Editörler : Pangaea
12345678910111213»

kamilemmi
Genel Müdür
18 Ağustos 2011 22:22

italatın olayını tam bilemiyorum da.. eskiden sanayi bakanlığında sanayide denetim yapılırken tse nin şu standartına uymanız gerekiyor falan gibi uygulamalar ama şimdi bu kalktı bunun yerine ab direktifleri geldi yani tse standartlarının fazla anlamı kalmadıı gibi bişi.. tse nin lab ları kullanılıor şua ara ama sanayi bak illere lab kuruyor yakında lab larınıda kullanmıcaklar gibi gelio bana.. yani gitigde tse nin etkinliği azalıo gibi tabi yeni görevler alamazsa..

bn hala kararsızım başvurup başvurmama konusunda ama %70 başvurmucam gibi..


ss3037
Aday Memur
18 Ağustos 2011 22:52

referans kısmı yoktu bnm doldurdugum forumda sızde var mı ?


yusuf2927
Şube Müdürü
18 Ağustos 2011 23:25

Yani eskiden çook avantajlı bir kurum imiş. Bizim üst dönemler anlatıyor. 1990 ların sonunda ikramiye hariç sırf maaşları polis maaşının 2 katı imiş düşünün yani. Bu güne göre hesaplarsak ikramiyelerle 6-7 bin lira para yapar. Ama tabi şu an o konumundan çook uzak.


ggys
Aday Memur
19 Ağustos 2011 00:49

Arkadaşlar atladığınız çok önemli bir konu var..O maaş hesaplamalarına dahil ettiğiniz ikramiyeleri ancak kadroya geçince alabiliyorsunuz..Sözleşmeli personele zinhar ikramiye verilmez..Bilginize..


ggys
Aday Memur
19 Ağustos 2011 00:53

Ha pardon zaten alımlar kadrolu olacakmış..


pisidya
Aday Memur
19 Ağustos 2011 10:19

Maaş konusunda yusuf2927 nin söyledikleri tamamen doğrudur.

İstifa ettiğim KİT şu anda Ocak ve Temmuz zamlarını aldıkları için bize yetiştiler, seneye geçecekler. TSE memur ve işçi zamlarından etkilenmez. Kendi kanununa göre personel ne işçisidir ne memur, sadece Yönetim kurululun kölesidir. O nederse maaş konusunda ona tabidir.

Kazandıktan sonra yüksek lisans filan yapmaya kalkarsanız zinhar izin vermezler. Ha tabi torpille girerseniz o başka. Torpilsiz alınanlar da vardır bu kuruma ama sadece amelelik yaptırılır ve tüm hakları yenir. Eski personel ise tamamen yeni personele diş bilemektedir. Yeni maaş düzenlemesinin, yeni personelin aldığı düşük maaşlar nedeniyle yapıldığı uydurmacasına kendilerini adamışlar. Halbuki onlardan çok biz zarar gördük. Hiç bir zaman biz 3500 -4000 li maaşları görememeceğiz yeni uygulamada. Maaşımıza da yapılan en ufak bir zam yok bu yeni düzenleme ile. İnanmışlar bi yalana her yerde aynı tantana yeni personelden dolayı yaptılar bunu, vıdı vıdı, vıdı vıdı. Can sıkma politikası.

Sosyal haklar açısından da çok kötü bir kurum.

Yeni personele bir yılı dolduktan sonra 3 hafta izin hakkının yalnızca 1 haftasını kullandırırlar.

15 dk. gecikseniz saatlik izin formu doldurmak zorundasınız. Bir senenin sonunda 80 saati geçerse, geçen kısmı yıllık izinden keserler. Benim yıllık izinden üç günümü yediler. Hoş gerçi sadece bir hafta kullandırıyorlar ya ne yapalım biz gerisini...

Bir hasta olursanız yandınız. İşe gelmeden direk hastaneye gittiniz diyelim ki, üstünüze de haber verdiniz. Rapor almazsanız gittiğiniz saatleri yazmak zorundasınız yıllık 80 saatten düşer. Çok hasta ve Rapor alırsanız işte o zaman başlıyor macera. O kadar çok prosedürü var ki, ulucanlar TSE PTT arasında mekik dokuyor ve dışarda geçirdiğiniz tüm bu saatleri müdürünüz saatlik izin formuna bi güzel doldurtuyor. Yorgunluktan ve maaş kesintisinden artık hasta olmamaya daha bir çaba gösteriyorsunuz.

Kısacası yeni personel gecikmez, yeni personel izin kullanmaz, hasta olmaz, acıkmaz, susamaz, vs...

657 veya 399 sanız düşünmeyin derim. Çünkü ben TSE'deki pek çok arkadaşım gibi KPSS2012'ye hazırlanıyorum B grubuna tekrar atanmak için (En azından sosyal haklarımız daha iyiydi). Bir kısmı A grubuyla atanarak ayrıldı zaten kurumdan. A olmazsa B, o da olmazsa istifa sonrası dönüş için kapı kapı dolanacağız bakalım hayırlısı. TSE de haramzade eski personele kalsın.


mechanician
Memur
19 Ağustos 2011 10:35

is secme sansim yokken, beni bile soguttun kurumdan...


pisidya
Aday Memur
19 Ağustos 2011 10:39

Hiç işi olmayanlar için yazmadım bunu. Onlar için güzel bir başlangıç olabilir ama 399 veya 657 de memnun olanlara canı gerçekten çok ama çok acıtılmış bir TSE personelinin tavsiyesi.


ulash21
Aday Memur
19 Ağustos 2011 13:28

beyler şehir tercihlerini nasıl yapıyoruz,bilen var mı


yusuf2927
Şube Müdürü
19 Ağustos 2011 16:12

pisidya çok güzel özetlemiş durumu. Kurumda gerçekten bir eskiler sultası vardır. Lise mezunu 17-18 yaşında TSE'ye girmiş insanlar kıdeme dayalı maaş sisteminden ötürü 3500TL maaş alırlar. Hele bir de açıköğretim fln bitirirlerse demeyin keyiflerine 4000i de geçer maaşları. Buna rağmen maaşları 500-600 lira donduruldu dikkat edin azaltılmad donduruldu diye kıyameti koparırlar. Bunu da denildiği gibi yeni gelen personele bağlarlar. 4 sene dirsek çürütmüş mühendisin kendisinden az para almasına banane o da erken girseydi diye yorum yaparlar.

TSE'yi kitlerle bir mühendis açısından kıayslayalım. Kitlerde kurumun alakalı olduğu mühendislik dalında iseniz mesela teiaşta elektirk mühendisi ya da tki de maden mühendisi o kurum için hastanede doktor ne ise siz de osunuz. Gerekn saygıyı görürsünüz, kendinize ait odanız olur tekniker ve teknisyenler size tabidirler. Ekibin şefisinizdir. Ayrıca idari personel de gerekn saygıyı gösterir. TSE'de ise durum çok farklıdır. Çalışanlar arasında hiyerarşi yoktur. Mühendismiş teknikermiş memurmuş hiç bi önemi yoktur. Müdürler ve daire başkanlar gibi personel hariç kendine ait tek kişilik odası olan personel yok gibidir (tüm birimleri görmediğim için söylüyorum belki de yoktur). Mühendisin amir olması gibi durum söz konusu değildir. Yeri gelir teknisyenle aynı işi yapar aynı imzayı atarsınız. Ayrıca kurum teknik bi kurum olmasına rağmen teknik ve idari de iç içe geçmiştir. Pek bi ayrım yoktur aralarında. Hatta yeri gelir kendilerini teknik personelden üstün görürler.

İş yoğunluğuna gelince kitlerden daha yoğun bir çalışma temposu vardır. Bazı birimlerde bu yoğunluğun karşılığını harcırah olarak alabilirken bazı birimlerda alamazsınız. mesela ithalta birimleri tercih edilmiyor denilmiş. Tabi ki edilmez çünkü felaket bir iş yoğunluğu ve eleman eksikliği vardır. Diğer birimlerin yaptığı işin 4-5 katını yaparlar ve aynı parayı alırlar. Dolayısıyla kimse oralarda çalışmak istemez. Ayrıca sorumluluğu da çok yüksketir.

Gelelim kimler başvursun kimler başvurmasın olayına. Eğer bakanlıklarda uzman ya da sıradan bir 657 ye tabi genel bütçeli kurumda yahut bakanlıkta mühendis iseniz aynı olumsuzluklar oralarda da var TSE'ye başvurun derim. En azından maaşınız dişe dokunur bir derecede artmış olur. Ancak kendi branşınıza ait bir kitte mühendis, şef yahut müfettiş gibi emreden saygı gören bir pozisyonda çalışıyor iseniz kesinlikle tavsiye etmem hayal kırıklığı yaşarsınız. Zaten kitlerin maaşı da TSE'den 300 TL civarında daha az. makas çok daraldı TSE ile kitler arasında. 300 TL için odanızdan saygınlığınızdan feragat etmeyin derim. Ayrıca lojman da kullanıyorsanız hiç bir mantığı yok çünkü TSE'de lojman olmadığı için bir de ev kiralamanız gerekecek.


osman2626
Aday Memur
19 Ağustos 2011 21:09

Bu ilana başvurmayı düşünüyorum ama bir şeyi merak ediyorum.Eğer TSE de işe başlayabilirsem ve de Kasım atamalarında başka bir kurumu kazanırsam istifa etmem de bi engel yok değil mi? 6 ay mecburi çalışma vs.. gibi


ggys
Aday Memur
20 Ağustos 2011 01:33

Arkadaslar; bu ilana iliskin alım aşağı yukarı Kasım basını bulur diyebilir miyiz? Yedeklerin belge teslimi İcin 19 Eylül demiş..bu durumda mülakatların bitmesi Eylül sonunu bulur,bu aşamadan sonra ne kadar sürede kadroya geçilir? Paylaşımlarınız İcin teşekkür ederim..

20 Ağustos 2011 12:47

arkadaşlar bir şey sorucam .....

görev yeri istanbul gebzemi oluyor..,,

netten bakınca istanbul bölge müdürlüğü gebze diye geçiyor


ss3037
Aday Memur
20 Ağustos 2011 15:43

il secımı kısmı bn de cıkmadı.sadece mezunıyet ve tel adres kısımları vardı .baska form yok degıl mı ?


tastan87
Genel Müdür
20 Ağustos 2011 16:39

arkadaşlar formu bilgisayara kaydetmedim. sadece sisteme kaydoldum yani elimde bi pdf dosyası falan yok. sorun olur mu? yeniden giriş de yapılmıyo artık. bilgisi olan var mı bu konuda?


MajorSight
Kapalı
20 Ağustos 2011 17:03

insanlık ne hale gelmiş.tse gibi bir kuruma başvurmayın deme yuzsuzluğune kadar varmış olay.ornek gosterdiği kit de kimsenin basvurmadığı bir kurum.

Tse gibi kaç kurum var.?


yusuf2927
Şube Müdürü
20 Ağustos 2011 18:41

Evet TSE gibi kurum çok fazla yok. Bu kadar laçka, bu kadar herkesin birbirinin abisi ablası olduğu, hiyerarşinin sıfır olduğu, teknikle idarinin birbirine karıştığı, teknisyenlerin teknikerlerin mühendisle aynı işi yaptığı,düz lise mezunlarının mühendisten fazla para aldığı, bu adeletsizliğe dur denilip maaşları dondurulunca yeni personelin suçlandığı, bankoların arkasında 40 km uzaktan gelen soğumuş yemeğin yendiği, ben bu yemeği yemek istemiyorum bana yemek paramı iade edin dendiği zaman günde 3 TL vermek için doktor raporu istendiği, bu konuda verilen dilekçeleri kale alıp olumsuz bile olsa cevap dahi verilmediği, kdps den en az 70, kpss den en az 80-85 almış idari personele fotokopi çektirildiği (son alımlarda giren idari personelin nerdeyse tamamı uzman, müfettiş vs olarak ayrıldmıştır kurumdan) kendisi kuruma 17 yaşında giren eski personelin kuruma yeni giren üni meuznu perosnleden 17lik delikanlı gibi kendisine abi abla demesini beklediği, başka işe girme şansı olan kalifiye mühendislerin 1 yılı doldurmadan kurumu terkettiği bi yerdir TSE. Evet böyle kurum hakkaten zor bulunur. Tüm bu olaylar genel bütçeli öyle olsa da olur olmasa da olur bir kurumda olsa hiç yadırgamam da TSE gibi Türkiye için lokomatif olması gereken bir kurumda bütün bunlar oluyor ya. Kurumu bu hale getirenlere, liyakate sahip olmayan insanlarla dolduranlara yazıklar olsun diyorum.


onur_müh
Aday Memur
20 Ağustos 2011 20:45

yusuf2927

siz hangi şehirde çalışıyorsunuz?


yusuf2927
Şube Müdürü
20 Ağustos 2011 20:56

Nerde çalışmış olduğumun bi önemi yok ki. Bu anlattığım olumsuzluklar kurumun geneline yansıyan şeyler. Sadece şu yemek yenecek yer olmaması bnm çalışmış olduğum yere özel bi durum.


atlas00
Memur
20 Ağustos 2011 22:21

Artık KPDS puanını KPSS den yüksek istiyorlar ne günlere kaldık yaa bu gidişle şantiyeden çıkamıcaz :(

Toplam 1861 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi