Editörler : Lanet
08 Ağustos 2011 18:51

Ayakkabı Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

1. Bir çift ayakkabının tekleri arasında herhangi bir görünüm, şekil, işçilik, renk ve boyut farkının bulunmamasına dikkat ediniz.

2. Ayakkabı etiketlerini inceleyerek; ayakkabı yüzü, iç astar ve taban ile dış taban yapımında kullanılan malzemelerin neler olduğu hakkında bilgi edininiz.

3. Ayakkabı seçerken kriteriniz model ve renkten önce rahatlık olmalıdır. Ayağınızın anatomik yapısına uymayan, büyük ya da sıkan ayakkabıyı almayınız. Ayakkabı içinde ayaklarınızı rahatça hareket ettirebilmelisiniz. En uzun parmağınız ile ayakkabının ucu arasında 0,5-1,0 cm boşluk olmalıdır. Ayakkabı rahatsız edici derecede sıkı ise, kesinlikle zamanla gevşer diye düşünüp satın almayınız.

4. Ayakkabının her ikisini de mutlaka giyip yürüyerek deneyiniz, iyi oturduğundan ve rahat olduğundan emin olunuz. Ayakkabının numarasını kontrol ediniz.

5. Ayakkabının içini elle kontrol ederek astar vb. kısımlarda ayağı rahatsız edici kırışıklıklar bulunmadığından emin olunuz.

6. Dikiş uçları bitim yerlerinin sağlam olmasına, dikiş hatalarının bulunmamasına dikkat ediniz.

7. Ayakkabının ayakla temas eden kısımlarında sentetik malzeme kullanılıp kullanılmadığına dikkat ediniz. Çünkü sentetik malzemeler hava geçirmez ve hava geçirmeyen malzemeler ayak sağlığı için zararlıdır.

8. Yazın tabanı kösele, kışın ise tabanı sentetik ( PVC, termoplastik, kauçuk gibi ) maddelerden üretilmiş, ayakkabı yüzü yumuşak deriden yapılmış olan ayakkabıları tercih ediniz.

9. Nubuk, süet gibi çabuk kirlenen ya da boyası çabuk soyulan malzemelerden üretilmiş ayakkabıları alırken ve kullanırken iklim şartlarını göz önünde bulundurunuz.

10. Çocuk ayakkabılarının arkalarının sert, ayakkabı yüzünün esnek olmasına, burun bölümünün parmakları sıkmamasına ve dış taban malzemesinin yeri sağlam tutan , kaymayan ve esnek bir malzemeden yapılmış olmasına dikkat ediniz.

11. İnsan ayağının hacmi gün boyunca genişler, bu nedenle ayakkabınızı öğleden sonra almaya özen gösteriniz.

Kaynak


hasret.
Kapalı
12 Ağustos 2011 19:00

Gidiyorsun bir dünya para verip deri çimze alıyorsun, kesinlikle çok kaliteli malzeden yapıldığını anlata anlata bitiremiyorlar, koku yapar mı dediğinizde hiç şikayet gelmedi, koku yapmaz yaparsa getirip kafama atın diyorlar, 2 yıl garantili diyorlar, 1 ay içinde koku yapmaya başlıyor, neymiş efendim iki gün üst üste giymeyin koku yapar diyorlar, dışı deri, çok da pahalı, uleynnn içine de adam gibi malzeme kullansanıza, kullanmadan anlayamıyoruz biz ayakkabıcı değiliz ki, sonra yanlarına gidip koku yaptığını söyleyince bu nedenle iade kabul etmiyoruz, firmaya göndersek de bunun için bişey yapmazlar diyorlar, ii de neden 2 gün üst üste aynı ayakkabıyı giyemiyormuşuz, asker yakını olanlar (eşi, babası, ağabeyi vs.) bilirler onlar yaz kış hergün üst üste bot giyerler ve kesinlikle koku olmaz, demekki iki gün üst üste giymeyin dedikleri ayakkabıların içleri deri olmayan malzeme kullanılarak (artık ne kullanıyorlarsa) yapılmıştır. Ne heveslerle alıyoruz, bir sürü de para veriyoruz sonra giymekten korkuyoruz!


HiperX
Şube Müdürü
20 Ağustos 2011 10:39

4 yıl ayakkabı işinde planlamacılık yapmış ve bu işin 2 yıl okulunu okumuş biri olarak ben nacizane bir iki tavsiye vereyim. dikkate alırsanız rahat edersiniz diye düşünüyorum.

1- öncelikle suni malzemelerden yapılan ayakkabılardan uzak durun. suni malzeme teri içine çeker ve o ayakkabı yıkanmadan bir daha o ter ordan çıkmaz ve ayakkabı kötü kokmaya başlar.

(Deri ayakkabı alın ayakkabını yüzü ve astarı deri olsun ki ayakkabı hem nefes alsın hem de ayağınızı rahat ettirsin. Ancak rugan deri almamaya çalışın çünkü rugan deriye parlaklığı vermek için çok fazla işlem yapılır ve o deri artık deri olmaktan çıkar plastik gibi bişey olur.

2- kesinlikle en az 2-3 çift giyilecek ayakkabınız olsun ki hafta boyu aynı ayakkabıyı giymeyesiniz. ayakkabıyı 1-2 gün giyip ertesi gün diğer ayakkabını giymeniz gerekir. şayet sürekli giyerseniz yine kokudan kurtulamazsınız ayakkabıda ayakkabıyı 1-2 gün dinlendirerek giyeceksiniz ki hem ayakkabı içindeki nemi atsın eski formuna kavuşsun hem de ayakların daha sağlıklı olsun.

bu konuda başka öneri de olamaz.bu iki kritiğe dikkat eden ayaklarınız mutlu olsun :)


benven
Yasaklı
27 Ağustos 2012 14:17

kesinlikle katılıyorum:) öğleden sonra bir numara büyüyor:)


eSki_üye :)
Aday Memur
07 Eylül 2012 12:48

ayaklarin mutlulugu cok önemli , tesekkürler


SinyorZipir
Yasaklı
07 Eylül 2012 14:53

ayakkabı alcaksan ykm den alcan :D


kobim
Aday Memur
17 Şubat 2014 16:42

ayakkabı alırken ayakkabının kalitesi çok önemli önemli olan ayakkabıyı uzun süre kullanabilmektir.


kobim
Aday Memur
17 Şubat 2014 16:45

Ayakkabı atölyesini tavsiye ederim ayakkabıları çok sağlam.


kesinizmirli
Kapalı
10 Mayıs 2014 16:11

bazı markaları hiçbişeyine dikkat etmeden alıyom ben


hed123
Aday Memur
01 Temmuz 2016 09:32

Ayakabıları internetten alıyorum, çok seçenek oluyor ve oldukçada uygun Bayan Ayakkabı ları satan bir site var, ordan alıyorum güvenilir.

https://www.delipazari.com/bayan-ayakkabi


perihelim
Memur
03 Temmuz 2016 17:58

rahatlık

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi