Editörler : Pangaea

05 Eylül 2010 18:11

KİT' lerde Çalışan Teknik Öğretmenler...

KİT lerde teknik hizmetler sınıfında teknisyen veya tekniker olarak çalışan arkadaşlar. .

.

- Ünvan değişikliği sınavıyla atanabileceğimiz br kadro yok

- Bir muhasebeci yüksek okul veya fakülte bitirince hemen maaşı artıyor ama teknik hizmetler sınıfındakiler illa ünvan değişikliği sınavına girmeleri gerekiyor.

- 4 yıl teknik eğitim görmüş gibi ek ödeme alamıyoruz. Çalışılan kadroya göre ek ödeme hesaplanıyor.

- 657 deki teknik öğretmenler hiç olmazsa ÖHT alıyor. KİT lerde ise hem ek ödemelerimiz teknisyen ve teknikere göre hesaplanıyor hemde ÖHT yok.

- Aranızda gördüğü 4 yıllık teknik öğretimin karşılığını gören bir KİT çalışanı varmı?

- Varsa yapılabilecek bişey burda birbirimizle paylaşalım...

06 Eylül 2010 02:10

dostum ben kitteyim ama işçiyim


Elektroayhannni
Genel Müdür
06 Eylül 2010 09:15

ben senin durumundayım arkadaşım 399 a tabiyim üni bittkten sonra teknsyen olduğum için intibağım olmadı...


teknik.hoca
Kapalı
06 Eylül 2010 17:31

4 yıllık teknik bir okulun mezunlarının teknik hizmetler sınıfında karşılığı yok...fıkra gibi bir durum. teknik öğretmenler kadar hem kamuda hemde özel sektörde mağdur olan hiçbir fakülte mezunu yoktur.


marmarali83
Aday Memur
06 Eylül 2010 17:55

arkadaşlar biz bu bölümü niye seçtik sahi


teknik.hoca
Kapalı
13 Eylül 2010 18:30

gncl


teknik.hoca
Kapalı
23 Eylül 2010 04:29

gncl


Yapi Öğretmeni
Aday Memur
13 Ekim 2010 20:13

Bugün MHP genel başkan yardımcısı İsmet BÜYÜKATAMAN teknik öğretmenlerin sorununu meclise taşımış ve bugün MEB bakanına soru önergesi vermiştir. teknik öğretmenlerin sormak istediği soruların hepsini sormuştur. www.sonkale.org adlı sitenin linki aşağıdadır. MEB Bakanı 1 ay içinde yazılı olarak cevap verecektir. bakalım ne cevap gelecek.

http://www.sonkale.org/modules.php?name=News&file=article&sid=4776


dendens
Şef
18 Ekim 2010 14:33

inşallah hakkımız olan haklarımız bizlere verilir...ve mağduriyetimiz bir son bulur...


reffazum
Memur
21 Ekim 2010 14:15

öncelikle herkese selamlar. bende sizin durumunuzdayım. kitte teknisyen kadrosunda tef mezunu olarak çalışıyorum. maalesef ünvan sıkıntısı yüzünden mağdur oluyoruz. 657 de çalışanlar en azından benden 150-200 tl fazla maaş alıyor. eşit işe eşit ücret lafıyla ek ödemelerde %33 te kaldık. kimsenin maaşında gözüm yok ama merak ettiğim kimin maaaşını kime eşitlediler. ünvan sorunu çözülmeden bu sıkıntıların 399/II için çözüleceğini sanmıyorum


turgay2010
Aday Memur
23 Ekim 2010 01:16

bende kitteyim teknikerim teknik bitirdim ama ünvan yok daha doğrusu çalıştığım kite devlet personel başkanlığından kadro gelmiyor.yoksa 399/2 de teknik öğretmen var.ama genel kanı söyle öğretmen kadrosu alırsan eğitim kısımında calısırsın kurumdada eğitim yoksa kimsede hatırlamaz tefli oldugunu yada en azından dusunur eğitim bizde yok o zaman öğretmen kadrosunada gerek yok der ve senın ıcın kadro talebınde bıle bulunmaz kimsede hatırlamaz.


Yapi Öğretmeni
Aday Memur
23 Ekim 2010 02:59

turgay kardeş DPB Ünvan tablosunda teknik öğretmen diye bir ünvan yok maalesef. biraz açar mısın bu konuyu, neye dayanarak var diyorsun ?

http://www.dpb.gov.tr/dosyalar/excel/istatistikler/Kit_Unvan_Listesi.xls


leon.66
Aday Memur
24 Ekim 2010 12:35

22.10.2010

Hocam iyi günler. Biliyorsunuz YPK kararında ilk defa teknik öğretmen ibaresi temel ücret gruplarında 2.gruba konuldu. Teknik öğretmenler için temel ücret belirlendiğinin göstergesidir bu. Fakat tek bir teknik öğretmen bile bu temel ücretten faydalandırılmadı. Gerçekten teknik öğretmenler için bir temel ücret belirlendimi? Belirlendiyse neden uygulanmıyor. Belirlenmediyse neden teknik öğretmen kadrosunu temel ücret gruplarına eklediler. YPK Kararlarındaki ücret tabloları kurumlara yollanıyor fakat ben internet üzerinde bu ücret tablolarını bulamadım. Acaba teknik öğretmen temel ücreti ne kadar hesaplanmış. Bu tabloyu bulabileceğim bir link verirmisiniz. Son ricam ise KİT?lerde teknik hizmetler sınıfında teknisyen olarak çalışan teknik öğretmenlere tavsiyeleriniz nelerdir. Bu mağduriyet ömür boyu sürecek mi?

Değerli okurumuz 2010 yılı KİT personel tebliğini gönderiyorum,Kurumlarınızda TEKNİK ÖĞRETMEN kadrosu ihdas ettirin yada yasa çıkması gerekir başarılar,temel ücretten faydlanmak için dava açabilirisiniz başarılar

Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları ile 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin kapsamı dışında kalan ve 15/11/2000 tarihli ve 4603 sayılı Kanuna tabi olmayan kamu bankalarında çalışan kapsam dışı ve sözleşmeli personel ile bu kuruluşlar ve iştiraklerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri ile denetçilerine 2010 yılında uygulanacak ücretlerin tespitine ilişkin 21/7/2010 tarihli ve 2010/T-28 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Kararı ilişiktedir

SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYONLARINA AİT TEMEL ÜCRETLER

1. Grup (En Düşük Temel Ücret 1.564-TL, En Yüksek Temel Ücret 2.476-TL)

Asistan Hava Trafik Kontrolörü, Atölye Şefi, Avukat, Başeksper, Başkontrolör, Başmühendis, Başmimar, Baştabip, Baştabip Yardımcısı, Diş Tabibi, Eczacı, Eksper, Grup Başmühendisi, Hava Trafik Başkontrolörü, Hava Trafik Kontrolörü, Kaptan, Kılavuz Kaptan, Kontrolör, Koruma ve Güvenlik Müdür Yardımcısı, Merkezi Satınalma Uzmanı, Mimar, Müdür Yardımcısı, Mühendis, Pilot, Stajyer Hava Trafik Kontrolörü, Şehir Plancısı, Tabip, Teknik Amir, Teknik Şef, Teknik Uzman, Tekniker, Uzman (Tebabet Uz.Tüz.?ne Göre), Uzman Tabip, Veteriner.

2. Grup (En Düşük Temel Ücret 1.381-TL, En Yüksek Temel Ücret 2.152-TL)

Ajans Amiri, Amir, Başhemşire, Başrepartitör, Biyolog, Çocuk Eğitimcisi, Çözümleyici, Dekoratör, Desinatör, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Eğitim Uzmanı, Ekonomist, Fizikçi, Gar Şefi, İstasyon Şefi, İstatistikçi, İtfaiye Şefi, Jeofizikçi, Jeolog, Jeomorfolog, Kimyager, Kontrolör Yardımcısı, Koruma ve Güvenlik Amiri, Koruma ve Güvenlik Amir Yardımcısı, Koruma ve Güvenlik Grup Şefi, Koruma ve Güvenlik Şefi, Laboratuar Şefi, Makinist (TCDD), Matematikçi, Merkezi Satınalma Uzman Yrd., Muhasebeci, Mütercim, Öğretmen, Pedagog, Programcı, Psikolog, Sağlık Eğitimcisi, Sistem Programcısı, Sivil Savunma Amiri, Şef, Şeftren, Şube Şef Yardımcısı (TCDD), Teknik Öğretmen, Teknik Ressam, Teknisyen (Uçak Helikopter Teknisyeni-Uçucu), Tercüman, Uzman, YHT Makinisti, AIM Memuru.

3. Grup (En Düşük Temel Ücret 1.287-TL, En Yüksek Temel Ücret 1.889-TL)

AFTN Memuru, Amir Yardımcısı, Antrenör, Başteknisyen, Başveznedar, Bilgisayar İşletmeni, Grafiker, Hemşire, Konstrüktör, Laborant, Makinist, Makinist Yardımcısı (TCDD), Muhasebeci Yardımcısı, Programcı Yardımcısı, Repartitör, Ressam, Revizör, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sayman, Stajyer AIM Memuru, Sürveyan, Şef Yardımcısı, Teknisyen, Topograf, Uzman Yardımcısı, Vagon Teknisyeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veteriner Sağlık Teknisyeni, Veznedar, Unvanları 4 üncü Grupta Sayılanların Yükseköğrenimlileri.

4. Grup (En Düşük Temel Ücret 1.203-TL, En Yüksek Temel Ücret 1.663-TL)

Anbar Memuru, Apron Memuru, ARFF Memuru, Aşçı, Ateşçi, Başdağıtıcı, Başpuantör, Daktilograf, Cer Muayene Memuru, Dağıtıcı(PTT), Endeks ve Faturalama Memuru, Dava Takip Memuru, Enformasyon Memuru, Geçit Bekçisi(TCDD), Gişe Memuru, Haberleşme Memuru, Hareket Memuru, Hostes, İş Makinası Sürücüsü, İtfaiyeci, Kondoktör, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Köprü Operatörü, Makascı, Makinist Yardımcısı, Manevracı, Memur, Mutemet, Pazarlama ve Dağıtım Memuru, Pazarlamacı, Puantör, Raportör, Sağlık Teknisyen Yardımcısı, Santral Memuru, Satınalma Memuru, Satış Memuru, Sekreter, Şoför, Tahsildar, Teknisyen Yardımcısı, Tren Teşkil Memuru, Unvanları 5 inci Grupta Sayılanların Yükseköğrenimlileri.

5. Grup (En Düşük Temel Ücret 1.154-TL, En Yüksek Temel Ücret 1.485-TL)

Bahçıvan, Bekçi, Çocuk Bakıcısı, Dağıtıcı, Hastabakıcı, Hayvan Bakıcısı, Hizmetli, Kaloriferci, Postacı.

http://www.kamuhaber.net/index.php?link=sorucevap&sayfa=2


dendens
Şef
25 Ekim 2010 14:00

bende DHMİ de elektronik teknisyeni olarak görev yapmaktayım...bu mağduriyet sonsuza kadar sürecekmi?

bişeyler yapılamaz mı?


turgay2010
Aday Memur
06 Aralık 2010 11:42

399la teiaş adındaki kit kuruluşu kpss ile 399lu elektrik öğretmeni aldı.teknik öğretmen diye kadroylada işe başlattı.demmekki var


tuncayyyyyy
Aday Memur
06 Ocak 2012 17:44

sevgili arkadaşlar gerçekten çok vahim bir tablo 5 yıl ünv oku o bela dersleri geçmek içn boynumz kurusun gözlermz kan çanağna dönsün 5 yıl da bir sürü masraf et brde kredi al okumak içn!mühendslern aldğı derslern tamamına yaknını al rezillkle bitr!atama korkusndan teknsyen olalım ve bizi lise teknsyenyle eşt tut(kit özelkle) sen devletsen adaletsen görmüyomusun bu adaletsizlği allahtan korkmaz brokratlar!asaletmi beklyorum arkadaşlar gerekrse maşmı br yıl avukata verirm yne hakkmı ararm!TEKNİSYEN=TEKNİK ÖĞRETMEN böyle br eştlik varmı türkçede!ünvan verme kardeşm en azndan maaş farkı ver!kit kit kit lanet olsun


taifuntek
Memur
07 Şubat 2012 22:20

Arkadaşlar MKE' de teknisyen ünvanlı teknik eğitim fakültesi mezunları yine 3. grup skaladaki teknisyen( tek. üst. öğrenim görenler) adlı ücreti almaktadırlar ,kurum bu sözleşme ücretini şimdiye kadar vermiyordu fakat mahkeme kararları hep olumlu sonuçlandı ve artık veriliyor derece ve kademe is 8/1 den başlatılıyor,

biraz lobi yapsak yukarıda arkadaşların bahsettiği 2. grup skaladaki teknik öğremen ücretini de alabiliriz tabi bunu öncelikle çalıştığımız kurum belirliyo pk bu 2. grıba teknik öğretmeni koydu ama kurumlar ypk dan kendi ücret skalalarındaki 2. grup teknik öğretmen üsretini oluşturup ypk dan talep etmeliler yada sendikalar la pk ve başbakanlığa baskı yapıp aynı 657 lerdeki gibi özel hizmet tazminatı yerine üst öğrenimden kaynaklanan bu teknik öğretmen ücretinden yararlanmak için genel bi tebliğ çıkartılabilir.


reffazum
Memur
08 Şubat 2012 11:18

kitte çalışan tef mezunu teknisyen olarak belirtmeliyim ki;

güzel bir konuya değinmişsiniz. eğer 2. gruptaki teknik öğretmen temel ücretinden yararlanabilirsek. kitte çalışan tef mezunu teknisyen ve teknikerler için büyük bir kazanım olur


tolyaçagi
Daire Başkanı
08 Şubat 2012 13:39

Mühendisle aynı eğitim alan Teknik Öğretmen haklarını savunmadığı için bugun aylık 600-700 lira yılda 7-8 bin lira hakları elinden alınıyor.çalıştıkları statunun verdiği manevi sıkıntı da işin cabası.buna rağmen Teknik Öğretmenler bir araya gelip yapılan haksızlığa dur diyemiyoruz...


d3vIL
Memur
15 Haziran 2012 18:35

tcdd kıt deyım bende makınst yrd olarak calısıyorum hakkımı helal etmıyorum hem o donemdekılere hemde sımdıkılere


tuncay atak
Yasaklı
19 Haziran 2012 22:42

Arkadaşlar çok güzel bir bilgi edinme başvurusu...Devlet personel başkanlığını sıkıştırıyoruz başka yolu yok...

http://forum.memurlar.net/konu/1547508/?page=1

Toplam 22 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi