Editörler : crops35
05 Nisan 2011 14:10

torba yasa ile tayin

arkadaslarr üniversitede memurum ayrıca örgün olarak okuyorum. duydum ki bu yasa ile okudugumuz okula, okul durumundan tayin olabiliyormusuz. bunun aslı varmı konu hakkında bilgisi olan paylasırsa sevinirim simdiden tesekkurler :)


Nepthis
Şef
05 Nisan 2011 14:17

Bildiğim kadarıyla bu önceden vardı. Yani torba kanunla gelmedi. Fakat kurumlar zora koşuyordu. Tayin alamayanlar Anayasadaki "kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz" maddesine göre dava açıp kazanıyordu.

Fakat;

Sizin çalıştığınız kurum üniversite. Her üniversitenin ayrı kamu tüzel kişiliği vardır. Yani hep birini ayrı bir bakanlık olarak düşünebilirsin. Dolayısıyla "tayin" gibi bir durum söz konusu değil.

Bir yolu var ki o çok ama çok zor şöyle, önce gideceğin yer seni kabul edecek, sonra çalıştığın yer muvafakat verecek. Birincisi şuan hiçbir üniversite başka yerden personel almıyor. Duyulmuş bir örneği yok. Ta ki çok sağlam torpilin yoksa. Muvafakat konusu da bildiğin üzere üniversiteler muvafakat vermiyor.


haydut54
Aday Memur
05 Nisan 2011 14:23

evet normal prosedürü biliyorum sancılı uzun adam sokmadan olmuyor vs. ama bi umut duydum bunu kolaylık gelecek filan dediler arastırdım pek bişi bulamadım ve ısrarla tv de filan gösterildi dedler :)


Nepthis
Şef
05 Nisan 2011 14:30

İşte en sıkıntı olan olay bu üniversite, belediye gibi yerler.Çünkü taşrası yok. Mesela maliyede çalışsan en kötü ihtimalle mahkeme yoluyla geçerdin. Ama üniversite olduğu için zor.

Şunu tavsiye ederim, illa üniversite olmasına gerek yok. Çalışacağın üniversiteye yakın bir kuruma başvuru yap. Hangisi olursa olsun. Sonra kurum muvafakat vermese bile davayla geçersin.

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi