Editörler : Lanet
08 Ekim 2010 15:56

Sanat Haberleri

Vivaldi'nin kayıp konçertosu İskoçya'da bulundu

18. yüzyılda yaşamış olan ünlü İtalyan keman virtiözü Antonio Vivaldi'nin kayıp konçertolarından biri İskoçya'da bulundu.

İskoçya'nın başkenti Edinburg'daki İskoçya Ulusal Arşivleri'nin binasında tozlu sayfalar arasında bulunan flüt konçertosunun, İtalyan Barok bestecisinin orijinal el yazmasının 300 yaşındaki bir kopyası olduğunu belirtilerek, konçertonun, ulusal konçertolar dörtlüsünün "Il Gran Mogol"un parçalarından oluştuğu belirtildi.

Dörtlünün "La Francia", "La Spagna" ve "L'Inghilterro" başlıklarını taşıyanlarının ise hala kayıp olduğu vurgulandı.

Müzik otoriteleri ve bilimadamları, Southampton Üniversitesi araştırmacısı Andrew Woolley tarafından bulunan konçertonun, daha önce icra edildiğini tahmin etmediklerini söyledi.

Woolley, konçertodan daha önce sadece 18. yüzyılda yaşayan bir Hollandalı kitapçının satış kataloğunda söz edildiğini belirtirken, aynı üniversiteden Peter Franklin, konçertonun Vivaldi'nin kendi el yazması değil, 18. yüzyılda basılan orijinal kopyası olduğunu, başka kopyasının olup olmadığını bilmediklerini ifade etti.

Konçertonun hemen hemen tamamlandığı, sadece ikinci keman kısmının kayıp olduğu bildirilirken, Woolley, Vivaldi'nin İtalya'nın Torino kentinde muhafaza edilen diğer flüt konçertosundan yararlanarak, kayıp kısmı yeniden oluşturabileceğini söyledi.

Woolley, Torino'daki kısmın, orijinal eserin yeniden üzerinde çalışılmış kısmı gibi göründüğünü kaydetti.

Konçertonun ilk kez, gelecek ocak ayında İskoçya'daki Perth Konser Salonu'nunda çalınacağı da bildirildi.

cnnturk.com

10 Ekim 2010 12:41

Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica, tepkiler üzerine Antalya Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliğinden çekildiğini ve Türkiye'yi terk edeceğini açıkladı.

10 Ekim 2010 12:45

Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında basın toplantısı düzenleyen uluslararası yarışmanın jüri başkanı Emir Kusturica, bugün öğleden sonra ülkesine döneceğini açıkladı. Çok sayıda polis tarafından korunduğunu belirten Kusturica, "Böyle bir ortamda sanat olmaz" dedi.

))))))))))))))))))))))))))


'''PeNThOS_
Kapalı
10 Ekim 2010 22:12

senin sanatsal faaliyetleri takip ettiğini yıllardır hiç görmemiş ve okumamıştım ekrem aygün..

hayret ettim doğrusu.

ancak bakanınız? protesto ettiği için olmasın bu sanatsal düşkünlüğün..

ekrem,???


Ozlem Serin
Aday Memur
11 Ekim 2010 16:22

Kultur & Sanat Calismalariyla İlgili fon kaynaklari ve Hibe Destekleri icin Proje Gelistirme Egitimi 28-31 Ekim tarihleri arasinda Istanbul'da gerceklestirecektir.

Egitim kapsaminda Avrupa Birligi, Dunya Bankasi, Birlesmis Milletler, Avrupa Kultur Vakfi, UNDP, T.C. Kultur Bakanligi, Eurimages, Media2007, Culturex, Avrupa Konseyi (CoE) Egitim, Kultur ve Miras, Genclik & Spor Dairesi, Euromed-Kulturel Miras, EVE (Avrupa Komisyonu Egitim ve Kultur Genel Direktorlugu), EACEA ? Egitim, Gorsel Isitsel ve Kulturel Yurutme Ajansi, UNESCO, Chrest Vakfi, Acik Toplum Vakfi gibi fon kaynaklarinin ve kurumlarin kulturel ve sanatsal calismalarla ilgili vermis olduklari hibe destekleri; Kalkinma Ajanslari?nin farkli il ve bolgelerde kultur sanat calismalariyla ilgili destekleri; Buyukelciliklerin; Turkiye, AB ve ABD?deki diger vakif ve donor kuruluslarin mali destekleri ve kultur & sanat alaninda yapilan devlet yardimlari dogrultusunda kulturel, sanatsal ve sosyal calismalarin finansmanina iliskin proje gelistirme egitimi gerceklestirilecektir.

Egitim basta kultur & sanat calismalariyla ilgili fonlarinin tanitimi olmak uzere; kulturler arasi diyalog, ikili isbirlikleri, yerel kulturel degerler, kultur & sanat alanindaki etkinlikler (sinema, tiyatro, belgesel, resim, heykel, sergi, folklor, kulturel ve sanatsal kurslar vb.), kulturler arasi iletisim, kurasyon, gorsel sanatlar, plastik sanatlar, sehir kulturu, kentsel gelisim, kulturel miras, restorasyon, arkeolojik calismalar, sanatcilarin mobilizasyonu, kulturel arastirmalar, edebi metinlerin cevirileri, sinir otesi isbirlikleri, aktif vatandaslik gibi alanlarda proje gelistirmek isteyen kurum ve kisiler icin proje gelistirme yontemlerinin aktarilmasini amaclamaktadir.

Egitimle ilgili bilgi almak icin Kipu Danismanlik web sitesindeki online formu doldurmaniz yeterlidir.


hkmt.ilbrli
Aday Memur
15 Ekim 2010 16:25

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde tüm dallarda ödül kazanan sanatçılar ve eserler açıklandı. En iyi film "Çoğunluk" olurken, en iyi yönetmen ise Seren Yüce oldu.

Türkiye'nin en uzun soluklu sanat etkinliği olan Altın Portakal Film Festivali'nin 47'ncisi Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen Kapanış ve Ödül Töreni ile sona erdi.

Kadir İnanır: "Tek galip Türk sineması"

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Jüri Başkanı Kadir İnanır, festivalin tek galibinin Türk sineması olduğunu söyledi.

Cam Piramit Sabancı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Jüri Başkanı Kadir İnanır, Altın Portakal Film Festivali'nin iki büyük amacı olduğunu belirterek, "Birincisi Türkiye'de sinema endüstrisinin güçlenmesini sağlamak, ikincisi Antalya'nın uluslararası anlamda tanıtımını güçlendirmek. Festival her yıl olgunlaşarak büyüyor" dedi.

Türk sinemacılarının her yıl Antalya film festivalinde yarışmak amacıyla iyi filmler çekmek istediklerini söyleyen İnanır, yarışmadaki 14 film arasında derecelendirme yapmakta güçlük çektiklerini anlattı. İnce eleyip sık dokuyarak bir neticeye vardıklarını ifade eden İnanır, "Kazananlar sevinebilir, diğerleri üzülmesin. Bir başka jüri de onları seçecek. Onlar iyi film çekmenin onuruyla yaşasınlar. Festivalin tek galibi var: Türk sineması" diye konuştu.

Sinemanın dünyayı daha yaşanılır kılmak için kurulan küçük hayallerden başladığını dile getiren İnanır, herkese ve herşeye rağmen bu büyünün peşinde inatla koşacaklarını söyledi.

İtalya ile telefon bağlantısı

Festivalde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü vermek için CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal sahneye çağrıldı. Jüri Başkanı Kadir İnanır'ın ödülü alan sanatçıyı açıklamak için zarfı açtığı sırada sunucu Ebru Akel'in "Kızmayın Kadir Bey" dediği duyuldu.

Törende, "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" filmiyle ödülü kazanan İtalyan sinemasının unutulmaz oyuncularından Claudia Cardinale ile telefon bağlantısı kuruldu. Cardinale, "Türkleri çok seviyorum. Çok onurlandım. Orada olamadığım için çok üzgünüm" dedi.

5 gün süren festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması, Belgesel Film Yarışması ve Kısa Film Yarışması ile özel kategorilerde ödül kazanan sanatçılar ve filmler şöyle:

En İyi Film: "Çoğunluk"... FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN...

En İyi İlk Film: "Gişe Memuru"

En İyi Yönetmen: Seren Yüce (Çoğunluk)

En İyi Senaryo: Mert Fırat-İlksen Başarır "Atlıkarınca"

En İyi Görüntü Yönetmeni: Ercan Özkan "Saç" ve "Gişe Memuru"

En İyi Müzik: Mircan "Karbeyaz"

En İyi Kadın Oyuncu: Claudia Cardinale "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak"

En İyi Erkek Oyuncu: Serkan Ercan "Gişe Memuru" ile Bartu Küçükçağlayan "Çoğunluk"

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ayşen Gruda "Kağıt"

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Cengiz Bozkurt "Kavşak" ve Rıza Akın "Saç"

En İyi Kurgu: Aylin Zoi Tinel "Gölgeler ve Suretler"

En İyi Sanat Yönetmeni: Nihat Düşko "Hayde Bre" Jüri Özel Ödülü: 'Press"

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Aram Dilbar "Press" ile Zeynep Oral "Atlıkarınca"

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Elvan Albayrak Arca "Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak" Kent Konseyi Ödülü: "Kavşak"

SİYAD Ödülleri:

Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması En İyi Film: "Gölgeler ve Suretler"

Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması En İyi Film: "Sineklik"

Uluslararası uzun metrajlı film yarışması

En İyi Film: "Güzel Bir Hayatı Düşlerken" ve "Tümen Nehri"

En İyi Yönetmen: Lancelot Von Naso "Ateşkes"

En İyi Erkek Oyuncu: Nik Xhelilaj "Arnavut"

En İyi Kadın Oyuncu: Emma Suarez "Sineklik"

Gençlik Jürisi Ödülü: "Vittorio Meydanı'nda Bir Asansörde Medeniyetler Çatışması"

Diğer ödüller

Halkın Portakalı: Son Helva (Karambol ekibi)

En İyi Belgesel: "Anadolu'nun Son Göçerleri: Sarıkeçililer" (Yüksel Aksu)

En İyi İlk Belgesel: "Ofsayt" (Reyan Tuvi), "Herkes Uyurken" (Erdem Murat Çelikler)

Belgesel Jüri Özel Ödülü: "Ordu'da Bir Argonot" (Rüya Arzu Köksal)

En İyi Kısa Film: "Kar" (Erol Mintaş)

Kısa Film Övgüye Değer Jüri Özel Ödülü: "Dönüşü Olmayan Yolculuk" (Güçlü Yaman)

Dijital Film Akademisi: "Bisiklet" (Serhat Karaaslan) ve "Teneke" (Bora Yüksel)

Genç yönetmenlerden mesajlar

İlk uzun metraj filmiyle "En İyi Yönetmen Ödülü" alan Seren Yüce, ödülünü aldıktan sonra, "Bu ödülü Emek Sineması'nı yıkmakta ısrarcı olanlara adıyorum" diye konuştu.

Jüri Özel Ödülü alan "Press" filminin yönetmeni Sedat Yılmaz, filmi sinemada yeni bir dilin kurulmasına küçük bir çaba olarak gösterdi. Yılmaz, "İki genç gazeteci Ferhat Tepe ve Nazım Babaoğlu, her ikisi de 18 yaşında öldürüldüler. Ben onların genç yaşlarındaki cesaretlerini saygıyla anıyorum" dedi.

En İyi İlk Film'in yönetmeni Tolga Karaçelik, manuel gişelerin artık kapatıldığını belirterek, "Gişe memurları işlerinden atılmaktalar. Ödülü, Yapıyol-Sen ve gişe memurları adına alıyorum" diye konuştu.

Behlül Dal Jüri Özel Ödülünü paylaşan oyunculardan "Press" filminde oynayan Aram Dilbar, "Bu ülkede yolunda gitmeyen bir şeyler var. Ödülümü, bu ülkedeki tüm faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş gazetecilere itham ediyorum" diye konuştu.

"Atlıkarınca" filmindeki ilk oyunculuk deneyiminde gösterdiği başarıyla dikkati çeken genç oyuncu Zeynep Oral da, daha yolun başında olduğunu, bu ödülün hayatında büyük yer tutacağını dile getirdi.

En İyi Belgesel Ödülü'nü "Anadolu'nun Son Göçerleri: Sarıkeçililer" ile alan Yüksel Aksu, belgeseli kendisinden habersiz yapımcısının yarışmaya gönderdiğini anlattı. Belgeseli bir sosyal sorumluluk projesi olarak çektiğini belirten Aksu, "2008'de devlet Toroslar'daki göçerleri ormana zarar veriyor diye yasakladı. Çekimler 2 sene sürdü. Bu ödülü o göçerlere, dağlarda özgürce dolaşan yörüklere adıyorum" dedi.

En İyi Kısa Film Yarışmasında jüri başkanlığı yapan Serge Avedikian, Türkçe olarak, "Merhaba, henüz Türkçe'yi yeteri kadar iyi konuşamıyorum" diye konuştu.

Filmlerin rüyalar gibi olduğunu ve milletleri bulunmadığını belirten Avedikian, sanatta yarışmanın biraz "tuhaf" olduğunu, ancak ödül vermenin de festivallerin kuralı olduğunu kaydetti.

En İyi Kısa Film ödülünü "Kar" ile alan Erol Mintaş, "Bu ödülü ülkenin herhangi bir köyünde çocukların uykuları gecenin bir yarısı helikopter sesiyle bölünmesin diye alıyorum" diye konuştu.

En İyi İlk Belgesel ödülünü alan iki filmden "Ofsayt"ın yönetmeni Reyan Tuvi, ödülü gözaltında öldürülenler için aldığını söyledi.

Bu arada törende yer sıkıntısı yaşandı. Festivalde özel gösterimi yapılan "Teslimiyet", "Kayıp Özgürlük" ve "Kanatsız Taklalar" filmlerinin ekipleri salonda bir saat yer sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, törenden ayrılmak istediler. Yaşanan kriz, görevlilerin yer göstermesiyle sona erdi.

Törende Emrah Yücel'in gelecek yılki festival için tasarladığı afiş de tanıtıldı.

cnnturk.com


berfin*meb
Kapalı
26 Ocak 2014 18:20

Ünlü Keman Virtiözü Farid Farjad 28 Şubat'ta İstanbul'da konser verecek..

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/33095/Farid_Farjad__28_Subat_ta_istanbul_da_konser_verecek.html


sabah melikesi
Başbakan Müsteşarı
26 Ocak 2014 22:05

İstanbul'da olanlar bu fırsatı kaçırmasınlar.

berfin*meb, 10 yıl önce

Ünlü Keman Virtiözü Farid Farjad 28 Şubat'ta İstanbul'da konser verecek..

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/33095/Farid_Farjad__28_Subat_ta_istanbul_da_konser_verecek.html


berfin*meb
Kapalı
19 Şubat 2014 20:54

İstanbul Film Festivali'nde "Muhsin Bey" yenilenmiş haliyle izlenebilecek..

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/922560-muhsin-bey-yenilenmis-haliyle-izlenebilecek


matet
Aday Memur
20 Şubat 2014 14:29

http://www.vuslathaber.com/malatya/39930-hop-dedik-tiyatro-toplulugu-ilk-oyununu-sahneyecek.html


berfin*meb
Kapalı
16 Mart 2014 13:17

Ocak ayı haberi.. Duymayanların da bilgilenmesi için..

Şair Ceketli Çocuk'un Hayatı Film Oluyor..

Onur Aydın'ın "Kıyamet Çiçeği-Yağmur" adlı kitabından aynı isimle, yine Onur Aydın tarafından beyazperdeye aktarılacak.

http://www.haberturk.com/tv/haber/910535-sair-ceketli-cocuk-sinemada/0.



berfin*meb
Kapalı
15 Nisan 2014 20:03

15 Nisan Dünya Sanat Günü kutlu olsun..


sabah melikesi
Başbakan Müsteşarı
08 Temmuz 2014 16:54

türkiyede en çok dinlenen şarkı bella şarkısı oldu......maitre gims ve bella şarkısı

http://forum.memurlar.net/konu/2026721/


berfin*meb
Kapalı
11 Kasım 2015 23:45

Tokat'ta ele geçirilen tablonun ünlü ressam Van Gogh'un "Yetim Adamlar" serisine ait olup olmadığının belirlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışma devam ediyor.

http://www.ajanshaber.com/dunya-turkiyeyi-konusacak-van-goghun-kayip-tablosu-tokatta-bulundu-haberi/188897


berfin*meb
Kapalı
11 Kasım 2015 23:54

Raporda, tablonun fırça darbeleriyle yapılmış özel bir eser olması nedeniyle taklit edilme ihtimalinin düşük olduğu ifade edilmişti.

Gerçek olması durumunda Türkiye'ye pek çok turist gelecek..

http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/2015/11/11/o-tablo-uzerindeki-inceleme-suruyor?utm_source=detaymanset&utm_medium=free&utm_term=post&utm_content=kategori_manset&utm_campaign=detaykategori

berfin*meb, 8 yıl önce

Tokat'ta ele geçirilen tablonun ünlü ressam Van Gogh'un "Yetim Adamlar" serisine ait olup olmadığının belirlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışma devam ediyor.

http://www.ajanshaber.com/dunya-turkiyeyi-konusacak-van-goghun-kayip-tablosu-tokatta-bulundu-haberi/188897


berfin*meb
Kapalı
13 Kasım 2015 20:53


berfin*meb
Kapalı
03 Kasım 2016 19:07

2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat büyük ödülü sahibi olan usta oyuncu

Gönül Ülkü Özcan'ı dün kaybettik. Allah rahmet eylesin.


berfin*meb
Kapalı
12 Aralık 2016 18:53

Dünyanın en büyük fotoğrafçılık yarışmasına son başvuru tarihleri açıklandı..

http://sanatkaravani.com/dunyanin-en-buyuk-fotografcilik-yarismasina-son-basvuru-tarihleri-aciklandi/


berfin*meb
Kapalı
18 Ocak 2017 23:56

Osmanlı Padişahlarını 1,5 Milyon Taşla Resmetti..

https://www.youtube.com/watch?v=5N_qtwSfSfw


berfin*meb
Kapalı
19 Ocak 2017 23:48

Ressam Ayı İlk Sergisini Açtı..Sergi Büyük İlgi Gördü..

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de pençe ve kürkünü fırça gibi kullanarak resim yapan ayı

Juuso'nun "Güçlü ve Yumuşak Resim Darbeleri" isimli resim sergisi açıldı.

Sanatçı ayı, ülkenin kuzeyindeki Kuusamo hayvan merkezinde kış uykusuna yatması nedeniyle

sergide bulunamadı. Ama tablolarının bazılarının üzerinde tüyleri vardı.

Sergide satılan 15 tablodan elde edilen gelir, ayıların konu alındığı bir belgeselin yapımında

kullanılacak.

http://www.yenisafak.com/video-galeri/eglence/ressam-ayinin-resimlerine-buyuk-ilgi-2066365

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi