Editörler : E.Kayı Han
20 Aralık 2010 18:24

Zabıt Katibliği Mi ? Adli Sicil Memurluğu Mu ?

Arkadaşlar öncelikle merhaba;

Zabıt Katipliği ile Adli Sicil Memurluğu arasındaki farkların neler olduğu konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Bu aralar Zabıt Katipliğinden Adli Sicil Memurluğunda Veri Hazırlama ve Kontrol Elemanı olarak çalışmak için geçiş yapmayı düşünüyorum.

Artıları ve eksilerini biliyorsanız paylaşırmısınız ?

Saygılarımla


BKD11MAYIS
Aday Memur
20 Aralık 2010 23:38

Kimse yokmu arkadaşlar cevap verecek olan.


alien51
Kapalı
21 Aralık 2010 00:19

adli sicil memuru nasıl oluyor arkadaşım? benim bildiğim dönüşümlü olarak yapılıyodu bi ara.


ilkelkedi
Aday Memur
21 Aralık 2010 18:16

mrb...

vhki lerin sorumluluğu sadece adli sicil bürosu işlemlerinden ibarettir ve katip arkadaşlar kadar yoğun değillerdir


elmasekerii
Memur
21 Aralık 2010 19:27

kesinlikle adli sicil memurluğu arkadaşım böyle bir şansın varsa hiç durma, onların tek işi gelenlere sabıka kaydı vermek bunun dışında normalde bir işleri yok gibi , ama iş yogunluğundan savcı beyler genellikle yardım amaçlı çalıştırırlar, bizim adliyede bir abimiz var adli sicilde valla çok özeniyorum:))) bu arada çok merak ettim nasıl geçiyorsun yolu yordamı ne bunun, bende çok istedim ama bi kurs açıyorlarmış ne zaman açıcakları belli değil, ordan sertifika alınca geçebiliyormussun aydınlatırsan sevinirim tşk...


BKD11MAYIS
Aday Memur
21 Aralık 2010 23:50

Valla geçen sabah girişe asmış komisyon Adalet Bakanlığınca Adli Sicil Bürosunda görevlendirilmek üzere bilgisayar bölümü mezunu yada işletmenlik sertifikası olan vhki elemanları alınacaktır diyor.

Yani başvuru dilkeçeni yapıp komisyona iletiyorsun herhangi bir hakim muvafakatı aranmıyor komisyon değerlendirme yapmıyor ve direk evrakın bakanlığa gidiyor sanırım ordada personel daire başkanlığı değerlendiriyor.

En güzel yanı zabıt katipliği ünvanının değişmesi VHKİ olunca başka kurumlara geçiş için başvurulduğunda bizde zabıt katibi kadrosu yok diye geri çevirmelerden kurtulunabilir.


SALYAZILI
Şef
22 Aralık 2010 00:34

yahu önemli olna çalıştığın kurumdur. Adliyede katip veya adli sicil memuru olman birşeyi değiştirmez. Kaç kurtul eğer imkanın varsa. Ben böyle memurunu ezen bir bakanlık ve kurum görmedim ve duymadım.


calender86
Memur
22 Aralık 2010 13:02

arkadaşlar nasıl adli sicil memuru olunuyor

ben önlisans halkla ilişkiler mezunuyum

olabilir miyim?


elmasekerii
Memur
22 Aralık 2010 18:29

arkadaşım ya tşk ederim verdiğin bilgi içinde bir şey daha sorcam o sertifika yok ama büro yönetimi mezunuyum başvurma şansım var mı? nette herhangi bir habere olaşabiliceğğim bi adres link varsa memnun olurum...tşk...


cakic
Aday Memur
23 Aralık 2010 13:02

tabiki adli sicil. nöbet yok. mesaiye kalmak yok. durşuma yok. ifade yok. ertesigüne devreden işin yok. sadece tc munarası girip çıktı alacaksın kafa yoracak bir şey yok. bence (karar yazarak kafa patlatmayacaksın en azından ) tabi bu benim şahsi düşüncek adli sicilciler ne düşünür bilmem ama ben adli sicilden katipliğe geçmeyi düşünen bir tek kişi bile duymadığım için...


ismail633
Memur
23 Aralık 2010 18:52

torpilin yoksa hiç uğraşma, arkanda şöyle sağlam bir komisyon başkanı olursa ! diğer dilekçeleri değerlendirmez bile sadece seninkini bakanlığa gönderir. nerden mi biliyorum ?. aynısı bizde oldu da .


BKD11MAYIS
Aday Memur
24 Aralık 2010 22:53

Arkadailar hepinize teşekkür ederim sanırım tek başıma olduğum için yani desteğimolamayacağımevcut durumdada başvuruların kulağımızageldiği kadarı ile fazla olması sebebi ile vazgeçmiş bulunuyorum ama geçebileceğimi bilsem kesin başvurucaktım.


gravestone
Memur
21 Aralık 2014 00:03

adli sicil memurluğuna geçmek için gerekli şartlar sadece torpilden mi ibaret??


yaz_dostum
Memur
21 Aralık 2014 12:15

Arkadaşlar; Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğine bir göz atın derim. Öncelikle Yazı İşleri Müdürü olma şansınız yok. Bu yönetmelik değişmeden önce İdari İşler Sınavına VHKİ olarak girebiliyorduk. Ancak son yapılan değişiklikten sonra şoför kadrosunda bulunan bir arkadaşımız idari işler müdürlüğü sınavına girme hakkı bulunurken VHKİ olarak çalışan bir personelin bu sınavların adını zikretme hakkı bile yok. (kesinlikle yanlış anlaşılmasın aşağılamak için yazmadım örneklendirmek için yazdım) Ayrıca ünvan değişikliği açısından görüş bildirme amir + komisyonca yapılırken (adliye personel durumu açısından), değerlendirme ve sonuçlandırma işi bakanlığımız tarafından yapılmaktadır. Saygılar.


gravestone
Memur
21 Aralık 2014 17:51

yani öne komisyonun mu bilgisinin olması lazım ve onayı vermesi lazım adli sicilde calısmak ıcın ??


yaqmur
Aday Memur
14 Haziran 2016 17:42

adli sicil bölümde çalışan arkadaşlar ne iş yaparlar artıları nelerdir yeşil pasaport dışında?

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi