Editörler : crops35
04 Şubat 2011 23:39

Özel Hizmet Tazminatları Ve Torba Yasa..

Arkadaşlar bu torba yasa tasarısında eşit işe eşit ücretten bahsediliyor ..öht yi de etkiler mi acaba?


itburnu
Daire Başkanı
05 Şubat 2011 21:54

arkadaşım o kadar önemli bir konuki memur açısından etkilese davulla bildirirler.


ilyas_
Aday Memur
06 Şubat 2011 23:39

Eşit işe eşit ücret görev ve yetkisi Devlet Personel Başkanlığının görevleri arasındadır. Ayrıca eşit işe eşit ücret durumu 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu kararında vardır. Uygulayan bulabilirsen. Her VHKİ nin her kurumda durumu ve çalışma koşulları aynı değildir. Bu nedenle kurumlararası farklılıklar olması normaldir. Örneğin adliye çalışanları çok yoğundur. Tapular öylesinevb. Ben hastanede görev yapıyorum ve yan yana aynı işi yaptığım arkadaşımın kadrosu sağlık hizmetleri , benim kadrom VHKİ aramızdaki fark aylık nerden baksan maaş + döner 500 lira fark vardır.Ben buna itiraz ettim. Benim özel hizmet tazminatı oranım 49, onun 88 buda çok fark yaratıyor. Ama kanun öyle demiyor kişi kariyerinin gerektiği işi yapmıyor veya yapamıyorsa yüksek oranlı özel hizmet tazminatını alamaz. Yani o sağlıkçı olduğu için ya gidip sağlık işi yapacak yada maşabaşı çalışmak istiyorsa özel hizmet tazminatı 88 den değil 49 dan almalıdır.Bu gibi haksız kazanç veya kamu zararı oluşturan durumları mutlaka kurum amirlerinize dilekçe ile iletin.Bir memur olarak Medeni Kanun,Türk ceza kanunu, 657 DMK ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı en azından bir kez okumanızı öneririm.

Görevi kötüye kullanma (1)

Madde 257- (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) İrtikap suçunu oluşturmadığı takdirde, görevinin gereklerine uygun davranması için veya bu nedenle kişilerden kendisine veya bir başkasına çıkar sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi

Madde 279- (1) Kamu adına soruşturma ve kovuşturmayı gerektiren bir suçun işlendiğini göreviyle bağlantılı olarak öğrenip de yetkili makamlara bildirimde bulunmayı ihmal eden veya bu hususta gecikme gösteren kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Suçun, adlî kolluk görevini yapan kişi tarafından işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkraya göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.


"Dört_Köşe_Memur"
Daire Başkanı
07 Şubat 2011 10:01

torba yasada geçici görevlendirmeyi sınırlayan

şehir dışına izin çıkışlarda maaşdan kesmeyi kaldıran

sicil notunu kaldıran vb

bi sürü güzel hükümler var...

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi