Editörler : E.Kayı Han
26 Aralık 2011 08:35

ev hacizleri kalkıyor

Ev Haczi Tarihe Karışıyor

Adalet Bakanlığı icra iflas kanununda değişiklik öngören ek yasa teklifini Başbakanlığa sundu, TBMM Adalet Komisyonu' nda bulunan ve İcra ve İflas Kanununda köklü değişiklikler öngören mevcut tasarıya eklenecek olan yeni düzenlemelere göre, vatandaşlar açısından büyük bir drama dönüşen ev eşyalarına haciz devri bitiyor. İcra memurları artık evlerden TV, koltuk, buzdolabı alamayacak. Başbakanlık tarafından TBMM sunulacak düzenleme Adalet Komisyonunda bulunan mevcut tasarıyla beraber kısa süre içerisinde kanunlaştırılması bekleniyor.

Yapılacak olan düzenlemeyle, Borç yüzünden eve haciz gelmesi ve ev eşyalarının haczedilmesi artık tarihe karışacak. Vatandaşlar için drama dönüşen ev eşyalarını haczetme olayına son verecek uygulama İcra İflas Yasa Taslağı'ndaki değişiklikle hayata geçirilecek. Adalet Bakanlığı'nın uzun süre önce hazırlayıp kurumların görüşe açtığı İcra İflas Yasa Taslağı kapsamında, İcra İflas Yasası'nın 30 maddesi değiştiriliyor.

7 MİLYON DOSYA DÜŞECEK

Öncelik olarak icra dairelerinde para alışverişi kalkacak. Parasal işlemler banka aracılığı ile yapılacak. Vatandaşları kedere boğan ev eşyalarına haciz konulması uygulamasına son verilecek. İcra memurları evlere gelip televizyon, buzdolabı, koltuk ne varsa alıp götüremeyecek. KOBİ'lerdeki üretimin durmasını önlemek için buralardaki üretim araçlarına haciz yasağı ise TBMM Adalet komisyonunda son şeklini alacak. İcra İflas Yasası'nda yapılacak değişiklikle, icra dairelerinde bulunanlarla birlikte toplam 7 milyon dosya düşmüş olacak. Yani, 7 milyon hane icradan kurtulacak.


duygusalyakisikli
Daire Başkanı
26 Aralık 2011 09:04

Dosya bu şekilde düşmez, haberde eksiklik var, ayrıca icradan kurtulacak denilirken borçlu borcunu nasıl ödeyecek, borçlunun korunması yapılıyorda alacaklının alacağının tahsili neden zora sokuluyor, bu düzenleme memlekette bir takım yasadışı eylemlerin doğmasına yol açmaz mı?

26 Aralık 2011 11:16

Arkadaşlar bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum

İnşallah bu yasa çıkarkan değerli şeyler hariç ev eşyası haczedilemez diye çıkmaz yani ev eşyası haczetmemek değil eve gitmemiz engellenmezse bir amacı yok sonucu da olmaz

Diyelim değerli şeyler hariç ev eşyası haczedilemez diye karar çıktı peki alacaklı gelecek borçlunun evinde değerli eşya (altın, para, gümüş vs) araması istiyorum diyecek ne olacak adamın evine gideceğiz, yatak yorgan ne varsa alt üstü olacak niye arama yapıyoruz kimse değerli şeyini ayakkabılığa bırakmaz bu durumda yasa böyle bir eksikle çıkarsa eskisinden daha beter uygulamalara dönüşür sonuçta biz uygulayıcıyız ama talep gelince yapmıyoruz diyemeyiz eskiden beyaz eşya yazar çıkarkan bu defa gidip evleri altına üstüne getirmek gibi bir durumla karşılaşabiliriz bu durumu DİKKATİNİZE SUNARIM SAYGILAR SAYIN MESLEKTAŞLARIM.


Alanyam72
Aday Memur
04 Ocak 2012 21:02

İŞTE O ZAMAN O EVE GELEN AVUKAT VE ONUN BESLEDİĞİ AMA DEVLETE AİT OLAN İCRA MEMURUNUN KAFASINI GÖZÜNÜ KIRANA CEZA VERİLMEZ İNŞALLAH, ASLINDA O KANUN DEĞİŞECEK, ELİN EVİNE GİRENE HIRSIZ MUAMELESİ İLE VUR EMRİ ÇIKMASI LAZIM...

04 Ocak 2012 21:38

Alanyam72 takma adlı zatı muhterem. Belli ki borçlarından veya başka bir sebepten dolayı haklı olarak alacaklı vekili tarafından canın acıtılmış. Canının yanmasını bu şekilde konuşarak hafifletmen acizliktir. Ne demek avukatın beslediği ve devlete ait olun icra memuru. Bu şekilde hakareti ne hakla yaparsın. Sen bırak kafa göz kırmayı memurun kılına zarar veremezsin. Varsa bir kuyruk acın ve davanda da haklı olduğunu düşünüyorsan gidersin savcılığa dilekçeni verirsin. Cahil biri dahi bu şekilde konuşmaz. Ama doğru okumak cahilliği giderir ..şeklik bakidir.


ordu77
Şube Müdürü
05 Ocak 2012 00:30

Borç ödememeyi alışkanlık haline getiren zat-ı muhteremler, boşuna sevinmeyin. Böyle bir yasa çıktığı takdirde ikak-ı hak (kendi hakkını kendi arama) zuhur edecek, devlet kanalıyla alacağını tahsil edemeyen alacaklı ya gidecek borçluyla karşı karşıya gelip daha vahim sonuçlar doğuracak ya da mafya vari oluşumların eli güçlenecek. Devlet kanallarını tıkamanın kimseye faydası olmaz. Ya devlet başa, ya kuzgun leşe. Birileri boşuna sevinmesin, kimse kimsede alacağını bırakmaz. Bu yasayı çıkaran zatı muhteremlerin de demek ki tuzu kuru ki, kimsede alacağı olmamış, zır zır sızlanıp çığırtkanlık yapan azınlığı dinlemektense sessiz çoğunluğu dinlemelerini tavsiye ederim. Saygılarımla...


**Munik35**
Aday Memur
05 Ocak 2012 16:44

Alanyam72 ne çirkin yorumlar içeriyor mesajın sende besbelli icracıları çekemeyen aciz insanlardansın , ne yazık ki senin yaptığın yorumu canı yanan bir borçlu dahi yapmaz onlar biliyorlar bizim yaptıklarımızın ve yaşattıklarımızın görevimiz sebebiyle olduğunu bir kastımızın bulunmadığını , ama senin gibi boş cahiller ancak bu kadar ÇİRKİNCE konuşabilir. Şunu unutmayın icra memuru , hem alacaklının hem de borçlunun menfaatlerini korumakla yükümlü bir DEVLET MEMURUDUR,devlet memuruna hakaret ve saldırı suçtur,sözlü saldırıda suçtur. Asılsız ve iftiracı sözlerinize dikkat edin..


duygusalyakisikli
Daire Başkanı
05 Ocak 2012 16:56

Alanyam rumuzlu elemana özelden gereğini yazdım arkadaşlar.

Bu sözleri suç kabul ediyorum, bu kişiyi şikayet halinde bu sözlerini kanun nizam ona öyle bir kafasına çalar ki nereden geldiğini anlayamaz, çoluk çocukmu sandın KOÇUM sen bu insanları? varsa bir problemin git yetkili ağızlara söyle, ya da zan altında bıraktığın kişilere söyle bakalım ne oluyor sonuç?


fecisi
Müsteşar
05 Ocak 2012 20:12

Kalksın Ev hacizleri,, Avukatlarada Uyap Sorgulama yetkisi verilsin..Olsun bitsin..bizlerde rahatlayalım..


abdullah oral
Aday Memur
04 Nisan 2012 22:56

Evlere İcralar Hala Kaldırılmadı

Evlere YapılanHACİZ_ İCRA Evde kadına çocuğa yapılan İşkencedir.

Evlere Haciz Kaldırılmadıkça Bu ülkede İşkence kalkmış sayılamaz

Evlere İcra mutlaka kaldırılmalı. bu bir insanlık suçudur...

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi