Editörler : oto-danisman-expert
14 Mayıs 2012 09:46

yağ eksiltme sorunu

geçen bir arabayı sordum, sahibi aracın yağ eksilttiğini söyledi.

2 hafta bir felan 500 ml, yağ eklemek gerektiğini söyledi.

ve tüplü 10 yaşı geçmiş araçlarda bu sorunun normal olduğunu söyledi. bu bilgi doğrumuduru? yoksa kendi aracındaki hatayı genellemiş midir?

yani bunu da söylemeyebilirdi, bunu söylemesi biraz güvenimi kazndırdı, başka da sorunu yok diyor. piyasaya göre fiyatı iyi, sizce sadece bu sorun varsa bu araç alınır mı? yoksa yağ eksilten araca yaklaşma mı dersiniz?


jasmeh
Şef
14 Mayıs 2012 11:25

2 hafatada yaptığı yolu sormak lazım önce.ama aracın motordurumu %50 nin altında.yani yarımdan aşağı.bu durumda en az 2 ile 4 bin tl altında ise fiyatı alınmalı.


benpersnelll
Daire Başkanı
14 Mayıs 2012 12:08

temiz bir araç var ondan 2 bin eksik, arada bin olsa temizi alacam da 2 bin de fazla bir fark, temizi almamı engelliyor.


benpersnelll
Daire Başkanı
14 Mayıs 2012 14:32

.


nakka_37
Müsteşar Yardımcısı
14 Mayıs 2012 14:43

hocam aracın marka ve modeli önemli, mesela tofaşın tempra motorlu tüm araçları orjinalden yağ eksiltirler:) 13 sene sıfır alıp bindim aldığımdada eksiltiyordu 240 bin km de sattım satarken eksiltiyordu:)bide toyotanın bi bi modeli için söylüyotdu eksiltiyor diye ama hangi modeli bilemiyorum. araçlarda yap yakma olayı motor ömrüne bağlı olarak ilerleyen düzeylerde ortaya çıkabilir ama bunun için kesin ve net bir yaş ve km yoktur. bacanağımda 250 binde opel vectra aldık gram yağ eksiltmiyor bende ki 307 135 binde ondada bi sıkıntı yok. ama geçenlerde arkadaşın 2005 model 130 bindeki borasının yağ eksiltme sonucu neredeyse motora satak sardırma durumuna geldiğini öğrendik.

kullanıcının önceki bakımları doğru düzgün yaptırmış olması bu yağ yakma olayını çok uzun süre öteleyebiliyor. burda bi taksici abide megane var 450 bindeydi en son gördüğümde sıkıntısı yok diyordu.

şimdi şöle de bi durum var 2 bin eksikse aracın fiyatı alınır çünkü siz benzinli araca motor yaptırmak için en fazla 2.5 3 bin gibi bi rakam harcarsınız buda marka ve modele göre yine farklılık gösterektir. mesela geçenler de bi arkadaşım 206 gti trigerini kopartıp komple motor yeniledi 2500 tl harcadı.

bunları göz önünde bulundurup aracın kaportası ve yürüyen aksağamı sağlamsa sıkıntı etmeyin alın. ama araç kaporta olarakda öle duruyorsa boşverin. 2000 fazla verin temizini alın.


benpersnelll
Daire Başkanı
14 Mayıs 2012 17:38

başka bir konuda bir arkadaş da yazmış, lpg li araç yağ eksiltir diye, bu bilgi doğrumudur arkadaşlar?


benpersnelll
Daire Başkanı
14 Mayıs 2012 17:42

oto tamircileri ile ilgili başlıkta,

nart adlı kişi,

şunları yazmış:

seko88 hocam bunlar olagan seyler hep.bıraz anlamadıgını sezsın yeterkı.sağmaya calısıyor serefsız tamırcıler.ama trıger kayısını bakınca anlasılmıyor.actıklarında degıstırırler genellde.fren balatası ses gelene kadar gıderım ben.baktım surtunme sesı gelıyor o zaman degıstırırım.baskı balata gıttıgınde bellı eder.araba kalkıslarda kavramaz.anı kalkıs yapmaz.anlakı baskı balata gıtmıs.bujıler en son teklemeye baslar araba.dusuk vıteste gıderken vurdurur araba anlakı bujıler bıtmıs.marj basmaz aku bıtmıstır.buna benzer ufak tefek seylerı bılmek gerek.motorda yağ olması gayet normal kac tane arabanın kaputunu ac bak yağ lekesı vardır.terleme yapar.lpg lı arac ıllakı yag eksıltır.bunlar hep tecrube ıle sabıttır.ıyı tamırcı bulmak zor.

nart.


benpersnelll
Daire Başkanı
15 Mayıs 2012 14:16

konuyu açıklığa kovuşturacak yok mu?


ÇINAR_83
Aday Memur
15 Mayıs 2012 17:10

Genel olarak yağ eksilmesinin 2 sebebi vardır. 1. Motor keçelerinde kaçak vardır ve ucuza halledilebilir. 2. kompresyon kaçağı vardır, yağ yanma odasına karışıp yanmak suretiyle eksilir ve motor parçalarının aşındığının işaretidir ki pek ucuza halledilemez. Bunun son aşaması egzostan duman atma evresidir artık araç yeni motor istemektedir.Ama tecrübe olarak 1. arabam 200 bin km tüplü mondeo 10 bin km de 1 litre yağ eksiltirdi, 2. arabam 160 bin km tüplü focus 3 bin km de 1 litre eksiltirdi (duman atma evresine gelmeden bu sebepten sattım) 3. arabam 132 bin km tüplü c4 1 gram bile eksiltmiyor. Hiçbiri de keçelerden kaçırmıyordu. Ben yağ eksilten arabayı elimde tutmam zararına satarım çünkü rektefe ettirsen bile eski randımanı alamazsın. Velhasıl bazı markaların lpg de yağ eksilttiği doğrudur ama yağ ve su eksilmesi her zaman kötüye işarettir.


benpersnelll
Daire Başkanı
15 Mayıs 2012 17:15

tşk


tumcakirm
Aday Memur
16 Haziran 2017 17:40

Merhabalar,

Benim Audi A4 2.0 TFSI Quattro aracımda yağ eksiltme/yakma sorunu ortaya çıktı. Araç 2010 model ve bu modellerde kronik olan bir arıza. Bir tasarım/üretim hatası. Üretici kaynaklı bir hata olmasına rağmen Audi AG ve Audi Türkiye bu sorunun çözümünü üstlenmedi. Mecburen yüklü bir masrafın altına girerek ben yaptırmak zorunda kaldım.

Bunun üzerine bir video hazırladım ve Audi'yi ve Audi Türkiye'yi protesto ederek bir logo değiştirme kampanyası başlattım. Eğer siz de bu şekilde mağdur edildiyseniz bu kampanyaya katılabilirsiniz.

Konunun detayları aşağıdaki adreste bulunan videoda:

https://www.youtube.com/watch?v=YS5p9BzNJo8

https://youtu.be/YS5p9BzNJo8

Destek ve paylaşımlarınızı bekliyorum.

Haydi bizi mağdur eden markaların logolarını araçlarımızda taşıyıp, bir de reklamlarını yapmayalım!


sans81
Şef
16 Haziran 2017 20:47

bakımları zamanında yapılmış ve mekanik bir sıkıntısı olmayan hiçbir araç yağ eksiltmez öyleki koyulan 4 lt. yağ 2 sene sonra da değişse orada durur. yağ eksiltmesi normaldir lafı bir klişedir ve arabaları sorunlu olan arkadaşların uydurmasıdır. lpg li araç yağ eksiltmez daha doğrusu eksikttiği yağı 3-4 haftada anlamanın mümkünü yoktur yani eser miktarda yağ eksiktir


m@earsln
Şef
19 Haziran 2017 11:33

aynen katılyorum. teknik bilgim çok iyi olmamasına rağmen sorunsuz bir motorun ne yağ ne de su eksiltmemesi lazım. corolla nın 1999-2001 model vvtı motorları yine corollanın 1.4 dizel motorları--volkswagen grubu araçların yüksek beygirili modelleri(polo GTI--audi nin 2.0 tfsı vb) modellerinde yağ eksiltme problemleri vardı.

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi