Editörler : crops35

14 Mart 2011 16:29

40 yaş sınırı

eğitim fakültesini okuyup 40 yaşından dolayı öğretmen olamayan arkadaşlar.

bir gün belirleyip aynı gün hepimiz Cumhurbaşkanına,Milli Eğitim Bakanlığına, personel MEB'e, ve sizin bildiğiniz diğer yerlere mail atalım.

öğretmenliğe girişteki 40 yaş sınırının kurumiçi geçişlerde kaldırılması hususunu dile getirelim.

bu konu için değerli gih hizmetindeki diğer arkadaşlardan da yardım bekliyorum yardımlarınıza şimdiden teşekkür ediyorum.

yıllardır bu kuruma emek verdik ama 40 yaşını doldurdun diye bizi öğretmen olarak atamıyorlar, öte yandan isterse 50 yaşında geri dönmek isteyen öğretmene kapı açıyorlar bu haksızlığa dur demek için yardımlarınızı bekliyorum.

ve her PAZARTESİ günü mutlaka yukarıda saydığı yerlere mail atmanızı diliyorum.


fizhk
Genel Müdür
14 Mart 2011 16:45

Arkadaşım bu mesele mail atmayla çözülmez. Mahkemeye başvurman gerek.Ha saçmalık dersen maalesef bu gibi saçmalıkların sayısı meb de bini bir para. Mahkemeye başvurup açıktan atama ile başvuran öğretmenlerin 65 yaşına kadar atanabildiği ama memurluktan kurumlararası veya kurum içi atananlara 39 yaş sınırı konulduğu bunun anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı olduğu söylenebilir.


syb
Aday Memur
15 Mart 2011 16:56

Eğitim Sen tarafından mahkemeye verilmiş durumda fakat ne kadar olumlu sounçlanacağını bilemiyorum.

dediğin gibi, açıktan atama ile 65 yaşında bile geriye dönüp çalışabiliniyorsa biz neden çalışamayalım.

üstelik bu kuruma on yıldır hizmet ediyoruz ve neyin ne olduğunu bir çok öğretmenden daha iyi biliyoruz. haksızmıyım ?


fizhk
Genel Müdür
15 Mart 2011 19:05

Türk Eğitim senin bu konuda dava açtığını bilmiyordum linkini atabilirsen incelemek isterim. Eğitim sendikaları pek memurlar için dava açmazlar belki de farklı bir durum vardır. Ben de kurum içi öğretmenlik atamasına başvurmama bir hafta kala yeni yönetmelikle mağdur olanlardan biriyim. Türk Eğitim sen e gasbedilen kurum içi atanma hakkımızın en azından mevcut memurlar için devam etmesi gerektiği konusunda dava açması için çok uğraştım ama maalesef açtıramadım.Kendimiz danıştaya dava açtık sonucunu bekliyoruz inşallah olumlu olur. İnşallah 40 yaş davası da olumlu olur çünkü bu durumdan mağdur olan bizzat şahit olduğum çok insan var.


syb
Aday Memur
17 Mart 2011 09:07

SAYIN fizhk arkadaşım, yanlış okumuşsun türk eğitim sen değil, eğitim sen dava açmış eğitim sen'in sitesine girersen görebilirsin.

40 Yaş Koşulu İçin Dava Açtık.

Açıktan İlk Atama, Kurum İçi ve Kurumlar Arası İlk Atama yoluyla Öğretmen Olmak İsteyenlerden İstenen 40 Yaş Koşulu İçin Dava Açtık.

12.10.2010

Milli Eğitim Bakanlığının 2010 yılı ?ÖĞRETMENLİK İÇİN BAŞVURU VE ATAMA KILAVUZU?nun ?4.BAŞVURU ÇEŞİTLERİ? başlıklı bölümünün ?4.1.3 Açıktan İlk Atama, Kurum İçi ve Kurumlar Arası İlk Atama? başlıklı alt bölümünün son paragrafının iptali, yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay?a dava açtık. Söz konusu son paragrafta açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama yoluyla öğretmen olmak isteyenlerden 40 yaşından gün almamış olmak koşulu aranmaktadır.


fizhk
Genel Müdür
17 Mart 2011 09:17

Geçen yazınızı okuduktan sonra eğitim senin sitesinde araştırma yaptım ama bulamamıştım haberi.Bu güzel bir gelişme, sendikaların durumdan vazife çıkarıp haksızlığı gördüğü anda dava açması aslında olması gereken bir durum ama maalesef çoğu sendika baskı görmeden belki de meb le kötü olmak istemediğinden dava açmaktan çekiniyor. Umarım güzel gelişmeler olur.


syb
Aday Memur
17 Mart 2011 17:59

hakkımızda hayırlısı...

tekrar bu başlığı okuyan arkadaşlara sesleniyorum her pazartesi Allah rızası için MEB'e ve Personel genel Müdürlüğüne bir mail atalım.

Açıktan İlk Atama, Kurum İçi ve Kurumlar Arası İlk Atama yoluyla Öğretmen Olmak İsteyenlerden İstenen 40 Yaş Koşulu nun kaldırılması hususunu dile getirelim.

geçmişe dönük hizmetlerimizin sayılması durumunda zaten emekli olacağız. şimdiden herkese tşk ederim.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi