Editörler : "eskiyara"Pangaea

onur19852121
Yasaklı
07 Eylül 2011 21:30

gncl


aaasss
Aday Memur
08 Eylül 2011 00:08

oklumda norm fazlsı olma durumum oldugu soylendı.bnden hızmet puanı düşük olan bır kısı var;ancak kendısı stajyer.stajyerlerin norm fazlası olarak baska bır okula görevlendırılmesi mümkün mü? bu konuda bilgisi olan varsa cvplarını beklıyorum..acil lütfen..


londergon
Memur
08 Eylül 2011 13:36

aaasss hocam sizden puanı düşük olsa bile o norm fazlası duruma düşüyor doğru ama eğer dava açarsa geri dönüyor.Daha geçen gün sendika il başkanı ile bende bu konuyu konuştum.Davayla geri getiriyoruz öğretmenlerimizi dedi.Bende norm fazlasıyım.Allahtan puanım sınıfçılar içinde düşükte böle bi problem olmadı.kimseyide yerinden etmek istemezdim.Sonradan gelen gider milli eğitimde böle.


jasminelya
Kapalı
08 Eylül 2011 14:24

benim özür gurubunda atandığım okul da belki ihtiyaç olur diye bir okulöncesi öğretmeni daha istemişler 2 kişi varken

ama öğrenci sayısı çok olmadığı için sınıf açmayı pek istemediler fakat ben de dedim puanı benden düşük olan gitsin yönetmelik bunu gerektiriyor mecbur kaldılar 3. sınıfı açmaya çünkü gitmesi gereken öğretmen biraz torpilli


londergon
Memur
08 Eylül 2011 15:06

vala torpilden ziyade hocam gitse bile davalık oluyor bu işler.geri dönülebiliyor.Bende yeni öğrendim sendikadan.


jasminelya
Kapalı
08 Eylül 2011 17:45

londergon hocam nasıl yani norm fazlası olan kişi dava açarsa geri mi geliyor gelirse peki diğer kişimi gidiyor anlayamadım


hakan_55
Müsteşar Yardımcısı
08 Eylül 2011 17:57

arkadaşlar, bizim de okul kapandı. ilçede açık yok ama milli eğitim beni ilçede lisede görevlendirmek üzere kadromu ilçedeki ilköğretim okuluna aldırmak istiyor. ilçedeki ilköğretim okulunun normu 2 ve dolu ben direkt fazlalık oluyorum zaten (oradakilerin hizmet puanı yüksek benden.) bu durumda il bu teklife olur verir mi, onaylar mı?


londergon
Memur
08 Eylül 2011 19:23

jasmenilya hocam şöyle.aynı durumdayım bende.ben gibi 10 15 kişi var ilde.ve şimdiden milli eğitime sendikalara şikayetler başlamış.sendikayla görüşmemde şöle dendi.Diyelim ki bir branştan birisi norm fazlası olarak bi okula verildi.gittiği okulda do o branştan hizmet puanı düşük birisi var.norm fazlası olan okulda kalıyor belki yıllardır o okulda olan kişi gidiyor.İşte sendika bunları davayla geri getiriyoruz dedi bana.Bende öle sorun olmadı çünkü hepsinin benden yüksek 30 yıllık hocalar.Puanımında kimseden yüksek olmasınıda istemezdim.Gerçekten de adaletli değil.


londergon
Memur
08 Eylül 2011 19:26

hakan hocam vala bize sormadılar bile.bi baktım valilik oluruyla kararname gelmiş okullara hepimiz kadrolarımızla norm fazlası olarak verilmiş.belliki 1-2 yıllık sürünecez.


jasminelya
Kapalı
08 Eylül 2011 19:38

londergon hocam ama burada yanlışınız var sonradan gelen norm fazlası olmuyor ki hizmet puanı düşük olan norm fazlası oluyor. yönetmelik bunu söylüyor yani


hakan_55
Müsteşar Yardımcısı
08 Eylül 2011 19:49

hocam, bir iki yıl da süründürmezler ki il içi tayin döneminde tercihini yap demeye başlarlar. sminere katıldıgım okul müdürü seninkine onay vermemeleri lazım diyor, yani başka ilçeye göndermeleri gerekir diyor. ama daha hiç birlşey belli değil. ev tutamıyorum, nerede tutacagımı bilemıyorum dolayısıyla tasınamıyorum. bir okulum ve kurulu düzenim varken hepsinden brden oldum.


tarihemre
Memur
08 Eylül 2011 20:53

yeni atandığım okulumda norm kadro fazlası var budurumda benim başka bir okula veya ilçeye gönderilme ihtimalim var mı?


londergon
Memur
08 Eylül 2011 21:34

hocam eğer atama biçimi ihtiyaç fazlası öğretmen ise norm fazlasıdır.Biz özür grubundan geldik ve en az dedim ya 15 kişi ihtiyaç fazlası öğretmen.Sistemde de atama biçimimiz bu.Bir okulun ders yükü vardır.O okula belli bir norm var.Bunun dışında öğretmen atanamaz!!!Atanırsa işte bu ihtiyaç fazlası öğretmen oluyor.İşte bu durumda benim dediğim devreye giriyor.Haklısınız sonradan gelen norm fazlası olarak geliyor ama puanı düşük norm fazlasına düşüyor bir anda.Bende diyorum ki,yani sendaki il başkanının sölediğini sölüyorum istediği kadar düşük olsun.Biz bu arkadaşları davayla geri getirdik getiririz diyor.Hatta eşinin okuldan örnek verdi bana.Ama ne olursa olsun tekrar diyorum kendi başıma gelmedi Allahtan ama adaletsizlik.Düşününsene il merkezi 10 puan veriyor.5 yıllık öğretmen 50 puan alsın.sen kalk şırnaktan gel yani ben.eş durumundan.120 puanla adamı yerinden et.Şahsen yakışmayan bişe.Allahtan başıma gelmedi.Gelseydide inanın kabul etmezdim.Allahtan hepsi 30 yıllık:)))


londergon
Memur
08 Eylül 2011 21:39

şu bulunduğum yerde sendikalara ve milli eğitime şikayetler başladı.Bu norm fazlası gelenler okulun öğretmenleri yerinden etti diye.Bizim durumda şu,bizim hepimizi her okula birer tane kadromuzla verdiler.Hepimiz fazlayız.yer yok il merkezinde.bekliyoruz.


tarihemre
Memur
08 Eylül 2011 21:44

stajyer öğretmen norm kadro fazlası olabilir mi olursa il içi ve ya il dışı tayin isteyebilir mi


londergon
Memur
08 Eylül 2011 21:50

stajyer öğretmen olurmu bilmiyorum ama şunu iyi biliyorum yine kendi durumumdan mart ayına kadar milli eğitim yer bulmak zorunda norm düzenlemesi.bulmazsa eğer son yönetmeliğe göre il içi ve hatta belediye sınırı dışı yani il dışı açılıyor norm fazlalarına.


jasminelya
Kapalı
08 Eylül 2011 23:58

londergon hocam benim durumda şu

okulda 2 aynı bölüm öğretmeni varken müdür bey belki3. kişiyede ihtiyaç olur diye kadro açmış ve tabiki tercihlerin arasında bir sürü okul olmasına rağmen en iyi okulu seçmek benim en doğal hakkım bende bu okula atandım bilemezdimki zaten 2 öğretmenlerinin olduğunu


blue5
Şube Müdürü
09 Eylül 2011 00:11

okulumda norm kadro fazlasıyım.bulunduğum ilçeye yakın bir kasabada ise açık var. gönnülü olarak atamamın oraya yapılması için dilekçe versem kabul olurmu yoks bulunduğum ilin norm kadrofazlası öğretmenler için çıkaracağı yazıyıöı beklemem lazım.


onur19852121
Yasaklı
09 Eylül 2011 11:08

Arkadaşlar özür gurubu atamasından mersin merkezinde bir okula norm

fazlası olarak verildim hatta 4 kişi verildik aynı okula okulun

ihtiyacı hiç yok ilçe mem sizi görevlendirecez diyor peki bu süreç

ne zamana kadar böyle devam eder ayrıca özrüm ortadan kalkarsa ne

olur ve kafalarına göre başka ilçelere gönderebilirler mi? norm

fazlaları ile ilgili yönetmelik ne diyor ben pek anlamadım yorumlaya

bilecek var mı?

EDİTÖRLER lütfen konuyu silmeyin veya birleştirmeyin çok muhim bu

branşlarınkinden farklı


il emri var
Yasaklı
09 Eylül 2011 12:35

Bilgisi olan arkadaşlar ltfn yardım etsin

Toplam 63 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi