Editörler : swat3410
«34567891011121314»

edro29
Şef
02 Şubat 2011 20:05

Meclis insan hakları başkanı Zafer ÜSKÜL ve Anayasa komisyon başkanı prf.dr. Burhan KUZU'ya gönderdiğimiz mektuplar :

Sayın Başkanım , sizden bir konu hakkında yardımcı olmanızı bekliyorum. iç işleri bakanlığına bağlı olarak çalışan yüksek okul mezunu assubaylar ile aynı bakanlığa bağlı olarak çalışan yüksek okul mezunu polislerin ek gösterge farkı.

Aynı bakanlığa bağlı olarak aynı şekilde güvenlik teşkilatı olarak görev yapan sadece görev alanları değişik iki farklı kurum personeli iki ayrı yasaya tabi olmaları ve 926 sayılı türk silahları kuvvetleri personeli kanununun 1.derecedeki yüksek okul mezunu assubaylar (Jandarmada Dahil) 01.01.1995 tarıhınde yapılan düzenlemeyle EKGÖSTERGE 3600 iken yine 01.01.1995 tarihinde yapılan düzenlemeyle 1.derecedeki yüksek okul mezunu polis memurlarının EKGÖSTERGE'leri 2200 olarak düzenlenmiştir.

Bizlere göre Ekgöstergelerinin yüksek olması aynı haklar yönünden maduriyetimize neden olmaktadır.

"Eşit işe Eşit ücret prensibinin" gereği görevde ve emeklilikde ücret adaletsizliğinin giderilmesi yasal düzenleme ile yapılacağından emniyet ve güvenlik sınıfı adı altında birleştirilmesi için iç işleri bakanlığı kanalı ile bakanlar kuruluna intikalinin sağlanması ve yukarda izah edilen aykırılığının lehimize düzeltilmesini arzuluyorum. Bu aykırılık anayasanın eşit ülkesine aykırı ve insan hakları ihlali olarak görüyoruz. Zaten teşkilat olarak toplu halde sesimizi yükseltemiyoruz çünkü sahipsisiz ama son zamanlarda sayın başbakanımızın çabaları ve destekleriyle askeri konusu çözüldü.Ekonomik yönünden sorunumuzun çözümü konusunda bakanlığın aktif bir çalışma içinde olduğunu göremiyoruz. Çalışırken maaşlarımız şükürler olsun iyi ama bizi kaygılandıran emekli olurken çok zor durumda kalacağımız. Çünkü maaşlarımızın %60 veya %70 oranında kesintiye uğraması 25 yıllık 1.derecedeki polis memurunun taban aylığı 826 TL zam yapılırken , zammın taban maaşına yapılmasını istiyoruz aksine zamnlar özel hizmet tazminatı , tayin bedeli ve eködemelere yapılıyor emekli olurken bunlar kesiliyor. Hiç olmassa bu tazminatların 1/3 veya 1/4 oranında emekli maaşlarına yansıtılmasını istiyoruz her 10 nisan polis bayramında yıllardan beri iç işleri bakanlığı medya önüne çıkarak polisin ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor diye beyanet veriyorlar. Gün biter bu beyanetler havada kalır. Buda bizleri çok olumsuz yönde etkiliyor ve bir hak ihlali doğmuş oluyor.

Sayın başkanım bizim bu ekgöstergeler arasındaki farkların giderilmesi ve ekonomik yönden refaha kavuşturulması konusunda bizleri yanlız bırakmayacağınızı destekleyip gündeme getireceğinize inancım sonsuzdur.

Sizlere siyasi hayatınızda başarılar ve sağlıklı günler geçirmenizi dilerim.

Saygılarımla

~Sebahattin KALEMER~


zikroo
Şef
02 Şubat 2011 21:29

mfl35 terbiyesizlik yapma.şimdi sana burda birisi ana avrat küfür etse ne olacak? hiç düşündünmü? kaldı ki sadece atıyorsun.münferit bir olay gördüğünü anlıyorum bu anlattığından ki ben bunada inanmıyorum ya neyse.seni aile fertlerinle başbaşa bırakıyorum kal sağlıcakla.

-manlyman kimsenin bir şeyi sabote ettiği yok.örneklemeyi yapana başlık sahibinin hatasını belirttik sadece. hak istenir uygunsa alınır.başkalarının paçasından tutarak koşmak da neyin nesi? hata burda yoksa istediğiniz ananızın ak sütü gibi helal hepinize.


KaRa HaN
Müsteşar
02 Şubat 2011 23:17

Sevgili arkadaşlar Bu konudaki son uyarımdır.

Lütfen konuyu karşılıklı polemiğe çevirmeyin.

Bu mesajımdan sonra konuyla alakasız mesaj yazan,polemik çıkarmaya yönelik mesaj yazan,başkalarına cevap hakkı doğuracak söylemlerde bulunan,başka bir meslek grubuna yönelik alaycı,küçümseyici v.s tarzda yorum yapan kişiler uyarılmaksızın forumdan uzaklaştırılacaktır...

Ayrıca sayın zikro sizin sorunuza cevap vereyim.

Özlük hakları v.s tarzı sorunların çözüm yeri meclis ve haliyle siyasilerdir.Bu yüzden bu tarz konularda siyasilere mesaj göndermek yasak değildir.Bizim teşkilatımızda böyle bir yasak yoktur.


ssahin01
Memur
04 Şubat 2011 17:13

bimere yazdığım dilekçe cevabında kısaca talebimiz için 657 sayılı kanunda değişiklik yapılması gerektiği muhatabın da maliye bakanlığı ve devlet personel başkanlığı olduğunu yazmışlar. yine copy/paste cevaplar. bakalım maliye ve personel ne cevap yazacak.


Adaletgözet
Memur
04 Şubat 2011 18:20

Sare Hore önceden uzmanlar yokken bekçilerin dengi kimdi..:)


murat21212121
Aday Memur
04 Şubat 2011 23:07

lütfen arkadaşlar herkez kendi sayfasında kendi sorunları ile ilgilensin, amaç kimseyi rencide etmek değil sorunlara çözüm bulmaktır lütfen birbirimize saygılı olalım.


edro29
Şef
05 Şubat 2011 00:05

Arkadaşlar Konumuzu Sayın Editörümüz Kara Han Tekrardan açmıştır lütfen alakasız yorumlar ypmayalım sadece konuyla ilgili görüşlerimizi yazalım.

İyi GECELER


melihn.
Aday Memur
05 Şubat 2011 01:28

askerlik yasasından önce mhp nin polislerin emeklilik sorunu ile ilgili önergesi mecliste kabul görmedi ne diyorsunuz bu işe ???

http://www.polis.web.tr/derece-kademe-konusunda-meclis-sunulan-onerge.htm haberi bu linkten okuyabilirsiniz.


korkmaztürk
Şube Müdürü
05 Şubat 2011 01:56

sevgili arkadaşlar iyi geceler.

İki kurum arasında bire bir örtüşen denklik kurmak mümkün değildir.bunun sebebi astsubayın polisten ya da polisin astsubaydan üst olmasından değil kurumların farklı yapısından kaynaklanmaktadır.

Örnek verecek olursak astsubayın yata teğmenin eğitim öğretim kurumunda karşılığı kimlerdir.Ya da polis memurunun hastane çalışanlarına göre karşılığı nedir? cevabı basit karşılığı yoktur.

Unutmadan yazayım ben polis memuruyum.Farzedeyim ki jandarma astsubayı hesaplamalar yapıldı sonuçlar açıklandı denklik olarak benim üzerim oldu.Bana ne faydası ya da zararı olacak.Veya tam tersi benim karşılığım Genelkurmay başkanı olsa bana faydası nedir.Bunlar basit hesaplamalar.

Türkiyede ki çalışma sistemi çalışma saati,çalışma ortamı insan onur ve halsiyetine yakışır şekilde olmalıdır.Bir teğmen bir astsubaydan bir astsubay bir uzman jandarma çavuştan,uzman jandarma çavuş bir öğretmenden,bir öğretmen polisten,bir polis bir başkomiserden ne az çalışmalı ne çok çalışmalıdır.Aralarında maaş farkları bifbirina yakın olmalıdır.devletin işini farklı statülerde yapmaya çalışa insanlar arasında maddi açıkmlar olmamalıdır.hiç bir meslek mensubu devletin işini yapıyor diye rütbesinden dolayı yüceltilmemeli hiç bir meslek mensubu rütbesinden dolayı hor görülmemelidir.Rütbeyle makamla övünmek yada yerinmek bizlere yakışmaz.rütbeyi veren devlet makamı veren Allah bize ne oluyor.yaptığımız işle ilgili övgüyü bırakalım hizmet ettiğimiz halkımız versin.Selam ve sevgiler.


amanoslar31
Aday Memur
05 Şubat 2011 10:52

23. Dönem 5. Yasama Yılı

59. Birleşim 04/Şubat /2011 Cuma

?.Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan 606 sıra sayılı Kanun Tasarısının 121 inci maddesinin 1 numaralı fıkrasına aşağıdaki bendin eklenmesini ve fıkradaki bent numaralarının buna göre teselsül ettirilmesini arz ve teklif ederiz.

Oktay Vural (İzmir) ve arkadaşları

"a) 36 ncı maddesinin ORTAK HÜKÜMLER başlıklı bölümünün (B) fıkrasının 3 numaralı bendi "Emniyet Hizmetleri Sınıfı mensupları öğrenim durumlarına göre yükselebilecek derece ve kademeler de dikkate alınarak, 1 inci derecenin son kademesine kadar yükselebilirler." şeklinde değiştirilmiştir.

BAŞKAN - Komisyon önergeye katılıyor mu?

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU SÖZCÜSÜ SÜREYYA SADİ BİLGİÇ (Isparta) - Katılamıyoruz Sayın Başkan.

BAŞKAN - Hükûmet?

MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK (Gaziantep) - Katılamıyoruz Sayın Başkan.

BAŞKAN - Sayın Kalaycı, buyurun efendim. (MHP sıralarından alkışlar)

MUSTAFA KALAYCI (Konya) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak vermiş olduğumuz önergenin görüşmelerinde Sayın İçişleri Bakanının ve Sayın Maliye Bakanının burada olması büyük şans.

Değerli arkadaşlarım, 657 sayılı Kanun'un değiştirilmesi için önerge verdiğimiz ilgili hükümlerinde emniyet hizmetleri sınıfı mensuplarından emniyet müdürleri ve bu sıfatı taşımakta olan emniyet teşkilatı mensuplarının birinci derecenin son kademesine, başkomiser ve emniyet amirlerinin ikinci derecenin son kademesine, diğerlerinin ise üçüncü derecenin son kademesine kadar yükselebilmeleri öngörülmektedir. Polis memurları ister üniversite bitirsin ister meslek yüksekokulu bitirsin birinci dereceye yükselememektedir. Hâlbuki yine 657 sayılı Kanun'un ilgili hükümlerine göre meslek yüksekokulu ve üniversite mezunu olan diğer memurlar birinci dereceye yükselebilmektedir. Dolayısıyla polis memurları için bir eşitsizlik söz konusudur. Polis memurları çalışırken birinci derecede kadroda çalışabilmekte ancak birinci derecenin gösterge ve tazminatlarına mükteseben hak kazanamamaktadırlar. Bu nedenle emekli olurken de üçüncü dereceden emekli edilmektedirler.

Polis memurlarının yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesi, diğer memurlar ile polisler arasında var olan bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması için önerge vermiş bulunuyoruz. Böylelikle üniversite mezunu, yüksekokul mezunu olan emniyet hizmetleri sınıfı mensuplarının diğer memurlarda olduğu gibi mükteseben 1'inci derecenin son kademesine kadar yükselebilmesi sağlanmaktadır.

Ülkemizde her türlü zor şart içerisinde özveriyle görev yapan Türk polisinin birçok sorunu bulun-maktadır. Sorunlarının var olduğu yetkili yetkisiz herkes tarafından kabul edilmekte ve dile getirilmektedir ama maalesef sorunları çözme yolunda adım atılmamaktadır. Her 10 Nisan'da sorunlar hatırlanır, sözler verilir, 11, 12, 13 Nisan gibi de unutulur.

Nihayet, polislerimizin beklediği, emniyet teşkilatında on yıllık hizmet süresini tamamlayanların askerlik hizmetini yerine getirmiş sayan tasarıyı biraz sonra görüşeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak polislerin askerlikle ilgili sorunlarına çözüm getirecek bu düzenlemeyi başından beri destekliyoruz, bu gö-rüşmelerde de destek vereceğiz.

Tabii, polislerimizin sorunları sadece bununla sınırlı değil. Polisler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında kamu görevi yapan memurlardır, kendilerine özgü ayrı bir kanunlarının mutlaka düzen-lenmesi gerekmektedir. Diğer kamu görevlilerinin belli mesai saatleri vardır, genelde sekiz saattir ama po-lislerin çalışma saatleri çoğunlukla bu sürenin 2 katına çıkmaktadır, en az çalıştığı gün on iki saat görev yapmaktadır. Diğer kamu görevlileri hafta sonu, dinî ve resmî bayramlar, yılbaşı, diğer özel günlerde isti-rahat ederken polis teşkilatı bugünlerde, aksine, güvenliği sağlamak için çok daha fazla çalışmakta dolayı-sıyla sosyal faaliyetler ve aile ilişkileri sürekli sekteye uğmaktadır. Polisin fazla çalışması karşılığında maaşının içerisinde aldığı sabit, cüzi miktardaki fazla çalışma ücreti, çalıştığı süreye mukayese edilince çok düşük kalmaktadır. Diğer kamu görevlileri emekli olduklarında aldıkları maaşlarda bu kadar çok düşük-lük yaşamazken polis memurlarının emekli maaşlarında gerçekten azalma çok olmaktadır. Diğer kamu gö-revlileri asli görevleri haricinde verilen başka görevlerden ek ödeme alırlarken polisler aynı yerde gö-revli olmasına karşın hiçbir zaman ek ödeme alamamaktadır. Mesela bütün sınavlarda, gerek üniversite sınavları gerekse KPDS, KPSS sınavlarında, yine seçimlerde sandık başında, yine sayımlarda polis memurları da görev alıyor ama diğer memurlara bir ek ödeme yapılmasına rağmen polislerimiz bu ek ödemeden yararlanamıyor.

Ben teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. (MHP sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Kalaycı.

Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... ÖNERGE KABUL EDİLMEMİŞTİR.


ssahin01
Memur
05 Şubat 2011 12:25

sayın mustafa kalaycı'ya bir teşekkür maili atıp çalımalara devam arkadaşlar. en azından böyle bir sorunun varlığından haberdar olamaları da yeterli bence. ağlamayana mama yok.


ssahin01
Memur
05 Şubat 2011 13:08

sayın korkmaztürk olaya yanlış yönden bakıyorsunuz. burada kurumlar arası eşitsizlikten bahsedilmiyor. bu eşitsizlik sadece polisle asker arasında değil polisle herhangi bir memur arasındadır. yani 4 yıllık fakulte bitiren polis hariç herhangi bir memur 1. dereceden emekli olabilirken polis olamıyor. asker(özelde jandarma) ile polisin kıyaslanması sadece bir örnek. eşitsizliğin daha iyi anlaşılabilmesi için bize en yakın kurumu örnek vermiş konu sahibi arkadaş.


sevdalı1
Müsteşar Yardımcısı
05 Şubat 2011 16:36

yazının başında bir arkadaşımız eşit işe eşit ücret prensibinden hareketle böyle bir talepleri olduğunu belirtmiş, ancak eşit işe eşit ücret diye bir kavrama ben inanmıyorum, çünkü böyle bir değerlendirme yapılabilmesi mümkün değil, hiç kimsenin yaptığı iş ölçülemez, hele ki bunu belirli bir meslek ya da o meslekte belirli statüdeki bir grup için yapabilesin, bu verilen örnek elma ile armudu kıyaslamak bile değil, bu manavdaki kereviz ile yan kasaptaki sucuğu kıyaslamak gibi bir şey,


edro29
Şef
05 Şubat 2011 19:35

İnanmıyorsan hiç bişi yapmadan kaderine boyun eyeceksin.emek olmadan ekmek oLmazç çalışığ gayret ediceksin elini taşın altına koyup bu konuya gundeme getırmek ve gundemde tutmak ıcın ne gıbı calısmaların var ?


edro29
Şef
05 Şubat 2011 19:42

Arkadaşlar aşağıdaki e-mail adreslerini ust konudan bldum bütün arkadaşlarımın milletvekillerine ekgösterge hakkındaki hazırlayacakları metinleri atmalarını diliyorum.Daha cok gönderirsek baskı daha cok oLur Ben ve arkadaşlarım (Burhaniye KADROSU) maillerimizi attık

:

[email protected]

* [email protected]

* [email protected]

* [email protected]

* [email protected]

BAŞBAKAN

Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı (BİMER)

[email protected]

(0312) 424 16 12

(0312) 424 16 13

(0312) 424 16 18

(0312) 424 00 34

İÇİŞLERİ BAKANI

[email protected]

(0312) 425 40 80

Emniyet Genel Müdürümüz

[email protected]

Emniyet Genel Müdürü Özel Kalem

[email protected]

[email protected]

[email protected]

milletvekillerimiz

1. Kürşat ATILGAN ADANA MHP [email protected]

2. Ömer ÇELİK ADANA AK Parti [email protected]

3. Nevingaye ERBATUR ADANA CHP [email protected]

4. Dengir Mir Mehmet FIRAT ADANA AK Parti [email protected]

5. Fatoş GÜRKAN ADANA AK Parti [email protected]

6. Hulusi GÜVEL ADANA CHP [email protected]

7. Vahit KİRİŞCİ ADANA AK Parti [email protected]

8. Ali KÜÇÜKAYDIN ADANA AK Parti [email protected]

9. Tacidar SEYHAN ADANA CHP [email protected]

10. Yılmaz TANKUT ADANA MHP [email protected]

11. Necdet ÜNÜVAR ADANA AK Parti [email protected]

12. Muharrem VARLI ADANA MHP [email protected]

13. Mustafa VURAL ADANA DSP [email protected]

14. Ahmet AYDIN ADIYAMAN AK Parti [email protected]

15. Mehmet ERDOĞAN ADIYAMAN AK Parti [email protected]

16. Şevket GÜRSOY ADIYAMAN AK Parti [email protected]

17. Fehmi Hüsrev KUTLU ADIYAMAN AK Parti [email protected]

18. Sait AÇBA AFYONKARAHİSAR AK Parti [email protected]

19. Abdülkadir AKCAN AFYONKARAHİSAR MHP [email protected]

20. Zekeriya ASLAN AFYONKARAHİSAR AK Parti [email protected]

21. Halil AYDOĞAN AFYONKARAHİSAR AK Parti [email protected]

22. Veysel EROĞLU AFYONKARAHİSAR AK Parti [email protected]

23. Ahmet KOCA AFYONKARAHİSAR AK Parti [email protected]

24. Halil ÜNLÜTEPE AFYONKARAHİSAR CHP [email protected]

25. Mehmet Hanifi ALIR AĞRI AK Parti [email protected]

26. Abdulkerim AYDEMİR AĞRI AK Parti [email protected]

27. Ruhi AÇIKGÖZ AKSARAY AK Parti [email protected]

28. Osman ERTUĞRUL AKSARAY MHP [email protected]

29. Zekeriya AKINCI ANKARA CHP [email protected]

30. Aşkın ASAN ANKARA AK Parti [email protected]

31. Yılmaz ATEŞ ANKARA CHP [email protected]

32. Nesrin BAYTOK ANKARA CHP [email protected]

33. Tekin BİNGÖL ANKARA CHP [email protected]

34. Zeynep DAĞI ANKARA AK Parti [email protected]

35. Bülent GEDİKLİ ANKARA AK Parti [email protected]

36. Mehmet Emrehan HALICI ANKARA CHP [email protected]

37. Haluk İPEK ANKARA AK Parti [email protected]

38. Salih KAPUSUZ ANKARA AK Parti [email protected]

39. Faruk KOCA ANKARA AK Parti [email protected]

40. Hakkı Suha OKAY ANKARA CHP [email protected]

41. Mehmet Zekai ÖZCAN ANKARA MHP [email protected]

42. Nazmi Haluk ÖZDALGA ANKARA AK Parti [email protected]

43. Mücahit PEHLİVAN ANKARA AK Parti [email protected]

44. Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ ANKARA MHP [email protected]

45. Mustafa Said YAZICIOĞLU ANKARA AK Parti [email protected]

46. Sadık BADAK ANTALYA AK Parti [email protected]

47. Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ANTALYA AK Parti [email protected]

48. Hüsnü ÇÖLLÜ ANTALYA CHP [email protected]

49. Atila EMEK ANTALYA CHP [email protected]

50. Mehmet GÜNAL ANTALYA MHP [email protected]

51. Yusuf Ziya İRBEÇ ANTALYA Bağımsız [email protected]

52. Osman KAPTAN ANTALYA CHP [email protected]

53. Tayfur SÜNER ANTALYA CHP [email protected]

54. Tunca TOSKAY ANTALYA MHP [email protected]

55. Saffet KAYA ARDAHAN AK Parti [email protected]

56. Ensar ÖĞÜT ARDAHAN CHP [email protected]

57. Mehmet Fatih ATAY AYDIN CHP [email protected]

58. Recep TANER AYDIN MHP [email protected]

59. Ali UZUNIRMAK AYDIN MHP [email protected]

60. Ayşe AKBAŞ BALIKESİR AK Parti [email protected]

61. Ergün AYDOĞAN BALIKESİR CHP [email protected]

62. Ahmet Duran BULUT BALIKESİR MHP [email protected]

63. Hüseyin PAZARCI BALIKESİR CHP [email protected]

64. Ali Osman SALİ BALIKESİR AK Parti [email protected]

65. Ahmet Edip UĞUR BALIKESİR AK Parti [email protected]

66. Yılmaz TUNÇ BARTIN AK Parti [email protected]

67. Muhammet Rıza YALÇINKAYA BARTIN CHP [email protected]

68. Mehmet Emin EKMEN BATMAN AK Parti [email protected]

69. Ahmet İNAL BATMAN AK Parti [email protected]

70. Fetani BATTAL BAYBURT AK Parti [email protected]

71. Fahrettin POYRAZ BİLECİK AK Parti [email protected]

72. Yaşar TÜZÜN BİLECİK CHP [email protected]

73. Kazim ATAOĞLU BİNGÖL AK Parti [email protected]

74. Yusuf COŞKUN BİNGÖL AK Parti [email protected]

75. Cevdet YILMAZ BİNGÖL AK Parti [email protected]

76. Vahit KİLER BİTLİS AK Parti [email protected]

77. Cemal TAŞAR BİTLİS AK Parti [email protected]

78. Yüksel COŞKUNYÜREK BOLU AK Parti [email protected]

79. Fatih METİN BOLU AK Parti [email protected]

80. Mehmet ALP BURDUR AK Parti [email protected]

81. Bayram ÖZÇELİK BURDUR AK Parti [email protected]

82. Ramazan Kerim ÖZKAN BURDUR CHP [email protected]

83. Canan CANDEMİR ÇELİK BURSA AK Parti [email protected]

84. Faruk ÇELİK BURSA AK Parti [email protected]

85. Kemal DEMİREL BURSA CHP [email protected]

86. Hamza Hamit HOMRİŞ BURSA MHP [email protected]

87. Sedat KIZILCIKLI BURSA AK Parti [email protected]

88. Ali KOYUNCU BURSA AK Parti [email protected]

89. Ali KUL BURSA AK Parti [email protected]

90. Mehmet OCAKDEN BURSA AK Parti [email protected]

91. Onur Başaran ÖYMEN BURSA CHP [email protected]

92. Necati ÖZENSOY BURSA MHP [email protected]

93. Abdullah ÖZER BURSA CHP [email protected]

94. Mehmet TUNÇAK BURSA AK Parti [email protected]

95. Mehmet Emin TUTAN BURSA AK Parti [email protected]

96. Mustafa Kemal CENGİZ ÇANAKKALE MHP [email protected]

97. Mehmet DANİŞ ÇANAKKALE AK Parti [email protected]

98. Müjdat KUŞKU ÇANAKKALE AK Parti [email protected]

99. Ahmet KÜÇÜK ÇANAKKALE CHP [email protected]

100. Nurettin AKMAN ÇANKIRI AK Parti [email protected]

101. Ahmet BUKAN ÇANKIRI MHP [email protected]

102. Suat KINIKLIOĞLU ÇANKIRI AK Parti [email protected]

103. Ahmet AYDOĞMUŞ ÇORUM AK Parti [email protected]

104. Cahit BAĞCI ÇORUM AK Parti [email protected]

105. Ağah KAFKAS ÇORUM AK Parti [email protected]

106. Murat YILDIRIM ÇORUM AK Parti [email protected]

107. Emin Haluk AYHAN DENİZLİ MHP [email protected]

108. Mithat EKİCİ DENİZLİ AK Parti [email protected]

109. Mehmet Salih ERDOĞAN DENİZLİ AK Parti [email protected]

110. Ali Rıza ERTEMÜR DENİZLİ CHP [email protected]

111. Selma Aliye KAVAF DENİZLİ AK Parti [email protected]

112. M. İhsan ARSLAN DİYARBAKIR AK Parti [email protected]

113. Akın BİRDAL DİYARBAKIR BDP [email protected]

114. Selahattin DEMİRTAŞ DİYARBAKIR BDP [email protected]

115. Mehmet Mehdi EKER DİYARBAKIR AK Parti [email protected]

116. Gültan KIŞANAK DİYARBAKIR BDP [email protected]

117. Abdurrahman KURT DİYARBAKIR AK Parti [email protected]

118. Ali İhsan MERDANOĞLU DİYARBAKIR AK Parti [email protected]

119. Celal ERBAY DÜZCE AK Parti [email protected]

120. Metin KAŞIKOĞLU DÜZCE AK Parti [email protected]

121. Necdet BUDAK EDİRNE AK Parti [email protected]

122. Rasim ÇAKIR EDİRNE CHP [email protected]

123. Bilgin PAÇARIZ EDİRNE CHP [email protected]

124. Cemaleddin USLU EDİRNE MHP [email protected]

125. Mehmet Necati ÇETİNKAYA ELAZIĞ AK Parti [email protected]

126. Feyzi İŞBAŞARAN ELAZIĞ Bağımsız [email protected]

127. Tahir ÖZTÜRK ELAZIĞ AK Parti [email protected]

128. Hamza YANILMAZ ELAZIĞ AK Parti [email protected]

129. Binali YILDIRIM ERZİNCAN AK Parti [email protected]

130. Muhyettin AKSAK ERZURUM AK Parti [email protected]

131. Fazilet DAĞCI ÇIĞLIK ERZURUM AK Parti [email protected]

132. Muzaffer GÜLYURT ERZURUM AK Parti [email protected]

133. Beytullah ASİL ESKİŞEHİR MHP [email protected]

134. Hüseyin Tayfun İÇLİ ESKİŞEHİR CHP [email protected]

135. Hasan Murat MERCAN ESKİŞEHİR AK Parti [email protected]

136. Emin Nedim ÖZTÜRK ESKİŞEHİR AK Parti [email protected]

137. Fehmi Murat SÖNMEZ ESKİŞEHİR CHP [email protected]

138. Kemal UNAKITAN ESKİŞEHİR AK Parti [email protected]

139. Mahmut DURDU GAZİANTEP AK Parti [email protected]

140. Mehmet ERDOĞAN GAZİANTEP AK Parti [email protected]

141. İbrahim Halil MAZICIOĞLU GAZİANTEP AK Parti [email protected]

142. Özlem MÜFTÜOĞLU GAZİANTEP AK Parti [email protected]

143. Mehmet SARI GAZİANTEP AK Parti [email protected]

144. Nurettin CANİKLİ GİRESUN AK Parti [email protected]

145. Murat ÖZKAN GİRESUN MHP [email protected]

146. Ali TEMÜR GİRESUN AK Parti [email protected]

147. Kemalettin AYDIN GÜMÜŞHANE AK Parti [email protected]

148. Yahya DOĞAN GÜMÜŞHANE AK Parti [email protected]

149. Hamit GEYLANİ HAKKARİ BDP [email protected]

150. Abdulmuttalip ÖZBEK HAKKARİ AK Parti [email protected]

151. Rüstem ZEYDAN HAKKARİ AK Parti [email protected]

152. Fuat ÇAY HATAY CHP [email protected]

153. Gökhan DURGUN HATAY CHP [email protected]

154. Sadullah ERGİN HATAY AK Parti [email protected]

155. Abdülhadi KAHYA HATAY AK Parti [email protected]

156. Mustafa ÖZTÜRK HATAY AK Parti [email protected]

157. Abdulaziz YAZAR HATAY CHP [email protected]

158. Ali GÜNER IĞDIR AK Parti [email protected]

159. Süreyya Sadi BİLGİÇ ISPARTA AK Parti [email protected]

160. Mevlüt COŞKUNER ISPARTA CHP [email protected]

161. Mehmet Sait DİLEK ISPARTA AK Parti [email protected]

162. Haydar Kemal KURT ISPARTA AK Parti [email protected]

163. Ayşe Jale AĞIRBAŞ İSTANBUL DSP [email protected]

164. Abdülkadir AKSU İSTANBUL AK Parti [email protected]

165. Güldal AKŞİT İSTANBUL AK Parti [email protected]

166. Mustafa ATAŞ İSTANBUL AK Parti [email protected]

167. Lokman AYVA İSTANBUL AK Parti [email protected]

168. Egemen BAĞIŞ İSTANBUL AK Parti [email protected]

169. Ayşe Nur BAHÇEKAPILI İSTANBUL AK Parti [email protected]

170. Alaattin BÜYÜKKAYA İSTANBUL AK Parti [email protected]

171. Alev DEDEGİL İSTANBUL AK Parti [email protected]

172. Mehmet Beyazıt DENİZOLGUN İSTANBUL AK Parti [email protected]

173. Mehmet DOMAÇ İSTANBUL AK Parti [email protected]

174. İdris GÜLLÜCE İSTANBUL AK Parti [email protected]

175. İrfan GÜNDÜZ İSTANBUL AK Parti [email protected]

176. Ünal KACIR İSTANBUL AK Parti [email protected]

177. Canan KALSIN İSTANBUL AK Parti [email protected]

178. Birgen KELEŞ İSTANBUL CHP [email protected]

179. İlhan KESİCİ İSTANBUL Bağımsız [email protected]

180. Kemal KILIÇDAROĞLU İSTANBUL CHP [email protected]

181. Feyzullah KIYIKLIK İSTANBUL AK Parti [email protected]

182. Esfender KORKMAZ İSTANBUL CHP [email protected]

183. Hasan MACİT İSTANBUL DSP [email protected]

184. Mithat MELEN İSTANBUL MHP [email protected]

185. Mesude Nursuna MEMECAN İSTANBUL AK Parti [email protected]

186. Bayramali MERAL İSTANBUL CHP [email protected]

187. Hüseyin MERT İSTANBUL DSP [email protected]

188. Mehmet MÜEZZİNOĞLU İSTANBUL AK Parti [email protected]

189. Şinasi ÖKTEM İSTANBUL CHP [email protected]

190. Mehmet Ali ÖZPOLAT İSTANBUL CHP [email protected]

191. Mustafa ÖZYÜREK İSTANBUL CHP [email protected]

192. Özlem PİLTANOĞLU TÜRKÖNE İSTANBUL AK Parti [email protected]

193. Mehmet SEKMEN İSTANBUL AK Parti [email protected]

194. Fatma Nur SERTER İSTANBUL CHP [email protected]

195. Mehmet SEVİGEN İSTANBUL CHP [email protected]

196. Çetin SOYSAL İSTANBUL CHP [email protected]

197. Edibe SÖZEN İSTANBUL AK Parti [email protected]

198. Ümit ŞAFAK İSTANBUL MHP [email protected]

199. İdris Naim ŞAHİN İSTANBUL AK Parti [email protected]

200. Bihlun TAMAYLIGİL İSTANBUL CHP [email protected]

201. Ali TOPUZ İSTANBUL CHP [email protected]

202. Durmuşali TORLAK İSTANBUL MHP [email protected]

203. Sebahat TUNCEL İSTANBUL BDP [email protected]

204. Mehmet Ufuk URAS İSTANBUL BDP [email protected]

205. Süleyman YAĞIZ İSTANBUL DSP [email protected]

206. Hasan Kemal YARDIMCI İSTANBUL AK Parti [email protected]

207. Sacid YILDIZ İSTANBUL CHP [email protected]

208. Kıvılcım Kemal ANADOL İZMİR CHP [email protected]

209. Cânân ARİTMAN İZMİR CHP [email protected]

210. Selçuk AYHAN İZMİR CHP [email protected]

211. Şenol BAL İZMİR MHP [email protected]

212. Bülent BARATALI İZMİR CHP [email protected]

213. Recai BİRGÜN İZMİR Bağımsız [email protected]

214. Fatma Seniha Nükhet HOTAR İZMİR AK Parti [email protected]

215. İsmail KATMERCİ İZMİR AK Parti [email protected]

216. Şükran Güldal MUMCU İZMİR CHP [email protected]

217. Oğuz OYAN İZMİR CHP [email protected]

218. Harun ÖZTÜRK İZMİR CHP [email protected]

219. Mehmet Ali SUSAM İZMİR CHP [email protected]

220. Mehmet Sayım TEKELİOĞLU İZMİR AK Parti [email protected]

221. Oktay VURAL İZMİR MHP [email protected]

222. Tuğrul YEMİŞCİ İZMİR AK Parti [email protected]

223. Fatih ARIKAN KAHRAMANMARAŞ AK Parti [email protected]

224. Veysi KAYNAK KAHRAMANMARAŞ AK Parti [email protected]

225. Durdu ÖZBOLAT KAHRAMANMARAŞ CHP [email protected]

226. Mehmet Akif PAKSOY KAHRAMANMARAŞ MHP [email protected]

227. Mehmet SAĞLAM KAHRAMANMARAŞ AK Parti [email protected]

228. Cafer TATLIBAL KAHRAMANMARAŞ AK Parti [email protected]

229. Mehmet CEYLAN KARABÜK AK Parti [email protected]

230. Mustafa ÜNAL KARABÜK AK Parti [email protected]

231. Mevlüt AKGÜN KARAMAN AK Parti [email protected]

232. Hasan ÇALIŞ KARAMAN MHP [email protected]

233. Gürcan DAĞDAŞ KARS MHP [email protected]

234. Musa SIVACIOĞLU KASTAMONU AK Parti [email protected]

235. Mustafa ELİTAŞ KAYSERİ AK Parti [email protected]

236. Yaşar KARAYEL KAYSERİ AK Parti [email protected]

237. Mehmet Şevki KULKULOĞLU KAYSERİ CHP [email protected]

238. Ahmet ÖKSÜZKAYA KAYSERİ AK Parti [email protected]

239. Osman DURMUŞ KIRIKKALE MHP [email protected]

240. Tansel BARIŞ KIRKLARELİ CHP [email protected]

241. Turgut DİBEK KIRKLARELİ CHP [email protected]

242. Ahmet Gökhan SARIÇAM KIRKLARELİ AK Parti [email protected]

243. Mikail ARSLAN KIRŞEHİR AK Parti [email protected]

244. Abdullah ÇALIŞKAN KIRŞEHİR AK Parti [email protected]

245. Metin ÇOBANOĞLU KIRŞEHİR MHP [email protected]

246. Hüseyin DEVECİOĞLU KİLİS AK Parti [email protected]

247. Hasan KARA KİLİS AK Parti [email protected]

248. Eyüp AYAR KOCAELİ AK Parti [email protected]

249. Muzaffer BAŞTOPÇU KOCAELİ AK Parti [email protected]

250. Cumali DURMUŞ KOCAELİ MHP [email protected]

251. Hikmet ERENKAYA KOCAELİ CHP [email protected]

252. Nihat ERGÜN KOCAELİ AK Parti [email protected]

253. Azize Sibel GÖNÜL KOCAELİ AK Parti [email protected]

254. Fikri IŞIK KOCAELİ AK Parti [email protected]

255. Osman PEPE KOCAELİ AK Parti [email protected]

256. Mehmet Cevdet SELVİ KOCAELİ CHP [email protected]

257. Ahmet BÜYÜKAKKAŞLAR KONYA AK Parti [email protected]

258. Muharrem CANDAN KONYA AK Parti [email protected]

259. Abdullah ÇETİNKAYA KONYA AK Parti [email protected]

260. Orhan ERDEM KONYA AK Parti [email protected]

261. Sami GÜÇLÜ KONYA AK Parti [email protected]

262. Mustafa KABAKCI KONYA AK Parti [email protected]

263. Mustafa KALAYCI KONYA MHP [email protected]

264. Atilla KART KONYA CHP [email protected]

265. Kerim ÖZKUL KONYA AK Parti [email protected]

266. Harun TÜFEKCİ KONYA AK Parti [email protected]

267. Ayşe TÜRKMENOĞLU KONYA AK Parti [email protected]

268. Soner AKSOY KÜTAHYA AK Parti [email protected]

269. İsmail Hakkı BİÇER KÜTAHYA AK Parti [email protected]

270. Alim IŞIK KÜTAHYA MHP [email protected]

271. Hüsnü ORDU KÜTAHYA AK Parti [email protected]

272. Hüseyin TUĞCU KÜTAHYA AK Parti [email protected]

273. Ferit Mevlüt ASLANOĞLU MALATYA CHP [email protected]

274. Öznur ÇALIK MALATYA AK Parti [email protected]

275. Mahmut Mücahit FINDIKLI MALATYA AK Parti [email protected]

276. Fuat ÖLMEZTOPRAK MALATYA AK Parti [email protected]

277. Ömer Faruk ÖZ MALATYA AK Parti [email protected]

278. Mehmet ŞAHİN MALATYA AK Parti [email protected]

279. Erkan AKÇAY MANİSA MHP [email protected]

280. Bülent ARINÇ MANİSA AK Parti [email protected]

281. Recai BERBER MANİSA AK Parti [email protected]

282. Mustafa ENÖZ MANİSA MHP [email protected]

283. Ahmet ORHAN MANİSA MHP [email protected]

284. Hüseyin TANRIVERDİ MANİSA AK Parti [email protected]

285. Gönül BEKİN ŞAHKULUBEY MARDİN AK Parti [email protected]

286. Süleyman ÇELEBİ MARDİN AK Parti [email protected]

287. Mehmet Halit DEMİR MARDİN AK Parti [email protected]

288. Cüneyt YÜKSEL MARDİN AK Parti [email protected]

289. Akif AKKUŞ MERSİN MHP [email protected]

290. Behiç ÇELİK MERSİN MHP [email protected]

291. İsa GÖK MERSİN CHP [email protected]

292. Ali OKSAL MERSİN CHP [email protected]

293. Vahap SEÇER MERSİN CHP [email protected]

294. Kürşad TÜZMEN MERSİN AK Parti [email protected]

295. Kadir URAL MERSİN MHP [email protected]

296. Ali ARSLAN MUĞLA CHP [email protected]

297. Gürol ERGİN MUĞLA CHP [email protected]

298. Yüksel ÖZDEN MUĞLA AK Parti [email protected]

299. Fevzi TOPUZ MUĞLA CHP [email protected]

300. M. Nuri YAMAN MUŞ BDP [email protected]

301. Medeni YILMAZ MUŞ AK Parti [email protected]

302. Rıtvan KÖYBAŞI NEVŞEHİR AK Parti [email protected]

303. Mümin İNAN NİĞDE MHP [email protected]

304. Muharrem SELAMOĞLU NİĞDE AK Parti [email protected]

305. Eyüp FATSA ORDU AK Parti [email protected]

306. Mehmet Hilmi GÜLER ORDU AK Parti [email protected]

307. Mustafa HAMARAT ORDU AK Parti [email protected]

308. Rıdvan YALÇIN ORDU MHP [email protected]

309. Ayhan YILMAZ ORDU AK Parti [email protected]

310. İbrahim Mete DOĞRUER OSMANİYE AK Parti [email protected]

311. Lütfi ÇIRAKOĞLU RİZE AK Parti [email protected]

312. Ahmet Mesut YILMAZ RİZE DP [email protected]

313. Erol Aslan CEBECİ SAKARYA AK Parti [email protected]

314. Hasan Ali ÇELİK SAKARYA AK Parti [email protected]

315. Ayhan Sefer ÜSTÜN SAKARYA AK Parti [email protected]

316. Recep YILDIRIM SAKARYA AK Parti [email protected]

317. Cemal Yılmaz DEMİR SAMSUN AK Parti [email protected]

318. Mustafa DEMİR SAMSUN AK Parti [email protected]

319. Suat KILIÇ SAMSUN AK Parti [email protected]

320. Fatih ÖZTÜRK SAMSUN AK Parti [email protected]

321. Ahmet YENİ SAMSUN AK Parti [email protected]

322. Afif DEMİRKIRAN SİİRT AK Parti [email protected]

323. Memet Yılmaz HELVACIOĞLU SİİRT AK Parti [email protected]

324. Engin ALTAY SİNOP CHP [email protected]

325. Mehmet Mustafa AÇIKALIN SİVAS AK Parti [email protected]

326. Osman KILIÇ SİVAS AK Parti [email protected]

327. Malik Ecder ÖZDEMİR SİVAS CHP [email protected]

328. Selami UZUN SİVAS AK Parti [email protected]

329. Hamza YERLİKAYA SİVAS AK Parti [email protected]

330. Yahya AKMAN ŞANLIURFA AK Parti [email protected]

331. Çağla AKTEMUR ÖZYAVUZ ŞANLIURFA AK Parti [email protected]

332. Sabahattin CEVHERİ ŞANLIURFA Bağımsız [email protected]

333. Zülfükar İZOL ŞANLIURFA AK Parti [email protected]

334. Abdurrahman Müfit YETKİN ŞANLIURFA AK Parti [email protected]

335. Hasip KAPLAN ŞIRNAK BDP [email protected]

336. Abdullah Veli SEYDA ŞIRNAK AK Parti [email protected]

337. Tevfik Ziyaeddin AKBULUT TEKİRDAĞ AK Parti [email protected]

338. Kemalettin NALCI TEKİRDAĞ MHP [email protected]

339. Necip TAYLAN TEKİRDAĞ AK Parti [email protected]

340. Enis TÜTÜNCÜ TEKİRDAĞ CHP [email protected]

341. Zeyid ASLAN TOKAT AK Parti [email protected]

342. Osman DEMİR TOKAT AK Parti [email protected]

343. Orhan Ziya DİREN TOKAT CHP [email protected]

344. Dilek YÜKSEL TOKAT AK Parti [email protected]

345. Asım AYKAN TRABZON AK Parti [email protected]

346. Mustafa CUMUR TRABZON AK Parti [email protected]

347. Cevdet ERDÖL TRABZON AK Parti [email protected]

348. Kemalettin GÖKTAŞ TRABZON AK Parti [email protected]

349. Mehmet Akif HAMZAÇEBİ TRABZON CHP [email protected]

350. Faruk Nafız ÖZAK TRABZON AK Parti [email protected]

351. Safiye SEYMENOĞLU TRABZON AK Parti [email protected]

352. Kamer GENÇ TUNCELİ CHP [email protected]

353. Osman COŞKUNOĞLU UŞAK CHP [email protected]

354. Mustafa ÇETİN UŞAK AK Parti [email protected]

355. Nuri USLU UŞAK AK Parti [email protected]

356. Kerem ALTUN VAN AK Parti [email protected]

357. Hüseyin ÇELİK VAN AK Parti [email protected]

358. İkram DİNÇER VAN AK Parti [email protected]

359. Fatma KURTULAN VAN BDP [email protected]

360. Gülşen ORHAN VAN AK Parti [email protected]

361. Kayhan TÜRKMENOĞLU VAN AK Parti [email protected]

362. Özdal ÜÇER VAN BDP [email protected]

363. İlhan EVCİN YALOVA AK Parti [email protected]

364. Muharrem İNCE YALOVA CHP [email protected]

365. Abdulkadir AKGÜL YOZGAT AK Parti [email protected]

366. Bekir BOZDAĞ YOZGAT AK Parti [email protected]

367. Osman COŞKUN YOZGAT AK Parti [email protected]

368. Mehmet Yaşar ÖZTÜRK YOZGAT TP [email protected]

369. Fazlı ERDOĞAN ZONGULDAK AK Parti [email protected]

370. Ali KOÇAL ZONGULDAK CHP [email protected]

371. Ali İhsan KÖKTÜRK ZONGULDAK CHP [email protected]

372. Köksal TOPTAN ZONGULDAK AK Parti [email protected]

373. Polat TÜRKMEN ZONGULDAK AK Parti [email protected]


eu696
Aday Memur
05 Şubat 2011 20:26

arkadaşlar neden polisle jandarma aynı işi yapıyor diye diretiyosunuz.

polisle jandarma aynı işi yapmıyorrrrrrrr.

evet jandarma kolluk olarak polis le aynı işi yapıyor ancak bu işi yaparken birde askerlik yapıyor. neden bunu gözardı ediyorsunuz. arkadaşlar siz bir iş yapıyorsunuz ama jandarma öyle degil. buna onlarca örnek verebilirim ki sizde bunu coooook iyi biliyosunuz.

sizden ricam kendinizi başka bir teşkilat ile karşılaştırın. inanın ki tüm iyi niyetimle söylüyorum yanlış düşünüyosunuz. bakın sizlere askerlik olayıda kalktı. ama jandarmadaki rütbeliler halen asker. bir taraftanda sizin yaptıgınız işleri yapmaya calışıyor.

saygılar sunarım. ve bir daha bunu düşünmenizi isterim..


ahmetdo
Aday Memur
05 Şubat 2011 22:15

Arkadaşlar kısa bir dip not:

2010 yılı BİMER verilerine göre Başbakanlığa @ posta 600 bin küsur sayıda dilekçe gelir, (ayrıca AKP iletşim merkezi AKİM'e de aynı şekilde) 1. sırada Polislerin Askerlik konusu vardır, ancak Akademi 3 hafta diğerleri 6 ay askerlik yapacak tasarısı sonrası dilekçe miktarı artar, kısaca Polisler derki yapa yapa bunumu yaptınız der, Başbakanın dilekçelerden haberdar olması ve bizzat Polis Askerlik yapmayacak talimatı ile Kanun bu son haliyle yasalaşır.


ahmetdo
Aday Memur
05 Şubat 2011 22:22

Püf Noktası:

1. dereceye düşme konusunda da bilinçli olmakta fayda var, bize lazım olan emekli olurken hali hazırdaki maaş alınan ek göstergenin katsayısının 2200 yerine 3000 bin küsurlara çıkartılması ve bunun belirtilerek BİMER e dilekçe yazılması, hepinize saygılar.


edro29
Şef
05 Şubat 2011 23:27

Sevgili meslektaşlarım.

Aşağıdaki yazmış olduğum metnin sadece başlığını değiştirerek Sayın Cumhurbaşkanım Sayın Başbakanım Sayın... Vekilim Adlarını yazarak yukarda sayfaya eklemıs oldugumuz cumhurbaskanı başbakanlık içişleri bakanlığı EGM diğer bakan ve millet vekillerinin maillerini üst cevapda bulup mail atabilirsiniz . Bizim bütün maillere attığımız Mesaj :

Sayın Cumhurbaşkanım.

İç İşleri Bakanlığı emniyet genel müdür bünyesinde çalışmakta olan polis memurunun maduriyetine neden olan ekgösterge farkı :

İçişleri bakanlığına bağlı olarak çalışan jandarma genel komutanlığı yüksek okul mezunu assubaylar ile 926 sayılı TSK personelleri olan yüksek okul mezunu assubayların 1.derecedeki ekgöstergeleri 1995de yapılan düzenlemeyle 3600 olarak belirlenmiştir.

Yine iç işleri bakanlığına bağlı emniyet genel müdürlüğü teşkilatı personelinin 657 sayılı devlet memurları kanununda 1995 yılında yapılan düzenlemeyle 1.derecedeki yüksek okul mezunu polis memurlarının ekgöstergeleri 2200 olarak belirlenmiştir.

Aynı bakanlığa bağlı olarak aynı şekilde güvenlik teşkilatı olarak görev yapan sadece görev alanları değişik iki farklı kurum personelinin , farklı iki ayrı yasaya tabi olmaları biz emniyet hizmetleri personelinin ekgöstergelerinde çok yüksek olması ayrıca derece ve kıdem yönünden daha düşük durumdaki jandarma genel komutanlığı personeli dahi ekgöstergesinin bizden yüksek olması haklar yönünden maduriyetimize neden olmaktadır. Buda anayasamızın eşitlik ülkesine aykırı ve insan hakları ihlalidir.

"Eşit işe Eşit ücret Prensibinin" gereği görevde ve emeklilikde ücret adaletsizliğinin giderilmesi çerçevesinde maduriyetimizin giderilmesi yasal düzenlenemeyle olabileceğinden "Emniyet ve Güvenlik Hizmet sınıfı" adı altında birleştirilmesi için içişleri bakanlığı kanalıyla bakanlar kuruluna intikalinin sağlanması ve yukarda izah edilen aykırılığın lehimize düzenlenmisi hususunu arz eder.

Saygılarımı Sunarım..

Sebahattin KALEMER


DaRuGa_YaRKaN
Genel Müdür
06 Şubat 2011 02:13

Başlığı açan üyemiz kendine mantığında oluşturduğu düşüncesini uygulamaya geçirmiş ve bu anlamda gerekli kamuoyunun oluşabilmesi için oldukça yararlı , etkin yöntemlere başvurmuş , yeri gelmişken kendisine teşekkür etmeliyim.Emeğine sağlık sayın edro29 ...

Başlık gayet açık ve net burada emsal gösterilen meslek grubu Teşkilatımızın eşdeğer kabul edilebileceği bir kurum , bunu yaptığı yorumlarla kabul etmeyen kişiler " dünyanın etraflarında döndüğünü sanan" insanlardır.

Ülkemizde genel kolluk kuvveti olarak

1-Emniyet Genel Müdürlüğü

2-Jandarma Genel Komutanlığı

3-Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatlanmıştır.Doğal olarak bu gibi konularda kurumlar iş akış , yöntem , bağlı bulunan mevzuat v.s birbirleri ile etkileşim içinde olmaktadırlar.Ancak " dünyanın etraflarında döndüğünü sanan" insanlar ise genel kabul edilen standartları göz ardı ederek sürekli kendi pozisyon ve değerlerini ön planda tutmakta , zaman zaman yukarıda saydığım 3 güzide kurumun personeline yakışmayan tutum ve davranış içinde bulunmaktadırlar.Yaşanan bu olumsuz davranışın herkesin erişebileceği bir platformda alenen , fütürsuzca , teşkilat ve mensuplarını rencide edici bir şekilde gelişmesi durumu dahada can sıkıcı hale getiriyor.KaRa HaN editörümüz bahsettiğim olumsuzların yaşandığı bir zamanda gerekli müdehaleyi ve uyarıyı yapmış olmasına rağmen bazı üyelerimiz ısrarla "eteğindeki taşları dökme " girişimlerini sürdürmektedir.

Geçmişte burada yorum yazan bazı üyeler kendilerini " köpeksiz köyde değneksiz gezdiği " kanısına varmasınlar.Mutlaka her lafa verilecek bir cevap vardır ama Mevlananın dediği gibi lafın içeriğine ve söyleyene bakmak gerekli , geçmişte içeriği ve değeri olmayan sözlere gerekli yanıtı vermeme konusunda ısrarımı bu yorumum ile geride bırakıyorum.

sare-hore nicki üyemiz :

4 defa şark görevinden,

Ailesini götüremiyeceği yerden,

Kuzey Irak'tan ... dağdan taştan,

10 defa ev değiştirmekten,

3 kez ev eşyasını değiştirmekten,

Çocuklarının daimi arkadaşının olmamasından,

Mayının üzerinde yürümekten,

bahsetmiş , bunlar olursa ancak o zaman seninle emsal olabiliriz , illaki emsal arıyorsan uzman çavuşlar senin emsalin olabilir demiş yada diyebilme hakkını kendinde görmüş ...

Uzman çavuşlar sanki yukarıda saydığın işleri yapmıyor sırça köşklerde yaşıyor , çocuklarına dadıları bakıyor öyle mi ???

Benim teşkilatımda bu saydığın işleri yapan birçok meslektaşım var yani uzun lafı kısası ... " dünya sadece senin etrafında dönmüyor"

yiğidim.

Kimin birbirine emsal olduğu ile ilgili ne senin , nede benim ne dediğimin bir önemi yada anlamı yok , yakın zamanda sınır birliklerinin oluşumu ile ilgili yapılacak düzenlemede Kanun koyucu kimin kiminle emsal olduğu belirleyecek , bu durumu içine sindiremezsen tavsiyem "maden suyu" sana iyi gelecektir.

Daha önce Emniyet Hizmetleri forum bölümünde yaşanan

http://forum.memurlar.net/konu/986567/?page=3

ve devamında yaşanan diyaloglardan tanıdığım kadarıyla senin camiamla alıp veremediğin mutlak bir "takıntın" var.Sana göre zamanı geldiğinde içinde biriktirdiklerini olur-olmaz bir yerde dışa vurma gereği duyuyorsun.Disiplin , vakar , olgunluk ile eş değerde tutulan bir teşkilatın mensubuna yakışmayan hezeyan içindesin ...

Ülkenin emniyet ve asayişinden sorumlu olan teşkilatlar ne senden nede benden ibaret ... "Biz" demeyi başardığımız zaman yada o ruhu oluşturduğumuz vakit Ülkenin bölünmesini umut eden , beklenti içinde olan insanlar karamsarlaşacak , yaptıkları işin tutarsız olduklarını kabul edecekler ancak birimizin başarısızlığını kendimize göre alay konusu yada üstünlük belirtisi olarak gördüğümüz zaman ilk önce Aziz Şehitlerimiz ve gazilerimizi inciteceğiz sonrasında ise belki "ben" bile olamayacağız.

Konuyu açan arkadaşımız kendine göre haklı bir istekte bulunmuş gerekli müracaatları yaparak talepkar olmuş , seni rahatsız eden bir durum varsa burada boş ve gereksiz zaman geçireceğine neden olmaması gerektiği ile ilgili sende antitezi gerekli yerlere yazarsın

Ancak niyetin hem üzüm yemek hemde bağcıyı dövmekse kusura bakma buna izin veremem , bu zamana kadar işim , sosyal hayatım gereği bir çok askeri personel ile tanışma imkanı buldum.Bahsettiğim arkadaşlarımda gördüğüm sıcaklığı , samimiyeti , dostluğu çoğu zaman yakın akrabalarımda dahi görmedim , sanalda olsa burada seninle yazışıyoruz şu "kibirini" ve içinde yaşattığın teşkilatım ile ilgili önyargılarını terk etmediğin sürece burada olumsuz anlamda yazışmana izin vermeyeceğim.Eleştiri mutlaka olsun ancak sınırıda olsun ...

KaRa HaN editörümün uyarısını tekrarlıyorum Burada sadece konu başlığı ile alakalı yorumlar yapılsın , iki kurumu karşı karşıya getirecek , rencide edecek yorumlara kesinlikle izin vermeyeceğim NOKTA

Toplam 308 mesaj
«34567891011121314»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi