Editörler : Pangaea

dawnsmirage
Aday Memur
14 Haziran 2011 15:24

"keskin017"

nasıl mühendissin kpds den 50 alamıyorsun diyorsun. çoğu arkadaşımız için öyle birşey söz konusu bile değil. ben zaten ingilizce eğitim aldım! mesleki kitaplarımız zaten ingilizce mecburen çeviri yapıyoruz! neye göre kime göre böyle atıp tutuyosun onuda anlamış değilim. kaldı ki ingilizce bilmeden işini iyi yapamaz mısın? hem öyleyse bile bu giderilemez bir eksiklik midir?

ya el insaf bırakın ona bua çamur atmayı. arkadaşım en basit işi yapmaya alışmışsın sen çamur at geç kenara. mesele gerektiği yerde ihtiyacı olana destek olmakta. o da pek senin harcın değil gibi...


dawnsmirage
Aday Memur
14 Haziran 2011 15:32

"müh25"

desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. haklarımızı araken "EGOİST, BENCİL, GEREKSİZ" gibi sıfatların umursamazca dile getirildiği şu platformda objektif bakıp gerçekleri görebilen birileri yokmu diye yakınırken mesajını okudum.

biz yüksek puanlarla atanamayan tüm mühendislerin, tüm meslek gruplarının yanındayız. 80 küsür puanlarla kimse açıkta kalmamalı!


minerwa
Aday Memur
14 Haziran 2011 16:11

86 puanla açıkta kalan mağdur Gıda Mühendislerinden biriyim. Üstelik KPDS den de 82 puan aldım ve ikinci dil olarak da Almancam var. 50 puan alamıyorsunuz diyen arkadaşa sesleniyorum. Buradaki çoğu arkadaşımızın ingilizce yeterliliği var, olmasa bile kendilerini geliştirmeleri zor değil. Kimse Gıda Mühendisliği eğitimi ile Ziraat Mühendisliği eğitimini kıyaslamasın. Birbiriyle alakası bile yok. Herkes kendi kulvarında yarışsın bir zahmet.

Eğer Ziraatçiler 50 puanlarla kurumlara girmeyi hakediyorlarsa Gıdacılar hayli hayli hakediyor. Bakanlığın adı "Ziraat, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı" olmadı; "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı" oldu.Sayın yetkililer lütfen bu ismin hakkını versinler.


yalancilaraolum
Aday Memur
14 Haziran 2011 16:42

Arkadaşlar çok ama çok üzgünüm..:( Aynı lisede okuduğum durumu çok çok vasat olan bir arkadaşımla sınava girdiğimizde o barajı geçip veterinerliği yazdı. güle oynaya rahat rahat okudu(hepsi için geçerli değildir elbette benim arkadaşım için geçerli). Kpss den 54 aldı ve atandı. Benim puanım 83 ve Gıda Mühendisiyim atanamadım. Hayat yolunda ona daha başarılı gözle bakılıyor,benim atanmam neredeyse imkansız:( İnanın etrafımda Ziraatçi,Veteriner kalmadı en düşük puanlar bile atandı. O kadar ki kadroları boş kaldı 50 puan barajı yüzünden çünkü 50 nin üstünde alan adam kalmadı sokakta:(:( Ben kimseye niye atandı filan demiyorum. Allah herkesi muaffak etsin,ama aynı bakanlıkta Gıda Mühendisleri'nin de olması gerektiği yerde 5000 den fazla diğer branşlarda alım yapılıyorsa insan ister istemez çok ama çokkk üzülüyor.. Ne olacağız bilen yok,bu mudur insanlık?


JOKER 82,526
Yasaklı
14 Haziran 2011 16:43

İş olanağı hem özelde hem kamuda sınırlı olan bölümler kapatılmalı.Mezun sayısı iş olanaklarına göre düzenlenmeli buda ne alaka diyeceksiniz ama askerliğin kaldırılmasına bağlı veya 2-3 ay gibi sürelere çekilmesine bağlı.Bu sürede kürt sorununun çözümüne bağlı.Buda başta seçim barajlarının %5' e çekilmesine bağlı.Kısacası kime oy vereceğini bilmeyen millet hangi bölümü okuyacağınıda bilmez.Sinirlenen arkadaşlarada fazla sinirlenme demekten başka birşey demek düzmez.

Gerçekleri yazıyorum diye milletin niye zoruna gidiyor...


gıda.80
Şef
14 Haziran 2011 16:56

arkadaşlar anlamakta zorluk çeken meslektaşlarımız var...

tekrar ediyorumm...

diğer konuda http://forum.memurlar.net/konu/1287170/ veteriner yada ziraat mühendislerine karşı hiçbir söylemde bulunmayın..

mesleğinizin gerekliliğinden bahsedin sadece..

derdiniz benimde derdim..

ama dilimde tüy bitti yaa..

okumuyor musunuz yazılanları anlamıyorum ki ?


azranergis
Şef
14 Haziran 2011 17:34

Arkadaşlar bende 88,5 puan ve kpds c belgesi olan bir endüstri mühendisiyim son atamada 28 kadro açıldı sıralamamsa 339 düşünün artık ne olacak benim durumum.benim bölümün geleceği belli olmasa da sizler için olumlu şeyler düşünüyorum.

şunu eklemek isterim bakanlığın isminin değişmesi sizin yararınıza olacaktır biraz sabredin. niye mi olur mu bilmem ama kız kardeşim afyonda gıda teknikerliği okuyor. yaklaşık 1 ay önce çevre bakanı veysel eroğlu kendisi suhutluymuş bir kampüse ek bina yapılacakmış onun için gelmiş benim kardeş biraz rahattır bölüm başkanı kızım bunu yapsa yapsa sen yaparsın git konuş demiş o da sizin haklarınızın azaltılmasından ve veterinerlere verilmesinden bahsetmiş komik değilmi bakanım demiş. o da haklısın seçim sonrası çalışmalarımız var bakanlığın ismi değişecek ve sizlerin önü açılacak demiş.Allah hepimizin yardımcısı olsun saygılarımla...


aytan
Genel Müdür
14 Haziran 2011 19:00

güncel...

Toplam 28 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi