Tatlıyla devam edelim.
Bu tarifi uzun süredir uyguluyorum helede yaz tatilinde:)) kurtarıcı bir tatlı
Browni nam-ı diğer Islak kek:
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4-5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar undu ama ben yapa yapa unun miktarını da buldum:))
2 su bardağı un(genelde keklerde 3 sb un olur fakat bu kekte kakao olduğu için 2 su bardağı yeterli oluyor çünkü kakao hamuru sertleştiriyor))
Üzeri için :
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Süslemek için :
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri mikserle bembeyaz köpük elde edene kadar çırpın,kekin güzel kabarması için şekerle yumurtayı uzunca bir süre çırpıyoruz yumurtanın kabardığını arttığını göreceksiniz.daha sonra işleme tahta kaşıkla devam ediyoruz (bu püf nokta) mümkün mertebe en kısa sürede fırına vermek için elimizi çabuk tutuyoruz:) nedeni ise köpük haline gelen yumurtalar sönmesin diye:)
Çırptığnız yumurta şeker karışımına sütü, yağı,vanilyayı,kakaoyu ekleyin daha sonra ise unu ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karıştırın.Yağlanmış kare borcama dökün.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 180 derece 40dk pişirin.(Benim fırınım için 40 dk yeterli oluyor kendi fırınızın ayarına göre zamanı değiştirebilirsiniz)
Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin daha sonra 1,5 su bardağı soğuk sütü kekin üzerine gezdirin.(Kek sıcakken sütü dökerseniz kek hamur olur)
Daha evvelden 2 paket krem şanti ve 2 su bardağı sütü mikserle çırparak hazırlamıştık ve dolapta dinlendirmiştik şimdi onu kekimizin üzerine yayıyoruz düzleştiriyoruz.Üzerine ise çay süzegeci hepimizin evinde vardır onunla 1 yemek kaşığı kakaoyu eliyoruz .Dolapta dinlendiriyoruz.( ben bu keki bir gün sonra yemeyi seviyorum tercih sizin denemenizi tavsiye ederim deneyenlerde yorumlarını bırakırlarsa mutlu olunacağı biline:))) kolay gelsin ve afiyet olsun
Tatlıyla devam edelim.
Bu tarifi uzun süredir uyguluyorum helede yaz tatilinde:)) kurtarıcı bir tatlı
Browni nam-ı diğer Islak kek:
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4-5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar undu ama ben yapa yapa unun miktarını da buldum:))
2 su bardağı un(genelde keklerde 3 sb un olur fakat bu kekte kakao olduğu için 2 su bardağı yeterli oluyor çünkü kakao hamuru sertleştiriyor))
Üzeri için :
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Süslemek için :
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri mikserle bembeyaz köpük elde edene kadar çırpın,kekin güzel kabarması için şekerle yumurtayı uzunca bir süre çırpıyoruz yumurtanın kabardığını arttığını göreceksiniz.daha sonra işleme tahta kaşıkla devam ediyoruz (bu püf nokta) mümkün mertebe en kısa sürede fırına vermek için elimizi çabuk tutuyoruz:) nedeni ise köpük haline gelen yumurtalar sönmesin diye:)
Çırptığnız yumurta şeker karışımına sütü, yağı,vanilyayı,kakaoyu ekleyin daha sonra ise unu ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karıştırın.Yağlanmış kare borcama dökün.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 180 derece 40dk pişirin.(Benim fırınım için 40 dk yeterli oluyor kendi fırınızın ayarına göre zamanı değiştirebilirsiniz)
Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin daha sonra 1,5 su bardağı soğuk sütü kekin üzerine gezdirin.(Kek sıcakken sütü dökerseniz kek hamur olur)
Daha evvelden 2 paket krem şanti ve 2 su bardağı sütü mikserle çırparak hazırlamıştık ve dolapta dinlendirmiştik şimdi onu kekimizin üzerine yayıyoruz düzleştiriyoruz.Üzerine ise çay süzegeci hepimizin evinde vardır onunla 1 yemek kaşığı kakaoyu eliyoruz .Dolapta dinlendiriyoruz.( ben bu keki bir gün sonra yemeyi seviyorum tercih sizin denemenizi tavsiye ederim deneyenlerde yorumlarını bırakırlarsa mutlu olunacağı biline:))) kolay gelsin ve afiyet olsun