Editörler : crops35
14 Ağustos 2012 10:52

aday memurluk sınavı hakkında

sınav nasıl oluyor bilgisi olan varmı


hsynamsy
Memur
14 Ağustos 2012 11:32

gncl


dnzveykmz
Memur
14 Ağustos 2012 11:55

benm müdürüm ilk sınavımı tarih, türkçe ve vatandaşlık kkonularından yaptı biraz kpss ayarında gbiydi 100 soruluk...ikinci sınavım da mesleki sorular, yazışma ve dilekçe kuralları ve kanunlarla ilgiliydi (içişleri bakanlığı nüfus ve vatandaşlık işler G.M.)


hsynamsy
Memur
14 Ağustos 2012 12:04

gncl


hülya-34
Aday Memur
14 Ağustos 2012 12:28

bu hangi kurumda oldu? sınav.ilk işe başlayınca sınavdamı oluyor


iktyas
Yasaklı
14 Ağustos 2012 12:37

ben sorularımı kendım hazırladım. kendim doldurdum ve kendım cevapladım. müdürler sadece imzaladı o kadar


mrv33
Genel Müdür
14 Ağustos 2012 12:39

kurumdan kuruma fark ediyor sanırım


cikletciselim
Kapalı
14 Ağustos 2012 15:39

memurlar göreve aday memur olarak başlar ve temel eğitim, hazırlık eğitimi ve staja tabi tutulurlar. temel eğitim anayasa, türkçe gibi ortak konuları kapsarken, hazırlayıcı eğitim atandığınız kurumun görevi ile ilgili mevzuatı kapsar ve evet bu eğitimlerden sonra sınava tabi tutulursunuz. başarısız olan kişinin görevine son verilir.


cengiz_22
Kapalı
14 Ağustos 2012 16:00

bugüne kadar kaç kişinin görevine son verilmiş memur olduktan sonraki bu formaliteden ibaret olan sınavda başarısız oldu diye.? ben hiçç duymadım bu nedenle görevine son verileni, kazanılmış hak öyle kolay kolay alınmazz


hsynamsy
Memur
14 Ağustos 2012 16:26

GNCL


hülya-34
Aday Memur
14 Ağustos 2012 16:39

kesinlikle bende hiç duymadım görevine son verileni ve sınava tabi tutulanı.sadece eğitime gönderilen memurlar var iş ile ilgili onu biliyorum.kim cıkardı bu sınav olayını onu da anlamış değilim.evet çalışmalar var artık sınav yapılacak falan dıye memeurlar nette haber yaptı ama daha net bişey değilki.


cikletciselim
Kapalı
14 Ağustos 2012 17:28

arkadaşlar benim söylediğim sınavın habere konu olan sınavla bir alakası yok. ben şu anda uygulanan sistemden bahsettim.

bier arkadaş "kazanılmış hak öyle kolay kolay alınmaz" demiş ama boşa demiş. bilmeden fikir sahibi olmak diye buna denir.Bildiğiniz (yada bilmediğiniz gibi) Kazanılmış hak kavramı, hukukun en meşhur ve en sık kullanılan kavramı olmakla birlikte, genellikle müphem ve karanlık bir kavram9 olarak adlandırılır ve net bir tanıma kavuşturulamaması sebebiyle kapsamı henüz kesin olarak belirlenmemiştir. Daha çok yargı içtihatları ile bir belirlenim yapılmaya çalışılmaktadır. Danıştay kazanılmış hakkı ?Eski kanun yürürlükte iken kesin bir surette kazanılan yani hukukça korunmakta bulunan ve bir iddia haline gelen haklardır? diye tanımlarken Anayasa mahkemesi ?Kazanılmış bir haktan söz edilebilmesi için bu hakkın, yeni yasadan önce yürürlükte olan kurallara göre bütün sonuçlarıyla fiilen elde edilmiş olması gerekir. Kazanılmış hak, kişinin bulunduğu statüden doğan, kendisi yönünden kesinleşmiş ve kişisel niteliğe dönüşmüş haktır? demektedir. Oysa burada zaten yürürlükte bulunan 657 sayılı yasa tarafından aday memura sağlanan, böylesi bir elde edilmiş hal bulunmamaktadır. Çünkü 657 sayılı Devlet memurları kanununun adayların yetiştirilmesi başlıklı 55 inci maddesinde ?Aday olarak atanan memurların önce bütün memurların ortak vasıfları ile ilgili temel eğitime, bilahare sınıfları ile ilgili hazırlayıcı eğitime ve staja tabi tutulmaları ve Devlet memuru olarak atanabilmeleri için başarılı olmaları şarttır.? derken adaylık devresi içinde göreve son verme başlıklı 56 ncı madde de ?Adaylık süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olanlarla adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmıyacak durumları, göreve devamsızlıkları tespit edilenlerin disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile İLİŞKİLERİ KESİLİR.? denilmektedir.

Eh artık madde metninde yazan ilişiği kesilir ifadesi ile ne kastedildiğini de anlarsınız artık.

16 Ağustos 2012 11:13

hahh bi bu kalmıştı konuları burda paylaşalım isterseniz size ne soruldu kaç net var falan diye yada bildiğiniz iyi aday memur sınavı için dersane varmı onlarıda tartışalım.

ne sınavı kardeşim bunlar vızırtı hadi diyelim sınavı geçemicek kadar malsın (ki kpssyi kazandıysan değilsin) seni 2 sene içinde bu sınavı geçemedin diye iştenmi atıcaklar ? yok öyle bişey


rago69
Şef
16 Ağustos 2012 12:02

sınav formalite takma kafayı :)


cikletciselim
Kapalı
16 Ağustos 2012 13:59

sınavı kolay yapıyorlar, fazla kasmıyorlar bir nevi formalite gibi olutor o ayrı bir şey. ama bu sınavı geçemedin diye seni işten mi atacaklar diyen erdal_bjk ye önerim sıkıyorsa aday memur olunca temel eğitim veya hazırlayıcı eğitim sınavlarından birinden başarısız olda işine son veriyorlar mı vermiyorlar mı görelim.

burada bir yerimizden sallamıyoruz bakın yukarıya madde metnini de yazdım. ha bu maddenin uygulandığı bir kişide biliyorum.


bylgesk
Memur
23 Ağustos 2012 08:54

arkadaşlar hazırlayıcı eğitim soruları kaç tane oluyor? temel eğitim soruları 100 taneydi o bitti. hazırlayıcı eğitimle ilgili elinde soru olan var mı?

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi