Editörler : supporters.
14 Mart 2011 10:15

2547 sayılı YÖK Kanunu 39. Madde Hakkinda

Bir Universite'de ogretim gorevlisiyim. Ingiltere'de ki bir universiteden dil egitimi+yuksek lisans icin burs kazandim. Burs ogrenim ucretini ve yasam ucretinin buyuk bir kismini karsiliyor. Ancak yinede harcama yapmam gerekli. Buna ise maddi olarak musait degilim.

Yuksek Ogretim Kanunu'nun 39. maddesi "Yurt içinde ve yurt dışında görevlendirme" basliklidir. Maddenin ikinci fikrasinin son kisminda "...Öğretim elemanlarından kendilerine yurt dışı kuruluşlarınca burs veya ücret sağlananlar,görev yapacakları sürece Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği esaslara göre üniversite yönetim kurulunun kararı ile aylıklı veya aylıksız izinli de sayılabilirler." yazmaktadir.

Sizce Rektor ile konussam ve Rektor uygun gorse egitim suresince aylikli izinli sayilmam mumkunmudur?


legend67
Aday Memur
14 Mart 2011 11:50

hocam dil eğitimi için giderseniz ücretli izin kullanmanız mümkündür. ancak ilaveten y. lisansa ücretli izin vereceğini zannetmiyorum.


k_kapan
Aday Memur
14 Mart 2011 12:17

Merhaba;

Tesekkur ederim legend67. Dil egitimi icin gidebilecegimi yazmissiniz. Bunun hukuki dayanaklari hakkinda veya daha once gerceklesen bir emsali hakkinda bir bilginiz varmi? Okula sunabilmek icin bu bilgilere ihtiyacim var.

Selamlar.


peekaboo
Şef
15 Mart 2011 08:47

öncelikle rektör yetmez görevlendirme için ÜYK ( üniversite yönetim kurulu) kararı gerekli bağlı bulunduğunun üniversitenin akademik görevlendirme kısmından bilgi alabilirsiniz ben odtü akademik görevlendirmedeyim


k_kapan
Aday Memur
15 Mart 2011 10:10

Sayin peekaboo;

Size bir özel mesaj attım. Kontrol edermisiniz?

Selamlar.


alkim_alkim
Memur
17 Mart 2011 15:22

Merhaba

35. madde ile görevlendirilip 39.madde ile yurtdışına giden var mı acaba. doktora araştırma bursu ile. nasıl bir prosedür izleniyor. benim görevlendirildiğim üniversitedeki enstitü sorun çıkartıyor da.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi