Editörler : Pangaea
06 Nisan 2012 17:01

ilitam

arkadaşlar hangi ünivlerde ilitam var güncel bilgisi olan varsa paylşabilir mi lütfen


sonsuz nur
Kapalı
06 Nisan 2012 17:16

Hocam çoğu yerde var ankara erzurum sakarya malatya sivas izmir şimdilik hatırladıklarım bu kadar ama daha var hocam google ye yazın veya başlıkları tarayın ins bulursunuz yerleşmek duasıyla :)


hilall...
Memur
06 Nisan 2012 18:48

amin allah razı olsn aradm ama 4 yerden başka göremedm:(


maria006
Müsteşar Yardımcısı
06 Nisan 2012 18:58

İstanbul,İzmir,Elazığ ve Diyarbakır


maria006
Müsteşar Yardımcısı
06 Nisan 2012 19:02

Ankara ilitam

Erzurum ilitam

Sivas ilitam

Diyarbakır ilitam

İzmir ilitam

Elazığ ilitam

İstanbul ilitam

Samsun ilitam

Sakarya ilitam

Malatya ilitam


hakikattt
Memur
06 Nisan 2012 20:00

neden tavsiye etmiyorsunuz


nurullahulekber12
Şube Müdürü
06 Nisan 2012 20:03

***AYNEN DEDİĞİN GİBİ, BEN DE İLİTAMIN İLK MEZUNLARINDAN BİRİ OLARAK,KESİNLİKLE ÖRGÜN OKUYUN.NEYE DAYANARAK SÖYLÜYORUM TECRÜBELERİME VE YAŞADIKLARIMA DAYANARAK SÖÇYLÜYORUM.VAN VE ELZIĞDA Y.LİSANS MÜLAKATLARINA GİRDİM İLİTAM DÜŞMANLIĞINI HOCALARDA GÖRDÜM HATTA FIRATIN DEKANI BANA EĞER İLİTAMLIYSAN KAFADAN 20 PUAN KAYBETTİN DEDİ BANA SINAVDAN ÖNCE.MALATYADA Y.LİSANS ALIMLARINDA BUNDAN SONRA İLİTAM ÖĞRENCİLERİNE KOTA UYGULAYACAKLAR.2 KİŞİDEN FAZLA İLİTAMLI ALINMAYACAK DEDİ BANA TEFSİR HOCASI. Y.LİSANS YAPMAK İSTEYENLERE MÜLAKATLI SINAVLAR SIKINTI DEMEKTİR.ÇÖZÜMÜ YOK MU ALESİNİ VE DİPL NOTUNU YUKSEK TUTTARSIN MÜLAKATSIZ ÜNİV LERE BAŞVURURSUN.BENDE ÖYLE YAPTIM Y.LİSANS YAPIYORUM ERCİYESTE.

*** DİYANETİN YURTDIŞI SINAVINA GİRDİM ANLKARA İLAHİYAT DEDİM İLİTAM MI DEDİ BANA EVET DEDİM.YAN YAN BAKTI BANa.SORULAR BAŞLADI DOLUMUYUM BOŞMUYUM DİYE.SONUÇ SINAVI GEÇTİM.DİYANETTEDE AYNI SIKINTI VAR.İLİTAMLIYSAN -10 PUANLA BAŞLARSIN.

***İSTİSNA*** EĞER ARPÇA İYİYSE YADA MEDRESSE OKUMUSSAN,İLİTAMI OKU O ZAMAN,SIKINTI YOK SEN İLİTAMLIYMISSIN DEMEZ SANA KİMSE.DİYANETTEDE ÜNİVERSİTELERDE DE EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ.


nurullahulekber12
Şube Müdürü
06 Nisan 2012 20:18

ARTIK İLAHİYAT BİTTİ.DÜKKAN AÇLILIR GİBİ İLAHİYAT AÇILIYOR.DAĞ TAŞ İLAHİYAT.45 OLDU İLAHİYAT SAYISI ARTIK TAKİB EDEMİYORUM.FAKÜLLTE AÇMAKLA İŞ BİTMİYOR Kİ,HOCA LAZIM. BU KADAR İLAHİYATA NERDEN HOCA BULACAKLAR.ZATEN VER OLAN İLAHİYATLARDA ÇOK EKSİK VAR.İNÖNÜ İLAHİYATTA ARAPÇA HOCASI BULAMIYORLAR DIŞARDA EK DERSLE OKUL HOCALARI GİRİYOR DERSE.BUNLARDA İYİ ARAPÇA YOK PARA İÇİN GİRİYORLAR.ÖĞRENCİLER ALLAK BULLAK OLDULAR KAFALARI KARIŞTILAR.TEFSİR HADİS HOCASI BANA DA TEKLİF ETTİLER AMA KABUL ETMEDİM DEDİ.ARAPÇACI DEĞİLİM PARA İÇİN DE YAPMAM DEDİ.BUNU DİYEN TEFSİR HADİS PROFU. İŞ BU KADAR VAHİM.BU KADAR ÖĞRENCİ NE YAPACAK.5000 E YAKIN İLİTAM MEZUN VERİYOR. 5000 DE ÖRGÜN ETTİ 10000 MEZUN.YILDA 10000 KİŞİYİ NEREYE DOLDURACAKSIN.DİYANETİ DOLDURDULAR MEBİ DOLDURDULAR AŞAĞI YUKARI.BU SADECE BENİM GÖRÜŞÜM DEĞİL BİR ÇOK İLAHİYAT HOCALARIYLA KONUŞUYORUZ MESELELERİ.DURUM VAHİY DİYORLAR BANA.

**İSTİSNA*** YENİ AÇILAN İLAHİYATLARA HOCA BULAMIYORLAR .Y.LİSANS DOKTORA YAPANLARA YADA YAPMIŞ OLANLARA DİYORUM DİLİ GEÇİN İŞİNİZ HAZIR. ARAŞT.GÖREV., ÖĞRT.GÖR. ÖĞR. ÜYELİĞİ SEÇENEK BOL.ŞU AN İLAHİYAT OKUYANLARA DEMİYORUM.BUNDAN SONRA İŞ YUKARIDAKİ GİBİ OLACAK..


sonsuz nur
Kapalı
07 Nisan 2012 10:53

Bu yıl zannediyorum ıspartada da ilitam açılacakmış bilginiz var mı maria hocam? Ben erzurum ilitam düşünüyorum hayırlısıyla ins nasib olur.

07 Nisan 2012 11:34

ısparta ılıtam da yuzde yuz acılacak hocam kesindir googleden ısparta ılıtam yazın cıkar ....bırde konya selcuk denılıyo ama ne kadar dogru bılemıyom


sonsuz nur
Kapalı
07 Nisan 2012 12:54

Kırk ikindi yağmuru teşekürler hocam


allahinbirkulu
Şube Müdürü
08 Nisan 2012 11:42

universiteler arasinda hem ders ve egitim farki, hemde bariz ucret farki var. karsilastirmali olarak arastirmada yarar var.


ebvab
Memur
08 Nisan 2012 13:24

arkadaşlar ilitamlar bence çok güzel. bu konuda di başkanınında bi açıklaması oldu.. ilitamlar sizi ilme sürüklüyor. ciddi arapça alt yapısıda sağlıyor..ben erzurum ilitamdayım ve memnunum. ilitamlar yeni açıldıkları için sistemleri daha yeni yeni oturuyor.. örgünle ilitam mukayesine gelince bazı ilahiyat mensupları ilitam öğrencilerini küçük gördüğü doğru. ama bunun altında nasıl bir neden olduğunu sizde tahmin edersiniz. ben di başkanına katılıyorum ilitamlar örgünden daha kaliteli.


ebvab
Memur
08 Nisan 2012 13:28

artı olarak bu ülkede ilahiyat açılması kötü bişey değil şuanki ilahiyat mezunları dini görevdeki boşluğun yüzde 5 ini bile karşılamıyor. imam hatip lisesi mezunundan imam filan olmaz..ilahiyat daha fazla açılmalı.

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi