Editörler : crops35
06 Temmuz 2012 21:42

Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Avukatları

Arkadaşlar atanan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonra malum göreve başlama süreci var. Bu arada merak ettiğimiz konuları, edindiğimiz ve birbirimize faydası olacak bilgileri burada paylaşalım artık :)


Piyade
Genel Müdür
06 Temmuz 2012 21:51

halk sağlığı kurumu: Genel olarak aile hekimleri sağlık evleri bu kuruma bağlandı iş yükü çok değil örneğin bizim olduğumuz yerde toplamda 15 20 dosyası anca vardır. Bide tercihlerde sanırım döner sermaye yazmıyo. Bu sisin döner sermaye almayacağınız anlamına gelmez. Döner sermaye yazanlar maaşlarını döner sermayeden alırlar yazmayanlar merkezden alırlar bunun sizin maaşına yansıyan bir artısı yada eksisi yoktur.

Kamu hastane birliği: Zurnanın asıl zırt dediği nokta bu kurumdur. Hastaneler bu kurumun içine dahildir ve iş yükü oldukça fazla olacaktır. Bunlar maaşlarını döner sermayeden allırlar. Yukarıda ifade ettiğim gibi maaş yönünden bir değişikliği yoktur.

Ayrıca arkadaşlar bakanlıkta şöyle bir durum var bu diğer kurumlarda olmayan bir durumdur. Sağlık bakanlığı, halk sağlığı ve kamu hastane birliği avukatları kurum personeline görevi nedeniyle işlenen fiillerde kurum personelinin de vekilliğini yapar. Bu durum diğer kurumlarda yoktur ve epey bir ceza dosyanızda söz konusu olabilir.

Maaş ve özlük hakları ise diğer kurumdaki arkadaşlar kaç para alıyor bilmiyorum ama eşit işe eşit ücretten sonra tüm kurumlar aynı parayı almaya başladırlar. Sağlık bakanlığında yeni başlayan bir avukat diğer bağlı kuruluşlar da ada aynıdır eş ve çocuk yardımı hariç temmuz zammını da katarsak 1600 tl maaş alır tabi biz vergi dilimine girdiğimiz için bu rakamdan biraz daha düşük alıyoruz, ortalama 1100 ila 1200 arası döner sermaye alır. Tabi bir de vekalet alır. Onunda senelik limiti bellidir. Çalışma ortamınızın tamamen atandığınız ille alakalı bir durum Bizim çalıştığımız yer o yönden nispeten diğer illere göre daha iyi

Başka merak ettiğiniz huısuslara avarsa yardımcı olabilirim

UUZ1985


smk38
Memur
06 Temmuz 2012 23:28

kamu hastaneleri kayseriye atandım herkese hayırlı olsun. atanamayan arkadaşlarımız dualarımız sizinle


Piyade
Genel Müdür
07 Temmuz 2012 13:51

güncel :)


Piyade
Genel Müdür
07 Temmuz 2012 13:54

şu anda çalışan arkadaşlar bundan sonra yaşayacağımız süreci şartları imkanları burada bizlerle paylaşırsa sevinirim :)


kararlıyım bu kez
Aday Memur
07 Temmuz 2012 16:31

ığdıra atanan avukat arkadaşlar nerdesiniz..

07 Temmuz 2012 18:10

güncel :)


Piyade
Genel Müdür
07 Temmuz 2012 20:46

sayın yalovada çalışan arkadaşlar bir ses verirlerse çok sevinirim valla :)


meliska
Aday Memur
07 Temmuz 2012 21:56

su asamada ne yapilacak bilen var mi? Ne zaman nereye basvurulucak?

Görev yeri neresi ? ne zaman göreve baslanir? Lütfeennn bilgilendirinn


Piyade
Genel Müdür
07 Temmuz 2012 22:38

şu anda görev yapan arkadaşlar bizi bundan sonraki süreç için bilgilendirirlerse çok sevineceğiz bekliyoruz yardımlarınızı :)


Piyade
Genel Müdür
07 Temmuz 2012 22:41

halk sağlığı avukatları il sağlık müdürlüğü binalarında görev yapacaklarmış herhalde kamu hastaneleride belli bir süre aynı yerde ancak sonrası meçhul


zamanzaman78
Aday Memur
08 Temmuz 2012 12:11

arkadaşlar ben de yalova kamu hastanelerini kazandım. çalışma koşulları ve şehir hakkında bilgi verebilecek olan kimse var mı ayrıca anladığım kadarı ile iş yoğunluğunun çok olacağı söyleniyor bununla kastedilen nedir


aslı_y
Şef
08 Temmuz 2012 12:50

hastane tedavi alacağı dosyaları var,muhakemattan devir olan.henüz icra programımız olmadığı için terkin edilmesi gereken dosyaları hastanelere gönderdik,geriye kalanlar için de ihtarname gönderiyoruz borçlulara..hastaneler birliği avukat alımını gerçekleştirdği için birlik kurulunca bu dosyalar devredilecek.şu an için çalıştığım ilde dosyalar il sağlık ve halk sağlığı müdürlüğü avukatlarınca bakılıyor..ayrıca dosyalarımızın geneli hastaneleri ilgilendiriyor.personelin açtığı idari davalar,doktorlara karşı açtığımız tazminat davaları,şiddete uğrayan personelin yanında olduğumuzz hukuki yardımda bulunduğumuz ceza davaları,(genelde hastane personeli şiddete uğruyor)..iş davaları(hastanelerin hizmet alımı yaptığı taşeron firma işçilerinin işten çıkarılması sebebiyle açtığı tazminat d.)..iş kamu hastaneler birliğinde..il sağlığın pek işi kalmadı..sıralama yapıcak olursak iş yoğunluğu bakımından kamu hastaneler birliği,halk sağlığı müdürlüğü,il sağlık müdürlüğü.


mex3402
Şef
08 Temmuz 2012 17:50

tesekkurler asli y . peki biz en gec ne zamana kadar ise baslariz. kasim aliminda atanan arkadaslar ne zaman ise baslamislardi bilen var mi ? ayrica ise baslama sureci nasil ne yapacaz simdi bilen var mi?


ist_hukuk
Şef
08 Temmuz 2012 18:09

Arkadaşlar herkese hayırlı olmasını diliyorum .. Bu arada Iğdır 'a atanan arkadaş Iğdır Sağlık Müdürlüğünden bana ulaşsın :)

Öncelikle isminiz ÇKYS sİstemine düştükten sonra hemen başlayabilirsiniz. ÇKYS ye düştükten sonra, farklı ile gidecekler için 15 günde başlayışlarını yapmaları gerekiyor. Tebligatı beklemelerine gerek yok,tebligatı bekleyen olmadı biz atanırken 2 ayda geldi. Şahsi görüşüm bu hafta isimleriniz ÇKYS sistemine düşer. maksimum 1 ay içinde başlayış yaparsınız diye düşünüyorum. Şu an itibariyle Kamu hastaneleri kurumunda sıkıntı var yer konusunda. Halk sağlığı müdürlükleri her ilde kurulumu tamamlandı, çoğu aynı binada il sağlık müdürlükleriyle altlı üstlü..

Kamu hastaneleri bakımından, dosyaları il sağlık müdürlüğünde olduğu için sanırım birlikler kurulunca fiziki ortam ayarlanaıncaya kadar il sağlıkmüdürlüğünde olursunuz. Bu zaten bakanlık yazısı ile bilgilendirilir nerde ne zamana kadar çalışacağınız. Ama dosyalar il sağlıkta olduğu için il sağlık mdürlüğünde başlamanız daha mantıklı ..

Tekrar hayırlı olsun tüm meslektaşlarıma..


bu kalem bukalemun
Aday Memur
08 Temmuz 2012 18:27

arkadaşlar atandığınız yerlere kaç puanla atandığınızı yazar mısınız..


Piyade
Genel Müdür
08 Temmuz 2012 18:32

zamanzaman78 hayırlı olsun aynı ile atanmışız bende halk sağlığına atandım. bu arada aslı_y sen yalovadamısın? yaa bu arada ben çok avukatlık yapmadım acaba çok zorlanırmıyım bide başladığımızda arkadaşlar yardımcı olurlar mı? açıkçası tecrübem olmadığı için biraz gerginlik var :)

ben haftaya eşim izin alabilirse yalovaya gidecem hem orada çalışanlarla tanışmak hem ortamı görmek hem şehri tanımak hmde tatil amaçlı :) bu arada yalova hem güzel hemde turistik bir yere benziyor :))


Piyade
Genel Müdür
08 Temmuz 2012 18:35

ben yalova halk sağlığı 80.528 bukalemun :)


bu kalem bukalemun
Aday Memur
08 Temmuz 2012 18:39

biraz önce geldim Yalova'dan, gerçekten şanslısın, çok güzel bir yer, çok seveceğini ve rahat edeceğini düşünüyorum, tebrik ederim.. :)


Piyade
Genel Müdür
08 Temmuz 2012 18:42

teşekkürler bu arada senin puanın kaçtı :)


bu kalem bukalemun
Aday Memur
08 Temmuz 2012 18:43

76 benim puanım, yani gelmez diye doğru tahmin etmişim :)

Toplam 1122 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi