Editörler : Pangaea
13 Mayıs 2012 10:18

bilgisi olan bir kişi cevaplasa yeter

Arkdaşlar 2 yıllık myo okuduktan sonra 3. ve 4. sınfı aöf de okuyup 4 yıllık üni tamamlayan biri Dikey geçi mi yapmış oluyor yatay geçiş mi?


serhan@01
Şube Müdürü
13 Mayıs 2012 10:32

ne dikey geçiş yapmış oluyorsun ne de yatay geçiş.. dikey geçiş şöyle olur, diyelim sen inşaat teknikerliğini okudun. dikey geçiş sınavına girer kazanırsan inşaat mühendisliğine 3. sınıftan devam edersin.. yatay geçiş ise okuduğun üniversiteden bir başka üniversitenin aynı bölümüne geçiş yaparsın, aynı sınıftan devam edersin.. fakat burada bitakım şartlar var tabi. mesela not ortalaman, seni üniversitenin göndermeyi kabul etmesi ve başvurduğun üniversitenin seni kabul etmesi gibi..


bigbang12
Aday Memur
13 Mayıs 2012 11:32

teşekkürler arkadaşım...

peki 2 yıl işletme okuyup aynı bölümü aöf de tamamlayan ne yapmış olyor


m mır
Kapalı
13 Mayıs 2012 11:37

4 yıllık mezun oluyor işte, sende aynı diplomayı alıyorsun o da üzerinde bu dikey geçişle geldi öyle bitirdi yazmaz


serhan@01
Şube Müdürü
13 Mayıs 2012 11:41

o da dikey geçiş olmuyor.her ne suretle olursa olsun sen iki yıllık bir ön lisans programını bitirdikten sonra açık öğretimden 3. sınıftan devam edersen sadece iki diplomalı olursun. yine dikey geçiş olmaz. yani dikey geçiş için dks yi kazanman ve başvuru talebinin kabul görmesi lazım. bu kolay bir durum değil. iki yıllık herhangi bir bölüm okuyup da açıköğretim 3. sınıftan devam edilmesi sadece sizin lisans mezunu olalbilmeniz için size tanınan bir kolaylık. bunun dikey geçiş ile alakası yok. zaten her bölüm de buna izin vermez. mesela kamu yönetimi bölümünü açıköğretimden iki yıl okuduktan sonra 3. sınıftan devam edeyim dersen olmaz çünkü kamu yönetimi o şekilde olmuyor ama işletme oluyor

Toplam 4 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi