnek varsa ve bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirimm

20 Ağustos 2010 10:42

arkadaşım üniversitede hemşire olmak çok zor ben iki yerdede çalıştım devlet ne kadar yoğun da olsa tıp fakültesi gibi olmaz kadro olayına gelince senin için rahatlıkmı önemli yoksa kadromu önemli bunun ayrımını kendin yap ona göre tercih te bulun ama bana sorarsan eğer rahat olup 4 b olamak daha mantıklı.......


minarebiliş
Müsteşar
20 Ağustos 2010 11:29

doğru olacağanı sanmıyorum


WBC
Aday Memur
20 Ağustos 2010 12:00

asaletin tastiklendiyse eger ki tastiklenmiş istifa edip 4-b ye başlayabilirsin.aradan 6 ay gectikten sonra yeniden atamalarda yine kadrolu olarak bu sefer istediğin kuruma kadrolu olarak atanabilirsin.

saygılar...


tuananur1
Aday Memur
20 Ağustos 2010 12:08

yorumlarınız için çok teşekkürler.. evet asaletim tasdiklendi ve 8 yıldır üniversiteden nasıl kurtulurum diye düşünüyorum ve sözleşmeli olayı bana da çok mantıklı geldi. ama bilen birilerinin de tavsiyelerine ihtiyacım var. sözleşmeli atanırsam 6 ay sonramı kadrolu atamaya başvurabiliyorum??


WBC
Aday Memur
20 Ağustos 2010 12:19

istifa sonrası yeniden dönüş alımları oluyor heryıl.bunu kurumlar yapıyor.bunlara başvurabilirsiniz.


tuananur1
Aday Memur
20 Ağustos 2010 14:36

istifa sonrası atamanın kesin olmadığını ve istifa sonrası atanma durumunda istifa ettiğiniz kurumdan başlatıyorlarmış beni üniversiteden bu şekilde bilgilendirdiler. bu durumda istifa edip evde durmak benim için biraz lüks olur. bu nedenle istifa edip 4/b liye geçmeyi düşünüyorum, bu nedenle kpss ye girdim temmuzda.


WBC
Aday Memur
20 Ağustos 2010 16:25

güzel düşünce lakin kurum size yanlış bilgi vermiş.kendi kadronuzun bulunduğu tüm kurumlara müracaat edebilirsiniz.

zaten geri dönüşlerde alımlarda ünvan ünvan yapılıyor.

örneğin hemşireiseniz hemşire kadrosu açan heryere müracaat edebilirsiniz...


tuananur1
Aday Memur
20 Ağustos 2010 19:44

bunu bilmiyordum, zaten üni. hastaneleri personel kaybetmemek için herşeyi yapıyor, doğruları saptırmak da buna dahil


oznur-65
Aday Memur
22 Ağustos 2010 21:50

üniversite hastanesinden istifa edip 4/b li olarak 7 -8 ay çalıştıktan sonra bahsedilen açıktan atama kurasıyla şu an benimde bulunduğum bir devlet hastanesinde çalışan arkadaşım var. bu çokta zor değil ben istifa edin derim.


tuananur1
Aday Memur
25 Ağustos 2010 09:59

peki arkadaşlar 4/b li olarak çalışırken açıktan atama kurasına başvurabiliyormuyuz????


alpgazi46
Aday Memur
05 Kasım 2010 15:57

arkadaşlar kafam cok karıstı ben bi üni hastanesine 4bli alındım.ama hala evraklarımı goturmedım.ben üniversitede kadroya geçsem devlet hastanesine tayin isteyebiliyo muyum? asaletin tasdiklenmesi, nedir?yeni mezunum ve hiç çalısmadım


gguull
Şube Müdürü
05 Kasım 2010 16:05

alpgazi46,bir ünv.hastanesinden ista,ifa eden 4b li olarak sana şöyle anlatayaım,öncelikle son orada kadroya geçemezsin,şöyle olur ancak,kpss ye girersin kadrolu hemşire sğlık memuru alımlarına başvurup atanma yolyla denk gelirse ancak orada kadrolu olursun.yoksa 3-5 sene çalışayım kadroya geçerim diye düşünme sana böyle deilerse bile yalan söylemişler bu1,gelelim 2.konuya,kadroya geçtikten sonra devlet hastanesine geçebilirsin fakat onda da sağlık bak.kurumlar arası geçiş zamanları oluyor o zmn başvurman lazım.3konu,asalet tasdik konusu ise şu,senin memuriyetini bağlı olduğun idare onaylıyor rektöre kadar bu belge gidiyor rektörde bu personelin asalti tasdiklenmiştir gidebilir diye altına imza çakıyor o zmn gidebiliyosun.ayrıca gideceğin zaman eleman sıkıntımız var bilmem ne diye kadrolu elemanları göndermek istemezler.yerine birini bulduğunda da kabul etmezler benim arkadaşım 3 yıldır çalılıyor 1 senedir de o baştaki kokuşmuşların imzasına bakıyor yerine de birini buldu ama idare kabul etmiyor.yüksek bir yerlerden torpillerle dönüyor bu iş anlayacağın.anlamadığın bir yer olursa çekinmeden sorabilirsin,ünv.dönen herşeyden haberim var!


gguull
Şube Müdürü
05 Kasım 2010 16:11

ayrıca sana şunu diyim,sözleşme imzaladın mı?inşallah imzalamamışsındır.çünkü şimdi kpss puanın iyiyse bile sağlık bak.4b li olarak başvuramıosun.yeni mezun olmuşsun ben seni aydınlatıcam kafanda soru işareti kalmasın lütfen.


alpgazi46
Aday Memur
05 Kasım 2010 22:22

tskr ederim bilgilendirmen için ggull .. 84 aldım kpss den sözleşme imzalamadım.belge filanda götürüp teslim etmedim..sadece netten kazandıımı gördüm bi sorun olmaz galiba...


gguull
Şube Müdürü
05 Kasım 2010 23:46

şimdi şöyle ki,bence iyiki de sözleşme imzalamamışsın derim,çünkü,şimdi şöyle başlıyım.ben temmuzdaki atamalarda 4b li olarak sağlık bak.atandım fakat ünv.de de 4bliyim diye diğer 4b liler gibi mağdur oldum.bunun sebebi de 4b li istifa ettikten sonra üzerinden 1 yıl geçmedikçe başka kurumlarda 4b li çalışamaz diye aptalca bir kanun çıkarmışlar.torba kanunu die.o yüzden kaldım.yoğunluk stres herlşey sorun arkadaşım ünv.hastanelerinde ben yaşadım biliyorum.bak ne güzel kpss puanında iyiymiş,ben bekle derim bakanlığın alımlarını,ilk seferde olmasa bile 2.kesin gidersin.84 gibi güzel bi puanı ünv.hastanesinde 4b li olmak için heba etme derim.ben sırf tekrar atanabilmek için istifa ettim şimdi başka bir özelde çalışıom.eğer maddi sıkıntın çok yoksa otur bekle,eğer varsa git özelde çalıl bence daha iyi ama özellerde de şöle bir durum var sözleşme imzalarken çok iyi oku,"en az 3 yıl işten çıkmayacağım" gibi şartların altına imza attıryorlar ki gelen eleman hemen gitmesin diye aksi taktirde tazminat davası açıo hastaneler. ben yerinde olsam beklerdim.ünv.kahrını yaşamayan bilmez.yardımcı olduysam ne mutlu bana.


alpgazi46
Aday Memur
06 Kasım 2010 10:20

bende boş durmamak için üni.de başlıyım kadroluda devlete gecerim die düşünüyodum ama arastrdm devlet kadrolu alım yapmıomus.şimdi vazgectim üni. hastannesinde iiki imzalamamısım daha sözleşmeyi bu puanımla memleketim alır doğu sayılıyo cunku tercıh eden cok olmaz.once yerlesenler hep 70lerle yerlemıs..beklıcem artık 3 ay kadar daha:(( özelde calısmak ıstemıyorum cok yıpratıyolar meslekten bıktırıyolar ınsanı..cok yardımcı oldun gercekten cok tskr ederım tekrar keske herkes senın gıbı olsaydı ben uni.de hemşirelerle konusmaya gıttım kımse senın gıbı acıklama yapıp dogruyu anlatmadı..simdi çok sukrediyorumki imzalamadım ömrümün sonunda kadar cekemzdim üni.hastanesini senin gibi istifa ederdim kesin...


gguull
Şube Müdürü
06 Kasım 2010 10:26

rica ederim ne demek,ben çok çektim sen ve senin gibiler benim yaşadıklarımı yaşamasın istedim.boş kalmıyım diye girdiğinde atandığında bile çıkamıyorsun öyle illet bir yer yani.bence doğru karar verdin.4b li sağlık bak.olmak ünv.kadrolu olmaktan iyidir.aklına takılan bişey olursa bildiğim kadar cevaplamaya çalışırım.yolun açık olsun.

06 Kasım 2010 15:01

arkadasım saglık bakanlıgı kadrolu alım yapmıyor kı sen kadrolu alıma basvuracaksın.kadrolu alan yıne unıversıte hastanelerı.eger calsıtıgın unıversıte hastanesı cok yogunsa daha kucuk bır ıldekı bır unıversıte hastanesıne tayın ıstersın.daha rahat olmak ıcın.ancak sozlesmelı olmaya kalkısma bence.cunku ısmı bıle gıcık.kadrolu arkadaslar bızı remen kucuk goruyorlar.halbukı yıllar once onlar belesten bız ıse hakkımızla yanı sınavla geldık oralara.

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi