Editörler : supporters.

furtuna
Genel Müdür
09 Aralık 2010 14:05

ben sadece aldığım bir duyumu söyledim, mantığını bilemem.

ama tokiye bağlanacağı ciddi ciddi söyleniyor.

sınav olacağı da ciddi ciddi söyleniyor ama üç yıldır söyleniyor sıkıntı orada. selahattin kardeş her kitap çıkardığında bi sınav dedikodusu türeyiveriyor, nedense?


5502
Memur
09 Aralık 2010 14:33

republic başlığı açan sensin "Maliye kurum içi Gelir Uzmanı alımından sonra, şimdide muhasebata el attı!!!" diyosun. sonra biz içerden almasın mı dedik die cvp atıyosun? :) uygulama külliyen yanlış diyorum aynı unvana farklı alımlarla atama yapılması yanlışş., bana sen kpss 3 le girdin diosun arkadasım. ben uzman yrd yada memur değilim ..yazımı 2 kez okusan gelir idaresinin herkesi uzman yaptığını anlatmaya calıştığımı Muhasebat da ise bu daha secici olduğunu ifade ettim.


sbf__kamu
Aday Memur
09 Aralık 2010 15:02

ben b grubu memurum ama a grubuna hazırlanıyorum ikisi arasındaki farkı da çok net görebiliyorum ama a grubundan girip veya girmeye çalışıp da kurum içi yükselmeleri (gelir idaresini ve yöntemini ayrı tutuyorum) eleştirenleri anlamak mümkün değil. 5502 e katılıyorum çünkü bu şekilde farklı şekilde aynı kadroya alım yapmak karmaşadan başka birşey sağlamıyor.bunun başka bir yolu olmalı muhakkak.

kurumiçi yükselmeyle ilgili böyle bir başlık açınca bu şekilde anlaşılmak gayet doğal diye düşünüyorum


serhat99
Müsteşar Yardımcısı
09 Aralık 2010 15:22

benim anlamadığım neden sadec maliye çalışanlarının direkt uzman olma hakkı var da diğer bakanlıklarda çalışanların yok.

bu bir ayrımcılık değilmi? başka bir bakanlıkta normal bir memursanız görevde yükselme sınavı ile müdür yada uzman olmak için 10 yıllık hizmetiniz olması gerekiyor.o da görevde yükselme sınavı açarlarsa tabi.

biz maliyede sınav açılmasın demiyoruz ama maliyede açılıyorda diğerlerinde neden açılmıyor.?

bir bakanlık 3 senelik çalışmayla personelini direkt uzman yapıyorsa bu ülkede çalışma adaletinin olduğunu söyleyebilirmisiniz????


AQUINUM
Genel Müdür
09 Aralık 2010 17:30

söylediğiniz konuda haklısınız, ama başka kurumlarda olan ve maliyede olmayan şeyler de var.. örneğin, x adlı kit'te yeni başlayan bir memur 1650 tl alırken, biz 1290 alıyoruz.. maaşlarımız en düşük memur maaşlarının bile altına inme tehlikesiyle karşı karşıya.. ek ödemelerden faydalandırılmıyoruz. fazla mesai ücretleri çoğu kurumda maaşa otomatik eklenen bir kalem haline getirilmişken ve mesaiye riayet denen bir kavram yokken, biz 1 gün bile kalmasak o günkü hakkımızın üzerine çizgi çekiliyor. aylık 140 tl uğruna 3.5 yıldır hafta içi her gün yarım saat-1 saat, her cumartesi 5 saat-8 saat bilfiil çalışıyorum. maliyedekilerin "nadiren" açılan ve defterdar yardımcılığı sınavından bile zor uzmanlık sınavları vasıtasıyla uzman yapılmasının adaletsizlik olarak değil de, bir nevi "maaş dengesizliğinin giderilmesi" olarak algılanmasında yarar var diye düşünüyorum. saygılar..


milden
Kapalı
09 Aralık 2010 19:49

ben sadece aldığım bir duyumu söyledim, mantığını bilemem.

ama tokiye bağlanacağı ciddi ciddi söyleniyor.

sınav olacağı da ciddi ciddi söyleniyor ama üç yıldır söyleniyor sıkıntı orada. selahattin kardeş her kitap çıkardığında bi sınav dedikodusu türeyiveriyor, nedense

Ciddi ciddi söylenmiyor sadece servis ortamında memurlar arasında konuşuluyor üst yönetimde böyle bir çalışma yok zaten olması da mümkün değil.toki nin amacı konut işyeri vs üretmek milli emlak böyle bir üretim yapmıyor.ayrıca gayrımenkul dışında bir sürü uğraş alanı var milli emlakın.ayrıca milli emlakda uzmanlık sınavı açacak bu kesin bilgi sadece takvim belli değil veya ben bilmiyorum.


furtuna
Genel Müdür
10 Aralık 2010 09:02

üç yıl önce kadro ve sınav açılmasına ilişkin teklif verildi ve bir taslak hazırlandı ama üç yıldır rafda duruyor

tokiye gelince, hem maliye içinde diğer bölümlere nazaran daha az önem atfedilen milli emlakın güçlenmesi hem de toki nin yerelde daha güçlü bir teşkilata sahip olması için sanırım bu da yıllardır dillendiriliyor

ne olacağını bilemem ama gelirde olanlardan sonra muhasebe de sınav açınca, seçim de yaklaşıyor, milli emlak da sınav açar gibi geliyor ama belki de yeni yapılanmayı beklerler


simöz
Şube Müdürü
22 Aralık 2010 22:33

400 kişi alınacak. hayırlı olsun.


Kamusal Bölge
Şube Müdürü
22 Aralık 2010 22:38

Sayın bakan twitter da açıklamıştı. Sadece muhasebat bünyesindeki memurlar girecekler sınava. Aynen GİB in yaptığı özel sınav gibi..


Kamusal Bölge
Şube Müdürü
22 Aralık 2010 22:40

Yalnız muhasebatın internet sitesinde göremedim ilanı..


simöz
Şube Müdürü
22 Aralık 2010 23:54

duyurular kısmında var ilan.


pekaziz
Aday Memur
23 Aralık 2010 09:23

Kamusal Bölge sadece muhasebat bünyesindeki memurlar demişsin ancak ilanda Maliye Bakanlığı personeli diyor... ne iş acaba ?


merve0685
Aday Memur
23 Aralık 2010 09:57

çalıştığım yere muhasebeci kadrosu ile atandım benim gibi muhasebeci olup da kurum içi sınav ile uzman yardımcısı olan arkadaşlar var ama bu sınavın ne zaman olacağı hakkında bilgisi olan birini bulamadım bunu kim neye göre belirliyor bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim


simöz
Şube Müdürü
29 Aralık 2010 14:06

sınava maliye bakanlığı bağlı ve ilgili kuruluşlarında çalışanlar hariç diğer personelden şartları tutanlar girebiliyor. ayrıca gelir idaresinin yaptığı özel sınav gibi giren herkes kazanamıyor sınavı. üstüne mülakat sınavı da yapıyor muhasebat genel müdürlüğü artı kazananlar uzman yardımcıları gibi ankara'da eğitim alıp görevlerine devam ediyorlar. o yüzden gelir idaresi başkanlığının yaptığı özel sınavla kıyaslanabilir bir sınav değildir bu arkadaşlar. gelir idaresi bence kendi personeline resmen uzmanlık dağıtıyor. giren herkesin rahatlıkla kazanabildiği bir uzmanlık sınavıyla hemen uzman oluyorsun gelir idaresinde. zaten gelir idaresi böyle bol keseden dağıttığı uzmanlık denizinde kendisi boğulacak yakında. koruma güvenlik görevlilerine dahi girme hakkı verdiği uzmanlık sınavından sonra askeriyeden istifa eden kişilerden açık olan güvenlik görevlisi kadrolarını doldurmaya çalışıyor şimdilerde. icra memuru ve tahsildar kadroları boşa çıktı. gelir idaresinde herkes uzman artık! tahsildar ve icra memurluğu görevine de vergi memuru unvanındaki personeli atadığında da eski unvanıma iademi diye idari yargıda dava açıyorlar.

uzmanlık kurum içi sınavla da yapılabilir bence bunda hiç bir sıkıntı yok. önemli olan bu unvanın hak eden personele iyi bir değerlendirme yapılarak verilmesidir.


B.Wayne
Aday Memur
29 Aralık 2010 14:50

Simöz de yazmış, Gelir İdaresinin binlerce personelini bir anda gelir uzmanı yapması gibi bir durumu Muhasebatta sözkonusu değil. Bu ikisini birbirine karıştırmayalım.

Halihazırda Maliyede çalışan personelin yükselme beklentilerini karşılayacak sınavların açılması son derece doğal. Aksi durumda önüne hedef koymak isteyen çalışanlar mağdur edilmiş olur. Mesele layıkıyla sınav yapmak ve elemeye tabi tutmak.


simöz
Şube Müdürü
30 Aralık 2010 09:23

arkadaşım ben sınavlar yapılmamalı demiyorum yapılmalı kesinlikle. ancak gelirin yaptığı sınavda uzmanlık unvanının, (sınava giren herkes kazanabildiği için, sözlü sınav yapmadığı için ve daha sonra eğitim yapmadığı için) layıkıyla, hak eden insanlar tarafından kazanıldığını! düşünmüyorum. bu anlamda muhasebatın yaptığı sınavla gelirin yaptığı sınav kıyaslanamaz diyorum. muhasebat bu işi ciddiye alarak yapıyor çünkü.


republic
Müsteşar Yardımcısı
20 Mayıs 2012 21:12

kurs acılmıs...


657hukuk
Aday Memur
22 Mayıs 2012 20:45

aynı bakanlık ama farklı personel politikiları... gelir-gider!!!

ağam da şimdi gelir, paşam da şimdi gelir diye türkü çığırasım geldi.

teşkilatı bu hale getirenler utansın, yüzleri varsa tabi.


republic
Müsteşar Yardımcısı
08 Nisan 2017 16:31

yine kurum içi uzmanlık hortladı

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi