Editörler : Pangaea
12 Haziran 2012 19:58

KPSS ye girerken kol saati ve uçlu kalem götürebilir miyiz?

Arkadaşlar, ÖSYM'nin yeni düzenine göre sanırım sınıflarda duvar saati olacakmış.

Sınava;

- Kol saati,

- Uçlu kalem, uç, silgi

- Tarih ve anayasa kitabı (kitaplar şaka :) )

sokabilir miyiz?

Yoksa, illa ösym'nin verdiği kalemi kullanıp, ösym şekerini yiyip, ösym saatine mi bakacağız.

Ya ösym'nin duvar saati durursa.


BetonŞaban
Aday Memur
12 Haziran 2012 20:00

en son kpss'de anahtar götürdüm almadılar içeri okulun bahçesine gömdüm sınavdan çıkınca hangi ağaç dibinde olduğunu unuttum 4-5 ağaç dibi eşeledim aklınızda olsun bi yere gömerseniz topraan üstüne işaret koyun


A-t-o-m
Şube Müdürü
12 Haziran 2012 20:04

İşareti unutmayacağımızın garantisi var mı?

ya da şu muhabbet olabilir

- "Arkadaşım X işareti koyma onu ben koydum sen O yap"

- "Benim X seninkinden daha büyük karışmaz, bak şunlarda aynı işareti koymuş"

12 Haziran 2012 20:10

şaban süpersin:D


copula
Şef
12 Haziran 2012 20:11

kemerimi almışlardı geçen sene bir sınavda.gerisini anlatmayayım:)


A-t-o-m
Şube Müdürü
12 Haziran 2012 20:32

Kemeri almadılarsa, saati alırlar mı?

Gidip saat alacaktım, eğer almayacaklarsa boş yere para harcamayayım.

Sınavdan sonra kullanmayacağım saati, cep telefonu idare ediyor.

12 Haziran 2012 20:37

kızların tokalarını bile alıyorlarmış,bence saatleri almazlar, bu sıkıyönetimde çok komik,çeken çekti yasakları biz çekiyoz.


ege81
Memur
12 Haziran 2012 20:40

gözleri fettan güzel kesinlikle katılıyorum çeken çekti yasakları biz cekiyoruz ıyıce sacmalamaya basladılar ya saat kalem silgi uc bu ne arkadas ya


A-t-o-m
Şube Müdürü
12 Haziran 2012 20:42

DUYURU

(21 Kasım 2011)

Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri

ÖSYM?nin yaptığı sınavlarda, bugüne kadar yapıla gelen uygulamalara ilave olarak, güvenliği daha da artırmak amacıyla aşağıdaki tedbirler uygulanacaktır:

1. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak; çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

2. Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile internetten kendilerinin edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportu ile alınacaklardır. Nüfus cüzdanında adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

3. Sınava giren adaylardan ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgesi ve nüfus cüzdanı/süresi geçerli pasaportu yanında olmayan adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Merkezi Yöneticilerinin, ÖSYM Temsilcilerinin, bina veya salon görevlilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır. (Sadece zorunlu askerlik görevini ifa edenler ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Nüfus Cüzdanı/ pasaport yerine kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.)

4. Sınav için gerekli olan iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker ÖSYM tarafından her bir aday için temin edilecektir. Adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

5. Sınavın yapıldığı her salona en az bir adet duvar saati ÖSYM tarafından temin edilecektir.

6. Sınavdan önce tüm sınav yapılacak binalar emniyet görevlileri ve bina sınav görevlileri tarafından detaylı biçimde aranacak ve bina içinde bulunan her türlü cep telefonu ve kablosuz iletişim aracı sınav güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde etkisiz hale getirilecektir.

7. Sınav süresince, sınav binasında Bina Sınav Sorumlusu ve emniyet görevlileri dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmayacaktır.

8. Sınav başladıktan sonra, sınavın toplam süresinin 3/4?ü kadar zaman geçmeden (toplam süresi 120 dakika olan sınavda 90 dakika geçmeden) ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaklardır.

9. Sınav başladıktan sonra adaylar tuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacaktır. Sınav salonundan dışarıya çıkan aday kesinlikle sınav salonuna geri alınmayacaktır. Sınavın toplam süresinin 3/4?ü tamamlanmadan sınav salonundan ayrılan aday, bu süre doluncaya kadar sınav binası içerisinde bekletilecektir.

10. Sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlar bu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM?ye bildirecekler ve kendilerinin özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talep edebileceklerdir.

Bu nedenle bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az bir saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

NOT: Bu duyuru 05.10.2010 tarihli duyurunun güncellenmiş halidir.


A-t-o-m
Şube Müdürü
12 Haziran 2012 20:46

Saat yasak arkadaşlar :(

Kot giyersek düğmeleri metal, kotu çıkartamayız ya? Oda mı yasak


ege81
Memur
12 Haziran 2012 20:48

2011 de gırenlere sekerde vermısler bu ne la : ))) saka gibi


A-t-o-m
Şube Müdürü
12 Haziran 2012 20:52

Ben girdim 2011'de. Şekerlerini de yedim ama bir faydası olmadı şekerin. Netler değişmedi :)

Okunmamış şekerler bilginiz olsun


ege81
Memur
12 Haziran 2012 20:52

abartma A-t-o-m o kadarda deil :))) kumas pantolanlarda da metal fermuar var : ) oldu olcak boxer la girelim bari : ) ) )

12 Haziran 2012 21:02

oldu,isterlerse üniformayla gireriz bide:P


A-t-o-m
Şube Müdürü
12 Haziran 2012 21:07

Zaten daha önce sınavda kimse kopya çekmedi ki. Gereksiz bu önlemler. Soruları çalan önceden çalmış, sınava girmeden.

Bu olayı sanki sınavda öğrenciler birbirlerinden kopya çekmişler gibi göstermeye çalışmaları kötü bir durum.

ÖSYM soruları sınavdan önce çaldırmasın yeter. Kimsenin kopya çektiği yok


onurgner
Genel Müdür
12 Haziran 2012 21:09

ya ben ciddi ciddi şeker götürücem ne olucak yani.

şu ince dil altı rocco. mütiş rahatlatıyo.


A-t-o-m
Şube Müdürü
12 Haziran 2012 21:16

Şekeri almazlarsa, arkandakine verirsin, bi tutar mısın diye.

O tuttuğu an gir :D


hendrix789
Kapalı
12 Haziran 2012 21:22

adamlar kendileri kopya çekiyor bizi kopyacı müamelesi yapıyor

buna resmen eşeği boyayıp zebra diye satmak derler....

valla ben denizlide yaşıyorum sıcaktan geberiyoruz burlarda... keza bende çok su içen biriyim 2-3 pek tükeirim sınavda da onun geri dönüşü olmuyor işte... adamlar işememize bile izin vermiyor... sanki işerken bişey bize cevapları söylüyecek...töbe töbe :)))

ne dandik kubidik işler anlamadım..sbs de farklı yönetmelik kpss de farklı yönetmik.... 1 tane sınav yönetmeliğin olur uygularsın...

çocukların işemesi serbest bize yasak...

gitmişler fatih marka en adisinden kalem veriyorl..sanki evdeki uçlunun dili var....

ancak şimdi mücahit merkezlerinde sorular dağıtılıyordur o ayrı...

ne saf ülkeyiz...


onurgner
Genel Müdür
12 Haziran 2012 21:23

ya incecik streç gibi :D plastiğini atıcam zaten.


mrjolie
Aday Memur
12 Haziran 2012 21:23

Sınava yerine giderken yanıma kulak tıkacı veya pamuk alıcam ses olayını sıfıra indirip sınavda tam konsantrasyon sağlayacam pamuğa inşallah laf etmezler


hendrix789
Kapalı
12 Haziran 2012 21:27

kulağında bir şeyler görürlerse direk atarlar sınıftan kablosuz kulaklık diye.... benden söylemesi sakın öyle bir şey yapma...yazık olur emeklerine... erkeksen kurtuluş yok bayansan başını kapatmıyorsan kapat tak kulaklığı 1 kişi bir şey demez ancak erkeksen olmaz o iş...

Toplam 68 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi