Arkadaşlar hatırladığımız soruları bu başlık altından paylaşalım.
ÜDS,KPDS,LYS-5 soru çözüm ve teknikleri ile ilgili binlerce soru analizinede aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz
https://www.facebook.com/aplusEnglish.kpds.uds?sk=wall
.
Tüm arkadaşlar umarım istedikleri notları alırlar...
bugünkü ÜDS deki cevaplarınız neler? bana ilk sorular biraz zor gibi geldi. diğerleri idare eder. sizler ne düşünüyorsunuz?
Valla bence diğer senelere göre daha zor bir sınav olmuş, teknik taktik tırıvırı olmuş seçeneklerde taktikle çözenleri yanıltmak için şıklar hep oynanmış...
evet sorular baya zordu bencede ben fen bilimlerinden girdim şu phrasal verb lerden cocukları tell off yaptım varmıdır benim gibi yapan tell off azarlama paylama demekti ama parentler çocukları azarlar şeklinde düşündüm ama cümle öle mi geliyodu aceba
evet onu bende gördüm şıklarda taktikleri yanıltmak içn koymuşlar genelde gibi diger phrasal verb sorusunuda deal with miydi neydi o da olabilir o da şey demekti üstesinden gelmek ile ilgilenmek i idare etmek gibi anlamları vardı
sensation
revealed
bring up
may not- will
significant
progressively
have been establishe-may have come
had been running- decided
dealing with
while
rather than
as well as
of/ to
of/ on
into/over
both/ and
CLOZE TEST
exploitation
have been depleted
....(yazmısım ama okuyamadım)
once
into
over
primarily
couldn't have v3
besides
so long as
CUMLE TAMAMLAMA
scientists began....
teachers should....
the neurons...
unlike many...
it shouldnt be.....
the practise.....
so....
but....
as much of....
onursalfb, cevaplarım benim de hemen hemen böyle. İlk kısım zor, okumalar kolay gibi geldi bana.Cümle tamamlamalar çok zorladı.Sadece anlamdan çıkarabiliyorsun hiç seçenecek eletmediler tense den olsun ya da başka birşeyden. İnş. istediğimizi alırız.
hocam bunlar senin kendi cevapların mı?
genel anlamda beni cevaplarımda bunda ibaretti. could'nt have v3 olan soru nasıldı cevabımı hatırlayamadım. soruyu hatırlatabilirseniz belki aklıma gelir. inşallah herkes istediği puanı alır..
MUHTEMEL CEVAPLAR:
GRAMER: bring up, may not be, had been running, progressively, revealed, dealing with, sensation, have been established, significant, therefore, rather than, both and, of/on, while, of/to, into/over, as well as
CLOSE: exploitation,have been depleted, penetiate, once, into, over, primarily, could not have..., besides, so long as
CÜMLE TAM: teachers, the practice, unlike, the neurons,scientists, it should, but...
ÇEVİRİ: kullanılan embriyolar, without looking, what is learned, mühendislik ve bilgisayar...
Arkadaşlar KPDS,ÜDS, LYS-5, TOEFL, TOEIC, IELTS gibi sıvavlara hazırlanmak soru teknik ve yaklaşımşlarını öğrenmek için bizi aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz
as well as sorusu ile rather than yapmadığımı hatırlıyorum.
Only if, as regards ve just as bu şıklardan farklı aklıma gelenler sanırım ikk 18 de 15 felan yakalayacağım.
Bence kolay bir sınavdı, cümle tamamlanma ve paragraflar ayrıştırıcı sorulardı... Geçen yılki sınava göre oldukça kolaydı
Aşağıdaki linkten dil sınavlarına yönelik yaklaşım ve teknikleri öğrenebilirsiniz. 1150 tane ÖSYM sorusu görsel ip uçları ve detaylı açıklamalar ile çözülmüştür...
tahmin ettiğim gibi hemen de başlık açılmış :) selamlarrr
jck progressively den emin misin ben onu reclessly olarak işaretlemiştim :(
keşke bu cevapları yapmış olsaydım başka bi forumdan hoca yazmış bu cevapları ben bring up yapmamıştım mesala deal with yaptım ama phrasal verbden bitane kaçırmışım :(
bayan kelebek bende reclessly işaretledim digerleri uymuyodu diye hatırlıyorum cümleyi hatırlayan varmı
bende recklessly i işaretledim
recressely boş yere çekinmeden dikkatsizce gibi anlamları var progressively derece derece artan anlamındaymış cümle neydi acep
cümle migren ağrılarının nasıl başladığıyla ilgiliydi, acı anlatılacaktı sanırım
deal with i de işaretlemedim ben yaw :((
o zaman recklessly yanlış olmuş derece derece migren artar tühh :( iki yanlış şimdiden geldi şu sorulardan biraz dogru yapabilsem olacakda deal with kesindi ötekide bring up mış
Aşağıdaki linkten dil sınavlarına yönelik yaklaşım ve teknikleri öğrenebilirsiniz. 1150 tane ÖSYM sorusu görsel ip uçları ve detaylı açıklamalar ile çözülmüştür..
tek yapmanız gereken sayfayı beğenmek, sorular profilinize gelsin ;)