Editörler : F16 Gökçen


Kapalı
14 Nisan 2012 23:04

Çalışılmayacak Özel Bankalar hangileri?

ben söyleyeyymi.

ilk sırada tartışılmazsız TEB var. hiç bir hakkınız yok. mesai ücreti yok servisler belirli güzergaha, sizin ordan geçmiyorsa yol parası verirsiniz(genel müd için. jestiyon yok özel sağlık sigortası çok kotu. personele baskı yaparak işten çıkartma uygulamsasını çok yapıyor piyasada adı çıkmasın diye. personelin değeri sıfıra yakın. en fazla sürkülasyonun olduğu banka. aşırı derece hedef baskısı mevcut. değerniz yok üst yönetim kurmsallıktan çok uzak aile şirketi gibi. benim duyduğum ve bildiklerim bunlar..

daha sonra ise ANadolu bank, finans bank diğer küçük bankalar.

akbank çok eleştirilir ama en azındna mesai ücreti var jestiyon herkese dağıtlır. siizn bilidğiniz var ise yazmanıızı rica ederim.


lal8383
Memur
15 Nisan 2012 16:40

arkadasımm sen TEB çalışanımıydın?. hani nerden bıldın kı bunları :) degılsen şaşırdım. aynen öyle arkadaslar. gişe personelının degerı yok. satıs baskısı eskıye nazaran arttı. mesaı yok, terfı zorrrr zarrr.. kafaya göre performans verıyorlar.. ilerleme yokkkkkk...gunluk yemek ucretı desen 8 tl ay sonu gelmıyor bıleee.. dusun yemegın yarısıda cepten gııdıyor. gişe personelının kasa tazmınatı 100 tl ıdı. onuda kaldırdılar gecen sene..yol parası cepten. her subenın servısı olmuyor malesef.. bölee yanı daha neolsun ki... çok ayrılanlar olmaya başladı şu dönemmm..çalışanına değer vermıyorr da o yuzden...


körfezim
Şef
15 Nisan 2012 18:55

eee... siz ne sanıyordunuz,bankaların her yıl açıkladıkları milyonlarca tl.lik karlarının büyük çoğunluğu bu personele vermedikleri mesailer,temettüler,düşük maaşlardan vs. vs. oluşuyor.özel bankalar öylede kamu bankaları farklımı,al birini vur ötekine.aslında bu bankaların kapısının önünden bile geçmiyeceksin.hepsi sermaye düzeninin birer parçasından ibaret.


brain0002
Kapalı
16 Nisan 2012 19:32

bir banka ancak bu kadar kotu olabilir evet çok fazla istifa var. ben banka çalışanı değilim çalışta ayrılan arkdaşım anlattı. burdan daha kotu bir banka turkiyede yoky diyor. şeker banka geçti şimidi 100 kat tebten iyi diyor. tebe geçmek isteyen arkadaşalrınıza duyurun. acayip düzeyde istifa varmış buarada


lal8383
Memur
16 Nisan 2012 21:03

evet arkadasım. aynen öle en agır sıstemı olan kuralları katı olan çalışanına deger vermeyen.. diyerek örneklerı çoğaltabılırz. ya arkadasın şekere nasıl gecmıs:D bende ıstıyorum ama onlarda alım yapmıyorkı:( şekere gecen arkadas hangı bolume gectı operasyona mı arkadasım?


brain0002
Kapalı
16 Nisan 2012 21:05

genel müdürlük kartalda yer alan.


colors1
Aday Memur
24 Nisan 2012 10:22

Ben TEBde Bireysel emekliliğin başladığını duydum. Hem çalışanları hem aileleri için bireysel emeklilik hakları var. Birçok bankada böyle bir imkan yok diye biliyorum...


colors1
Aday Memur
24 Nisan 2012 14:36

TEB'de çalışan bir arkadaşım uzun zamandır İngilizcesini ilerletmek istiyordu. Dışarıda kurslara gitti, çok para harcadı ama zaman ayıramadığı için kurslara gidemedi. Şimdi Banka kurum içinde bu eğitim imkanını sağlamış kurslar Banka?da düzenliyormuş. Bu uygulamadan çok memnun olduğunu biliyorum.


Economişy
Daire Başkanı
24 Nisan 2012 14:50

yazılan yorumların içeriğine ve üyelik açılış tarihlerine bakıldığında kimin tecrübelerini paylaşan samimi kişiler, kimin banka lehine dezenformasyon yapmak için forumları dolaşan insan kaynakları çalışanları olduğunu anlamak çok da zor değil. :)


lislis
Memur
24 Nisan 2012 15:14

aktif bank


brain0002
Kapalı
24 Nisan 2012 23:11

inan inanır inanmayan inanmaz. arkadaşım söyledikleri bunlar. her gün birileri işten çıkıyormuş. teb fortisi alarak bir sürü insanı işinden ettiş. ve yukarda sağdığım hiç bir hakta yok. ben sahsen bu bankanın hiç bir şeyi kullanmıyorum. aynısı zamanında akbank yaptı onların hiç bir şeyini kullanmıyorum tebinde.

colors sen sanırım tebin iksında çalışanısn:)


poffoff
Daire Başkanı
28 Nisan 2012 21:20

teb.. :s arkadaşların yazdıkları doğru. ben böyle şey görmedim. çalışanı en fazla nasıl sömürürüm nasıl en az parayı veririm mantığında bir banka. kurumsal yer dersin.. kurumsallıktan çoook uzak müşterilerimiz bile çalışanına daha çok değer daha çok maaş veriyor. hedef baskısı da çok fazla. hep isteyen çalışan yaptıkça fazlasını isteyen ama karşılığında hiçbir şey vermek istemeyen en başta çalışanına değer vermeyen bir kurum.

bu ingilizce kursu olayını da burda gördüm şok oldum, hiç duymadım. nerde düzenliyormuş banka bu ingilizce kurslarını?

neyse.. kısacası çalışmaya gerçekten ihtiyacınız yoksa tercihiniz teb olmasın derim ben.. zira bu bankayı seviyorum iyiki burdayım diyen tek insan görmedim, duymadım..


brain0002
Kapalı
29 Nisan 2012 19:45

colors denilen şahsiyet sustu o dabiliyor ki teb durumlar vahim. ik çalışanı olarak her şeyin farkında aslında. face bir dsürü yazı var ankanın gerç yüzü hakkında.


bigalow
Aday Memur
20 Temmuz 2012 10:51

1. Garanti

2. Akbank

3. Teb

4. Hsbc

5. AnadoluBank

6. Garanti

7. Garanti

8. Gara...


se7en11
Aday Memur
20 Temmuz 2012 15:13

türk bankalarında çalışılmaz. Yabancı bankalar iyidir.

http://forum.memurlar.net/konu/1511051


körfezim
Şef
21 Temmuz 2012 11:12

hepsi.


35ael67
Memur
22 Temmuz 2012 11:34

Vakıfbank 1. sırada...


kılıç-82
Yasaklı
22 Temmuz 2012 14:53

bir önceki sayfada şöyle bir yorum vardı.

"eee... siz ne sanıyordunuz,bankaların her yıl açıkladıkları milyonlarca tl.lik karlarının büyük çoğunluğu bu personele vermedikleri mesailer,temettüler,düşük maaşlardan vs. vs. oluşuyor.özel bankalar öylede kamu bankaları farklımı,al birini vur ötekine.aslında bu bankaların kapısının önünden bile geçmiyeceksin.hepsi sermaye düzeninin birer parçasından ibaret."

tamamen sallamasyon bir yorum olmuş. bankacılık çok streslidir zordur falan ama özel sektör içerisinde en iyi imkanlar yine bankacılık sektöründedir. kimisi 3 kimisi 4 ayda bir 1 maaş ikramiye verir. yani yılda 15-16 maaş alıyorsun. maaşın hiçbir zaman 1 gün bile gecikme olmaz ayın 1 i dedimi hesabında. bazı bankalar yılda 2 bazı bankalar yılda 1 olmak üzere performans primi verir. yıl sonu kardan pay verir ve bazı bankalarda bu 3 maaşa kadar çıkmaktadır. öyle üstlerinden biri canı sıkıldı diye seni çıkaramaz. herşey kuralına uygundur. tüm yasal hakların mevcuttur. ayrıca sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlerler her yıl geleneksel olarak. maaşları çok yüksek denemez ama özel sektör ortalamasının üzerinde olduğu kesin.

en basitinden örnek vermek gerekirse çağrı merkezi sektöründe inanılmaz derecede eleman sirkülasyonu vardır çünkü çok zor iştir herkes dayanamaz o şartları. ama bankaların çağrı merkezlerinde bir giren personel yıllarca çalışır terfi bile eder. çünkü her nekadar zor bile olsa hiç olmazsa hakkını alıyor ve ileriye yönelik hedeflerinde olduğu için sabrettiğin taktirde karşılığını alıyorsun.

bankacılık dışında özel sektör nasıl peki? sana bunlardan daha iyi imkanlar sağlayan kaç firma var özel sektörde? kimisi maaşını bile vermez, verse bile zamanında yatırmaz günlerce süründürür hakkın olan maaşı alabilmen için. kimisi verdiği maaşı bile düşük gösterip sigortandan çalar. kimisi yol yemek masraflarını bile karşılamaz. kimi yerde nekadar çalışırsan çalış ilk yanlışında kapı dışarı edilebilirsin.


körfezim
Şef
22 Temmuz 2012 16:37

peki kılıç-82 bankalardan istifa edenlerin yorumlarını okuyormusun.bu istifa edenler babaların hayrınamı istifa ediyorlar.banka çalışanlarının yüzde kaçı depresyon ilacı kullanıyor,haberin varmı.mobbing denilen psikolojik baskının en büyüğü bankalarda uygulanıyor,bunu biliyormusun.


kılıç-82
Yasaklı
22 Temmuz 2012 18:35

evet istifa edenler olduğunu biliyorum. ama o istifa edenler maaşlarını alamadıkları için istifa etmiyorlar bunuda biliyorum. zaten yazıma "bankacılık çok streslidir zordur falan ama.. " diye başlamışım dikkat ettiysen. bankacılık çok kolaydır laylaylom çalışırsın diye bir iddiam olmadı. benim yazımda "eee... siz ne sanıyordunuz,bankaların her yıl açıkladıkları milyonlarca tl.lik karlarının büyük çoğunluğu bu personele vermedikleri mesailer,temettüler,düşük maaşlardan vs. vs. " fikrinin yanlışlığı üzerine duruluyor bankaların çok kolay olduğu üzerinde değil. saydığım imkanları sana sağlıyorsa, müsade et senden bazı hedefler beklesin.


effectzone
Şef
22 Temmuz 2012 23:37

Bankacılık mesleği ile ilgili son dönemlerde medyada çıkan haberler.Yapılan haberler de bankacıların bu forumlarda bahsettiği şikayetleri kanıtlıyor gibi.

http://www.yenibiris.com/HurriyetIK/Oku.aspx?ArticleID=9573

http://www.olay.com.tr/haber/ekonomi/banka-calisanlari-asiri-satis-baskisi-altinda-55310.html

http://www.finansgundem.com/haber/Torpilli-bankacilar-da-var/64975

http://www.finansgundem.com/haber/-Cocugum-bankaci-olmasin-/64883

http://www.finansgundem.com/haber/Mutsuz-bankacilar-ordusu/64595

Toplam 86 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi