Editörler : crops35
10 Ekim 2012 12:04

düz liseliler

arkadaşlar sizi bilmem ama kendi adima buraya bişeyleer yazcam kimsede kusura bakmasin.

2.alimlar olduğunda lise düzeyinde düz memur ve hizmetli alimi yerine daha cok mesleki alim olursa yüksek alan düz liseliler atanamayacak ama düşük alan meslek lisesi yerleşecek.

O yüden ben lise düzeyinde meslek alimindan yana degilim çünkü meslek aliminda meslek lisesi hem düz memurluğu secebiliyor hemde kendi alanindan tercih yapabiliyor yani bizden 2 sıfır önde oluyorlar atamalarda yanlişmiyim.yüksek alan meslek lisesine bişey demem secer düz memurluğu memur olur.

şimdi meslek lisesi mezununa sen acilan kadrolardan düz alima basvurma kendi alanindan tercih yap desen hepsi ayaklanir kabul etmezler bu onlarin en doğal hakkiysa bizim hakkimiz nerde o zaman.

Lise alimlarinda mesleki degil daha cok düz memurluk alimi olmali bence kimse mesleğim var 50 de alsam yerleşirim hakkina sahip degil.

Meslek liseliler şunuda diyebilir bizim aldiğimiz eğitim ile sizin ögrendikleriniz bir degil o yüzden bizim bildiklerimizi biliyorsunuz demesin cünkü ben calişarak ögrendim okulda bişey ögrenilmiyor herşey calişarak öğrenilir.bunlar benim düşüncem isteyen begenir isteyen begenmez ama hakli olduğumu okuyan herkes alayacaktir.


nice_42
Kapalı
10 Ekim 2012 12:23

balözüm meslek lisesi mezunların çoğu kendi mesleğine atanıyor ama meslekleri hakkında bilgiye sahip değiller. mesleğini icra edemiyor bi de böle sıkıntıları var.

bakan şahin bile söledi imam müezzinlik yapmıyorlar arka planda memur o zaman neden bu kadroların hepsini düz memurluk yapmadılar. o kadar sorunlar var ki yaz yaz bitmiyor.


BaLöZüM
Daire Başkanı
10 Ekim 2012 12:39

nice_42 oda ayrğ bir problem yani benim düşoncelerimi destekler nitelikte.ama kimse anlamak istemiyor nedense.


isskndrnn
Kapalı
10 Ekim 2012 12:42

meslek liselilere her bölümden sadece 15 kadro açılsın 15 tercih yapsınlar düz liselilerde düz memurluğu yazarlar nerde o günler ne yazsak çizsek BOŞ


BaLöZüM
Daire Başkanı
10 Ekim 2012 13:12

ben bu konuyu bimerede yazdim yine yazcam daha detayli olarak.buraya yazmakla olmaz tabi atamalar icinde yetkili yerlere yazmak lazim hayirlisi. Umarim 2.alimlarda 10 bin kişi alirlar yoksa çok kişi yine magdur olacak.


derderbo
Yasaklı
10 Ekim 2012 14:19

Balozu kardesin dediklerine harfiyen onayliyor ve destekliyorum


BaLöZüM
Daire Başkanı
10 Ekim 2012 19:40

desteginiz icin çok teşekkür ederim bu konu hepimizi ilgilendiriyor 70 alanlari bile ilgilendiriyor meslek lisesi 50 ile 60 ile yerleşsin biz calistigimizla kalalim olur mu böyle.hükümetin mesleki alima ihtiyaci varsa önlisanstan lisanstan alsin onlarda bizim yaşadiğimiz durum yok.lisedeki meslek bölümlerinin hepsi önlisansta var yanliş miyim ? Ben bunu güzel bir metin haline getirip ilgili resmi kurumlara gönderecegim.

Bimere yazmiştim aynisini gerekenler yapilacaktir denildi bunlara inanilmaz o yüzden sürekli yinelemek lazim.


umut-yolcusu
Kapalı
10 Ekim 2012 20:36

fikirlerinize katılmıyor değilim ancak, öyle yapmaktansa, alım sayısını fazla tutarlar ve hem meslek hemde düz memur kadrosunu doğru oranda sunabilirlerse çok fazla bir sorun olmaz düşüncesindeyim.

bu şekilde hem meslek sahibi hemde düz lise mezunu arkadaşlarımız mağdur olmayacaktır.

biz böyle söylüyoruz söylemesine ama gel gelelim sayın yetkililer ne bizim nede kurumların dediklerini duymuyor. ilk alım öncesi diyanetin kadrolarının çoğunun boş kalacağı ısrarla ama gerçekten üzerinde durulacak şekilde ısrarla belirtilmesine rağmen kendi dedikleri sayıda alıma gittiler ve gördüler göreceklerini.

şimdi o boş kadroları düz memur olarak tekrar bize sunacaklar. iyi de o kadrolara başvuramayan kişilere yazık olmadı mı?

oldu olmasına da, sonuç...?

o yüzden biz her daim birbirimize destek olup birbirimizin haklarını koruyacak şekilde hareket etmeliyiz. düz lise veya meslek lisesi fark etmez. biz birbirimize destek olmazsak onlar bize hiç olmaz akıllı olmak gerek.

gerçi bizim de aramızda fırıtınalar kopuyor. şurdaki arkadaşlarımız arasında sizin şu yazdığınız başlığa ne yorumlar yapılacak bakın görün:)


kirli_33
Daire Başkanı
10 Ekim 2012 23:13

Meslek lisesi memleket meselesi arkadaş ÖMSS den 80 puan aldım. Ama bölümüm ile ilgili bir alım olmadı ve düz memurluğu tercih ettim oda olmadı bende mesleki alımlar olmasını istiyorum bu konuda ne şiş yansın ne kebap yansın bir kurum atıyorum 60 kişi alacak diyelim 15 düz lise,15 meslek lisesi,15 ön lisans ve 15 te yüksek lisans alsın ama herkes iş sahibi olsun açıkta engelli kalmasın önerim budur ne dersin...


BaLöZüM
Daire Başkanı
10 Ekim 2012 23:16

umut yolcusu arkadaşim iyi güzel diyosunda atiyorum liseye 4 bin kadro ayrildi 2 bin duz memur alimi 2 bin mesleki olsun bunlardan düz liselilerden duz memurluğa 80 ve üzeri yerleşecek altta kalan 70 lerde meslek liselerine kurban gidecek yazik degil mi puanlarina emeklerine .

Isteyen istedigi yorumu yapsin ama elini vijdanina koyupta yapsin.mesleki alim olsun diyenler fazla maas almak icin mi bunu istiyor

yoksa düşük puanla yerleşebilmek icin mi istiyor ? Hangisi bence 2.secenek daha atanamadan yüksek maaşi düşünüyosa biri Allahta onu cok güzel düşünecektir.

Ben ilk alimlarda hizmetli tek secenege koydum oda Ankaraydi begenmedim icin degil raporumda uzun süre ayakta ve hareketli işte calişamaz yaziyor o yüzden şiddetli agrilarim oluyor yoksa ataniyodum benden düşükler yerleşmiş hizmetliye ankara haric.

Sadece amacim calişanin iyi puan alanin hakki yenmezsin bak müezzimler imamlar düz memurluğa yerleştirilmiş adaletmi bu şimdi ?


BaLöZüM
Daire Başkanı
10 Ekim 2012 23:23

şunuda diyeyim boş hayel kurmayin bunlar 2.alimlarda 5 bin kişi bile almazlar alirlarsada zoraki 7 bini 10 bini unutun bu alimlarin hepsini 5 yada 10 yila ancak atarlar. Secimden önce atanan atandi geri kalan kadrolarda kimbilir ne zaman doldurulur.

Allah sonumuzu hayir etsin.

Dediğim gibi mesleki alima ihtiyac varsa onlisans lisans var onlari alsinlar.


bushido-genshi
Kapalı
11 Ekim 2012 00:40

15 düz lise, 15 meslek alınsın diyor arkadaş, bunu söylerken sınava girenlerin sayısını heralde göz önüne almadı.

43.000 düz lise mezunu ve 5.000 meslek lisesi mezunu varken, nasıl olur da ikisininden de eşit alınsın diyebiliyorsunuz, hayret doğrusu.

Yok arkadaş; biz birleşemeyiz de, hakkımızı da arayamayız. Millet kendini kurtarmanın derdinde, kimse ötekini düşünmüyor ki, 43.000 düz lise mezunuyla aynı sayıda kadro istiyorsanız, valla fazla da denecek bir söz yok aslında. Hasbelkadel bir meslek lisesinden mezun olan, hep kendi bölümünden alım olsun istiyor. Diğerleri ne yaparsa yapsın, umrunda değil hiç kimsenin.

Bu saatten sonra her koyun kendi bacağından asılır arkadaş. Ben de düz lise mezunuyum, puanım 86 bir şekilde önümüzdeki atamalarda paçayı kurtarmaya bakacağım. Demekki herkez kendini düşünüyor, biz de artık kendimizi düşünürüz, yapacak bir şey yok.

Siz birlik olmayı, eylem yapmayı, haklarınızı filan aramayı bırakın bence, zaten 2-3 kişi var onlar da boşuna kendilerini yormasın. Zaten engellilerin durumu ortada, siz hep bana, hep bana derseniz her şeyi unutun. Önünüze koyulan kadroya razı olun....


liseliye iş yok
Genel Müdür
11 Ekim 2012 03:18

mesleki kadrolar önlisans ve ünüversitelilere verilsin LİSEDEN MESLEKİ KADRO BENDE İSTEMİYORUM.


liseliye iş yok
Genel Müdür
11 Ekim 2012 03:30

hiç bir meslek liseli,sağlıkçı,imam hatip mezunu çıkıp sizde meslek lisesine gitseydiniz demesin sanki tıp fakültesi bitirmiş gibi sizde 3 yıl okudunuz düz liselide...alınan imamların imamlık yapmayıp memur olacağını bakan söyledi o zaman düz liselinin günahı neydi onlar 50 puanla atandı biz 80-90 puanla açıkta kaldık diğer mesleklerinde yaptırıldığına inanmıyorum hepsi düz kadro olsun KİMİN PUANI YÜKSEKSE O GİRSİN mesleki kadrolar önlisans ve ünv. mezunlarına verilsin...LİSENİN KADROLARINDA MESLEKİ KADRO OLMASIN HEPSİ DÜZ KADRO OLSUN.


EDELER46
Şef
11 Ekim 2012 08:37

bakan şahin imamhatiplilerin düz memur olarak çalıştırılacaklarını söylüyor.madem öyle düz liselilerin günahı ne.neden hakkaniyetli bir şekilde yerleştirme olmadı yazık değilmi .80-90 puanla biz açıkta kalalım onlar 50 puanla memur olsun nerde adalet.sonra sen 50 puan alan adamdan nasıl bir hizmet bekliyorsun.hiç çalışmadan ömss ye giren bir insan bile o puanı alır.hakkımızı helal etmiyoruz.bu işin öbür tarafıda var.allah büyüktür


BaLöZüM
Daire Başkanı
11 Ekim 2012 10:07

benim yada buraya yazanlarin meslek lisesine garezi yok sadece mesleklerini kullanip düşük puanla atanip bizlere sebep olmasinlar.yüksek puan almiş meslek liseli düz memurluk secer yerleşir.meslek lisesinden atanan saglikci vardi hemşire ebe şimdi o engelliler ayakta ve sürekli hareket gerektiren bu işlerimi yapacaklar siz bunlara inaniyor musunuz ? Bir hemsirenin gece nöbetleri oluyor agir hastalar oluyor engelli hemşiere yapabilecek mi bunu belki kolunda engelli belki bacagindan koltuk degnegi kullaniyosa görmüyorsa atandiğinda nasil yapcak mesleğini. Duyma engelli bir hemsire doktorun torun hastaya agri kesici igne yap dedigini farz edelim o hemşire duymadiği icin başka bir ignede yapabilir bunlari atayanlar bunu riski göze alir mi sizce hemşireligi ancak konuşamayan bir engelli yapabilr bunlarin hepsinede düz memurluk verilecek durumu uyanlara hemşirelik yaptirilacak oda konuşma engelli biri olur kac tane konuşma engelli hemşiredir ve atanmiştir.

Demek ki hakliyim hakliyiz var mi buna itiraz edecek meslek lisesi bu yazdiklarimi cürütsün bakalim bende susarim o zaman savunmam düz liseyi.


bushido-genshi
Kapalı
11 Ekim 2012 13:56

Zaten bu diyanet atamaları kafamı kurcalayıp duruyordu. Şimdiye kadar hiçbir forum sayfasında diyanet kazananlardan şu belgeleri istiyor, şu zaman evrak teslim edilecek, şu zamanda atamalar yapılacak diye bir yazı göremedim. Halbuki öbür kurumların neredeyse hepsine ait bu tür başlıklar bulunuyor. Ayrıca diyanetin personel sitesinde de kazananlarla ilgili en ufak bir açıklama yok.

Bir iki yerde şöyle yazılar gördüm: Adam diyorki diyaneti kazandım 60 puanla ama yeterlilik belgem yok nasıl girebilirim veya diyaneti kazandım 55 puanla ama ihl mezunu değilim nasıl girebilirim yol gösterin tarzında yazılar gördüm.

Şimdi eğer, bakan hanımın dediği gibi bu atananlar imamlık, hocalık veya müezzinlik yapmayacaklar ve düz memur kadrosunda çalışacaklarsa, buradan Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum, böyle bir uygulama varsa bu bir anayasal suçtur. Anayasadaki eşitlik ilkesine tamamen aykırıdır. Ve böyle bir uygulama yapılıyorsa derhal bu yapılan atamaların iptal edilmesi gerekir.

Ayrıca editör arkadaşları da göreve davet ediyorum, bu olayın aslını öğrenmemize yardımcı olsunlar, anasayfada haber yapıp, eğer saman altından böyle bir uygulama yapılıyorsa ortaya çıkarmaları lazım.

Bizler burada 80-90 puanlarla açıkta kalıyorsak ve başkaları 40-50 puanla usulsüz bir şekilde düz memurluk yapacaklarsa bunun hesabının sorulması gerekiyor. Sorumluları göreve davet ediyoruz.


nice_42
Kapalı
11 Ekim 2012 14:03

bushido-genshi çok önemli bir konuya değindin. evet ben de ne bu forumda ne de başka yer de diyanetle ilgili evrak başvuruları işe başladım v.s. hiç bir şey görmedim. bir bit yeniği var bakan şahinin açıklamasından sonra iyicene insanlar da şüphe olmaya başladı.


BaLöZüM
Daire Başkanı
11 Ekim 2012 15:06

arkadaşlar bu sadece diyanetle alakali degil meslek lisesi bolumlerinin tümünde meslegi icra edememe vardir ic hastaliği olanlarla konuşma engellileri katmiyorum ama diger engel gruplari elekrikle bolumu mezunlari kolu yoksa elektrik hattindaki yada baglatidaki sorunu nasil cözecek bircok meslek gruplari icin bu gibi engeller vardir.

Hükümet atama yapacaktiysa puana ve engel grubuna göre yapacakti.atanan meslek liselilerin eminim % 80 i düz memurluğa gecirilmiştir bizde boşuna derslere beyin yorduk stres yaptik moral bozduk. Hani nerde bu meslek liseliler gelip savunsunlar kendilerini savunamazlar tabi.


ÖMSSZEDE
Memur
14 Ekim 2012 10:50

Bushido arkadaşımıza katılıyorum adam çıkmış yarısı meslek lisesi olsun yarısı Düz lise diyor sınava giren 43000 düz Lise mezunu varken ortada bunlar kendilerini çok uyanık sanıyorlar galiba sınavda sıfır çekerek, hiç soru yapmadan 45, 50 ile atanmanın derdinde bu arkadaşlar ben buradan düz lise mezunu arkadaşlara sesleniyorum bırakın mesleki imamhatipi felan filan bu adamlar görüldüğü üzere beleşe işe yerleşmek istiyorlar çoğuda yerleşti zaten Düz Liselileri odaklanın hakkımızı yiyorlar yedirtmeyin birlik olun her platformda Düz Lise mezunlarının hakkını arayın tüm yetkililere Düz Lise mezunlarının nasıl mağdur edildiğini belirtin olaya bütün olarak değil artık Düz Lise mezunu olarak bakın çoğunluk biziz arkadaşlar silkinin kendinize gelin beleşçilere prim yaptırtmayın üzerinizden.


ÖMSSZEDE
Memur
14 Ekim 2012 10:58

Arkadaşlar İmamhatipe alınanlarla ilgili istenen yeterlilik belgesi olayıda hikaye yeterlilik belgesi olmayanıda atamışlar zaten o nedenle ne yerleşen kişilerin sesi çıkıyor nede Dİyanetin adamlar sınavda sıfır çekerek imamhatip mezunu oldukları için atandılar ses çıkartırlar mı hiç sözleyin??? Sessiz ve derinden işlerini halledecekler hakkımızı yediklerini bağıracak halleri yok ya...

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi