Editörler : Pangaea
30 Kasım 2012 21:51

MKE'ye Atanan Mühendisler

Arkadaşlar ben Ankara'ya Mak. Müh. olarak atandım. Göreve başlayana kadar buradan fikir alış verişinde bulunalım.

Geçmiş atamalara baktığımız zaman bu kurumun işe başlatma süresi çok uzayabiliyor inşallah bu atamada bunu yaşamayız. Ama en az 2 ay sürecektir diye düşnüyorum malesef.


soğancücüğü
Aday Memur
30 Kasım 2012 21:59

Bende Kırıkkaleye atandım kardeş yaklaşık 40 50 gun surer başlamak işe


e.g.uysal
Memur
30 Kasım 2012 22:06

Hayırlı olsun hocam. Umarım atayacakları fabrikada rahat edersin.

40 50 gün çok iyimser hocam. İnşallah dediğin gibi olur.


comengineer34
Kapalı
30 Kasım 2012 23:58

mke atananlardan mke hakkında ilerleyen zamanlarda bilgi bekliyoruz


harun174
Aday Memur
30 Kasım 2012 23:58

bende kırıkkaleye atandım.bi kadro gelmesini beklemiyordum.tercihleri umutsuz yapmıştım.sürpriz oldu bana.o yüzden 2 ay beklerim sorun değil :) herkese hayırlı olsun


e.g.uysal
Memur
01 Aralık 2012 00:48

Hele bi işe başlayalım da 1-2 ay içinde geniş bilgi vereceğim. Sözüm söz. Çünkü bu kurum hakkında o kadar çok araştırma yapmama ramen düzgün açıklamaya rastlayamadım.


antiochian
Kapalı
01 Aralık 2012 12:33

hayırlı olsun arkadaşlar.mke taşrada çalışıyorum ,herhangi bir konuda bilgi almak isterseniz yardımcı olurum.


duamühendis
Memur
01 Aralık 2012 12:47

hocam herhangi bi konu olur mu siz her konuda bilgi verin.ben mkye atanmadım ama kurumu çok merak edioyurm biraz anlatırmısınız?


e.g.uysal
Memur
01 Aralık 2012 13:21

Hocam ilginize çok teşekkür ederiz. Gerçekten şu an o kadar merak içindeyiz ki.

Ben mesela özellikle çalışma ortamını çok merak ediyorum. Maaş üç aşağı 5 yukarı aynı zaten de benim için özellikle çalışma ortamı, insan ilişkileri, sosyal imkanlar ve eğitim olanakları çok önemli.

Çok büyük beklentiler içerisinde değilim tabi ki ama en azında bazı kurumlarda gördüğüm oda verilmeme, gelen yeni mühendisi ezme eğitimlere göndermemek için kırk takla atma gibi saçma sapan davranışlarla karşılaşmak en büyük korkum bu kurumla ilgili.

Sizden ricam biraz yaptığınız işten ve kurum içi çalışma ortamından bahsetmeniz.

antiochian, 11 yıl önce

hayırlı olsun arkadaşlar.mke taşrada çalışıyorum ,herhangi bir konuda bilgi almak isterseniz yardımcı olurum.


harun174
Aday Memur
02 Aralık 2012 13:55

ankaradan kırıkkaleye servis imkanı var mıdır acaba?


antiochian
Kapalı
02 Aralık 2012 19:32

kurumda zaten mühendislik adına pek bişey yapılmıyor arkadaşlar.ben hergün rutin olarak atelyelerde geziyorum,arada yapılan yarımamullerden numune alarak kontrol ediyorum.onun dışında bisürü dokümantasyon işleri oluyor.belgelerle mastarların operasyon planlarına uygunluğu,üretilen yarı mamul ve nihai ürünlerin şartnameye uygunluğu gibi birçok konuda işlem yapıyoruz.eskiden eğitimlere gidince yükselme sınavlarında puan olarak katkı sağlıyomuş :) o uygulama şimdi kalkmış.paso yeni gelenleri gönderiyolar eğitimlere.hatta alakasız eğitimlere bile :) yeni gelen mühendise ilk 2 ay ürkütmemek adına dokunmazlar.sonra yavaş yavaş işler binmeye başlar.size bi iş verildimi tamam o iş artık size yapışır bu iş benim değil diyemessiniz :) sadece müdürünüz sicil amiri gibi davranmaz,başmühendisin de müdürün gibi davranır yeri gelir...bazı mühendislerin egosu açtır.teknikerleri ezmeye çalışır bazıları da işine gücüne bakar.bazı işçi şefleri çok kurnazdır aman arkadaşlar böylelerine prim vermeyin.yurtdışı görevlerinde bi bakarsın ingilizcesi iyi mühendis ayda yılda bir giderken hatta hiç gidemezken, ingilizce bilmeyen müdürler ,uzmanlar,başmühendisler senede 4-5 defa gider.belki söylediklerim size abartı gibi gelebilir ama bunlar benim görüşüm her fabrikada farklı olabilir.Çok kaliteli kendini geliştirmiş insanlarla da abi kardeş gibi olur diğer olumsuzlukları görmezden gelirsiniz :) sosyal imkanlar olarak.gazi fişek fabrikasında lokal var,biraz yeri sapa ama hizmet güzel arkadaşlarınızla nezih bi akşam yemeği yiyebilirsiniz.ayrıca tandağonda halısaha var mkenin haftada 1 gün oynayabiliyorsunuz ama genel müdürlüktekiler genelde kapatıyor.bir de antalya ve balıkesirde yazlık misafirhaneler var.bekar gidemiyorsunuz.


antiochian
Kapalı
02 Aralık 2012 19:33

ankaradan kırıkkaleye servis var ankamallın ordan 6.45 gibi kalkıodu diye hatırlıorum ama ücretli


e.g.uysal
Memur
02 Aralık 2012 21:19

Hocam çok teşekkür ederiz. Gerçekten faydalı bilgiler oldu. Özelde çalışırken acemilik zamanı yaptığımız tüm hatalar tüm çalışma süremizi etkiliyordu. Anlattıklarınızı aklımın bir köşesinde tutacağım.


e.g.uysal
Memur
02 Aralık 2012 21:43

Hocam merak ettiğim bir konu daha var, hazır sizi bulmuşken sorayım. Kılık kıyafet uygulaması nasıl? Bir çok kurumda takım elbise yönetmeliğini takmıyorlar. Keten pantolon gömlek yetiyor mühendislere.

Söylemesi ayıptır biraz kilo aldık takımlar uymuyor:D Eğer takım zorunlu ise indirim mindirim ayarlamam lazım da.


antiochian
Kapalı
02 Aralık 2012 22:10

:) şimdi çalışacağın yere bağlı kılık kıyafet daha çok.atelyede çalışırsan daha rahatsın ; ama idari binada olursan takım elbise şart....atelye olsa bile yine de bi takım bulundurmakta fayda var odada.birden toplantıya çağırırlar ya da makama o zaman gerekebilior.ankara taşra ya atandınız o zaman.


e.g.uysal
Memur
02 Aralık 2012 22:18

Evet taşra.


e.g.uysal
Memur
02 Aralık 2012 22:53

Hocam kafanızı şişirdim ama son bir sorum olacak. Atandığımız kadro, 217 KHK kapsamına giren memur kadrosu mudur? Eşim sağlık bakanlığında. Tayin yönetmeliğinde eş durumu tayin isteyebilmesi için benim çalıştığım kadronun bu kriteri sağlaması gerekiyormuş.

Kurum 217 KHK kapsamında ama bu 399 kadro karşılığı sözleşmeli pozisyonlar memur kadrosu olarak geçiyor mu onu öğrenmek istedim.


antiochian
Kapalı
03 Aralık 2012 22:07

valla hocam o konuda bi fikrim yok ; ama ttayin konusu eşiniz açısından sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.çünkü fabrikadan bi abimizin eşine tayin çıkarmışlardı ankaraya.


e.g.uysal
Memur
03 Aralık 2012 23:37

Bugün mevzuatı tekrar taradım. Bizim tayin işi suya düştü maalesef. Eşimin bakanlığı sıkıntılı.


kunta31
Aday Memur
04 Aralık 2012 12:35

merhaba arkadaşlar.ben kurumda ankara taşrada 2009 dan beri çalışyorum.endüstri mühendisiyim.ankara taşra endüstri mühendisi kadrosuna atanan arkadaşla beraber çalışacaz büyük ihtimalle..kurum hakkında ve çalışma ortamı hakkında bilgî almak isteyen arkadaşlara ben de yardımcı olabilirim..sorusu olan sorabilir.


utku-end.müh
Aday Memur
04 Aralık 2012 21:34

kunta31 o arkadaş benim.. sana rastlamam müthiş oldu. kafamda baya soru var çünkü

Toplam 94 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi