Editörler : supporters.
16 Haziran 2012 14:56

ÖSYM'nin Sınav Görevine Gitmeyince Ne Oluyor?

"REİS" rumuzlu bir arkadaş başka başlıkta sormuş, ben burdan daha iyi cevaplanacağını düşüncüğüm için sorusunu buraya taşıdım. Cevabını benim de merak ettiğim bir soru:

Arkadaşlar, ÖSYM'den bugün LYS'de salon başkanlığı görevi çıkmıştı. Boykot vesaire sebepleriyle katılmadım. Bazı yerlerde 1 sene görev alamazsınız diyor, bazı yerlerde ise bir daha hiç görev alamazsınız, diyor. Bir seneye razıyız ama ömür boyu biraz ağır değil mi? Doğrusunu bilen var mıdır? Rapor falan alınsa bir değişiklik olur mu?

27.02.2012 tarihli bu yönergede https://gis.osym.gov.tr/OSYMSinavUygulamaYonergesi.pdf

3. sayfada şöyle yazıyor:

"Sınav görevine geç gelen sınav görevlilerinin yerine yedek görevlilerden görevlendirme yapılacağından ilgili sınav günündeki mevcut görevleri iptal edilecek, kendilerine daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak diğer

sınavlarda da görev verilmeyecektir."

ben 1 yıla razıyım, ona istinaden gitmemiştim. ama ömür boyu çok ağır... raporun bir etkisi olur mu acaba?


tefler
Şube Müdürü
16 Haziran 2012 20:55

sınav boykot etmek de ağır değil mi peki? özellikle de LYS.. salonlarda bizlerin çocukları, gelecekleri.. demokrasiden ne anlıyoruz, nasıl algılıyoruz tartışılmalı bence. kıbtek grevlerinde kış ortasında 10 gün elektrik kestiler hatta trafolara zarar verdiler. hastanede makinaya bağlı bir kadın jeneratörün iflasıyla öldü, onlarca insan soğuk algınlıyla hastalandı, günlerce mağduriyet yaşandı. bu hak mı? ve sizin yaptığınız genele yayılsa bu anlattıklarımdan ne kadar farklı?

neyse, umarım hak etmediğin bir ceza almazsın..


akademikarastirmaci
Daire Başkanı
16 Haziran 2012 21:06

arkadaşım ben boykot falan etmedim, sınav görevi de almadım. boykotun da bir suç değil, hak ve hak arama yöntemi olduğunu biliyorum, yanılıyor muyum acaba. bir arkadaş sormuş, ben de buraya taşıdım. cevabını merak ediyorum sadece. ayrıca sizin çocuklarınıza da hiçbir şey olmaz, korkmayın. olağanüstü birşey olsa sınav iptal olur ya da ertelenir. sadece sizin değil herkesin çocuğu var o sınava giren, benim de yeğenim girdi. bu kadar ben merkezci ya da devlet merkezci düşünmeyelim. Biraaz da insanların sesinin duyurabilmek için nelere başvurmak zorunda kaldığına dikkat edin.


akademikarastirmaci
Daire Başkanı
16 Haziran 2012 21:16

Ayrıca hocam gerçekten mazereti (hastalık gibi) olup da gitmeyen ya da çok az geç kalana da aynı ceza uygulanıyormuş, buna ne diyorsunuz o makul bakış açınızla? İnsanlık hali 5 dakika geç kalamaz mı hiç? Ben istanbulda yaşıyorum mesela, anlık bir trafik kilitlenebilir anlaşılmaz şekilde, sırası gelen bir otobüs gelmeyebilir diğeri 20-30 dakika sonra gelebilir, vs. vs. Bir insan 5 dakika geç kaldı diye ömür boyu sınav görevlerinden men etmek vicdani mi peki? Bir yakın arkadaşımın başına geldi yakın zamanda, o arkadaştan çok benim zoruma gitti... Netice itibariyle ösym iyi saçmalamaya başladı.


hndkp
Şef
16 Haziran 2012 22:53

hocam geç gelene bir şey olmaz. görevinizi yapıyorsunuz sonuçta.


tefler
Şube Müdürü
17 Haziran 2012 23:45

öncelikle ilk mesajda boykot vb. sebeplerle dediğiniz için o şekilde cevapladım. bugün yaşadık benzer bi olayı, vefat sebebiyle gelemedi sınava gözetmen ve tutulan tutanakta resmi izinler vb. tamamlandığı, şahsi ihmalin olmadığı gibi ifadeler verildi. il yöneticisi de ceza gelmeyeceği yorumunda bulundu. trafik daha kontrol edilebilir bir konu. istanbul'da 5 yıl yaşadım ve biliyorum şartları ve alternatif çözümleri trafik açısından. ama kasıt varsa zaten görev almayı çok da istemiyor demektir bence. bence sendika, dernek vb. gazlıyor bazen çalışanları sonra da hem binlerce insan mağdur oluyor hem de arkasında bile durulmuyor grev-boykoy yapanların..


detective
Aday Memur
18 Haziran 2012 00:27

bence lys kpds gibi sınavlara gelmeyen yada geç gelen(ölüm hastalık vs. harici) görevlilere verilen ceza az bile görevini yerine getirmemiş daha fazla yaptırım olabilir.millet senelerce aylarca çalışıyo bizim beyfendiler bu kadar önemli bir sınavda boykot ediyo yada sıanva geç geliyo.yok arkadaş öyle bi dünya.30dk erken çık arkadaş evinden. 30dk erken uyan.işini düzgün yap!


konyaelf
Memur
20 Haziran 2012 11:20

Arkadaşlar ben de sınava gidemedim hamileyim sabah rahatsızlandım doktorumla konuştum yat dedi boykot olduğunu da dün okulda öğrendim haliyle rapor falan da almadım.Bu durumun görev vermemek dışında bir cezası var mı ?


tefler
Şube Müdürü
20 Haziran 2012 15:18

kurumunuz veya il yöneticiliği soruşturma isteyebilir ama bişi çıkmaz sanıyorum bu durumda. yine de doktordan bir belge sizi korur. geçmş olsun.


sedefbyo
Genel Müdür
18 Nisan 2014 20:58

10 NİSANDA görev im varmış.Haberim yoktu eski okuluma yazı gelmiş.Yazıda cezadan bahsediyormuş.oysa ben raporluydum hem.N e yapmalıyım ve basvuru olmadan nasıl gorev cıkar ve nsıl haberim olmaz


heyyy
Aday Memur
19 Nisan 2014 15:09

rapor alarak gelmezseniz bir sorun olmaz ama raporsuz gitmemezlik yaparsanız 2 yıl görew werilmiyormuş diye duymuştum


XreyyanX
Aday Memur
27 Nisan 2014 17:43

ben asistanım ösym sınavına geç kaldım. gittiğimde yedeği almışlardı. bi yaptırım olurmu bana.


dyt2008
Aday Memur
04 Mayıs 2014 01:42

ben 3 kez gidemedim. osymden 1 yil sinav verilmeme cezasi geldi:(

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi