Editörler : crops35
01 Mart 2011 11:44

25 yılını dolduran memurun emekli durumu

Kamuda idari kadroda yönetici olarak çalışıyorum. 25 yıl 1 ay hizmetim var. Emekli olmak istiyorum ancak yaş dolmadığı için olamıyorum. 6 yıl daha yaştan dolayı beklemem gerekiyor. Ancak ben bu süreyi beklemeden emekli olmak istiyorum. Bu durumda;

1- Maaş ve ikramiyeyi alabilmem için yaş doluncaya kadar beklemem mi gerekiyor? Bu konuda hiçbir hak talep edemiyor muyuz?

2- Diyelim maaş ve ikramiye almadan emekli oldum. Yaş haddimin dolmasına 6 yıl var. Bu 6 yıl sürede ben ve ailem sağlık hizmetlerinden gene ücretsiz yararlanabiliyor muyum yoksa ayrıca sağlık için dışarıdan ödemem gereken prim var mı?

3- Memuriyetten çekilirken emeklilik dilekçesi mi verecem yoksa istifa dilekçesimi verecem nasıl bir prosedür uygulanır?

4- Kamudan yaş haddimi beklemeden çekildim 1-2 yıl sonra tekrar kamu görevime dönmek istedim bu mümkün olabilir mi?

Bu konuda beni acilen aydınlatırsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.


brsmtn
Memur
02 Mart 2011 11:41

emekliliği hak etmişsiniz ancak yaşınızı beklemek zorundasınız şu andaki prosedüre göre emekliliğinizi bir dilekçeyle isteyip emekli olabilirsiniz. ikramiyeniz 1 ay içinde size verilir ancak emekli maaşınızın bağlanması için yaşınızın dolmasını beklemek zorundasınız bu süre içinde ennihayetinde tabiki sağlık hizmetlerinizden faydalanabilirsiniz ancak geri dönüş konusunda bir bilgim yok sanırım emekliliğiniz onaylanıp ikramiye aldığınız için geri dönme şansınız kalmıyacaktır.


saenes74
Genel Müdür
03 Mart 2011 10:33

1- emeklilik ve ikramiye için şartların tamamını doldurman gerekiyor süre + yaş

2-emekli olursan sağlık hizmeti alınamıyordu ama danıştayın kararı var şimdi alınabiliniyor katkı parasıda ödemiyorsun

3-emeklilik dilekçesi verken gerekiyor eğer istifa dilekçesi verirsen yaş şartını doldurunca ikramiye hakkınnı kaybedersin.

4-geri dönüş kurumunun uygun bulması bakanlığının da onayı ile genel emeklilik yaş şartı ( ki bu genelde 65 oluyor) doldurmadıysan dönme imkanın var.

ben personelci olarak görüşüm bu.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi