Editörler : Pangaea
24 Mayıs 2012 21:54

KPSS lisans hakkında

Merhaba,

Ben Açıköğretim 4. sınıf işletme öğrencisiyim. Bu sene sadece kendimi denemek için KPSS sınavına gireceğim fakat araştırmadan bir arkadaşın lafına aldanarak 3 oturum ücreti yatırdım.

Şimdi sormak istediğim bir kaç soru var.

Öncelikle benim bir iddiam yok, kendimi denemek istiyorum sadece. Ve öğrendiğim kadarıyla bir çok kişi cumartesi sabah olan tek oturuma giriyor.

1) Benim de tek bu oturuma mı girmem gerekir?

2) Diğer oturumların bana bir faydası olacak mıdır?

3) Tek bir oturuma girer isem 3 oturuma kayıt olduğum için yinede puanım hesaplanır mı?


aöfçeko
Şef
24 Mayıs 2012 22:03

c. tesi sabah oturumuna herkez mecburi giriyor sadece B grubu yani düz memurluk istersen bu oturum yeterli. ama dersen benim gözüm yükseklerde uzman olucam dersen pazar günki 2 oturumada girersin yani A kadrolar için tabii 35 yaşını geçmediysen aşağıda bir alıntı var aslında kendin araştırıpta bulabilirdin bu bilgileri hazıra kaçmışsı:::)))

A Grubu kadroları düşünen adayların ise cumartesi sabah Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile diğer hangi oturumlara katılacaklarına, katılmaları gerektiğine KPSS Puan Türlerine göre karar vermeleri gerekmektedir. (KPSS Puan Türleri 2012 KPSS Lisans Başvuru Kılavuzunun 19-20-21. sayfalarında yer almaktadır) Örneğin Gelir Uzman Yardımcılığı düşünen bir adaydan açılan yarışma sınavına başvuru için KPSSP49 puanına sahip olması istenecektir. KPSSP49 puanı cumartesi sabah Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Yabancı Dil, Hukuk, İktisat, Maliye, Muhasebe test sonuçlarına göre hesaplanmaktadır. Gelir Uzman Yardımcılığı için 2012 KPSS Lisans?a başvuru yapacak bir adayın yukarıdaki testleri yapması gerektiğinden, Cumartesi Sabah ve Pazar Sabah oturumlarına yani 2 oturuma katılmalıdır.


provocative
Aday Memur
24 Mayıs 2012 22:42

Öncelikle beni aydınlattığınız için çok teşekkürler.

Peki ben 3 oturum parası yatırdım ve bu şekilde başvurdum. Sadece düz memurluk adına cumartesi sabahki oturuma girsem ve başka hiç bir oturuma girmesem sıkıntı yaşar mıyım? Yinede B grubu için puanım hesaplanır mı?

Bir de ingilizce dil sınavına gireceğimide işaretlemiştim. Düz memurluk için bana bir katkısı olur mu? Yoksa ona da girmeyeceğim.


aöfçeko
Şef
25 Mayıs 2012 09:08

sıkıntı olmaz sadece yatırdığın paralar boşa gitmiş olur ve diğer puan türlerin hesaplanmaz yabancı dil sınavına gelince çok nadirde olsa B grubu kadrolarıda yabancı dil sınav puanı istiyor onun puanı ayrı hesaplanıyor mesela gecen atamalarda istanbul belediyesi ingilizce sınav puanı istemişti. C.tesi sabah girilen sınavın puanı P3 olarak hesaplanıyor bu puana yabancı dil sınavı dahil olmuyor.genel kültür genel yetenek sınavı 120 dk bu sınav bitince yabancı dil sınavına girenler sınıfta kalıp 60 dk lık Y.dil sınavını oluyorlar tabii önceki sınavın soru ve cevap kağıtları toplandıktan sonra..

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi