Editörler : oto-danisman-expert
23 Kasım 2011 01:33

Saygıdeğer arkadaşlarım,926 t.s.k ile ilgili benim tekliflerimi âcizane aşağıya çıkardım,

1.171 md.*ask.c.k*cezalar verilirken sadece subaylarda rütbeye göre,sivil memurlar da ise dereceye göre personeli rencide etmeyecek şekilde uygulama var,diğer stadükilere ise ayırım yok...asb.çvş.ile kd.bçvş.a aynı ceza verilebiliyor bu değişmeli,rütbe arttıkça alınan ceza düşmeli neticede 1nci derecedeki asb. er le aynı ceza olmaz.

2.amir pozisyonundaki asb. a da ceza,izin,mükafat,sicil yetkisi verilmeli,müfrez bulunma şartı kaldırılarak asaleten veya vekaleten atanmış olma şartı gelmeli.

3.mecburi hizmet 6 yıla düşmeli.

4.oda ve göz hapsi kalkmalı.

5.asb. ve uzm. lara da subaylarda uygulanmakta olan 26.yılda 2 yıllık alb. a tanınan tazminatıyla ayrılma uygulaması getirilmeli, statülerine uygun tazminat emekliliklerine yansıtılmalı.

6.t.m.k. larda kadro rütbeleri belirlenmeli, asb. çvş. un görev kadrosuna kd. bçvş. Atanamamalı.

7.uzmanlara da erken terfi verilmeli.

8.uzmanların okulları da emekliliğe sayılmalı.

9.uzmanlara da sınıf değişikliği verilmeli.

10.t.s.k sağlık yönetmeliğine göre ayırma emeklilik şeklinde olmalı.

11.subayların kadrosuzluktan ayrılma ve tazminat hakkı aynı hizmet yılı esas alınarak diğer statülere de sağlanmalı.

12.orduevlerinde ayırıma son verilmeli, bütün rütbeli personel ve ailelerine açılmalı.

13.t.s.k.lerindeki çeşitli tazminatlar statüden dolayı farklı yansıtılmamalı, katlanılan meşakkate ve özel duruma göre belirlenen görev zorluğu karşılığındaki parasal tazminat sırf o işin yapılmasından dolayı eşit yansıtılmalı. mesala dalgıç ve balık adam tazminatı puanı neyse o dalışı yapanın statüsüne bakılmaksızın sırf yaptığından dolayı eşit verilmeli.

14.uzm.asb.sb. ın alması gerektiği eğitimin üzerinde yaptığı, tamamladığı fazla tahsilin her yılı için derece ve kıdem ayrım yapılmadan verilmeli.

15.657 s.k. da ki 2nci bölge ve kalkınmada öncelikli illerdeki 2 yıla 1 kademe uygulaması bize de verilmeli.

16.bütün statülerdeki personelin rütbeleri omza alınmalı, apoletli olmalı, gerekli renk ve tasarım için birliklere teklif yapılmalı, statüler karıştırılmayacak şekilde tasarım yapılmalı,sadece zorunlu askerlik yapan onb. ve çvş. Rütbeleri kolda olmalı.

17.derece ve kademeler eğitim seviyesine bağlı olarak 657 deki gibi olmalı,emniyet ve teknik sınıflarda olduğu gibi t.s.k personeli 1 derece ilave ile göreve başlamalı.

18.nöbet ve fazla mesai tazminatı olmalı.

19.maaşlar da 657 gibi tahsile göre belirlenen göstergeler ile belirlendikten sonra,t.s.k tazminatı tüm personele eşit olarak yansıtılmalı,sonra uzm.500,asb.1000,sb.1500,general 2000 tl statü tazminatı olmalı,sonrada her statü kendi içinde her rütbe aldığında maaşına 100 tl gibi tazminat eklenmeli,bunun haricindeki,komando,pilot vs..gibi tazminatlar ilave edilmeli,en son da birlik*kıta komutanlık ve amirlik tazminat puanı karşılığı maaşa ilave edilmeli.

20.temsil ve görev tazminatı almadan emekli olan personele t.s.k tazminatının %35 i t.s.k hizmet tazminatı olarak emekliliğinde yansıtılmalı.

21.lojman ve sosyal tesis tahsisleri personel oranlarına göre olmalı. açık hedef olduğumuzdan lojmana giremeyene lojman kirası kadar para tazminat olarak verilmeli.

22.statüler arası geçiş sınavları ayrım olmaksızın 3 yılın sonunda olmalı, ilave kıdem verilmemeli ancak sınıf okullarıda direk yeni rütbe takılarak kursu tamamlanmalı, başarısız olanlar, eski statü rütbesine 1 yıl rütbe tenzili ile geri döndürülmeli.

23.uzm. ve asb. larda her rütbede çavuş ibaresinin kullanılmasına son verilmeli, yeni terimler belirlenmeli, ÇAVUŞ ibaresi kıta çavuşunda ise kullanılmaya devam edilmeli.

24.uzm.lar önlisan,asb.lar lisans,sb.lar y.lisans eğitimi almalı,yada t.s.k.savaş okulu adı altında enaz 4 yıl süreli okuldan ilk %10 a girenler sb.olarak,sonraki %30 a girenler asb.olarak,enson %60 a girenler uzm.olarak mezun olmalı ki personel arasındaki sevgisizlik sarmalı son bulsun.

25.bütün statülere 24 ncü yılında nöbetten düşme hakkı tanınmalı.

ilk aklıma gelenler bunlar,hatalarımız olmuş olabilir,beyin fırtınasına devam....en doğru ve adil uygulamayı yakalamak umuduyla.YOKSA ÜSTE PARA VEREREK BU İŞİ YAPMAMAK İÇİN ARAYIŞ İÇİNDE OLUNAN MESLSĞİMİZİ TAŞIMAK HERGEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR!!!!!!


detail
Başbakan Müsteşarı
23 Kasım 2011 02:42

Aklıma bir başka fikir daha geldi...

Hani personel kanunu savaş halinde geçerli olacak şekilde düzenlemek yerine ki bence en hızlısı o olurdu ama neyse...

Rütbe sistemi...

Subay, astsubay, uzman yerine...

Statüsel tek bir rütbe sistemi ve tek okul...

İnsanlar birinci basamaktan asgari eğitim eşitliği ile başlar yukarı doğru başarısına göre rütbelenir...

Her yerde subaydı bu astsubaydı bu uzmandı gibi statü bölünmesi yaşanmaz...

Şu an subay yada atsubaydaki altı yedi basamaklı her ne ise rütbe sistemi yerine 12-16 basamaklı tek bir rütbe sistem getirilir...

Her rütbenin yapabileceği işler tanımlanır...

O subayı bu astsubaydı bu omzundaydı bu kolundaydı bunda çelenk şunda kılıç vardı gibi kafaları yormaya gerek kalmaz...

Ama hala en köklü çözüm... TSK personelinin diğer devlet memurları ile özlük hakları bakımından eşit düzenlemelere tabi olmaları...


huso_78
Memur
23 Kasım 2011 21:50

Personel kanunu kaldırılmalı..Hala şu değişmeli bu değişmeli, ona az ceza veriyolar buna çok veriyolar falan filan.. kimsenin kimseye devlet içinde devlet zihniyetiyle özgürlüğü kısıtlanarak ve anayasal haklardan mahrum bırakarak ceza vermeye ve yönetmeye hakkı yok.. NEDEN ANLAMAKTA DİRENİYORUZ..

İÇ HİZMETLERİ KANUNU VE PERSONEL KANUNU ZENCİ BEYAZ AYRIMI YAPAN, MODERN ÇOĞULCU HİLAFET DÜZENİNİ KÖRÜKLEYEN, DEVLET İÇİNDE DEVLET ZİHNİYETİ TAŞIYAN BİR ZİHNİYETİN ÜRÜNÜDÜR... SAVAŞ VE SEFERBERLİK ZAMANI YÜRÜRLÜKTE OLMASI GEREKEN KANUNLAR YAPILIP GÜNDELİK YAŞANTIDA ANAYASAYA BAĞLI KALINMALIDIR.. DÜNYANIN NERESİNDE AYAKBISI BOYASIZMIŞŞŞŞŞ DİYE ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANAN İNSANLAR VAR ÜSTÜNE ÜSTLÜK CEZA VERMEYE YETKİSİ OLMAYANLAR TARAFINDAN .

TBMM ANASAYFASINDA HER TC VATANDAŞINDAN ANAYASA İÇİN ÖNERİ İSTİYOR LÜTFEN YAZIN. İÇ HİZMETLERİNİN VE PERSONEL KANUNUN KALKMASI,VE 657 PERSONEL KANUNUNA TABİ OLMAMIZ İÇİN BU FIRSAT BİRDAHA GELMEZ. BİR KİŞİNİN YAZMASIYLA OLACAK İŞ DEĞİL NE KADAR ÇOK ŞİKAYET GELİRSE OKADAR BAŞARILI OLUR..


anxious
Aday Memur
23 Kasım 2011 22:59

değerli arkadaşlar bir diğer önemli eksiklik de bayan personellere yönelik uygulanan, 657 sayılı kanuna tabi memurlara uygulanan ücretsiz 2 yıllık izin süresi tsk da halen 6 ay olarak uygulanıyor...657 saılı kanuna tabi bayanlar normal oluyor ve rahat bir aile, çocuk bakımına sahip iken , yine bayan olup doğum yapan bayan tsk personeline neden bu negatif ayrımcılık yapılıyor....tsk ya mensup bayanların çocukları motor mübarek 6 ayda büyücek.......mutlaka değişim gerekiyor


denizveyesil
Aday Memur
06 Aralık 2011 23:43

http://www.haberturk.com/yazarlar/umur-talu/690953-mecburi-hizmet-mecburi-mehmet

umur TALU nun 24 kasım tarihli köşe yazısı arkadaşlar yani anayasa iele ilgili görüş yazabiliyorsunuz google yazın hemen çıkıyor zaten burada konuşana kadar bir şeyler yapmak daha iyi olur bence ayrıca AKİM e de yazabiliyorsunuz


Liberalistic
Yasaklı
27 Şubat 2012 17:19

Ne oldu bu durum, bir değişme varmı, yoksa buda herzamanki gibi balonmuydu??


september02
Aday Memur
16 Mart 2013 00:38

Şu anda birliklere 255 sayfalık bir taslak kanun gönderildi. Görüş istendi.


matalan
Aday Memur
16 Mart 2013 12:38

subaylara tanınan hakların hepsi uzman çvş. ve astsubaylara da tanınmadıkça taslak gönderilse neolur


matalan
Aday Memur
16 Mart 2013 12:39

taslak incelensin bir bak subaylara ne gibi + haklar verilmiş. Üzülürsün


evora
Yasaklı
16 Mart 2013 14:56

Siz daha çok beklersiniz değişmesini


detail
Başbakan Müsteşarı
18 Mart 2013 06:12

1632 Askeri ceza kanunu...

926 TSK personel kanunu...

211 İç hizmet kanunu...

6413 TSK Disiplin kanunu... (yeni)

Subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşan bir kurumda... Personeli idare etmek için dört tane kapı gibi kanun... Daha AYİM kanununa, jandarma teşkilatının mevzuatına da girmedim...

211,926,1632...

Değiştirilse ne olacak... Değişiklik yapacakların zihniyetleri ortada...


adespot
Aday Memur
18 Mart 2013 22:02

sn. detail sistemi eleştirip sürekli kişilerle polemiğe girmek yerine varsa gelişmeler hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.


detail
Başbakan Müsteşarı
19 Mart 2013 04:11

Polemiğe girmek derken?

Sizde forumda dedikodu sormak yerine;

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/komisyonlar_sd.komisyon_bilgi?p_kom_kod=34

Linkinden komisyona gelen taslakları görebilirsiniz...


sevdalı1
Müsteşar Yardımcısı
19 Mart 2013 06:29

"Değiştirilse ne olacak... Değişiklik yapacakların zihniyetleri ortada..."

dedikoduya atıfta bulunanların yorumlarına bak,


adespot
Aday Memur
19 Mart 2013 17:33

yine polemik.


adespot
Aday Memur
19 Mart 2013 19:30

adam birini bulsamda tartışsam diye fırsat kolluyor.askerlikle alakası yok 22 yıl harcadığım mesleği sanki benden iyi biliyor.sende ne iş yaptığını söylede bizde seni eleştirelim.kaçak güreşçi.işi gücü bizi birbirimize düşürmeye çalışmak.kendine bakmadan birde dedikodu yapma diyor.


detail
Başbakan Müsteşarı
20 Mart 2013 05:50

Ben zaten bu forumda sivil olduğumu ve mesleğimi yazdım...

Askerim gibi bir beyanı yok...

Ayrıca polemik değil...

Verdiğim linkten

Komisyonda bulunan tasarı ve teklifler linkini tıkla... Orada da numaraları tıklayarak 2010 2011 den beri bekleyenlerin olduğunu göreceksin...

Yani ne dedikodu ne polemik... Komisyondaki tekliflerin ta kendileri...

Ben sistemin mükemmelleşmesi ve eksik aksak yanlarının giderilmesi için eleştirdiğimi belirttim...

Ne yapacaksınız... aslansınız kaplansınız harikasını deyip duralım mı?

Yani ben övülmek istiyorum diyorsanız açın başlık övelim bari....


adespot
Aday Memur
20 Mart 2013 12:39

sen geç onu.şurda elli küsur yorum yapılmış konuyla ilgili yarısı senin milletle yaptığın tartışmayla ilgili.sende söyle mesleğinide bizde seni eleştirelim diyorum ben sivilim diyorsun.e ona bakarsan şu anda bende sivilim.

arkadaşlar eğer birliklerden görüş öneri isteniyorsa 1.dereceden emekli olunduğunda maaşların yarı yarıya düşmemesi için uğraşalım.hepinize selamlar.


detail
Başbakan Müsteşarı
20 Mart 2013 21:49

Bak işte ne isteyeceğini bile bilmeden isteyelim diyorsun...

Öncelikle teklif, görüş ve öneri istendiğinde bu yazıları kim imzalıyor... Birlik kışla komutanı...

Yani oluşacak görüş ve öneri de sizin fikrinizi soran yok...

İkincisi... Verdiğin örnek üzerinden olsun...

Emeklilikteki maaşlardaki artışı nasıl sağlarsın?

Çok basit...

Sadece askeri personelin değil şu an tüm devlet çalışanlarının aynı sorunu mevcut...

Zam yapılırken ek ödeme ve tazminat gibi kalemler emekli sandığı kesintisine dahil edilmez...

Emekli sandığı kesintisi emekli sandığı kesintine esas maaş üzerinde yapılır...

Bu konuda hükümetin bir çalışması var... Emekli sandığı kesintileri/primleri tazminatlar dahil hesaplanarak kesilsin gibi bir uygulama yapılırsa ancak emekli maaşlarınız mantıklı seviyelere gelir...

Yoksa sağdan tazminat, soldan tazminat ne yaparsanız yapın düzelmez...

Teknik ve mali boyutu için maliye ile ilgili alt komisyonları da takip etmelisiniz...

Tabi personelcilerin derdi mesleki sigorta ve hukuki yardım anketleri olduğundan (ki bunun vakıf üyeliklerinin boykotu ile alakası var mıdır bilmiyorum) personel lehine bir teklif olur mu olursa bu tabana mı gelir yoksa karargahta yoğun çalışan komkarsu almış personele mi olur bilemem...

öyle arazide dağda bayırda çamurda herkes çalışır... Kolay mı karargahta olmak değil mi?

Maliyebakanlığının önüne giden teklifte tabana iyileştirme yerine tavana iyileştirme sıkışır...

Bir numara çıkmaz...

Disiplin kanununda gördüğünüz hayrın aynısını görürsünüz...

Olanı ve olacakları söylediğim için polemikçi diyorsanız bence bir sakıncası yok...

Toplam 59 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi