Editörler : Pangaea
29 Temmuz 2011 04:29

sakarya'da memur olmak

merhaba arkadaşlar. kurum farkı gözetmeksizin sakarya'ya kamu personeli olarak atananlar ve halihazırda sakarya'da çalışanlar bu başlık altında temas halinde olalım diyorum. en başta kalacak yer sorunumuza çözümler, şehirle ilgili bildiklerimiz, karşılacaklarımız vs. hakkında bilgi alışverişinde bulunalım, yorum yapalım. birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğuna bahse girebilirim.

mesela kalacak yer olayıyla başlayabiliriz. biraz tavsiye veya düşünce alalım. bana kalırsa sakarya gibi sosyal olanakları kısıtlı bir şehirde merkezde kalmak gerek. gel gelelim binaların sağlamlık faktörü devreye girince şehirden uzaklaşmak daha akılcı geliyor. bilemiyorum, belki yanlış düşünüyorum. fikri olan?


since5481
Kapalı
29 Temmuz 2011 09:54

sakarya nın sosyal imkanları çok da kısıtlı değil.tabi ne aradığına bağlı. ayrıca istanbula birkaç saat mesafede ...

merkezde kiralar yüksek sayılır.450 liradan başlar doğalgazlı daireler.tabi bunların çoğu seninde dediğin gibi demrem görmüş yaşlı binalar...depremden sonra yapılan yenikent,camili mevkiinde kiralar daha uygun.250 liraya dahi doğalgazlı yeni daireler bulmak mümkün.buraların merkeze uzaklığı 15 -20 dakika kadar...valiliğin kampüsü camili mevkiinde dolayısıyla bir çok kurumda orada....

29 Temmuz 2011 18:20

teşekkürler since. sen sakaryalı mısın yoksa orada memur musun? camili'yi ve merkezi görme imkanım oldu. camili biraz mahrumiyet bölgesi gibi. yani mesela akşamları bi dışarı çıkıym dolaşıym, yürüyüş yapıym desen avucunu yalamak zorunda kalırsın. ya da ne bilim spor alanları, bekar erkekler için lokantalari fastfood'cular falan yok. camili'de yaşadığımız müddetçe sosyal hayatımız körelecek gibi bi his var içimde. senin tavsiye edebileceğin başka bi yer var mı? mesela camili ve çark cad. arasında olsa muhteşem olur. ya da camili'ye tek otobüsle gidebileceğimiz herhangi bi yer de labilir. yolculuğa alışkın bi insanım, koymaz bana. yeter ki yaşayacağı muhit biraz canlı olsun, bir spor salonu, bir parkı olsa kâfi.

tavsiyesi olanlar ve sakarya'ya atananlardan yorumlarını bekliyorum. ev arkadaşı arayanlarla da görüşelim.


htc.54
Şef
29 Temmuz 2011 21:35

ben sakaryalıyım adapazarı ilçesindeyseniz maltepe hızırtepe gibi semtlerinde ev tutun bence buralarda depremde bir tane bile ev yıkılmadı çarşıya sürekli dolmuş var 15 dakika falan sürer evler genelde müstakildir sobalı ve doğal gazlıdır kiralarda daha ucuz tabi 250-300 falan ben de sinopa gidicem herkeze hayırlı olsun:)

30 Temmuz 2011 06:11

tebrik ederim htc. benm tlfun markası da htc ;) maltepe'yi duydum ama sanırım ordan camili'ye tek vasıtayla gidilemiyormuş, bu da benim için kötü olur. hem maddiyat hem zaman açısından. tek vasıtayla gidileceğini bilsem sapanca'da bile ev tutmaya razıyım. duyduğum kadarıyla oranın sosyal imkanları daha çokmuş. basketbol sahası, tenis kortu, spor salonu, havuzu vs. her şey varmış ama kim bilir ulaşım ne kadar zordur? merkezde mi ev tutmalı acaba? sakarya'ya atanan başka kimse yok mu? fikir alışverişinde bulunalım.


evkali
Şube Müdürü
30 Temmuz 2011 20:20

bende sakaryaya atandım, onayımı beklıyorum. sakaryada ben unıv okudum onun için ıyı bılırım. camili dediğin gıbı sosyal olanakları kısıtlıdır.serdivan ya da merkez guseldır. ama kıralar da ona göre artar tabı.otogar civarı devlet hastanesi cıvarını da öneririm.


ttt_ttt_ttt
Aday Memur
30 Temmuz 2011 23:05

selam arkadaşlar. bende sakarya ya atandım onayımı bekliyorum su an


evkali
Şube Müdürü
30 Temmuz 2011 23:52

hangı kurum

31 Temmuz 2011 00:52

ikinizi de terik ederim arkadaşlar. umarım doğru il tercihi yapmışızdır.

evkali sen sakarya'da üni okuyup sonra yeniden sakarya'yı tercih ettiysen bu şehri beğendiğin anlamına mı geliyor? sana bir sorum olacak: çark caddesi'nden otogara giderkendi yanlış hatırlamıyorsam, kocaman bi bina gördüm. atatürk spor salonu diye hatırlıyorum. orada her türlü spor dalını icra etmemiz mümkün mü acaba? yüzme, tenis, vs... eğer halka açıksa o muhitte ev bakıym ben. bu yaşıma kadar doğru dürüst bi sporla uğraşmamış olmanın verdiği eziklikle kendimi spora adamaya karar verdim :)


evkali
Şube Müdürü
31 Temmuz 2011 00:57

yok kardeş yuzme yok orda otogar yolundakını dıyorsun yanında sakarya myo var.sakaryayı ben sevdım ya sende seversın.

31 Temmuz 2011 02:03

tüh bu da olmadı. hayır tüm sporlardan vazgeçsem, bol bol koşarım desem, camili'de nerde koşuyorsun? sığır çiftliğine nazır jogging yaparım artık :)

sakarya'yla siyasî yönden biraz çatışacağız gibi. bakalım..


ttt_ttt_ttt
Aday Memur
31 Temmuz 2011 13:58

turizm bakanlığına atandım.

info officer ben spor delisiym. spor yapmak için illaki tesis lazım değil aslında ama sosyal imkanları iyi olan biyerde yasamak daha iyi tabii.gidince bi süre yurtta kalmayı düşünüyorum sehri tanıyanna kadar ev tutmayı dusunmuyorum.

bu arada evkalı sen izmirden misin?


evkali
Şube Müdürü
31 Temmuz 2011 14:43

kentpark dıye bı yer var stadın orda. orda spor yapılabılır. evet izmirden

31 Temmuz 2011 16:39

ilk etapta eve çıkmayı düşünmeyenlerin sayısı çok. evi tuttuk mu illa en az 1 yıl orda kalmak gibi bi zorunluluğumuz mu olacak? önce yurtta veya misafirhanelerde kalmak istemenizin sebebi bu mu? ev sahibiyle kira kontratı yapmasak bu sorundan kurtulamaz mıyız?

bu yaşta hala yurtta kalmak bana abes geliyor. misafirhane olurdu belki ama hem uzakmış hem de masraflı. o yüzden hemen eve çıkmak istiyorum. tabii ev sahibi en az 1 yıl şartını öne sürerse köşeye sıkışırım. öyle bi durumda sanırım arkadaş bulup merkezde eve çıkmak daha mantıklı olur.

kentpark'ı duymuştum, hemen araştırıyorum. sağ ol..


evkali
Şube Müdürü
31 Temmuz 2011 16:50

ben ilk 3 4 gun arkadaşda kalıp hemen ev tutacagım cunku 11 eylulde dugunum var.


ttt_ttt_ttt
Aday Memur
31 Temmuz 2011 22:52

ilk etapta ev tutmak istemememin sebebi şu ki tekrar kpss ye girmek istiyorum ben 2012 de çünkü bu sene izmiri sadece 2 puanla kaçırdım. sakarya hakkında pek bilgim yok güzel bi yerdir belki ama dediğim gibi düşüncem tekrar sınava girip izmirde bir memuriyete yerleşmek. bu sadece düşünce tabii şu an emin değilim pek eğer sakaryayı begenir, memnun kalır ve tekrar sınava girme düşüncemden vazgecersem sene içinde o zaman ev tutarım belki


meftun_23
Aday Memur
01 Ağustos 2011 09:25

ben geçen yıl atandım sakaryaya. arkadaşlara bilgi noktasında yardımcı olabilirim.

01 Ağustos 2011 14:42

ttt sanırım kaderlerimiz benzeşiyor. ben şahsen çalışma ortamından ve işimden memnun kalırsam hiç kpss'yle uğraşamam. belki yıllardır beklediğim pozisyona ve yere atanamadım ama kısmette bu var belki de. kendimi sürekli burada kalıcı değilim, sınava girip başka yere gidecem diye şartlarsam bulunduğum yeri sevmekte zorlanırım gibime geliyor. bunun dışında istifa hakkımı da bu kadar erken heba etmek istemiyorum. ileride başımıza nelerin geleceğini bilemeyiz. istifa etmek durumunda kalırsak kapıların tamamen suratıma kapanması hiç iyi olmaz.

meftun slm. hangi kurumdasın? camilide olma ihtimalin yüksek gibi sanki. eve çıkacak birine nereyi tavsiye edersin? ev tuttuğumuzda sözleşme yapma mecburiyetimiz var mı? yoksa 2 ay oturup sonra çıkma hakkımız var mı? oturduğun evi baz alarak cevaplayabilirsin. farkındayım çok soru sordum ama senin gibi nimet kaçırılmaz :) çok sağ ol..


meftun_23
Aday Memur
02 Ağustos 2011 09:33

yok ben valilikte değilim. kaymakamlıktayım. oturacağınız ev eğer doğal gazlı ise ev sahibi size doğal gaz aboneliğini, su aboneliğini ve elektrik aboneliğini üzerinize aldıracak haberiniz olsun. çünkü burada işler böyle yürüyor. ve bu abonelik işlemleri şu an toplam olarak yaklaşık 500 tl civarı. ev kiraları camilide 250 ya kadar var. ama adapazarı ve serdivanda 450 tl den başlar. size tavsiyem doğalgazlı bir eve geçin soba ile uğraşılmaz. ben ilk başladığımda işler çok farklı geldi alışmakta zorlandım ama bi süre sonra alışıyorsunuz. o yüzden fazla kafaya takmayın. maaş olarak geçen ay aldığım: 1404 tl başka rakamlara inanmayın. ama bakalım valilik sizi nereye verecek.

başka sorunuz varsa buyurun sorun.


ttt_ttt_ttt
Aday Memur
02 Ağustos 2011 22:49

il turizm müdürlüğünün olduğu yer merkezi bi yer mi meftun? afa kültür merkezi arkası diyor sitede.


arda1234
Genel Müdür
02 Ağustos 2011 23:35

bende sakaryada okudum arkadaşlar, sakarya güzel arkadaşlar memmun kalırsınız kanımca,diğer bir konu ev tutmayacak arkadaşlar öğrenci yurtlarıyla görüşsünler 400- 500 e yemek dahil kalabilirler,aslında yasak ama belki göz yumabilirler

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi