Editörler : Lanet
24 Şubat 2012 13:08

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Özel Uzmanlık Sınavı

Sayın Yetkili,

Sorunlarımızı sitenizde paylaştığınız için size, Milli Emlak çalışanları adına, teşekkür ediyorum. Bu haber, sitenizin ana sayfasında birkaç gün kalabilir mi? Saygılarımla,

http://www.memurlar.net/haber/218588/

From: MURAT TOKUCIN

Sent: Friday, February 24, 2012 8:34 AM

To: HAKAN GONENC; GNMD_CALISANLAR; ILLER_01ADANA; ILLER_02ADIYAMAN; ILLER_03AFYONKARAHISAR; ILLER_04AGRI; ILLER_05AMASYA; ILLER_06ANKARA; ILLER_07ANTALYA; ILLER_08ARTVIN; ILLER_09AYDIN; ILLER_10BALIKESIR; ILLER_11BILECIK; ILLER_12BINGOL; ILLER_13BITLIS; ILLER_14BOLU; ILLER_15BURDUR; ILLER_16BURSA; ILLER_17CANAKKALE; ILLER_18CANKIRI; ILLER_19CORUM; ILLER_20DENIZLI; ILLER_21DIYARBAKIR; ILLER_22EDIRNE; ILLER_23ELAZIG; ILLER_24ERZINCAN; ILLER_25ERZURUM; ILLER_26ESKISEHIR; ILLER_27GAZIANTEP; ILLER_28GIRESUN; ILLER_29GUMUSHANE; ILLER_30HAKKARI; ILLER_31HATAY; ILLER_32ISPARTA; ILLER_33MERSIN; ILLER_34ISTANBUL; ILLER_35IZMIR; ILLER_36KARS; ILLER_37KASTAMONU; ILLER_38KAYSERI; ILLER_39KIRKLARELI; ILLER_40KIRSEHIR; ILLER_41KOCAELI; ILLER_42KONYA; ILLER_43KUTAHYA; ILLER_44MALATYA; ILLER_45MANISA; ILLER_46KAHRAMANMARAS; ILLER_47MARDIN; ILLER_48MUGLA; ILLER_49MUS; ILLER_50NEVSEHIR; ILLER_51NIGDE; ILLER_52ORDU; ILLER_53RIZE; ILLER_54SAKARYA; ILLER_55SAMSUN; ILLER_56SIIRT; ILLER_57SINOP; ILLER_58SIVAS; ILLER_59TEKIRDAG; ILLER_60TOKAT; ILLER_61TRABZON; ILLER_62TUNCELI; ILLER_63SANLIURFA; ILLER_64USAK; ILLER_65VAN; ILLER_66YOZGAT; ILLER_67ZONGULDAK; ILLER_68AKSARAY; ILLER_69BAYBURT; ILLER_70KARAMAN; ILLER_71KIRIKKALE; ILLER_72BATMAN; ILLER_73SIRNAK; ILLER_74BARTIN; ILLER_75ARDAHAN; ILLER_76IGDIR; ILLER_77YALOVA; ILLER_78KARABUK; ILLER_79KILIS; ILLER_80OSMANIYE; ILLER_81DUZCE

Subject: RE: Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çalışanlarının ÇİLESİ...

? Sayın Yetkili,

Maliye Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) taşra teşkilatında memur/Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (V.H.K.İ.) olarak görev yapmaktayım.

Bakanlık bünyesinde bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı, 2006 yılından bu yana kurum içi 7 adet Özel Uzmanlık Sınavı ile yaklaşık 13.000 personelini Gelir Uzmanı yapmıştır.

Aynı Bakanlık bünyesinde bulunmamıza rağmen, Gelir İdaresi Başkanlığının açmış olduğu bu sınavlara Milli Emlak çalışanlarını Gelir İdaresi Başkanlığında çalışmadığı için SINAVA ALINMAMIŞLARDIR.

Aynı şekilde Muhasebat Genel Müdürlüğü de 2006 yılından bu yana 3 adet Özel Uzmanlık Sınavı açmıştır.

Buna karşın Milli Emlak Genel Müdürlüğü ise sadece 2006 yılında 1 adet Özel Uzmanlık Sınavı açmış ve sadece 450 kadar kişiyi Milli Emlak Uzmanı olarak istihdam etmiş bulunmaktadır.

Milli Emlak çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesiyle ilgi Bakanlık bünyesinde şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

Şu anda, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda görüşülmekte olan 2/B taşınmazlarının satışı hakkındaki Kanun Tasarısına ?Milli Emlak Genel Müdürlüğü merkez ve taşra personellerinin özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi ve kurum içi çalışanları (Şef, Vhki ve Memur) için Özel Uzmanlık Sınavları açılması yönünde? hükümler koydurulması hakkında sitenizde konuyla ilgili gündem oluşturulmasını ve haber yapılmasını;

Saygılarımla arz ederim.

Arkadaşlar bu ve benzeri yazılardan aşağıdaki mail adresine mail atalım

[email protected]


ilker38
Aday Memur
24 Şubat 2012 13:43

Sn.Memurlar.net yetkillileri hassasiyetiniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz. yaklaşık 6 saatlik bir sürede 150.000 kere görüntülenen bir haberi anasayfanıza taşımaya ne dersiniz?

25 Şubat 2012 20:27

Maliye Bakanlığının haleti ruhiyesi!!

biri çıkıyor 80 soruluk bir test yapıyor kendine merkez bankasında araştırmacılık kazanmış bir maaş ve statü verilmesini sitiyor.

birisi çıkıyor kurum içi beleşten uzman olayım diyor.

kimisi çıkıyor devlet teşkilatında örneği görülmemiş şekilde çok sayıda olan sanırsam 20 kadar çeşitli adlar altında uzmanlık oluşturulmasını normal görüyor ve birbirlerinin ayağını kaydrımak için ayağa çelme takma, uzun eşek, elim sende, gaz fren şanzuman halim duman vb. oyunlar oynuyor. müdür şef müdür yrd. vergi dairesi başkanı daire başkanı gibi kadrolar hariç birde :)

kimisi çıkıyor arkadaş ben kariyer uzmanın benim eşitim müsteşar olmalı diyor az sonra gidip panoya ilan asıyor.

kimisi çıkıyor ben 80 soruluk çoktan seçmeli test sınavı ile geldim diyor (kaymakamlık kazanan milli emlak kazanamayınıda duydum ne değerli yer tahmin edin siz) ben diğer memurlarla eşit değilim diyor.

kimisi geliyor ben kariyer uzmanıyım diyor daha dilekçe yazmayı bilmiyor(kurum sınavlarına girmedim ama dilekçe yazmayı geldiğimde ben bile biliyordum yane :D) amortismanı soruyorum gayet iyi biliyor ama bir tahmin edilen bedel tespiti yapmasını isteyince eski tarihli bir faturayı güncellemeyi ve yıpranma payı nasıl düşülecek onu bilmiyor, borçlar hukukunda genel zaman aşımının 10 yıl olduğunu biliyor ancak işle alakalı birşeyde bunu uygulamayı kestiremiyor.

Denetmenleri uzman yapıyorlar, şimdi adamlar maliye uzmanı olalım diye uğraşıyorlar kurumiçi kurum dışı eski milli emlak muhasebe uzmanlarını peşlerine takılıp bizde isterük sizinle aynıyız diyorlar.

ben 4 yıllık üni mezunuyum ve bu yıl a grubunua çalışıyorum ve maliye dışında bir yer istiyorum tabi olursa:) ama ben uzm.yrd arkadaşlarıda anlamaya çalışıyorum adam emek harcamış gelmiş, illaki düz memurla bir farkı olmalı ama bu far tolare edilebilmeli yani memur 1500 alır iken sen 4000 istersen olmuyor yada en azından memurunkininde yükseltilmesinde emek harca başım gözüm üstüne al memurdan fazla parayı.

ne kadar doğru ne kadar yalan bilmem ama maliye müsteşarı biryerde demiş kurum dışından uğraşın bence kurum içi sınav açılması zor demiş (delikanlıca cevaplamış) başka yerde bakanlığının bir daire başkanı aa biz daha yeni fark ettik bu talebiniz başka yerdede bunu söylediler dikkate alacağız demiş, kafa bulmuyorsa uyuyor galiba :)

Tavsiyeler:

1. Kurum içi çakma uzmanlar (alınmayın geyik yapıyorum)memurlara destek olmalı

2.kurum dışından uzman yrd. lütfen kurum içi uzman olan arkadaşların girdiği ne tesadüf ki o da 80 soruluk olan ve bugüne değin bir defa yapılan özel uzmanlık sınavını bulup çözün özellikle 3 yılını dolduran arkadaşlar kaçını doğru yapıyor baksın vicdanlıca değerlendirsin durumu

3. Maliye bakanlığı yetkilileri bundan sonra uzm.yrd almaya yönelecekseniz ya memur almayın ya da aldığınız uzmanları genel müdürlükte mi, haymanada mı, şerefli koçhisarda mı (süper ligde görmek isteriz) eğitirsiniz bilmem eğitip yollayın ya değilse bişeylere devamlı cevap vermekten gına geldi yakında bakanlık önünde kendimi yakacam haaaa...

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi