Editörler : Pangaea

Ay 06
Yasaklı
30 Mart 2012 16:49

Osmanlıda okuma yazma mı vardı? Okul nerede? Osmanlı Devleti battığı zaman, koca memlekette yani Anadolu ve Trakya'da 150 lise vardı. Bugün lise sayısı 9.000 civarındadır. Okuma yazma oranı da % 3-4 dolayındaydı ki, şimdi % 100'e yakındır. Ninelerimizin hiçbirisi adını yazamıyordu.


Mahfi Kelam
Aday Memur
11 Nisan 2012 22:30

okumak için illa okula gitmek gerekmiyor.. mesela ben.. ilköğretimi bitirdikten sonra liseyi acıköğreimden başımı acmadan bitirdim. şimdi de açıköğretim ilahiyat 2. sınıftayım... arkadaşlarım okulda erkeklerle muhatap olmak zorunda kalırken ben kuran kursunda müsbet ilimler öğrendim... okula gitmedim diye cahil mi kaldım şimdi :)

12 Nisan 2012 08:35

http://www.youtube.com/watch?v=7kCx_coNvyQ

12 Nisan 2012 08:38

http://www.youtube.com/watch?v=7kCx_coNvyQ

Şu 1:30 luk sohbeti lütfen dinleyiniz. Bu kısa sohbette başı açık islama hizmet adına okula gidilir mi? sorusuna Muhterem Fetullah Gülen Hoca efendi cevap veriyor...

İzleyn lütfen....


Çağlayan45
Yasaklı
12 Nisan 2012 09:55

Müsbet ilimlerin neler olduğu ansiklopedilerde var. Matematik ve Fen ilgili ve temelli olan derslerdir. Matematik ve Fen bilimleri müsbet ilimlerdendir. Statik değil, dinamiktir. Mühendislik ve Tıp da bunlardandır.


sahin1988
Kapalı
12 Nisan 2012 10:08

yıldırım3434 TAVSİYE EDİLECEK BAŞKA biri yokmu... allah aşkına mülümanın dairesi - KURAN- SÜNNET -İCMA -KIYAS- olmalı varsa BUNLAR AMENNA BAŞIM ÜSTÜNDE YERLERİ VAR.


Çağlayan45
Yasaklı
12 Nisan 2012 10:11

Şu anda okullara, dershanelere ve kurslara giden 20 Milyon gencin içinde, yaklaşık olarak 10 Milyon kadar kız var ve bunlar okuyorlar.

Hem de çok iyi okuyorlar.

Kimisi Uzman Doktor oluyor, kimisi Avukat veya Hakim, Akademisyen, Profesör, Bilim Adamı, Patron veya Yüksek Mimar, Sanatkar oluyorlar.

Bunların erkek çocuklarından çok daha ilgili ve hevesli olduklarını bu has Devletin resmi organlarının istatistikleri söylüyor.

Toplumdaki insanların yarısını okutmayan uluslar geri ve ilkel kalır.

Okumak ve çalışmak ibadettir.

13 Nisan 2012 09:32

şahin19 tepkini anlıyor ve bende katılıyorum ancak bu dönemde okullara başı açık gidilmesini savunanların çoğunluğu nurcu kardeşlerimiz olduğu için bu videoyu seyretmelerini söyledim. Benden önce yorum yapan hocalarım usulu erbaadan anlatmışlar anlatacakları kadar.


hilall...
Memur
16 Nisan 2012 22:56

sahin1988 tavsiye edecek başka biri yok mu derken lütfen kimi eleştirdiğinize dikkat edin.size -yada herhangi birine- birini eleştirme hakkını ancak onun kadar hizmet etmek verebilir.onun talebeleri şimdi adını bile duymadığımız ülkelere sırf allah rızası için iman hakikatlerini taşımakta.başını açmak ve bazı konulrda fazla esnek olmak vs o kişinin kendi kusurudur.lütfen bunu bütün bir cemaate ve o cemaatin çok saygı gösterdiği zata yapıştırmayalım.ben de bir nurcuyum ve ilköğretimden sonra ihlyi dışardan bitirdim hafızlık yaptım ve cemaatte benim gibi bir çok kardeşim var.(fetullah hocamın talebesi değilim ama saygı duyulması gereken birinden bunu esirgeyemem ve her daim savunurum)


hakikattt
Memur
17 Nisan 2012 15:42

arkadaşlar olayı okuyunca kendimi 28 şubat sürecinde bir olayı okuyormuşum gibi hissettim. 1. olay o kadar basit ki artık bunları günümüz türkiyesinde aştığımızı düşünüyorum.2.ise erkek doktora gitmemek felan bunları aşalım artık islamın ruhsat verdiği durumları bilmeyen cahil insanlardan mıyız anlamıyorum o zaman aynı kadın domuz etinin dahi yenmesi gereken zaruri durum hakkında ne diyecek islamiyeti özüyle yaşamayla yobazlık dedikleri o çokda sevmediğim tabir arasında kalmayalım artık bu söylemleri biz 90 lı yılarda aşmamış mıydık nerden çıkıyor bu insanlar yok kızları okutmayın felan olaylara at gözlüğüyle bakmayalım artık..


kerbelasehidi
Genel Müdür
17 Nisan 2012 15:56

hakikat sana bir soru kızın okuldan çıkışta erkek arkadaşıyla geziyor ve sonunda erkeğin evine gidiyor sende bunu görüyorsun ne yaparsın..bak bu söylediğim olay zamanımızda öyle yaygınlaştı ki bunun haddi hesabı yok lütfen soruma cevap verir misin


hakikattt
Memur
17 Nisan 2012 17:03

Güzel kardeşim öyle bir kız yetiştirmişsem o zaman o bana müstahak olur. kötü örnek örnek değildir.. o şekilde hareket eden kızlar var diye külli kız neslini okuldan kesmek mi gerekir?? bu ne akıl bu ne cahilane tutum olur..dar çerçeveden olaylara bakarsak o zaman evden dışarı çıkmayalım !!her yerde başı açık kadın var ya da bayanlar dolmuşta sırf erkek diye şoföre inecek var demesin.. demogoji ya da çarpıtma yapmıyorum olayın özünü anlamak gerek diyorum ...

sonuç olarak aklı başında çocuklar yetiştirelim biz üzerimize düşeni yapalım diğer türlü kızlarımızı sosyal hayattan çekmekle onlara iyilik değil kötülük yapmış oluruz... kız evlatlarımızı sosyal hayattan çekmek 28 şubatçıların düşüncesiydi o şekilde o zihniyyete hizmet ederiz..umarım anlatabilmişimdir..


sahin1988
Kapalı
17 Nisan 2012 18:12

hilalll... bak kardeş HAYRA GİDEN YOL ŞERDEN HARAMDAN GEÇMEZ. PeygamberiMiz sahabiler OSMANLI böylemi bu anlayışlamı dini anlattı.


kerbelasehidi
Genel Müdür
17 Nisan 2012 18:38

hakikat kardeşim sen hiç lise önüne gidip öğrenciler izledin mi sana birşey söyliyim mi liseye giden yüzde 90 lık öğrenciler malesef bu duruma gelmiş siz her ne kadar çocuğunuza da güvenseniz okul içinde onu kontrol edemezsiniz kardeşim senden ricam avcılar in sa lisesi var bak isimde veriyorum orayı araştır bir okul dönemi içinde tek bir kız ordan kız olarak çıkmadı tamamı kadın olarak çıktı emin ol inanmazsan git araştır..bak bakalım imam hatip liseleri aynı mı..illa okutacaksan açıköğretimden okut derim kızınıda bir kursta dinini öğrenmesi için verirsin kafan rahat kızının bir yerlere gelmesini sağlarsın


hilall...
Memur
18 Nisan 2012 00:44

sahin1988 şeri bir yola gayri şeri yoldan varılmayacağını biliyorum ve her zaman hizmet için başını açma yada karma okullarda okuma düşüncesinin karşıtı oldum.üstelik bunu bizzat yaşadım.kendim ihlyi dışardan bitirdim üniv.e yine dışarıdan devam ediyorum.sırf şeri bir yola gayri şeri yoldan varılamayacağıiçin.. Fetullah hoca efendiye de bu konuda neden saf almış durumdasınız anlamış değilim .ayrıca yıldırım3434 ın verdiği linktede fetullah hocanın bu konudaki fikrini de kendi ağzından duymuş oldunuz.birkaç kişinin yaptığı hatayı koca bir cemaate maledemezsiniz. zaman birlik olma zamanı hatalar elbette söylenir ama böyle büyük bir cemaat grubuna helede onların başı olan fetullah hoca gibi birine cephe alınarak yapılamaz ayrıca anladığım kadarıyla bu cemaat hakkında pek bilginiz yok bu konuda gördüğünüz-duyduğunuz bilgilerle yetinmeyi tercih ediyorsunuz.öyleyse lütfen yarım bilgiyle yargısız infaz yapmayalım hemde din kardeşlerimize...


aslı-189
Yasaklı
18 Nisan 2012 10:54

.

M E M U R A E K G E L İ R ? E K İ Ş

http://www.kazansende.com/internetten-ek-is

.

Toplam 76 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi