Editörler : Pangaea
04 Eylül 2012 10:40

Ö.S.Y.M Soru kitapcıgı talebim rededildi

Yazdığım dilekçeye verdikleri cevap

................

bu sistemde basımı yapılan her soru kitapcıgında adaylara verilen kitapcıklardaki tüm sorular aynıdır: soruların dizilişi ve seceneklerin sıralanışı tüm aday için diğerlerinden farklıdır. bu nedenle digital teknoloji ile basılan bu kitapcıkların elektronik görüntüleri kapalı dönem çalışan matbaada tutulmakta ve sınav sonrasında kurumumuz internet sitesinde adayların incelenmesine sunulmaktadır. adaylar soru kitapcıklarına kitapcık kodu ve adaya özel özel şifreleri ile erişebilmektedir....

*bütün bunları sanki bilmiyorduk ösym salak yerine koyuyor. devamı..

.............

sınavda kullandığınız soru kitapçığı ve cevap kagıdının bir örneğinin tarafınıza verilmesi talebiniz, Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmeliğin 12. maddesinde belirtilen ayrı ve özel bir çalıştırmayı gerektirmesi ve 13. maddesinde belirtildiği gibi tüm adaylara eletronik yolla internet erişimine açılmış olması nedeniyle karşılananamıştır.

ÖSYM kes kopyala vermiş cevabı ben sadece soru kitapcıgının örneğini istemiştim, kitapcık fotokopisi istiyen adaylarada aynı cevap gelecektir,


unjust_
Daire Başkanı
04 Eylül 2012 10:42

cevabın bu olacağını biliyordunuz dilekçeyi verirken. Bu normal bir prosedür. Her sene olan, rütin uygulama.


köyceğizpartner
Aday Memur
04 Eylül 2012 10:58

evet biliyorduk, sınav kagıtlarını optik okuyucuya okutma işlemini 1 ayı geçirerek becerebilen ösym, soru kagıtlarının fotokopisini yollamazdı zaten, tayyip babanın ciftliğinin sakinleri yatamazdı öyle yapılsaydı.

2. talebimize ne zaman cevap gelecek merak ettim ösym yanlışlığını bilse dahi mahkeme kararı olmadan kabul etmiyen bir kurum,soru kitapcıgımla diğital ortamdaki sorularının dizilişi ve sıkların yerlerinin dizilişinin kontrolü için verdiğim dilekceye verecekleri cevap aynı olacak gibi sorular matbaada, matbaadan soruları almak ayrı bir iş oldugu için bunu yapmıyacaklarını söyleyecekler, benim sorularım digital ortamda ve bu soruların dizilişinde yanlışlık yok zaten bakmamada gerek yok diecek veya bakmadığı halde kontrol edilmiştir yanlışlık yoktur diecekler, ve verecekleri bu cevap büyük ihtimalle mahkemeye dava acma süresi olan sınavın acıklanmasına mütakip 2 ayı gececek.

kısaca olay şu ben yaptım oldu mantığı hakim ösym de hiçbir adayın soru kitapcıkları kontrol edilmeyecek, 2 ay bekliyecek ösym ve kes kopyala cevapları postalıyacak.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi