Editörler : Pangaea


Yasaklı
04 Eylül 2011 23:27

Gümüşhane İşkur İl Müdürü İş ve Meslek Danışmanlığı Alımı İle İlgili Açıklamaları

http://www.gumushane.com/haber/4957/iskur-dan-is-ve-meslek-danismanligi.html

Gümüşhane İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, ''Kurumumuzda iş ve meslek danışmanı olarak görevlendirilecek sözleşmeli personelin alımına yönelik olarak ilimizin de dahil olduğu 16 ilde kurs düzenlenecek'' dedi.

Aşıcı, yaptığı açıklamada, açılacak olan kurslara 3 bin 500 kişinin alınacağını, İŞKUR'da ise bu kurslarda başarılı olan 2 bin kişinin sözleşmeli iş ve meslek danışmanlığı pozisyonunda başvurabileceğini belirtti.

İş ve meslek danışmanlığı kursundan yararlanmak isteyenlerin, İŞKUR'a kayıtlı olmaları gerektiğini vurgulayan Aşıcı, ''Başvuruda bulunanların herhangi bir işte çalışmıyor olmaları, en az lisans mezunu olmaları, KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor'' diye konuştu.

Başvurudaki koşulları taşıyan adayların, kurumun internet sitesi üzerinden veya tüm İŞKUR il müdürlüklerine müracaat etmek suretiyle başvuru yapabileceklerini ifade eden Aşıcı, şunları söyledi: ''Kurumumuzda iş ve meslek danışmanı olarak görevledirilecek sözleşmeli personelin alımına yönelik olarak ilimizin de dahil olduğu 16 ilde kurs düzenlenecek. Başvuru tarihleri 7 Eylül'de sona erecek. Adaylar, puanı en yüksek olandan başlamak üzere tercih ettikleri üniversiteye ayrılan kontenjana göre yapılacak puan sıralaması sonucunda eğitime başlayacak. Eğitim süresince, kurum tarafından eğitime katılacak kursiyerlere günlük 15 lira cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı primi ödenecek, ayrıca bu kişilere genel sağlık sigortası yaptırılacak.''

Aşıcı, eğitimin tamamlanmasının ardından yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlerin 'İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olacaklarını kaydederek, ''Bu belgeye sahip olanlar arasından, KPSS B grubu (KPSSP3) puan türü esas alınmak suretiyle seçilecek adaylar İŞKUR il müdürlüklerinde sözleşmeli iş ve meslek danışmanı olarak istihdam edilecek. Bu kişilerin Aralık 2011'de göreve başlaması planlanmaktadır'' diye konuştu.


pitosporum
Aday Memur
05 Eylül 2011 01:16

gümüşhanede kurs yoktu sayın editör. bi yanlışlık var sanırım.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi