Editörler : supporters.
28 Aralık 2010 11:03

Araştırma Görevlisi kadrosunda Öğretim Görevlisi

arkadaşlar merhaba;

Araştırma Görevlisi kadrosunda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmak için araştırma görevlisi olma şartlarını mı taşımak gerekir yoksa öğretim görevlisi olma şartlarını taşımak mı ?


leventbudak
Yasaklı
28 Aralık 2010 11:10

Dostum araştırma görevliliğiyle öğretim görevliliği farklı şeyler.Araştırma Görevlisi kadrosunda Öğretim Görevlisi olmak nasıl bir şey.onu bi anlatırmısın.ben ilk defa duydum da umarım benim cahilliğimdir


nonnpasaran
Aday Memur
28 Aralık 2010 11:17

araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi arasındaki farkları biliyorum.

üniversiteler bazı myo bölümlerinde görevlendirilmek üzere öğretim görevlisi ilanı verdiklerinde, bu kişilerin araştırma görevlisi kadrosuna atanacaklarını ancak öğretim görevlisi olarak görevlendirileceklerini belirten ilanlar yayınlıyorlar.

şu an bu tanıma uyan güncel bir ilan yok. bu da zaten uygulamada çok fazla rastlanmayan bir durum.

google dan bu konu ile ilgili bir araştırma yapınca, 2009 yılında kırıkkale üniversitesinin tam da bu şekilde verdiği ilanları görebilirsiniz.

http://www.kpss.com.tr/news-tr/16060.cgi


leventbudak
Yasaklı
28 Aralık 2010 11:22

anladım.çok net bilgim yok ama bana kalırsa araştırma gçrevlisi olacağın için araştırma görevliliği şartlarını taşıman gerekir herhalde


nonnpasaran
Aday Memur
28 Aralık 2010 11:26

evet kadro araştırma görevlisi kadrosu olduğuna göre, sağlanması gereken şartlar da araştırma görevliliği şartları olsa gerek. ama işte, öğretim görevlisi olarak görevlendirileceği belirtildiğinde, bu durum bizim mantığımızın dışında bazı kurallara tabii olabilir mi onu öğrenmek istiyorum.

bakalım bir bilen çıkar umarım :s


leventbudak
Yasaklı
28 Aralık 2010 11:31

umarım.daha neler görecez kimbilir.Araştırma Görevlisi kadrosunda Öğretim Görevlisi olmak.oldukça ilginç.böyle bir şey öğrenmeme yardımcı olduğun için teşekkürler


ilkhira
Aday Memur
29 Aralık 2010 00:28

arkadaşlar yüksek lisansa aday biri olarak sorum şu

öğretim görevlisi dediğimz ne araştırma görevlisi ne?

hem akademik kariyer yapıp hem de maaşlı görevli olan hangisi?


fıstık_ezmesi
Aday Memur
30 Aralık 2010 10:12

araştırma görevlisinin yeterlilikler > öğ. grvlsi. yeterlilikleri

ama bazı öğretim görevlileri alımnda iş tecrübesi arıyorlar o farkıda var


dermanbey6
Şef
30 Aralık 2010 21:31

ilanda belirtilen şart neyse o geçerli.

araştırma görevlisi kadrosu 4. dereceye kadardır.

öğretim görevlisi ise 1. dereceye kadar çıkabilir.

üniversitenin elinde ar.gör kadrosu var fakat öğr.gör kadrosu hiç yok bu nedenle ders verecek öğretim elemanlarını ar.gör kadrosuna istihdam ediyor. daha öncede benzer uygulamalar yapılmıştır.

şart için üniversitenin hukuk işleri bürosuna sormak en iyisi ...


coğrafyacı25
Aday Memur
30 Aralık 2010 23:09

araitırma görevlisi kadrosunda öğretim görevlisi olabilmek için öğretim görevlisi şartlarını da taşımak gerekir . örnek ile biliyorum. yüksek lisansınızın bitmiş olması tecrübe şartını ortadan kaldırır. yani sadece yüksek lisans yapmış olmanız yeterlidir. fakat dil ve aleste yeterliliği sağlamak şartıyla


nonnpasaran
Aday Memur
31 Aralık 2010 10:59

bu kadro ile görev almak için hem araştırma görevlisi hem de öğretim görevlisi olma şartlarını yerine getirmek gerekecekse eğer, tam anlamıyla bir akademisyeni görevlendirmiş olacaktır üniversite. ben bu konu hakkında kendi üniversitemden bir şekilde bilgi almaya çalışacağım. gelişmeleri de buraya yazarım artık.


Bleed
Kapalı
31 Aralık 2010 11:19

Bazen fakülteler ilana çıkmadan fakültenin geçici ataması ile araştırma görevlilerine, (geçiçi) öğretim görevlisi ünvanını veriyorlar ve derslere girmelerine imkan sağlıyorlar.Bu öğretim görevlisi kadrosu yeterli olan bölümlerde görülmez, ancak yeni veya yetersiz kadroya sahip bölümlerde olabilir.


nonnpasaran
Aday Memur
31 Aralık 2010 11:32

evet bleed uygulamada tam senin dediğin gibi oluyor. ama işte asıl mesele, bu şekilde görevlendirilenlerden istenen niteliklerin ne olduğu ?

araştırma görevlisi olma şartları mı

yoksa öğretim görevlisi olma şartları mı ?


Bleed
Kapalı
31 Aralık 2010 13:42

nonnpasaran, genellikle benim üniversitemde fakültelerde (bölümlerde) açık varsa, yrd doc luk öncesinde DR sini bitirmiş öğretim elemanları bu yönde değerlendiriyor.


yojimbo
Aday Memur
29 Temmuz 2016 02:30

Araştırma görevlisi öğretim görevlisi olmaz. Sadece araştırma görevlisinin derslere sokulması olayı olur o da resmi bir şey olamaz. Araştırma görevlilerinin derse girmesi mevzuata uygun değil ancak yine de denetleyen olmadığı için derse sokuluyorlar. Araştırma görevlisi ile öğretim görevlisi yök kanununda birbirinden farklı sınıfları tarif eder. Kadro resmi olarak araştırma görevlisi olduğu için şartları da araştırma görevlisine göre olmak zorunda


vay marsu
Kapalı
29 Temmuz 2016 14:17

ilan sartlari do?rultusunda alim gerceklestirilir.fakülte bünyesinde görevlendirilmek üzere kadrosu ö.görevlisi adi altinda fakültede yani lisasn egitimi verilen yerleskelerde calistirlimasidir

vay marsu
Kapalı
29 Temmuz 2016 14:19

yani ars.görevlisi kadrosunda ögr.görevlisi olmak diye birsey yok arkadaslar.kadronun ünvani ögr.görevlisi calisma yeri fakülte bünyesidir.örnegin okutmanlik ve uzmanlik birimleri hem lisasn hem de önlisans birimlerinde de bulunmaktadir.

akademisyen 64
Müsteşar Yardımcısı
30 Temmuz 2016 07:22

Hemen öyle yok diye kestirip atmayın. Daha önceki yorumlarda Bleed'in de dediği gibi var. Yine onun dediği gibi genellikle doktorasını bitirmiş olan araştırma görevlileri için yrd.doç. kadrosu ve normal öğretim görevlisi kadrosunun olmadığı durumlarda araştırma görevlisi kadrosunda öğretim görevlisi olunur.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi