Editörler : Pangaea
22 Ekim 2006 00:29

tekstil mühendisleri

mrb arkadaşlar buralarda hiç tekstil mühendisi yokmu üzüldüm doğrusu

eğer varsa

hadi buyurun o zaman

ben iskender

çukurova üniversitesinde hala okumatayım


samuray01
Memur
27 Ekim 2006 15:18

eeeeeeeee yok galiba sadece ben miyim yoksa


sead
Şef
30 Ekim 2006 21:38

yok arkadaşım olmaz mı var. Ben Tekstil Mühendisiyim ama özel bir üniversitede bölüm sekreteriyim. İnşallah şimdilik tabii.


wenhar
Şef
31 Ekim 2006 11:05

malesef bir sürü var onlardan. bende uludağ üniversitesi mezunuyum. özel sektörde çalışıyorum. Maaşı iyi ama mutlu değilim. Bu arada klavuza baktınız mı? 8000 memuradan sadece ama sadece 1 tane tekstil mühendisi var. Bence üniversitede okuyup da bırakma şansı olanlar hiç düşünmeden bıraksın bu mesleği. Çünkü sonunda hiç birşey olunmuyor.


samuray01
Memur
08 Kasım 2006 00:26

Kadeş ben okuyorum ve ikinci saınıftayım bende memnun değilim galiba bırakkacam bölümü ya bana göre deği zaten sözel bir bölümmüş ezber istiyormuş ben matematikçiyim arkadaş mühendis dedin mi insanın aklına sayısal geliyor ama bu bölümün sayısal la uzaktan yakından ilgiis yok bencehaksızmıyım lütfen siz söyleyin yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


sead
Şef
08 Kasım 2006 21:15

Aslında sayısal da çalışılıyor bölümde. Ben mesleğimi yaptım. Sayısal bir sürü hesap yapıyordum iş yerinde. Seviyordum da. Ama eşim nedeniyle özel sektörün olmadığı bir şehirdeyim. Özel bir üniversitede bölüm sekreteriyim o yüzden. Herkese kolay gelsin. Mesleği sevmeyenlere bir şey diyemeyeceğim. Bir de çalışma saatleri ve günleri uygun olmuyor. İş kanununa kimse uymuyor. ne yazık..


sead
Şef
08 Kasım 2006 21:21

Yani müfredatı pek bilmiyorum ama çukurovada arkadaşım işyerinde daha çok sayısal ve görsel işler yapılıyor. Biraz estetik alayışı da gerekebilir. Teknik bir sürü hesap yapılıyor. Mekanik olarak bir sürü yorum da yapmanız gerekiyor. Bunun için alınan makine dersleri çok işe yarıyor. Bölüm aslında çok disiplinli yani bir sürü şey bilmek gerekiyor. Ama hiçbirini bir mucit kadar bilmeye gerek kalmıyor. Derin değil hızlı hesaplar yapmak gerekiyor.


samuray01
Memur
12 Kasım 2006 12:49

haklısın fakat okulda çok sıkıyoralr derslerden dolayı dead hangi şehirdesin ya bende ç.ü liyim

12 Kasım 2006 20:46

samuray aslında bende tekstil mühendisi olarak dediklerine aynen katılıyorum.Ayrıca şunu da iyi bil ki özel sektör maalesef kurt kapanı.Çalışma şartları gerçekten çok zor.Ben ankaralıyım.Ailem hep memurdur.Üniversite sınavında o kadar puanla girdik ama... Şu andaki aklım olsa tekstil mühendisligi okumam.Eger şu aldığım puanla inşaat veya makina mühendisi olsaydım rahatlıkla atanabilirdim.Eger sen de benim gibi düşünüyorsan yani devletde mühendis olarak çalışmayı daha uygun buluyorsan zararın neresinden dönersen kardır diye düşün.Yani okuyormuşsun hala.Bence bırakıp başka bi mühendislik dalı oku.Maalesef benim için iş işten geçti.Çünkü okulu geçen yıl bitirdim. Ama dediğim gibi devletde çalışan bi mühendis olmak istiyorsan hala şansın var


samuray01
Memur
15 Kasım 2006 21:04

tmuhendis012

bende öle düşünüyom


sead
Şef
18 Kasım 2006 21:01

Ben Ankara'dayım. Ya kısmen haklı olabilirsiniz. Tekstil sektör olarak zor. Ama erkekler için

özellikle teknik sınıfta memur olmak da iş değil.1200-1300 arası maaş.Artmıyor da.Kiralar malum. Ancak okul bırakacaksan bari bilgisayar mühendisliği için bırak. Onlar memur da olsa iyi para kazanabilir. Ek iş yaparsın mesela. Bu işler biraz şans biraz da kabiliyet işi. Bence başladığın işi bitir ve okul değiştirme. Memur olmak istiyorsan tekstilden de olursun. Ama aklın varsa ticarete atılırsın. Biraz özelde çalış aç gözünü.


samuray01
Memur
19 Kasım 2006 22:06

sead bende öle düşünüyom bırakırsam bilgisayar müh. için uğraşacam


35
Şef
22 Kasım 2006 10:48

atanan tekstil mühendisi varmı acaba nereleri kazandınız puan nedir.


samuray01
Memur
25 Kasım 2006 13:57

evet arkadaşalr


cyrax
Aday Memur
27 Kasım 2006 16:55

merhaba bende tekstil mühendisiyim.1 sene kadar özel sektörde çalıştım.bu işin bana göre olmayacagına karar verdim ve kpss ye çalıstım.su an aim memuru olarak atandım havaalanına.hiç pişman olacagımı zannetmiyorum çünkü tekstilden nefret ediyorum.çok pişmanım bu bölümden mezun olduguma.çünkü yaptıgın seyin mühendislikle alakası yok.tamamen cobanlık ve agzı bozuk bir sürü manyakla ugrasıyorsun.Ayrıca yaklasık 1 sene boyunca gece güzdüz köpekler gibi calıstım.insanı resmen sömürüyorlar.ilkokul mezunu patronlarla ugrasmaktan kafayı yiyor insan.hepsi aile sirketi.kurumsal bir yapı yok tekstilde.zamanında öss de türkiyede ilk 2000 de idim.ama naapalım bence önemli olan insanın işini sevmesi ve huzur.


gm66
Memur
28 Kasım 2006 17:58

Selam arkadaşlar

Ben de tekstil mühendisiyim. Ç.Ü. mezunuyum. 6 yıl özel sektörde çalıştım. Özel sektöre alışamadım stres, yoğun çalışma koşulları nedenlerden sağlık sorunu yaşadım ve ayrıldım. Şu anda ptt de memur olarak çalışıyorum. Üniversite sınavında tıptan yüksek puanla girdiğin bir bölümden mezun olduktan sonra memur olarak çalışmak insana ağır gelebiliyor ama maalesef özel sektörde yapamayacağım ve devletin de tekstil müh. olarak alımı yok denilecek kadar az. Şu anda 1300 civarında maaşım var. Maaş sorun değil ama statü olarak kendimi mutlu hissetmiyorum. Bu sene tekrar kpss ye girdim Cyrax arkadaşım gibi aim memurluğunu çok istiyordum ama olmadı. 88 puan aldım bundan sonraki alımları bekliyorum. Belki gümrük belki havaalanı düşüneceğim...


Purple
Kapalı
28 Kasım 2006 21:36

Bende bir tekstil mühendisi olarak gm66 ve cyrax'a sonuna kadar katılıyorum . Su an özel sektörde çalışmaktayım , çalısma kosulları cekilir gibi değil. Bu iş sevmeden yapılmıyo maalesef . KPSS de 88 puan aldım ancak bi işime yaramadı , daha sonraki alımlarda da yaramayacağından korkuyorum çünkü 4001'lerden baska bir sansımız yok .Hayırlısı olsun artık , bi umut bekliyoruz halen ..


sead
Şef
28 Kasım 2006 21:46

Arkadaşlar kimse çok mutlu değil yapmayın. TOBB'a bağlı bir kurumda 600 milyona çalışıyorum. Görseniz okumuş ama ne çatlaklar var.

Ben 2 yıl tekstilde ilkokul mezunu ama bunlardan zeki adamlarla çok da memnun şekilde çalıştım. Param azdı ama. İşimi seviyordm. Kızdığı oluyor ama insanın. Aslında suç birazcık olsun bizlerde. Biraz kafa tutacan çalıştığın yere. Ama önce kendini ispat gerekiyor. Ayrıldıktan sonra 2 yıl patronu peşimde koşturdum. Etmediği iş teklifi kalmadı. Eşime de bi sürü tekliflerde bulundu. İyi adamdı ama oh olsun. Aldığım maaşların intikamını aldım.

İşi evlenince bıraktım.Ankara'ya yerleştim. Kendimi bu yıl birden TOBB'a bağlı bir kurumda sekreter olarak çalışıyor buldum. Statü değilde biraz para biraz da akıllı adam arıyor insan.

Eh..Dahası var üstelik devlet beni tekstil mühendisi olarak atadı ama, Bursa'ya. Ama zaten ordan evlilik nedeniyle ayrılmıştım. Gidemedim.PTT'de 1300 iyi bir maaş. Teknik sınıf da o kadar alıyor, hatta 1200 filan. Üstelik askeri kurumsa yandınız. Hademe yerine çalıştırılıyormuşsunuz. Öyle işte..


sead
Şef
28 Kasım 2006 21:54

Arkadaşlar aslında ticaret en iyisi. Yatıracak parası olan çine gitsin. Orası hem ithalat hem de ihracat için uygun. Ya da iç piyasaya giyim üreteceksin. Ama önce mağzacılık. Bir kaç anadolu şehrinde şöyle süslü püslü mağza açıp ufaktan ufaktan oralara kalıpçı ve kesim makinesi işe alıp fasonda diktireceksin. Vakit alır. Para varsa kumaşları peşin bizzat istanbuldan, Adana'dan alacaksın....


urahmi81
Aday Memur
29 Kasım 2006 08:51

sead nereden mezunsun


sead
Şef
29 Kasım 2006 10:44

süleyman demirel Ünv.

Toplam 481 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi