Editörler : crops35

bora-1
Aday Memur
07 Temmuz 2012 01:16

Yönetim herkesin oranını verecek nasılsa ama ben onlardan önce bu kadar sabırla beklediğiniz için tüm arkadaşlarım KOCAMAN BİRER BRAVO veriyorum. Kolay kolay bozdurup harcayamazsınız ama bunu hakettiniz..


baler fidan
Genel Müdür
11 Temmuz 2012 14:30

kötü son...

oranlar belli yine kimse memnun değil...

bu hikaye burada bitmez...


efsane108
Aday Memur
11 Temmuz 2012 14:37

oranlar nasılmış bellimi


uye330657
Şube Müdürü
11 Temmuz 2012 15:45

memnun olanlar var..neden kimse memnun olmasın ki?


gerrard
Şef
11 Temmuz 2012 16:18

kuleciler,aim memurları,müdürler ve elektronik personelin voleyi vurdukları söyleniyor diğer memurlar çok az bir para alacakmış yani kısacası personelin büyük bir çoğunluğu yine memnun olmayacak bu iş bence burda bitmeyecek mahkemelik olacak

11 Temmuz 2012 16:36

selam arkadaşlar..ben dhmi ye girmeyi düşünüyorum iş istediği kadar yorucu olsun farketmez çalışmayı seviyorum...elektrik elektronik mühendis maaşı ne kadar,sosyal imkanları nelerdir...yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.


civenginer
Memur
12 Temmuz 2012 20:27

seyrüsefer elektronikçiler hariç tüm teknik personelin net maaşlarindan yaklaşik 100 TL kesinti olmuş arkadaşlar.


x_irr
Memur
12 Temmuz 2012 22:06

Elektronikçi olarak En route Elektronik teknisyeninin artışı 1200 tl Maaşa yansıcak tutar 800 tl dir.. yani ortama 4400 ile 4600 lirası bir para alaınacak artık


civenginer
Memur
16 Temmuz 2012 23:35

ypk karariyla beraber elektronik teknisyeni (seyrüsefer); inşaat, makine ve elektrik mühendislerinden yaklaşik 1300 TL, başmühendislerinden ise yaklaşik 1000 TL fazla aliyor.

Bütün gün yaptiklari (bir ikisi hariç) ise yan gelip yatmak..

Saçmaliğin daniskasi !!!

Yakinda bi yerden patlak verecek bu iş, inşallah kurum bu badireden en az zararla çikar...


oliveefe
Şef
17 Temmuz 2012 11:29

adaletsizlik bu . kimse kimsenin alacağına göz dikmiş değil.ancak arada uçurum var.ben 508 tl fark aldım.üstüne 130 tl tazminatım eksiklecek bundan sonra.başkaları 28bin tl fark aldı ve tazminatları 1400 tl kadar arttı bundan sonra böyle.helal-ı hoş olsun.Allah daha çok versin.ancak nerede adalet???? vicdanı olanları çözüm konusunda yoruma davet ediyorum ve bu mevzu ana sayfaya taşınmalı diyorum.

bu adaletsizliğe sessiz kalanlar unutmasınlar ki bir gün aynı durumu onlarda yaşacaktır.


civenginer
Memur
17 Temmuz 2012 19:20

oliveefe arkadaşima katiliyorum, bu konu anasayfaya taşinmali ve forumdada sabitlenmeli kesinlikle!!


civenginer
Memur
17 Temmuz 2012 19:56

gncl


oliveefe
Şef
18 Temmuz 2012 08:35

adaletsizlik bu . kimse kimsenin alacağına göz dikmiş değil.ancak arada uçurum var.ben 508 tl fark aldım.üstüne 130 tl tazminatım eksiklecek bundan sonra.başkaları 28bin tl fark aldı ve tazminatları 1400 tl kadar arttı bundan sonra böyle.helal-ı hoş olsun.Allah daha çok versin.ancak nerede adalet???? vicdanı olanları çözüm konusunda yoruma davet ediyorum ve bu mevzu ana sayfaya taşınmalı diyorum.

bu adaletsizliğe sessiz kalanlar unutmasınlar ki bir gün aynı durumu onlarda yaşayacaktır.


bora-1
Aday Memur
18 Temmuz 2012 15:24

Daha ne yorumlarından bahsediyorsunuz bu yorumları 2 yıl önce kanun ilk çıktığında yapacaktınız ve kanuna itiraz edecektiniz şimdiye kadar aklınız neredeydi diye sormazlar mı insana?

Uyanın atı alan üsküdar'ı geçti kurum hava ve kara tarafı diye ikiye bölünecek hava tarafında olanlar kaymaklı pasta yiyecek kara tarafında olanlar ise havuzda yüzecek eee ne kadar az ağırlık verirlerse o kadar az batacaksınız bakın yöneticileriniz sizleri nasıl düşünüyormuş.....


oliveefe
Şef
18 Temmuz 2012 15:28

DHMİ Genel Müdürlüğü nde Mevcut havacılık tazminatı personel arasında eşitsizlik yaratmaktadır. Verilen oranlarla bir yandan farklı gruplar arasında adaletsizlik yaratılırken, diğer yandan da aynı grup içerisinde bulunan unvanlar arasında da yine adaletsizlik ortaya çıkarmıştır.

Şöyle ki;

1. Grupta yer alan unvanlar 19.000,00.-TL ile 25.000,00.-TL arasında geriye dönük toplu fark alacak olup; maaşlarına ise unvana göre 675,00TL ile 1.448,00.-TL arasında aylık fark yansıyacaktır.

2. Grupta yer alan unvanlardan ise - 156,00 (eksi) ile 50,00.-TL arasında maaş farkı olacakken bu gurupta yer alan sadece başmüdürün maaşında 218,00.-TL artış sağlanacaktır. Geriye dönük yapılacak olan toplu ödemede ise 1.110,00TL ile 4.055,00.-TL arsında fark alınacaktır. (Mühendis, Doktor, Şef, Teknik Şef Güvenlik Görevlilerinin maaşlarında düşme yaşanacaktır)

3. Grup ise 40 ile 45 TL arasında maaş artışı alacak olup; toplamda bu gurupta da eksiye düşen unvanlar bulunmaktadır. (-856,00.-TL gibi)

Yapılan düzenleme çerçevesinde; 1.gruba dahil olan 15 farklı grup içerisinde yer alan farklı unvanlar grubu personelden maliyetlerinin tamamı Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Prensipleri çerçevesinde karşılananlar, YPK kararının ek 2.sayılı cetvel tazminat dağıtım tablosunda yer alan 2. gruptaki 18 farklı unvan grubu içerinde yer alan personelden maliyetleri kısmen karşılanan personel ile 3.grupta yer alan unvanlardaki maliyetleri karşılanmayan 3 farklı grup içerinde yer alan personel arasında Havacılık Tazminatı oranlarının birbirinden çok farklı olması kabul edilecek bir durum olmadığı gibi, bu durum aynı zamanda kuruma olan güveni zedeleyerek çalışma barışını da bozmuştur.

İlk YPK kararındaki 7 günü geçen RAPORLAR (tek hekim) kesintisi DANIŞTAY TARAFINDAN İPTAL edilmiş olmasına rağmen aynı maddeye yeni yayınlanan YPK kararında da hukuk tanımaz bir şekilde yer verilmiştir.

İlgili YPK kararında;

"DHMİ Genel Müdürlüğüne ait kadro ve pozisyonlara atanmaksızın bu Genel Müdürlükte görevlendirilenler ile DHMİ Genel Müdür personelinden diğer kamu kurum ve kuruluşlarında (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve EURO Control Teşkilatında geçici olarak görevlendirilenler hariç) görevlendirilenlere görevlendirme süresince tazminat ödenmez."

"Sağlık Kurulu raporu üzerine verilen hastalık izinleri ile kanser, verem ve akıl hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananların kullandığı hastalık izinleri ve hastalıkları sebebiyle sosyal güvenlik kurulu ile sözleşmesi bulunan sağlık hizmeti sunucularında yatarak tedavi gördükleri tedavi süreleri hariç olmak üzere bir takvim yılı içerisinde kullanılan hastalık izin süreleri toplamının 7 günü aşması halinde aşan sürelere isabet eden havacılık tazminatı ödenmez ."

"Meyil müddeti, yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, geçici görev, görevden uzaklaştırma , tutuklanma, gözaltına alınma, hizmet içi eğitim, seminer ve kurs nedeniyle görevinden ayrılanların yerine vekalet edenlere vekalet ettikleri göreve ait havacılık tazminatı ödenmez. "

"Vekaletleri esnasında vekalet görevine ilişkin olmayan geçici görev ve hizmet içi eğitim hallerinde veya görevden uzaklaştırma,tutuklanma , gözaltına alınma nedeniyle vekalet görevine ara verenlere bugünler için vekalet ettikleri göreve ait havacılık tazminatı ödenmez."

Bilindiği gibi uzun süredir havacılık tazminatıyla ilgili olarak DHMİ çalışanları sorun yaşamakta, bir süredir de havacılık tazminatı çalışanlara avans olarak verilmekteydi.

"15.08.2010 tarihinden başlayarak 15.01.2012 tarihine kadar olan ( 15.01.2012 hariç dönem için Ulaştırma Bakanlığının 27.01.2011 tarihli ve .... sayılı yazı ekinde yer alan oranlar dağıtım tablosu esas alınarak kapsama dahil her bir personel için hesaplanacak Havacılık Tazminatı tutarı toplamının 399 sayılı KHK'nin 25.maddesi gereğince 15.08.2010 tarihi itibariyle verilmekte olan ek tazminata ilişkin oranlarda 15.08.2010 tarihinden sonra meydana gelen oran artışlarına karşılık gelen tutar ile DHMİ Yönetim Kurulu tarafından alınmış kararlara dayanılarak kapsama dahil personele avans olarak ödenmiş Havacılık tazminatı tutarı toplamı üzerinden yapılacak mukayese neticesinde eksik ödeme yapılmış olduğu belirlenen personelin kalan Havacılık tazminatı tutarı ayrıca ödenir, fazla ödenen tutar bulunması halinde bu tutar personelden tahsil olunur. "

denilmektedir.


civenginer
Memur
18 Temmuz 2012 23:29

mühendisler %126 tazminat orani ile 3. gruba düşürülmüş durumda!!

Allah korkumuz ve aldiğimiz paranin hakkini vermek zorunda hissetmesek kendimizi, bi kaç saatlik grev yapariz ve tüm hava trafiği felç olur.

Türkiye'nin büyük kurumlarindan birinde mühendislerin bu derece aşağilanmasi da maalesef ülkemizde teknik elemanlarin ne denli sahipsiz olduğunu çok açik gözler önüne seriyor!!


oliveefe
Şef
19 Temmuz 2012 08:41

tazminat diye bu sayfayı paralayan arkadaşlar neden sessiz?


oliveefe
Şef
20 Temmuz 2012 13:27

anlaşılan herkes halinden memnun.hayret

20 Temmuz 2012 23:43

kimse memnun değil arkadaş sadece kuruma yazdığımız yazının sonucunu bekliyoruz ,ödemelerin hangi esaslara göre yapıldığını sorduk kurumdan o yazıyı bekliyoruz gelecek cevaba istinaden davalar açılacak...


baler fidan
Genel Müdür
21 Temmuz 2012 14:03

YPK Kararı imzalanana kadar çalışanlar için kararın netleşmesi önemliydi,imzadan sonra herzaman olduğu gibi karar kimseyi memnun etmedi...

en fazla parayı alanda maaşından kesinti yapılanda aynı şeyi söylüyor" ... sizin tazminatınıza, adaletsizilik, haksızlık, bu kadarda ayrımcılık olmaz ki, SENDİKALARDAN İSTİFA((:"

1.GRUP: Hem kendi içlerindeki farklılıklardan, hemde kendilerine verilmesi gereken paraların diğer birimlere verildiğinden, aım ve elektronik çalışanlarının kendileri kadar para aldığından şikayetçi.onlarsa bu haksızlık ancak dhmi 'de olur diyor.

elektronikçilerin kendi içlerinde 1.dünya savaşından daha çetin bir sinir savaşında olduğu söyleniyor.

2 .GRUP: Başta Başmüdürler ve havalimanı müdürleri olmak üzere emrinde çalışanların kendilerinden fazla maaş almasından haklı olarak şikayetçi,memurlar kurum içerisinde çalışanlar arasında bu kadar fark olmaması gerektiğini söyleyerek sitemde, elektrikçiler eloktronikçilerle aynı şartlarda olmamalarından, güvenlikçiler maaş kesintisinden üvey evlat muamelesi görmüş olmaktan şikayetçi...şöförlerin makinacıların sesini duyan yok...

3.GRUP: ARFF ve Apron neden 3. grupta olduklarını anlayamamış olmanın ve arka plana itilmiş olmanın sitemindeler,

sitemler isyana dönüşmüş durumda

sanki havacılık tazminatının sendikalar düzenlemiş gibi, sendikalar istifaların şaşkınlığında, herzamanki gibi günah keçisi yapılmanın, şamar oğlanına dönmüş olmanın şokunda, kazanımlarda yok sayılan kayıplarda daha çok üye yapması gerekirken üye kaybeden gücü zayıflayan sendikalar saç baş yolma derdinde...

çalışnaların büyükbir kısmı "kimsenin aldığında gözümüz yok, bize haksızlık yapılmasın yeter" derken, aldığı bir kuruşu dahi geri iade etme, almama gibi bir düşünceye sahip değil, daha fazlasını isteyerek sendikaları sıkıştırma derdinde.

genel müdürün gittiği yerlerde çalışanları fırçaladığı söylentileri ciddi manada can sıkıcı, bazı limanlarda havatrafikçilerin can güvenliğimiz yok diyerek koruma isteği söyletileri insanı güldürüyor, bazı kendiniz bilmez 1.sınıf çalışnaların şımarık davranıp arkadaşlarını tahrik ederek zorla dayak yeme derdinde olduğunu duyuyoruz dhmi'de...

Toplam 93 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi