Editörler : ayşegül bgm
12345678910111213»

alkadras77
Aday Memur
10 Ekim 2007 02:49

yorumlarınızı beklliyoruz


menekşegül
Aday Memur
10 Ekim 2007 09:12

BU KONUDA BİRSÜRÜŞEY KONUŞTUK YORUMLAR YAPTIK ARTIK YORUM YOK!HAREKETE GEÇME KONUSUNDA FİKRİ OLAN VEYA BU KONUDA BİRŞEYLER YAPAN VAR İSE KONUŞSUN! UMUTLAR TÜKENİYOR....


hakan52
Şef
10 Ekim 2007 09:50

ARKADAŞLAR BÖYLE BİRLİKTELİK OLMAZ BİZ HİÇBİYERE VARAMAYIZ BÖYLE BEKLERİZ.HARAKETE BEN GEÇECEM BAYRAMDAN SONRA YÖK E DİLEKÇE YAZACAM RESMİ YOLLA CEVAP İSTEYİP CEVABA GÖRE MAHKEMEYE VERECEM.BEN SAĞLIK İDARESİ DERSLERİNİ KARARLARINI VETERİNER SAĞLIK DERS KONULARINI ÇIKARDIM YÖK E SUNACAM SONRADA MAHKEME AÇACAM.HERKES BÖYLE YAPSIN BENCE DURMAYLA OLMAZ BU İŞLER.


y.kandaz
Aday Memur
17 Ekim 2007 14:19

mrb. arkadaşlar bende SAĞ.KUR.İŞLT. madurlarından biriyim.neredeyse bir yıl olacak ama ÜAK hala bizler hakkında görüş bildirmedi.Galiba çok yoğunlar henüz bize sıra gelmedi yada bir türlü karar veremiyorlar ne yapsak acaba diye... Bölge idare mahkemeleri bizim hakkımızda olumlu karar versede danıştay bunu bozuyor.çünkü herkes sağlık bakanlığını dava ediyor.YÖK ü dava eden yok.Burada asıl sorumlu yök.sizlere kömik ama bir o kadar acı bir şey anlatayım:ÖSYM yi arayıp sordum neden SAĞ.KUR.İŞLT.ni sağlık meslek lisesi mezunlarının tercih edebileceği hatta sınavsız girebileceği alanda gösterdiniz diye. cevap şöyleydi: daha fazla kişi tercih edebilsin öğrenci sayısı artsın diye cevap verdi yetkili bana.tekrar sordum: daha fazla öğrenci tercih etsin diye eklediniz de niçin sayfaya üyarı yazısı koymadınız, bu bölüm [SAĞ.KUR.İŞLT.] sağlıkla ilgili bir üst öğrenim değildir tercih yaparken dikkali olun diye.Cevap vermek istemedi daha yetkili kişilerle görüşmem gerektiğini söyledi ben daha o yetkili kişiye ulaşamadım.ulaşabilen vrsa lütfen sorsun....


menekşegül
Aday Memur
19 Ekim 2007 10:11

melikeee eylül sonundan beri sesin çıkmıyor ne yapıyorsun gelişme varmı bizimle paylaş...


melike45
Aday Memur
22 Ekim 2007 12:39

menekşegülll beklemedeyiz.sağlık bakanlığını mahkemeye verdik ama mahkemeden de bişey çıkacağa benzemiyor.asıl yökü mahkemeye vermek gerekiyor. yökü mahkemeye verebilmemiz için sayın yök' ten bölümümüzle ilgili şahsi verdiğim dilekçenin cevabını beklemek zorundayım.Bize yökten bir cevap verilmediği sürece el el üstünde oturuyoruz. nasıl sesim çıksın. herhalde emekli oluncaya kadar üniversiteler arası kurul dilekçeme olumlu yada olumsuz bir cevap verir...


hakan52
Şef
23 Ekim 2007 08:44

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

9.CADDE 06539

BİLKENT/ANKARA

Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde Sağlık Memuru olarak görev yapmaktayım.

03.06.2002 tarihinde 2 yıllık Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünden mezun oldum. Kurumuma vermiş olduğum 01.12.2003 tarihli dilekçemde Yan ödeme ve Özel Hizmet tazminatımın yüksek öğrenim görmüş sağlık personeline ödenen oranda ödenmesi istemime, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 19.12.2003 tarih ve 163024 sayılı yazısı ile bu bölümün sağlıkla ilgili bir üst öğrenim olmadığı gerekçesiyle reddetti.16.01.2004 tarihinde Ordu Bölge İdare Mahkemesine itiraz ettim. Ordu Bölge İdare Mahkemesi aynı nedenlerle 2004/43 esas ve 2004/869 karar nolu dosya ile başvurumu reddetti.28.02.2005 tarihinde Danıştay yolu ile temyiz davası açtım.

Bu durumda konunun muhatabı ve bu bölümün sağlıkla ilgili bölüm olup olmadığı konusunda son karar mercii YÖK olması nedeniyle Mahkemeye sunmak üzere aşağıdaki sorularımın tarafıma yazılı olarak bildirilmesi;

1-Kayıt yaptırdığım tarih olan 2000 yılındaki ÖYSM kılavuzunda sağlık personelinin üst öğrenimi olarak bu bölüm gösterilmekte ve bu bölüme sınavsız geçiş hakkı verilmektedir. Bu durum hala bu şekilde devam etmekte olup binlerce sağlık personeli bu bölüme kayıt yaptırdı ve yaptırmaya devam ediyor. Bu bölümü kimler için açtınız. Sağlık Personeli için değilse neden sağlık kelimesi geçiyor. Sağlık Personelinin üst öğrenimi değilse hala neden kılavuzda sağlık personelinin bölümü olarak gösteriliyor.

2-Sağlıkla ilgili Lisans Programı Saydığınız iktisadi ve idari programlar dâhilinde olan Sağlık İdaresi bölümü dersleri ekte sunuyorum. Bu derslerin hangileri sağlıkla ilgili, sağlık kurumları işletmeciliği ile dersleri aynı değimli. Karşılaştırma yaptınız mı?

3-Danıştay Mahkemesinin 22.03.2005 tarih ve2005/1546 sayılı onama kararında Sağlık idaresi bölümünün sağlıkla ilgili derslerden dolayı değil halk sağlığı, psikolojik davranışlar, tedavi süreç ve kaynaklarının planlanması organizasyonu, kontrolü vb. konuları işlemesi nedeniyle sağlıkla ilgili olduğu açıklanmıştır. Sağlık Kurumları İşletmeciliğinin dersleri sağlık İdaresi bölümü ile aynı olduğu halde neden ayrımcılık yapılıyor. Sağlık İdaresi ile sağlık Kurumları İşletmeciliğinin amacı aynı değimlidir.

4-Sağlık Kurumları işletmeciliğinin derslerinden hangileri sağlık ile ilgili değildir.

5-Sağlık ile ilgili bir üst öğretim sayıp onay verdiğiniz Laborant ve veteriner Sağlık önlisans bölümünü sadece adında sağlık ibaresi geçtiği için mi kabul ettiniz. Bu bölümün suni tohumlama, hayvan fizyolojisi, hayvancılık bilgisi, hayvansal ürünler teknolojisi ve genel hayvan hastalıkları gibi dersler gösteriliyor. Bu derslerin hangileri sağlıkla ilgili anlamak mümkün değil. Sağlık personelini görevi insan sağlığımı yoksa hayvan sağlığı, hayvan fizyolojisi, peynir yapımı gibi konularımıdır.

Sonuç olarak Sağlık Kurumları işletmeciliği Bölümünü siz açtınız ve hala açık 20000 civarında sağlık personeli bu bölümden mezun oldu milyarlarca para ödedi. Zamanını verdi ders çalıştı. Türkiye de en çok güvenilen kurumların ilk sıralarında olan YÖK olarak sizlerin bu kadar sağlık personelinin hakkını vermeniz, bu adaletsizliği gidermeniz Anayasa önünde herkes eşittir ilkesini uygulamanız gerekmektedir.

Yukarıdaki sorularımın ekli belgelerim incelenerek 4982 Sayılı bilgi edinme kanunu gereğince cevaplanmasını ve tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim.

EKLER:

Ek?1 Sağlık Kurumları İşletmeciliği dersleri

Ek?2 Sağlık İdaresi Dersleri

Ek?3 Laborant ve Veteriner Sağlık dersleri

Ek?4 Danıştay Mahkemesinin 22.03.2005 tarih ve 2005/1546 sayılı onama kararı

Hakan KARAMEŞE ???/??./2007

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü

Mutemetlik Şubesi

MERKEZ/ORDU

İŞTE BENİM YÖK BAŞKANLIĞINA BUGÜN YOLLAYACAĞIM DİLEKÇE ÖRNEĞİ.BU DİLEKÇEYİ YOLLAYIP CEVABINA GÖRE MAHKEME AÇACAM HERKES BÖYLE YAPMALI SESİMİZİ DUYURMAMIZ GEREKLİ..


menekşegül
Aday Memur
23 Ekim 2007 10:33

HAKAN 52 HARİKA OLMUŞ!TAMAMEN SANA KATILIYORUZ .BİZDE YAPALIM.YANLIZSEN GİRİŞİMLERDE BULUNMUŞ VE ONLARIN SONUCUNA GÖRE BİLGİ İSTEMİŞSİN BİZ DAHA ÖNCE GİRİŞİMDE BULUNMADIĞIMIZ İÇİN DİLEKÇELERİMİZ SENİNKİNDEN FARKLI OLMALI SENİN DİLEKÇENİ KİM HAZIRLADI BELLİKİ KONUNUN UZMANI ,BİZEDE ÖRNEK HAZIRLATIRSAN VE GÖNDERECEĞİMİZ AÇIK ADRESİ BELİRTİRSEN SEVİNİRİZ.


hakan52
Şef
23 Ekim 2007 12:06

DİLEKÇEYİ BEN HAZIRLADIM.SİZLER GİRİŞİMDE BULUNMADIYSANIZ BAŞTAKİ YAZILARI DİKKATE ALMAYIN.

BEN ORDU İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEYİM

bağlantı kurmak isteyenler için

[email protected]


hakan52
Şef
25 Ekim 2007 11:09

ARKADAŞLAR BU FORUMDAKİ YAZI 7300 KEZ OKUNMUŞ.BU 7300 KİŞİ NEREDE DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ YAYINLADIM NEDEN YÖK Ü DİLEKÇE YAĞMURUNA TUTMUYOZ.NEYİ BEKLİYORUZ ARKADAŞLAR.


menekşegül
Aday Memur
25 Ekim 2007 11:31

hakan 52 biz bu dilekçeyi YÖK'e göndereceğiz fakat bu sizinle alakalı bir dilekçe genel değilki ... daha önce melikenin bir dilekçesi vardı o genel'i kapsıyordu ve onu gönderdik.genel itiraza yönelik bir dilekçe hazırlayın ,bu sayfadan yayınlayın gönderelim.hakkımızı ,hak arama özgürlüğünden faydalanarak arayalım.


hakan52
Şef
25 Ekim 2007 12:08

MENEKŞEGÜL BU KONUDA TOLU DİLEKÇE OLMAZ HERKES KENDİSİ BAŞVURU YAPACAK .VE DAVALAR ŞAHSİ OLARAK AÇILACAK.BEN ÖYLE YAPACAM...


alkadras77
Aday Memur
29 Ekim 2007 00:22

intibak için başvuru yaptım hadi hayırlısı


melike45
Aday Memur
30 Ekim 2007 16:47

arkadaşlar y.kandaz arkadaşımız üak'tan 1 yıldır cevap alamadığını belirtiyor. bende 3 ay oldu aynı şekilde cevap alamadım. tekrar dilekçemin akıbeti ile ilgili yazışma yaptığımda bana, dilekçenize eklenecek bir husus bulunmamaktadır denildi. Uygun bir zamanımda; daha önce faxladığımız dilekçe ile hakan arkadaşımızın yazdığı dilekçeden esinlenerek bir dilekçe hazırlıyayım sizinle paylaşayım. ne kadar mağdur arkadaşımız varsa bana katılarak düzeltilmesi gereken yerleri düzeltelim ve bir gün belirtip hepimiz aynı gün kendi adımıza tekrar yök' e başvuralım. YÖK' e dava açmak istesek bile yök bize bireysel olarak bu bölüm sağlıkla ilgili alan değildir diye cevap veremediği sürece yök'ü dava edemiyoruz.Çevremizde bizim gibi mağdur olan arkadaşları buraya toplayalım. Ne kadar çoğalırsak o kadar ses getiririz.


derin0684
Aday Memur
30 Ekim 2007 19:37

bende okudum o bölümü ama elimde kaldı..


derin0684
Aday Memur
30 Ekim 2007 19:39

bende okudum o bölümü ama elimde kaldı..


menekşegül
Aday Memur
31 Ekim 2007 09:51

MELİKE Y Ö K ÖZELLİKLE CEVAP VERMİYOR CEVAP VERİRSE DAVA YOLU AÇILACAK ÇÜNKÜ .... SANA KATILIYORUM YENİ UYARLANMIŞ BİR DİLEKÇE YAZARSAN BİRLİK OLUP AYNI GÜN BİREYSEL OLARAK

Y Ö K 'E FAKSLARIZ BEN VARIM ORGANİZE OLALIM.GÜN BELİRLEYELİM ,HERKEZE DUYURALIM VE HAREKETE GEÇELİM...


kerten_kele_bek
Aday Memur
01 Kasım 2007 23:38

arkadaslar bnde bıyolojı mezunuyum. saglık kurumları yonetıcılıgı okumayı dusunuorum acıkogretımden. konustuklarınıza bakılırsa pek de bır etkısı yok anlasılan okumanın. bana öneririmisniz okumamı.? yoksa okusamda okumasamda bır faydası olmasmı?

basvuruları baslamıs acıl cvp verırsenız cok ı olur.


menekşegül
Aday Memur
02 Kasım 2007 08:33

KERTENKELE BEK BU ARADA ADIN ÇOK GÜZEL VE KOMİK SEN BİYOLOJİ MEZUNU İSEN VE DEVLETTE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMIYORSAN OKUYA BİLİRSİN BİZ SAĞLIKÇIYIZ VE ÖZEL HİZMET TAZMİNATIMIZI ALAMADIĞIMIZ İÇİN MADURUZ SEN TABİKİ OKU SENİN İŞİNE YARAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.


mehtapakgul35
Aday Memur
02 Kasım 2007 13:29

arkadaşlar ben bayağı zamndır uzak kaldım konumuzda. Ama dava sürecim devam ettiğinden beklemekten başka çarem yok sanıyorum. Gelişme olursa davam la ilgili sizlere döncem. saygılar.

Toplam 544 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi