Editörler : Pangaea

mersintarsus
Şube Müdürü
09 Haziran 2012 01:22

Arkadaşım o kadar çok İHL orta okulu açıldığı doğrudur ama pek çoğunun normu bile oluşmayacak bu yıl. 2 şube açıldığını düşün hadi 15 saat dersi olsun. Bunların tamamına öğretmen atanmaz. Bulunulan yerdeki ilahiyat mezunu dkab mezunları ihl meslek öğretmenleri, imam, vaiz vs yoluyla ders verilerek bir süre kapatılır. Kademeli olarak öğretmen ihtiyacı artar. 2. dörtte okudutulacak ders çizelgesi ortaya çıkınca daha net anlaşılabilir durum ama astronomik rakamlar hayal edip sonra hayal kırıklığına uğramayın.

Mesela benim bulunduğum ilçeye ihl ortaokul açıldı yatılısı yok. 4 şube bile açılsa benim açıkladığım rakamla ihtiyaç karşılanır.

benim eşim ilahiyat fakültesi mezunu ve bu dönemde atama isteyecek. Ben yaptığım değerlendirmenin gerçekci olduğunu düşünüyorum. Ama yine de bu rakamdan fazla olur eksik olmaz diye de ekleyeyim.


art102
Aday Memur
09 Haziran 2012 03:00

formasyonsuz atanma derdinde olanlar bizler formasyonu olupta yüksek puanla atama bekleyen öğretmenler olarak hakkımızı helal etmiyoruz.bu kadar da hazırcılık olmaz.Allah herkesin kalbine göre verir kim emek verdiyse onuda istediğine kavusturur.böyle havadan dileklerle olmaz bu işler.


delidolU10
Genel Müdür
09 Haziran 2012 11:09

art102 siz yüksek puanlı formasyolular mısınız? İnsanda biraz utanma olur. 21 puanla atanan siz değil misiniz? Madem formasyonun var adam gibi puan al!!! KPSS'de formasyon bilgisi soruluyor neden yapamıyorsun? Demek ki basmıyor!!! Ondan sonra da hakkımı haram ediyorum diyorsun.YÜRRüÜÜÜÜ ENSE TRAŞINI GÖRELİM:)))


fatih hoca
Aday Memur
09 Haziran 2012 11:38

Bunların derdi ne acaba,utanmasalar Kur'an dersine matematkçiler,siyer dersine fizikçiler girsin diyecekler.Bu derslere İlahiyatçılar girmeyecekse kim girecek ihtiyaç varsa tabiki alınacak kimsenin zoruna gitmesin.


KardeşTr
Şube Müdürü
09 Haziran 2012 12:00

Bizim alanımızda formasyon veren bir fakülte olmadığı için İlahiyat fakültesi mezunlarının formasyonsuz alınması gayet normal. Fakat Fen-Edebiyat bölümü mezunlarında durum biraz farklı. Zira onların kendi alanlarıyla ilgili öğretmenlik bölümleri mevcut. Bundan dolayı Fen-Edebiyat bölümü mezunlarının formasyonsuz atanmamaları kadar normal bir durum yoktur.

09 Haziran 2012 14:38

Ya arkadaşlar ben 2006-2007 egitim öğretim yılında milli egitimde 4c li ingilizce öğretmenligi yaptım.fen edebiyat almanca mezunuyum.ve o zamanlar milli egitim dediki biz formasyonu olanları 4b li öğretmn yapacagız dediler formasyonu olamaynlarda 75 puanı isteriz dediler tabi bende ne formasyon vardı nede 75.formasyonu olanlar ve kpss 75 puanı olanlar 4b li oldular ve haliyle geçen yılda kadroya geçtiler. şimdi ben size soruyorum ilahiyatcı arkadaşlarım.ben 4c li olarak işe başladıgım halde bende 75 yok diye öğretmen yapmadılar.şimdi kendi vicdanınıza bir ölçün sizin benden farkınız ne.siz diyeceksiniz ki bizim arkamızda akp var tayyib var.ama bu dünyanın bir de ahireti var.ben size atanmayın demiyorum fakat benim suçum neydi.


ali_abey
Memur
09 Haziran 2012 15:52

aksakaraylı muallim..senin suçun almanca okumak..düzgün bi bölüm kazanabilseydin ingilizce gibi atanırdın..sırf kazanmış olmak için gidib abuk sabuk bölüm kazanyorsunuz onda sonra benim suçum ne?burda bize mağduriyetten söz etme...git kendi branşlarınla boy ölçüştür...kameti kıymetini onlara göster..ayrıca bize nefret duygusu besleyeceğine biraz minnet duymaya calış..çünki sayemizde formasyonsuz atamaların önü açılacak..75 şartı kalkacak ve ikinci öncelikli atamalar olacak..


tekez
Şef
09 Haziran 2012 16:00

Şimdi deniyor ki Kuran ve Siyer dersi seçmeli! O yüzden norm kadro oluşturulmaz vs. gibi bir mantık sürülüyor!!

Olaya siyaseten bakın biraz.. AK Parti bu yaptığıyla toplumda büyük rüzgar estirdi.. Anadolu insan bu girişimden çok memnun kaldı! Büyük çoğunluk bu dersi seçtirecek evladına!!

Şimdi hal böyleyken okulda bu dersi verecek öğretmen yok dedittirir mi okul idarecilerine???? Kendi ayağına kurşun sıkar mı sizce???

Bir şekilde yüklü bir alım olacaktır bu kanaatimden dolayı!! Formasyonsuz arkadaşlar hazır olun taban puan aranmaksızın belli puana kadar eğer eğitim bilimlerine giriyorsanız atanmanız yapılacaktır inşallah!!!

Hatta ben bu süpriz varya atanmayla ilgili bu süprizin ilahiyatçılara olacağına inanıyorum!! Çok eski bir taktiktir! Toplumda bir süpriz algısı oluşturursun sonra bu süpriz tepki doğuracak birşeyse bile söylersin!! Hakikaten gerçekten süpriz olur:))))

Süpriz formasyonsuz atanma bence:)


gazili mislina
Kapalı
09 Haziran 2012 17:15

saçma saçma konuşmayın kimenin sizi kıskandığı yok ben bir tef mezunu olarak sizden çok çok madur olduğumuzu belirteyim adalet mi lan bu başbakan çıkıp tv de bağıracak bilmem mesleki eğitimi &70 e çıkaracagız diye sonra her bölümden 20 30 kişi atayacak sizde burada bilmem formasyonsuzlar atanacakmı diye laf ediyorsunuz bizler 85 90 puan alıp 20 30 kişinin arasına girmeye çalışıyoruz sizler de formasyonlular bitti formasyonsuzları düşünüyorsunuz Allahtan korkun etrafınıza laf ederken biraz Allah korkunuz olsun birde ilahiyat mezunu olacaksınız.


fatih hoca
Aday Memur
09 Haziran 2012 18:03

mislina mısın nesin senin ilahiyat forumunda ne işin var haydi kendi çöplüğüne orada öt ötebildiğin kadar.İmam-hatip camiası içinden bir dünya lideri çıkarmış o kadar olsun.


vaaveyla
Daire Başkanı
09 Haziran 2012 18:13

gazili mislina yüksek miktarlar verip formasyon aldırıldı. 2001-2002 yılları. bütün 4 yıllık mezunları 1998-2004 arası sınıf öğretmeni olarak atandı sadece ilahiyatçılar hariç. ellerindeki formasyon belgelerini koleksiyon yapmak zorunda kaldılar. ayrıca kemal gürüz yök ü ilahiyatçılara kasıtlı olarak formasyon kontenjanı vermiyordu. 2002-2009 arası.

tabi bunları bilmiyorsun galiba. ben hakkında hüsn-ü zannal yaklaşmak istiyorum. çünkü ahiret diyorsun, hak diyorsun. GAZİLİ MİSLİNA kardeşim durumu bütün yönleriyle değerlendirmek lazım.


ali_abey
Memur
09 Haziran 2012 18:25

gazili kardeşim...bu arz talep meselesi..keşke insanlar çocuklarını meslek liselerine gönderselerde senin gibi tef mezunları direk atansa..inşallah hükümet bu konuda bir iyileştirme yaparda sizde atanırsınız..bu son on yılda bizlerle kader birliği ettiniz gerçekten çok mağdur oldunuz..benim sana yapabileceğim tek şey dua..allah gönlüne göre versin..


karakalem_
Şef
09 Haziran 2012 19:52

40 000 alımın çoğunluğunun doğu ve güneydoğu olacağı konusunda bakanın açıklaması var mı..

09 Haziran 2012 23:04

sevgili arkadaslarben bir ilahiyatcı olarak burda yazılan yorumları okudukca içim ürperiyor.Bu forumda yorum yapılan her insana mutlaka haksızlık yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir.Evet dogru yıllarca imam hatip mezunları ve ilahıyatcılar bu toplumda herkesten fazla dıslandı ve yalnız bırakıldı.Ama günümüzde devir değişti devran döndü dünün mazlum ilahıyatcıları ya da digerleri nedense bu günün zalimi olma yolunda.benim vicdanım el vermez formasyonsuz bi ilahıyatcının atanmasına.Alsın ya formasyon belgesini yada 75 üstü puanı ondan sonra atansın.biz nedense menfaatimiz olunca hakkı hukuku bi kenara bırakıp nefsimize göre düşünüyoruz.Hep gecmişte yapılan haksızlıkları kendimize bahane olarak kullanıyoruz.ama artık haksızlık yapılacak bi ortam yok,herkes yapacagı meslek için gerekli sartları tasımalı diye düşünüyorum.Eger bir hak ulasacak yada kavusacaksak bu haksız bir hak olmamalı ve baskalarının hakkını gasbetmemeli.Unutmayın arkadaslar herkes bir şekilde rızkını temin eder ama önemli olan bunun helalinden olmasıdır.Allah'ın affetmediği hak kul hakkıdır unutmayalım,ince düşünelim ,hassas hesap yapalım ondan sonra tartalım.ve yorum yaparken kırıcı olmayalım ya da aslan kesilmeyelim.


ali_abey
Memur
10 Haziran 2012 00:07

hocam şartlar değişmedi..ne zalimliğinden bahsediyorsun..kime ne zulmetmişiz.10 yıl sonrada olsa bi hakkı talep etmek zalimlik olmasa gerek...geçen yıl yök formasyon alımında bazı bölümler için %20 fazla kontenjan verilmesi diye bir madde koydu kaç üni.ilahiyatcılar lehine bu maddeyi uyguladı..bırak normal hakkı bir çoğu ilahiyatcıları kabul etmedi bile.. kısacası formasyon verdilerde bizmi almadık..ayrıca formasyonsuz atanma veya 75 şartının kalkması sadece ilahiyatcılar için olursa bunu istemeyiz.. tabiki bu diğer bölümdeki arkadaşlara haksızlık..herkes için kalkmalı..bizim talebimiz bu..ayrıcalık istemiyoruz..sadece eşitliğin olması bizim için yeterliydi..formasyonlular atandıktan sonra kalan boş kontenjanlara kpssden aldığın puana göre atanmanın haksızlık neresinde veya başkasını hakkını gasb neresinde?tüm branşlar için ikinci öncelikli olmak kaydıyla atanmalarının ne gibi mahsuru olabilir..böyle bir sistem bizim mağduriyetimizi gidermiş olur.. ama giden yıllar çok şey götürdü...


karakalem_
Şef
10 Haziran 2012 00:18

ali bey hocam valla ben formasyonsuzların 75 altının çok da düşeceğini sanmıyorum..evet ihtiyaç çok ama devamlı da din kültürü bölümleri açılmakta..bu sene formasyonlu mezun sayısının 3500 en az olduğu söyleniyor..


ilahiyatçı_03
Aday Memur
10 Haziran 2012 12:17

sayın kankamen kardeşim yıllarca bizim bölüm dersimize her türlü öğretmen girdi. ücretlisi de girdi ek ders doldurmak isteyende girdi.. bırakta biraz da sizin dersinize ücretli veya ek ders doldurmak isteyenler girsin ki bizim neler çektiğimizi neler hissettiğimizi sizlerde anlayın.. inş.... kadroyu din kült. bölümüne çok verirlerde sizlerde çatlarsınız bizler zamanında çok çatlayıp çok göz yaşı döktük... sıra sizde... haaa belirteyim bende bir ilahiyatçıyım ve zamanında bize kadro verilmediği için başka kuruma atandım... sizde başka kurumları düşünebilirsiniz bizim zamanında yaptığımız gibiiiiiii.


gazili mislina
Kapalı
10 Haziran 2012 13:38

ilahiyatçı_03 kardeş o bakan denen dincer var ya bilmem eğitim kalitesini arttıracağız bilmem şunu yapacağız bilmem bunu yapacağız diyor ya 30 puanla atanan bir öğretmenin bilgi düzeyini bana açıklar mısın ilköğretim 5. sınıf çocuğunu soksan sınava yine alır o puanı böyle hak adalet olmaz bana hak adaletten bahsetme ben 82 puanla bekliyoruz biz. Böyle adalet olmaz kardeşim madem hak adalet var bir sınır koyacaksın örneğin 75 puandan aşağısı atanamaz gibi bunları bütün bölümlere uygulayacaksın. Ve bu formasyonsuz atanma mantığını da anlamıyorum lise mezunlarını da atasınlar o zaman böyle saçma birşey olur mu yaa!!!


ali_abey
Memur
10 Haziran 2012 14:16

valla yazık ya şu halimize bak...yine düşmüşüz birbirimize...bizi birbirimize düşürenlere yazık olsun..adam gibi bir sistem kurubda kimseye haksızlık yapılmadan hak edenin atasının yapıldığı bir düzen olsaydı herkes hakkına razı olcaktı..sistem böyle işte insanları birbirine düşman ediyor..malesef...ben 10 yıldır atanamamanın acısını yaşarken benim atanmam başkalarına acı yaşatacak galiba..yapacak bişey yok 10 yılda siz bekleyin bakalım..ondan sonra konuşalım hakkı adaleti...


senyoksan
Şube Müdürü
10 Haziran 2012 14:19

söylenecek o kadar yanlışlıklar var ama ...

Toplam 158 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi