Editörler : "eskiyara"Pangaea
«91011121314151617181920»

servet can
Aday Memur
29 Temmuz 2012 21:59

...


servet can
Aday Memur
29 Temmuz 2012 22:00

...


servet can
Aday Memur
29 Temmuz 2012 22:03

...

29 Temmuz 2012 22:16

görüyorum ki eğitim özrünün olmamasına itiraz edenler farklı farklı yerlerde yazıyor editörden ricam itiraz konusu tek başlıkta toplansın. mahkemeye mi vereceksiniz sendikalara mı gideceksiniz hep birlikte hareket edin arkadaşlar tavsiyemdir. bir senedir alıştıra alıştıra eğitim hakkı öğretmenlerin elinden alındı çoğu pes etti pes etmeyenler bir olsun. destek...

29 Temmuz 2012 22:46

destek

29 Temmuz 2012 22:51

güncel


ftpsınıf1
Aday Memur
30 Temmuz 2012 00:11

peki coshuva,

birleştirilmiş sınıflı köy okulunda görev apan, yükseği bitirmiş doktorayı kazanıp güç bela hafta sonları ders almak için tek hocayı ikna etmiş ve diğe rhocaları ''hafta içi gelmezsen ders alamazsın'' demiş sınıf öğretmneleri ne yapacak. tavsiye alabilir miyiz?


egeli1305
Aday Memur
30 Temmuz 2012 00:24

ftpsınıf1 kardeş coshuva beden eğitimi öğretmeni. 2 gün okula gider maaş karşılığı sonra git yüksek lisansa. sınıfçılar öyle değil ki. sınıfının başında durmak zorunda boş dersi yok ki. hem türkiyenin tüm yerlerinde şartlar aynı mı? doğuda 5-6 ay kış yaşanıyor ile bile zor gidiliyor.


ftpsınıf1
Aday Memur
30 Temmuz 2012 00:32

ve o öğrenim için verilen 2 X yarım gün izin birleştirilmiş sınıfta görev yapan öğretmenler için söz konusu bile değil... gidiş dönüş 1400 km olduğunu düşünürsek, o yarımlar da yetmez..


kendy06
Memur
30 Temmuz 2012 00:38

arkadaşlar twitter da da toplanmamız gerekiyor.şubatta açılan özürgrubu sayfası şuan aktif değil.yeni sayfa açalım orada takipçilerimiz arttırıp en azından haksızlığı dile getirelim


firatli_genclik
Genel Müdür
30 Temmuz 2012 00:39

kamunun vergileriyle maaşını alan insanlar kamunun hizmet ihtiyaçları giderilsin diye istihdam edildiklerini unutuyorlar.

kısacası bugüne kadar şu gecerli idi.

öğretmen, istediği kadar çalışır.

öğretmen istediği yerde calışır.

öğretmen istediği zaman çalışır.

bu yazdığım 3 maddede de kazanılmış haktan ziyade kamunun yani tüyü bitmemiş yetimin vergilerinin bir zümreye talan ettirilmesi gibi bir durum var.

olması gerekne nedir?

öğretemn hizmetin gerektirdiği kadar çalışır.

öğretmen hizmetin gerektiriği yerde çalışır.

öğretmen hizmetin gerektirdiği zaman dilimlerinde çalışır.

bence bakan bu konuları tek tek çözüme kavuturacaktır.


coshuva
Genel Müdür
30 Temmuz 2012 00:47

ftpsınıf1 kardeş şimdi senin bu durumun doktara yüzünden atamanın yapılmasını zorunlu mu kılıyor? sana zorla yaptırmıyorlar. ayrıca şu da var sen okuldan yüksek öğrenim için izin alıp gidebilme hakkına sahip misin ? sahipsin. peki senin doktora derslerini de milli eğitim mi ayarlayacak ? onu sen ayarlayacaksın. eğer ders saatlerini ayarlamıyorlarsa alabildiğin kadar ders alacaksın. nasıl olsa artık kalma yok canım kardeşim. ayrıca meb seni doktora yaptığın yere gönderse sen o ders programını ayarlamadan nasıl gideceksin? yine gidemeyeceksin. o yüzden mazeret uydurma kardeşim. CANIM KARDEŞİM İSTER BİRLEŞTİRİLMİŞ OLSUN İSTER BİRLEŞTİRİLMEMİŞ OLSUN SANA VERİLEN İZNİ KULLANABİLİRSİN. TÜRKİYEDE SINIF ÖĞRETMENİ OLUP DA TEK YÜKSEK ÖĞRENİM YAPAN SEN DEĞİLSİN.


steau
Aday Memur
30 Temmuz 2012 00:50

kim ne derse desin biz davamıza bakalım sesimizi duyuralım kimseye bi şey ispat etmek zorunda değiliz daha önce dediğim gibi daha önce bir sürü doğu affı oldu bir sürü hakkımız yendi o zaman hak adalet yoktu şimdi yok yetimdi yok tüyü bitmemişmiş sen adalet dağıtıyorsan herkese dağıtacaksın belirli bir kesme ayrıcalık tanıyorsun sonra yüksek lisans yapmasın eş durumunda çok batıya tayin oluyor eşler ayrı kalsın diyorsun ee bundan çok değil iki yıl önce senin partin yaptı bunu doğu muafiyeti getirdi onun için kimseye bir şey ispta etmenin anlamı yok biz kendimiz bu camiadayız neler olduğunu biliyoruz kendi uğradığımız haksızlıkları biliyoru, daha çok paylaşım yapalım birlik olmaya çalışalım birbirimize yol gösterelim.

peki bu senkiların açtığı dava genel bir dava oluyor galiba x sendikası dava açtı kazandı peki bu bir dahaki atama döneminde mi uygulanır yoksa kişisel davalarda olduğu gibi 30 gün sonunda bu durumdan etkilenmiş kişiler mi başvurur?

birde her dava danıştaya gider mi? mesela ben kaybettim danıştaya götürebiliyorum onlar kaybettiğinde de danıştaya mı götürüolar yoksa dava sonuçlanığ 30 gün için hakkını veriyolar mı?


servet can
Aday Memur
30 Temmuz 2012 00:52

gncl


coshuva
Genel Müdür
30 Temmuz 2012 00:52

egeli1305 kardeşim sana gelince. ben senin bahsettiğin gibi iki gün derse girmiyorum. okulumda 36 saat dersim var. ama kimse bana gidemezsin diyemez. ben dilekçemi yazdım ve gereken yapıldı. sizin yaptığınız yanlış şurda. siz yorum yapıp biz sınıfçıyız bize izin vermezler. kardeşim sen yorum yapmayı bırak dilekçeni yaz yüksek öğremini yap. sizin bahsettiğiniz sorunu çözmekle yükümlü siz değilsiniz. onu bağlı bulunduğunuz en yetkili amiriniz çözecek.


kendy06
Memur
30 Temmuz 2012 00:53

@mebogrenimozru twitterda bu hesapta toplanalım.


ftpsınıf1
Aday Memur
30 Temmuz 2012 00:59

coshuva; ister birleştirilmiş, ister birleştirilmemiş demişsin, tek öğretmeni okullarda bu izin uygulanmıyor okul kapalı olmaz diye.. bu birincisi. ikincisi meb benim ders saatlerimi ayarlasın diye de bi isteğim yok.. zaten ayarladım, ama okul kapalı kalıyor diye o gün izin alamıyorum.. mazeret uydurduğum yok, bu gerçek.. zorunlu derslerimi alabilsem, bu tayin falan da umurumda olmaz kimseye de minnet eylemem.....

aslında gerçekten bu konu tartışılası değil, evet tek ben yapmıyorum ama benim durumumda olan bir çok kişi var.. zamanında bırak tezliyi, tezsiz yapanı dahi atadılar bkz. geçen sene bu zamanlar. zaten önümüzdeki süreçte adli mercilerde konu ile ilgili tartışmalar -la kararlarla karşılaşırız. Sana eğitiminde başarılar diliyorum..


coshuva
Genel Müdür
30 Temmuz 2012 00:59

firatli_genclik kardeş sana tamamen katılıyorum. zamanında işbilmez yöneticilerin belli bir kesimi hoş tutmak için yapıtığı yanlış uygulamalar kişilere verilmiş ve bu verilenler çoğu kişinin bünyesinde hak olarak yer etmiştir. görev almadan önce nerde olsa görev yaparım diyenler şimdi ağlamaya başladı. kardeşim kusura bakmayın kişinin sağlık problemi vardır bulunduğu yerde tedavi imkanı yoktur ve bi zorunluluktur, tayin istemek en doğal hakkıdır ve devlet bunu yapmalıdır. kişinin bakmakla yükümlü olduğu hastası vardır tayin olamalıdır. kişinin güvenliği söz konusudur tayin olmalıdır. kişinin aile bütünlüğü için tayin olmalıdır. bunların hepsi ihtiyaçtır. ihtiyaçlarla istekleri birbirinden ayırmalısınız.


imnot_here
Memur
30 Temmuz 2012 01:06

Sayin bakanim

2005 yilinda diyarbakirda sinif ogretmeni olarak goreve basladim. O zamanlar kadrolu ogretmen olmak onemliydi cunku sadece onlar yer degistirebiliyordu. Neyse atandim. 6 ay sonra bir arkadasimi izmirin kiraz ilcesine benden 10 puan dusuk almasina ragmen sozlesmeli olarak atadiniz.

Ben de kendimi avuttum , kadroluyum dogu hizmetim bitecek bayiya gecerim dedim. Ama kurumunuzun atiigi kaziklar bir turlu imkan vermedi.

Sozlesmelilere kadroya aldiniz oy ugruna, kpss de aldigi iz onca puan bosa gitti. Neyse arkadaslarimiz adina sevindik. Sonra bir de zorunlu hizmet affi getirdiniz..

Ogretmen evinde konusurken arkadaslar yuksek lisnas filan dediler. Degisik bolumden yapalim vs dediler. Onlar ziraatten yuksek lisnas yapip gittiler. Bende kendi bolumumden yapacagim ya bekledim . Yabanci dilimi 75 yaptim. Alese calsitim gece gunduz. 2 senelik bir emekten sonra allaha sukur kendi alanimda sinif ogrt. Tezli yuksek lisansi kazandim.

Simdi sayin bakanim siz bu ogrenim ozrunu kaldirdiniz ya. Hesaplasma gunu geldiginde size ,ogrenim ozrunun kaldirilmasina sevinenlere ben nasil hakkimi helal edeyim?


coshuva
Genel Müdür
30 Temmuz 2012 01:07

ftpsınıf1 kardeş senin işin zor. birleştirilmiş sınıflarda bu iş çok zor. işte o zamanda bakanlık sana diyorki bu bi zorunluluk değil. şartların uygun olunca yap. bu kadar basit. eğer sen sağlık, eş durumu, olağanüstü haller gibi zorunluluk diyorsan sen haklısın kardeş. kusura bakma ben düşündüklerimi söyledim. niyetim kimseyle tartışmak değil. aradaki farkı anlatmaktı. saygılar.

Toplam 605 mesaj
«91011121314151617181920»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi