Editörler : "eskiyara"Pangaea
01 Ağustos 2012 22:50

hocam formasyona gerek yok ki zaten çalışan öğretmenleriz formasyonumuz var.. sınıftan türkçeye bu yolla geçen arkadaşlar var :)

01 Ağustos 2012 23:48

psikoloji felsefe ve sosyoloji mezunları felsefe grubu olarak geçer ve hepsi felsefe grubu öğrtmeni olabilir.ayrıca yeniden sınava (kpss)girmenize gerek yoktur .sistemde açıköğretim mezunu değil sadece bölümünüzün adıyla anılırsınız ve deee alan değişikliği açık oldukça heryıl yapılır bulunduğunuz ilde branşınız varsa puan üstünlüğüne göre de alan değiştirebilirsiniz.güzel geliştirici bölümlerdir ufuk açıcıdır faydalıdır okumaya değer.gelecek 10 yılın branşları arasında da yeri vardır;)


feyza_006
Şef
02 Ağustos 2012 01:11

ama şu an için önerilecek bir alan değil. alanımı çok seviyorum. ama tayin dönemi herkes en guzel okullara gider siz yerinizde sabit kalırsınız. ne il içi ne ildışı doğru dürüst okul açılmaz.ek dersiniz yok gibidir.

02 Ağustos 2012 01:14

feyza hocam branşınız felsefe g. mu?


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
02 Ağustos 2012 13:43

bulutmavisi evet, başlığımda yazan arkadaş Türk Dili ve Ed. bölümünü bitirip sınıf öğretmenliğinden Lise Edebiyat öğretmenşiğine geçiş yapmış; ama KENDİSİ FEN-EDEFİBYAT FAKÜLTESİNDEN bu böümü bitirmiş.

Açıköğretimden bu bölümü bitirmedi. Normal örgün eğitim olan fen-edebiyattan okudu.

Zaten AÇIKÖĞRETİMDEN EDEBİYAT BÖLÜMÜ, MEZUNLARINI BU YIL VERECEK diye biliyorum İLK DEFA..

Daha öncesinden Açıköğretimden bölüm bitirip öğretmen olarak atanan ya da branş değiştiren oldu mu ? Önemli olan bu.

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ değil de AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNDEN mezun olup öğretmenliğe atanan ya da öğretmen olup farklı bölüm okuyarak ALAN DEĞİŞTİREN oldu mu ? Merak ettiğim bu.


mattersgray
Genel Müdür
02 Ağustos 2012 13:57

Evet bütün yorumları okudum,,en son yazan Dear hocamın merak ettklerini bende merak ediyorum ve kesin bilgi arıyorum...

akılara zarar nickli hocamın yorumu da mantıklı gibi geldi... ayrca açık öğretim edebiyat okuyup zaten var olan formasyonla alan değşikliği yapılabilirse türkçe öğretmenliğine geçilebilir mi?

son soru:

şu an sınıf öğetmenliğin 3.sınıf olan de okuyan bir öğrencinin yapması gereken en mantıkı sey nedir? alan değişikliği, açıköğretim gibi konularda? değerli fikirlerinizi bekliyorum?


mattersgray
Genel Müdür
02 Ağustos 2012 17:27

güncel


iceicebaby
Şef
02 Ağustos 2012 17:49

ben de değiştirmek istiyorum sanat alanı öğretmeniyim...biz o okula girmek için neler çekioruz önce herkesin girdiği lgsye girip çok yii bi baraj üstü puan alıp sonra binlerce kişi arasından 4 oturumlu teorik yetenek sınavını kazanıp gidiorz o ünvlere...ama gelin görün ki okullarda başta bazı idareciler bazı öğretmenler ki veliler ve çocuklar zaten söz konusu diil onlar hepten öyle bizi popstar,survıvor vb yarısmalarda ki zannediolar dersimizi dersten saymıolar hatta adamdan saymıolar...Atatürk'üm ne güzel demş ki su günde Atatürk'ü de yok etme çabasındalar da "Efendiler... Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz; fakat sanatçı olamazsınız "...biz bu zor eğitimi kitap okuyarak kopya çekerek bitirmedik...!


ayse104
Memur
10 Şubat 2013 01:29

gncl

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi