Editörler : crops35
19 Eylül 2010 09:40

Memurluktan Öğretmenliğe Geçiş

Bu başlık altında MEB dışındaki kurumlarda memur olarak çalışıp da Üniversitelerin eğitim fakültelerini ya da Fen edebiyat bölümlerini bitirip formasyon almış, alacak olan arkadaşların MEB'e geçiş konusunda yardımlaşmaları vardır.

19 Eylül 2010 10:39

Ön büyük sıkıntımız şuan için formasyon hocam. O olursa gerisi kolay.


marti.net
Aday Memur
19 Eylül 2010 11:52

diğer bir sıkıntı şehir dışında formasyon alanların şehir dışına çıkma yasağının bulunması. benim amirim milli eğitime geçebilirim düşüncesiyle belki izin de vermez. o zaman izinsiz mi dışarı çıkmalıyım.


marti.net
Aday Memur
19 Eylül 2010 12:35

gncl


marti.net
Aday Memur
19 Eylül 2010 12:41

Memurlar dikkat! Maaşınız kesilebilir

12 Mart 2010 / 22:31

Memurların doğum, ölüm, hastalık ve evlilik gibi konularda kullandıkları izinleri artıran Devlet Memurları Kanunu'nda bir de cezai düzenleme var.

Başbakanlık'ta hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan kanun tasarısı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda çalışan lehine önemli değişiklikleri getirirken, tasarının disiplin cezalarına yönelik bölümünde ise şartlar eskisine göre ağırlaştırılıyor.

Tasarıda; yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına, radyo ve televizyonlara bilgi veya demeç veren, usulsüz şikayette bulunan memurların brüt maaşlarının sekizde birine kadar "aylıktan kesme" cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. Böylece mevcut yasada "kınama" cezası ile cezalandırılan basına demeç veya bilgi verme yasağı ağırlaştırılmış oluyor. Tasarıya göre 2 kere aylıktan kesme cezası alan memurların, daire başkanı ve daha yukarısında bir göreve gelemeyeceği de karara bağlanıyor. Tasarıda devlet memurlarının, tatil gününde bile amirlerinden izin almadan şehir dışına çıkabilmelerine yönelik bir değişiklik ise öngörülmüyor. Memurların izin alma zorunluluğu tasarıda korunuyor.

YAŞADIĞI ŞEHRE MAHKÛM

Özellikle kadın ve özürlü memurların gözetilmesinin öngörüldüğü tasarıya göre hamile olan kadın memurlar, rapor almaları halinde hamileliğin başından itibaren, 24 haftadan sonra ve doğumu takip eden bir yıl içinde ise her durumda gece nöbeti tutmayacak ve vardiyaya bırakılmayacak. Özürlü memurlara ise isteği dışında hiçbir zaman gece nöbeti yazılamayacak.

Doğum, ölüm ve evlilik izni artıyor

Tasarıda memur lehine bir diğer önemli avantaj da doğum, ölüm ve evlilik izinleriyle ilgili. Tasarıya göre karısı doğum yapan memura verilen 3 günlük babalık izni 10 güne, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü durumlarında 5 gün olan izinler ise 7 güne çıkacak.

Tasarıda anne adayı memur için verilen doğum sonrası 8 haftalık ücretli iznin; annenin doğum sırasında vefatı halinde babaya verilecek. Tasarıda; memur bakmadığı takdirde hayatı tehlikeye girecek olan birinci dereceden akrabalarının ağır bir kaza geçirmesi ya da tedavisi uzun süren hastalığa yakalanması halinde, rapor alarak 3 aya kadar ücretli izin alabilmesine imkan tanınıyor.


rcelik21
Şube Müdürü
19 Eylül 2010 12:42

benim bildiğim okul için en az iki gün izin verilir benim bir arkadaşım var antepten elazığa geliyor ptt de memur, 2 gün izin amire söyleyip çıkıyorum diyor izin vermek zorunda mahkeme yoluna gitse bile ben haklı çıkarım diyor, ben de çalışarak okudum 4 yıl boyunca izin vermek zorunda kaldılar hep engelleyemiyolar


rcelik21
Şube Müdürü
19 Eylül 2010 12:46

Bu ne ya bu kadar madde koymuşlar insanın içi kararıyor yok anne ölürse , yok ağır yaralanma durumunda yok kamyon altında kalırsan 5 gün izin yok uçak çarparsa 25 gün tatil serbest al memurluğunu başına çal AKP, kodese tıksan daha iyi niye ki bi hizmeli olduk şu formasyonu bi aliym Allahın izniyle kurum değişçem hemen..


marti.net
Aday Memur
19 Eylül 2010 14:25

yükseklisans için 2 gün izin var da formasyon için geçerli mi bilemiyorum. ayrıca 2 gün yükseklisans izni sadece öğretmenler iiçin geçerli


rcelik21
Şube Müdürü
19 Eylül 2010 15:06

Valla ben Samsuna gidecğim için Elazığdan Samsuna gidiş geliş mümkün değil bu nedenle tayin alcam, zaten formasyon dersleri hafta içi ve akşam 5 ten sonra olduğu için izin vermeseler de okula giderim, hizmetli olarak kalmamak için formasyonu almak zorundayım


2010memur
Şef
19 Eylül 2010 15:37

arkadaşlar ben işletme mezunu engelli memurum yeni atandım öğretmen olmak için hangi fakulteyi en idealı hem çalışırken hemde dersleri cok zorlamayan bölüm olsun mesela acık öğretimde hangi bölümü okuyayım ve mezun olduktan sonra formasyon alabılceğim bölüm olsun ve sunu sormak istiyorum iki yıllık okuyup öğretmen olabılceğim bölüm varmı

aöf ten mezun oldum diyelim memurluktan öğretmenliğe geçiş ne şekilde olabılır arkdaşlar karışık anlattım yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkur ederim


pratikfizik
Aday Memur
19 Eylül 2010 19:04

memur öğretmenlerin dayanışma ve paylaşım ortamına bekliyoruz..

www.memurogretmenler.com

forum.memurogretmenler.com

burada tüm sorularınıza cevap verebilecek birileri var..

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi