Editörler : "eskiyara"Pangaea
29 Şubat 2012 23:28

_kibrit_ nickli hocam fikrinizi almak ıcın soruyorum. Bransınızı da bılmıyorum. Rehber öğretmenler derslere gırmedıgı ıcın calısmıyor deniyor genel olarak. Şunu sormak ıstıyorum ornegın sbs sınavı olacak sene sonunda ve bransınız da fen teknolojı dıyelım ortalamanın altında netler cıkaran ogrencıler oldugunda da bu da sızın mı basarısızlıgınız mı olacak yoksa sınavın zorlugu mu yoksa baska nedenler mı? Sunu sormak ıstıyorum sınıfa gırmek sadece yeterlı mı ?


kaderim-34
Şef
29 Şubat 2012 23:32

valla sıkışınca cümleleriniz de hazır meydanı da boş bulmuşsunuz konuşuyorsunuz.sizin herşeyiniz para olmuş.ben aldığım tüm parayı sonuna kadar hak ediyorum.sen branşçısın diye benden daha üstün olduğunu mu sanıyorsun.bizim de ihtiyaç olduğu için görevlendirmemiz var.köy,kar kış demeden gidiyoruz merak etme yatmıyoruz.sen ne hakla tüm herkesi aynı kefeye koyarsın.bizim işlevimizi veya ne yaptığımızı yargılamak senin ne haddine.işte sorun burda başlıyor zaten.kendini dünyanın merkezi görüyorsun.herkes söylediklerine dikkat etsin seviyeyi düşürmesin.kibrit misin sana sesleniyorum ben hacettepe mezunuyum ve yine söylüyorum şu an gireyim senin girdiğin branşa fazla fazla puanım yeter.o yüzden para için şahsiyetini ayaklar altına alma.


mat_06
Şube Müdürü
29 Şubat 2012 23:36

forumun rehberliğe ihtiyacı var şiddet ve saldırılar görüyorum...


_kibrit_
Şef
29 Şubat 2012 23:38

Başarı öğretmen*öğrenci*veli işbirliğinden doğar aynı şekilde başarısızlık da hiçbir zaman ne tek kişinin övgü sebebidir ne de başarısızlık sebebi. Branşım da Türkçe ve emin ol ben 2 haftaya bir kendisi saatlerce oturup soru hazırlayıp bunları cocuklara uygulayan gidip kendi cebimden para verip bütün öğrencilerime test alıp öğle arasında yemeğimi yiyip doğruca cocuklara test cozdurmeye giden her hafta cıkan yarışmalara öğrenci hazırlayan bir öğretmenim. sayacak olursam yaptıklarımı burayı doldururum zaten de. Bunları senin gibi arkadaşlara cevap olsun diye burda yazıyorum yoksa mesleğimi okadar seviyorum ki bu yaptıklarımın lafı bile olmaz,bütün zamanım öğrencilerime feda olsun.


kaderim-34
Şef
29 Şubat 2012 23:40

evet bazıları bu dilden anlıyor çünkü.ben normalde yazdığım yorumlara sayın diye başlardım.ama bazı arkadaşların kişiliğindeki hasarlar o kadar fazla ki artık kişiselleştirmeler başladı.Ben yeri geliyor bir öğretmen arkadaşım hata yapıyo veli üstüne gitse olay çıkacak veliyle konuşuyorum sakinleştiriyorum ki branşçı arkadaşım üzülmesin.yani bizde neden branşçı düşmanlığı yok da bazılarında var.tamamen kıskançlık.kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş hesabı...


_kibrit_
Şef
29 Şubat 2012 23:42

Kafaya koydum hepinize laf yetiştirecem bu akşam kaderim denen arkadaş sen de aşağılık kompleksimi var kardeşim sen yok senin aldıgın puanı alırım yok onun aldıgı puanı alırım yav bizim lisede fizikçimiz odtü mezunuydu herkesin fiziği birdi..öğretmenlikle bitirdiğin universitenin ne alakası var sen amma saptıryosun konuyu. yav siz koy koy gezmeyi amma kafaya takmışssınız kardeşim herkes geziyor artık gezmeyen mi var herkes biyerlere gorevlendirme gisdiyor..gerçi herkese laf yetiştircem dedim ama sana yetişmez be arkadaş vazgectim.


kaderim-34
Şef
29 Şubat 2012 23:44

kibrit yaptıklarını burada anlatman bile gerçekten senin ne kadar sıkıntılı bir durumda olduğunu gösteriyo.istersen bi de rapor doldur.yıl sonunda burada sunarsın.hocam ne güzel bak bizim istediğimiz de öğrencilere faydalı olmak ama ona buna sataşarak değil.sanırım maddiyat biraz seni de sıkıştırıyo.o yüzden bunaldın.ne yapsam da komşunun ekmeğini elinden alsam hesabındasın.

29 Şubat 2012 23:48

Doğrudur hocam elbette başarı da basarısızlık da tek kısıye baglanmaz dogru soylemıssınız. Eğitimde basarı ekıp işi belırttıgınız gıbı. Aynı zamanda dedıgınız gıbı emınım dedıklerınızın fazlasını yapıyorsunuzdur ogrencılerınız ıcın. ancak etrafımızdakı kişilerden gözlemlediklerimizle buraya yazarak genel olarak bır meslek grubunu karalamak ne kadar dogru ? Bence egıtım vıcdan işi gerisi tefarruat.


_kibrit_
Şef
29 Şubat 2012 23:49

yav güzel kardeşim bak senin gibi bel altı çalışanlar için yazdım ben onu orda da belirttim.. az kitap oku da anlaman gelişsin. yoksa müdürümün bile haberi yoktu benim o yaptıklarımdan. valla bunalmadım da az daha senle laf yarıştırırımsam kesin bunalırım maşallah çenen boş çalışmak da bayagı bi sağlam


kaderim-34
Şef
29 Şubat 2012 23:50

ha diyorsun ki bitirdiğin üniversite ile alakası yok.evet yok ama sen kendini üstün görerek bu tartışmayı başlattın ben de cvp verdim.bunun kompleksle alakası yok ama sen de olabilir o kompleks çünkü kendine rehber öğretmenleri rakip almışsın.ya da şöyke diyelim biz ona aldıkları parayı rakip almışsın.öğrenciye birşey aktarabilme noktasına gelirsen sınıfa hakimiyet öğretmenlik becerileri bu yeteneğe zaten bir çok rehber öğretmen arkadaşım sahip.değilse bile bunu sorgulamak senin haddin değil.


szlşmlisınıfçı
Daire Başkanı
29 Şubat 2012 23:50

bence her okula rehber öğretmen gerekli..bizim okuldaki rehber öğretmen sürekli birşeylerle uğraşıyor odasında dahi bulamıyorum çoğu zaman..


kaderim-34
Şef
29 Şubat 2012 23:53

bak sayın szlşmlisınıfçı hocam ne güzel demiş.her mesleğin iyileri olduğu gibi kötüleri de var.hepsini aynı kefeye koyarsan cvp da verilir sana elbet.


_kibrit_
Şef
29 Şubat 2012 23:54

Valla izmirli pdr ci arkadaşla sabaha kadar tartışırım ama senle olmaz kaderim çünkü sen karşındakini dinlemeyi özür dilerim okumayı bile beceremiyosun. O yuzden sana bu son cevbım cunku iş b...a sarıyor sayende konu alakasız yerlere gidiyor. Benim derdim adaletsizlikle ve nerde olursa olsun bana dokunsun ya da dokunmasın ben adaleti savunurum arkadaş öğrencilerime de bunu öğretirim. Kıskançlıkla alakası yok yani merak etme.


programus
Daire Başkanı
29 Şubat 2012 23:57

branşların zorluklarında genelleme yapmak yanlış olur ama bir rehberlikçi bir sınıf öğretmeninin onda biri yorulmuyordur gün içinde..hele hele 1-2-3lere giren sınıf öğretmeni kadar..bu su götürmez bir gerçek..


kaderim-34
Şef
29 Şubat 2012 23:57

ben okumayı beceriyorum hatta dediklerine tam ve yerinde cvp veriyorum da verdiğim cevaplar İŞİNE GELMİYOR.kabul et.eleştiriye bile tahammülün yok.başta o pdr ci arkadaşlarımın yazdığı şeylere verdiğin cvplara bak.ben niye diğerlerine bir şey söylemedim de sana söyledim.çünkü sen yaptığın hatayı anlamamakta direniyorsun.senin algında bi sorun var bence.benim fikrim tab.ki.


kaderim-34
Şef
01 Mart 2012 00:00

ya programus hocam tabiki sınıf öğretmenleri çok değerli ancak eğer söz konusu öğrenci ise hep birlikte uğraşacağız.ben gün içinde sürekli konuşurum sınıf öğretmenlerimle.çünkü benim en önemli kaynaklarımdan biri onlar. ama görev alanlarımız farklı.bunu anlatamadım ben hocama


meslekçi kız
Aday Memur
01 Mart 2012 00:03

bizim rehberci elinde çay bir yandan siğara bir yandan muhabbet bütün günü olmasa bile yarısını geçiriyordur...ne bep dosyası ne sınıf dosyası 2. dönem bitecek toplamayı bırak sormuyor bilee öğrenci yolluyorsun 2 dak konuşur birşey yok der gönderir müdür bile çıkışta soruyormuş bugün çok mu çalıştında hemen kaçıyorsun diyormuşş birde sınıf rehber planında yazılan haftada sınıflarada girmiyorr ..ee biz napalım bu hocayıı toplantılardada müdür yardımcısıymış gibi ahkam keser biz bütün gün çene patlatalım tırlatalım millet otursun


programus
Daire Başkanı
01 Mart 2012 00:05

hocam siz özverili olabilirsiniz de, sizin gibi iyi çalışan rehberlikçi bulmak samanlıkta iğne aramaya benziyor. siz zümrelerinizi bizden iyi tanıyorsunuz..haksız mıyım hocam..


kaderim-34
Şef
01 Mart 2012 00:12

hocam valla benim taınıdığım bütün rehber öğretmen arkadaşlarım gerçekten çok özverili çalışıyor.zümrelerde de bunu gördüm.tabiki kötüleri de var ama her meslekte var.bilmiyorum ben öğrenciyken rehber öğretmenimi hiç bulamazdım yerinde ama inan yaşadığım tecrübeler roman olur.bi anlamda hayatın tüm renklerini görüyorsun bu meslekte.siyahını da alacasını da.ama gizlilik prensibi olduğundan anlatamazsın kimseye.diyemezsin ki bak şu öğrenci ne haldeydi ne hale geldi.arkadaşa yaptıklarını burda anlatma dedim o yüzden yazmak da istemiyorum.ama gerçekten birşeyler olacaksa belki ufak bi adım ama hep birlikte yapacağız.önyargılı insanlarla anlaşılmıyo ama hocam.


programus
Daire Başkanı
01 Mart 2012 00:15

kaderim hocam bu forumda ülkenin çeşitli illerinden okullarından öğretmenler var. hemen hepsinin rehberlik öğretmenleri ile ilgili benzer söylemleri olması sizce tesadüf mü?

Toplam 230 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi