Editörler : ayşegül bgm

x_men_41_34
Memur
22 Aralık 2012 00:13

Hastanede çalışan arkadaşlar bu tayinlere çok sevindi.Empati kurmalarını isterdim oysa.Örneğin, bu akşam mesai çıkışına 1 saat varken, yeni görev yerinin il merkezine 90 km uzaklıktaki bir hastane olduğunu öğrenen tıbbi sekreterin yerine kendilerini koymaları.Herkes tutturmuş bir "hastanede nöbet tutuyoruz,anamız ağlıyor,Müdürlüktekiler yatıyor" filan.Memurluğumun 15 yılı neredeyse aile hekimliği sistemi kurulmadan önce köy sağlık ocaklarında geçti.O zamanlar biz ev ev aşı yapmak için çocuk ararken aldığımız ek ödeme 70-80 tl., hastanelere tayin yaptırıp da 700-1000 tl. arası ek ödeme almak isteyen sizlerdiniz.Sanki hastanede çalışanlar haftada 100 saat mesai yaparken,her saniye hastaya müdahale etmekle geçiyor.(Acil servis hariç.) Bizim de o hastanelerde çalışan arkadaşlarımız var.Bizlerde o hastanelere kimi zaman hasta olarak,kimi zaman denetim için gidiyoruz.Ve arkadaşların nasıl çalıştığını biliyoruz.Bizler köyde çalışıp,il merkezine gelmek için uğraşırken,sizler hastanelere tayin yaptırmak için ne torpiller arıyordunuz.Şimdi döner sabitlendi,Müdürlükte,tsm'lerde çalışanlar kötü oldu.Bugün Müdürlükte,tsm'lerde çalışanlara, yarın size.Çünkü kamu hastanleri birliği genel sekreteri de sizleri ihtiyaca binaen en uzak ilçeye bile gönderebilecek.O zaman bizde sizin için "zaten yatıyorlardı,ohh olsun" mu diyelim.


ponte
Memur
22 Aralık 2012 00:37

arkadaşları anlamak mümkün değil... Resmen seviniyor bazılları... Aynı sorun hekimlerde olsa tam birlik olurlar.. Aynı sorun hastanede çalışanlarda da oluyor.. Meslektaşı sorumlu oluyor, en çok arkadaşını eziyor... Bunun sebebi yeterli eğitim ve bilgi eksikliği başka bir şey değil.


osenolamazsın
Aday Memur
22 Aralık 2012 01:55

tuzey kardeşim ihtirasım olsa mesleğini yap dediklerinde yapmamak için türlü bahaneler üretirdim (13 yaşındayken nöbeti bilmiyordum sağlık mesleğe ağlayarak gittim, lisede aldığım ünvanı ömür boyu taşımak zorundamıyım, ben olmasam kurum yanmıştı filan gibi) senin gibi.bordromada baktım ne yazsa beğenirsin :) Tıbbi Sekreter yazıyor.ve ne garip sandığın gibi hastane değil Müdürlük.Herkes kendi işini yapacak kardeşim.Bir gecede 30 yıllık başhekim ve hastane müdürlerini aldılar ama kurumlar hala yıkılmadı çalışmaya devam ediyor.sende gitsen bende gitsem hatta bütün memurlar da gitse yerine yenileri gelir ve devletin işi hiç bir zaman yerde kalmaz.İnsanların aile düzenini bozmayacak şekilde (İlden İlçeye yada İlçeden ile gibi) yapılan bütün yer planlamasında kurum son derece haklı.aksi durumda olan varsa hakkını beraber aramaya hazırım


tuzey
Şube Müdürü
22 Aralık 2012 21:06

Senin bahaneler dediğin bu ülkedeki sml mezunlarının gerçeğidir.Sen Üniversitede meslek seçimini yapmış olabilirsin ama sen lisede rahat rahat üniv sınavına hazırlanırken ben hastaneden koşturarak kanlı formalarımla dersane kapılarını aşındırdım.Beni anlaman için 14 yaşında hastane köşelerinde koşman gerekirdi.İlla sağlıkçı olacaksın diye diretselerdi,kesinlikle tıbbi sekreter derdim.Yeni nesil devletin işi her zaman yürür mantığıyla çalışıyor zaten.O zaman neden izinde iş yerindeyim güzel kardeşim,neden raporluyken team viewere işe bağlanıyorum?Zamanında hastanede 2000 döneri alıyorkan 420 dönere talim ettim.Arkadaşlara gelin beraber çalışalım dediğimde enayimiz dediler,şimdi dönerler eşitlenince işler değişti.Hastane yöneticeleri değişti ,işler yürüyor demişsin,o şimdi belli olmaz,eskilerin bıraktıkları elbette belli bir dönem gidecek ya sonra???


tuzey
Şube Müdürü
22 Aralık 2012 21:11

Sağlık Müdürlüğünde çalışıyorum demişsin,çalışma arkadaşlarından memnun değildin herhalde,iyi ki senin gibi çalışma arkadaşım olmamış.Beraber çalıştığım arkadaşlarımın bi ağlamadıkları kaldı çünkü.Geceye kadar telefonum bi dakka susmadı.Senin de hakkında hayırlısı olsun, umarım ikinci listelere girmezsiniz.


dimne
Aday Memur
22 Aralık 2012 23:25

Evet arkadaşım gerçekten zor bir durum ama müdürlüğe bir gidiyorsun her odada en az 5-6 kişi. Hepsi okey, face. Sen ilçeden geliyorsun. Adama birşey soruyorsun veya bir iş yapacak oflaya poflaya sana cevap veriyor.

Sen 2 saat yoldan kışın karda çamurda gidiyorsun, sana dönüp bakmıyor bile.

Müdürlüğün yemekhanesinde o bedava yemek yerken, sana ilçeden geldin ver bakalım 5 lira fiş kesecez deniliyor.

Benim çalıştığım yerde akşam 6 dan sonra ne ekmek nede açık lokanta bulabilirsin. Gelsin bakalım o Müdürlükte çalışanlar çalışsın benim yerimde ben o odadaki 5-6 kişinin yaptığı işi tek başıma yaparım.

Aksini iddia eden olursa buyursun...


osenolamazsın
Aday Memur
22 Aralık 2012 23:37

meslek tercihimi üniversitede yapmadım.bende sağlık meslek lisesi okudum.bende 14 yaşındayken hastanede staj yapıyordum güzel kardeşim.izinli ve raporluyken çalışmak senin problemin yada iş güzarlığın.ayrıca da yasa dışı bir durum.eski nesil yeni nesil diye bişey yok devletin işi her şartta yürür.kimse kendini vazgeçilmez sanmasa iyi olur bence.ha gelelim meslek konusuna mesleğini sevmeyen bir memurun mesleğinden kurtulmak bir tane a4 kağıdı ve tükenmez kaleme bakar.nasıl olsa bilgisayara teknikerimiydin ne dışarıda kendine kansız formasız nöbetsiz masa başı iş bulabilirsin.iş arkadaşlarım konusuna gelince o konudaki yorumunda yanlış bilmeni isterim.sicilimi verip çkysden meslek hayatım boyunca valilikler kaymakamlıklar ve sağlık bakanlığı saha kordinatörleri tarafından verilen takdir belgelerime bakmanı sağlayabilirdim ama şimdi senin kullandığın çkysde ödül bilgileri-son durum dökümü yoktur aynı kurum personeli olmadığımız için.yani kısacası senin yapıyorum, kullanıyorum diye övündüğün program ve işleri ben ayağımla bile yapabiliyorum anlayacağın hiç kimse "bende dahil" vazgeçimez değiliz sen ben gideriz başkası gelir ve işleri gül gibi yürütür.liste konusuna gelince ben türkiyedeki memurun gitme istemeyeceği her yerde çalıştım.her il bize sevgilidir anlayacağın.seninde hakkında hayırlısı.buradaki dialoğumuz yüzünden kırılmazsın umarım.hakkını helal et.


dimne
Aday Memur
22 Aralık 2012 23:43

evet hiç kimse ben vazgeçilmezim şuyum buyum demesin, valla öyle bir vaz geçiliyor ki


Süreyyapaşalı
Aday Memur
23 Aralık 2012 12:34

tuzey arkadaşım senden önce birileri vardı senden sonrada sen rahat ol bu işler kalmaz senden sonrada birileri de bu işleri yapar.Herkesin kadrosu neyse o işi yapacak.masa başı memurluğunu seven varsa iki satır dilekçeye bakar.yardımcı sağlık hizmetler sınıfından idari hizmetler sınıfına rahatlıkla geçersin.maaş düşeceği için kimse geçmek istemiyor.Hem unvanım sağlık çı olsun hemde masa başında çalışayım ne güzel bir zihniyet.Aynı odada aynı iş yapılırken beraber çalıştığın arkadaştan fazla döner ve maaş alırken diyormusun.Fazla paraları bölüşelim diye. Bırakın artık, o torpille yapılan bir yerde yığılmalar belkide böyle azalır.Adamını bulan merkeze 1 kişinin yapacağı işi 3 kişi oda yarım yamalak.Herkes kendi işini yapsın.Sağlık bakanlığı 01.09.2012 tarihinde yapmış olduğu görevde yükselme sınavında 4351 kişi görevde sınavında 70 puan almış başarılı olmuş atama bekliyor. Onlara yer açın arkadaş.sağlık çı sağlıkçılığını memur memurluğunu yapsın.Dışarada binlerce kişi kpss ye girmiş kazananlardan memur alınsın.Daha bir kaç gün önce yine binlerce sağlık çı alındı.ihtiyaç var derken sizin ise masabaşlarını işgal etmeniz zaten imkansız. herkes yaptığı işin maaşını ve unvanı alsın veya herkes kendi unvanında çalışsın.

tuzey, 11 yıl önce

Arkadaşlar avukatlara müracat ettiler bile.9.madde de kadro fazlası personelin ataması yapılamaz ve personel ayrıldığından yeni atama yapılmaz ibaresini bakanlık hiçe saydı.Kurum dışı atama yaptı.O kadar yıllık personeline seçme hakkı bile tanımadı.Ünvanınız neyse o işte çalışın yazan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum.Beni müdürlüğe ne dayım çağırdı ne de milletvekili amcam.Müdürlük iflasın eşiğindeydi,bakanlıktan ha bire ihtar geliyordu,senin bil bilgin var,akıllı adamsın gel kurtar denildi.Gece demedim,hafta sonu demedim,ailemi,tatilimi,raporumu feda ettim.O kadar yıl çalışırken dayısı olan arkadaşlar ocaklarda 09-15 çalışırken,hastanelerde gözüküpte poliklinikte çayını içerken ben tüm personelin,tayiniydi,siciliyle uğraştım.Şimdi yallah deniyor.Hak bunun neresinde arkadaşlar.Ağlaya ağlaya gönderildiğimiz sağlık meslek liselerinden aldığım ünvanı bir ömür taşımak zorundamıyım.Kim 13 yaşındaki çocuğa ilerde nöbet tutacaksın hadi bakalım dedi.Kim öss de alan dışına çıkmamızı yasakladı.Ellerinizi vicdanınıza koyun arkadaşlar.Buralardaki memur arkadaşlara kalsaydınız durumunuzu anlardınız ama oda olacak inşallah.


Süreyyapaşalı
Aday Memur
23 Aralık 2012 12:39

teşekkür ediyorum bu güzel yorumun için.

osenolamazsın, 11 yıl önce

tuzey kardeşim ihtirasım olsa mesleğini yap dediklerinde yapmamak için türlü bahaneler üretirdim (13 yaşındayken nöbeti bilmiyordum sağlık mesleğe ağlayarak gittim, lisede aldığım ünvanı ömür boyu taşımak zorundamıyım, ben olmasam kurum yanmıştı filan gibi) senin gibi.bordromada baktım ne yazsa beğenirsin :) Tıbbi Sekreter yazıyor.ve ne garip sandığın gibi hastane değil Müdürlük.Herkes kendi işini yapacak kardeşim.Bir gecede 30 yıllık başhekim ve hastane müdürlerini aldılar ama kurumlar hala yıkılmadı çalışmaya devam ediyor.sende gitsen bende gitsem hatta bütün memurlar da gitse yerine yenileri gelir ve devletin işi hiç bir zaman yerde kalmaz.İnsanların aile düzenini bozmayacak şekilde (İlden İlçeye yada İlçeden ile gibi) yapılan bütün yer planlamasında kurum son derece haklı.aksi durumda olan varsa hakkını beraber aramaya hazırım


tuzey
Şube Müdürü
23 Aralık 2012 13:21

Ağzı olan konuşuyor diye buna derim işte,zamanında müdürlüklere gelmek ne torpil ne dayı gerektiriyordu ,neden gelmediniz,önce buna cevap arayın? Müdürlükte bedava yemek yeniyor yazan arkadaş,araştırmadan bilip bilmeden yazmayın.Asıl hastanede çalışırken ek ücret vermiyordum,yıllardır ek göstergesine göre herkes ödüyor.Masa başının ne kadar rahat olduğunu düşünen zihniyetleri fazla değil birgünlüğüne masama beklerim.Sağlıkçı kadrosundan idari hizmetlere geçişi yazan arkadaş güne güzel başlamamı sağladın,çünkü çok güldüm sana.Hangi ülkede yaşıyorsun güzel kardeşim.Görevde yükselme komisyonunda çalıştığım zaman saat 16:30 da gelen genelgeye göre geçiş çok kolay ama neden kimse geçmiyor,hiç bunu araştırdın mı?? Osenolmazasın hayat sana da güzel değil mi? Çkys de 2 modülü ayağıyla kullananlarıda gördük biz,çkys dediğin nedir ki,gel birimime de seni bilgisayarla tanıştırayım.Valla arkadaşlar boş konuşup sadece içinizi rahatlatıyorsunuz.Benim kafam rahat,gelen teklifleri değerlendiriyorum.Siz tasasına kalın de diyim.


biltek06
Aday Memur
23 Aralık 2012 13:34

Hastanelerde kendi içinizdeki nöbet tutturamadığınız,asker,hakim...vb eşlerinize gücünüz yetmiyorda ,burda haksızlığa uğradık yazan arkadaşlara mı ahkam kesmek hoşunuza mı gidiyor? Bugün onlaraysa yarın size.Siz de gitseydiniz müdürlüklere,sizi tutan mı vardı ama pardon döneriniz,lojmanınız,kreşiniz elinizden gidiyordu değil mi,hay Allah.


a7v8xx
Kapalı
23 Aralık 2012 13:57

bence çok yerinde bir karar yan gelip yatanlara is yolu göründü..


ibrahim30
Kapalı
23 Aralık 2012 16:09

bakanlıkla sözleşmemi yaptınız kardeşim müdürlükte çalışacagız diye.bende 14 yıllık sağlıkçıyım.sağlık ocagındada hastanede de çalıştım.şimdi hala hastanedeyim ve yarın sabah kalktıgımızda hangi serviste çalışacagımız belli olmuyor..serviste hasta yokken orada 10 kişiyi durdurmanın bir anlamı yok.eskiden müdürlükte iş çoktu şimdi yok eee işsiz güçsüz oturacak degilsinizya.ihtiyaç olan yerlere gideceksiniz elbette..


osenolamazsın
Aday Memur
23 Aralık 2012 16:19

tasasına düşen biz değiliz kardeş tasaya düşenler bin bir bahane ile yerinden ayrılmak istemeyenler senin gibi.bilgisayarla tanıştırma teklifine bayıldım.tıbbi sekterim ve bilgisayar benim meslek dersim sen tansiyon aletini öğrenmeye çalışırken ben bilgisayar öğreniyordum.madem rahatsın ne diye mahkeme bilmem ne muhabbetleri yapıyorsun.sen tekliflerini değerlendir acilmi olsun poliklinikmi servismi diye


ibrahim30
Kapalı
23 Aralık 2012 16:21

ayrıca iş dönerse müdürlüktekilerin hiç sesini çıkarmaması lazım..eskiden sağlık ocaklarındakilerle tsm dekiler 300-400 tl döner alırlarken müdürlüktekiler amir statüsünden onların 2 katı döner alıp birde üstüne ciddi ciddi amirlik taslarlardı..daha dünkü ebe hemşire sm sana fırça atmaya kalkarlardı..


@@laborant@@
Aday Memur
23 Aralık 2012 16:49

hastanede çalışıp birilerine sırtını dayadıktan sonra idari birimlerde görev yapan yok mu hiç... elbette var, ben bayram seyran demeden nöbet tutarken meslektaşım sırtını yaslamış dayısına aynı benimle aynı maaşı aynı döneri alıyor sonra gidip vasıfsız memur işi yapıyor, Allah'tan reva mı? aynı şey müdürlükte çalışan, sağlık personeli olup masa başı iş yapan herkes için geçerli... kadrosu neyse, görevi de o olmalı. tayin olaylarının insanlık dışı olan tarafı ise insanların ikametine uzak yerlere atanmaları, inş. buna bir çözüm bulunur ve pdc fazlası personele tercih şansı verilir.


tuzey
Şube Müdürü
23 Aralık 2012 17:23

Sana alanımızla ilgili okul okuduk yazdık,hatırlamamanı hoş karşılıyorum,çünkü aklın diğer fesatlıklara çalışıyor.Bilgisayar dersinin içeriğinide size verileni de çok iyi biliyorum,bunlarla mı benle iddia edeceksin.Ben gelen teklifleri değerlendiriyorum ama sandığın gibi acil,servis değil çok kıskanıp şişeceksin ama senin bile atamanı yaptıkları yere gidiyorum.Ordan yazarım ,beni merak etme olur mu? Diğer arkadaşlarsa o müdürlüğün çok çok alıyor dediği zaman nenem zamanıydı herhalde.Ben gittiğim zamanki şartları izah ettim,tuzunuz kuru olduğundan gelmediniz.Kadrosu neyse görevi o olmalı yazan arkadaşlar,il içi tayin zamanlarınızda gelen tekliflerinize neden sağlık müdürlüğü yazdınız,vicdanınız o zaman yoktu herhalde.

osenolamazsın, 11 yıl önce

tasasına düşen biz değiliz kardeş tasaya düşenler bin bir bahane ile yerinden ayrılmak istemeyenler senin gibi.bilgisayarla tanıştırma teklifine bayıldım.tıbbi sekterim ve bilgisayar benim meslek dersim sen tansiyon aletini öğrenmeye çalışırken ben bilgisayar öğreniyordum.madem rahatsın ne diye mahkeme bilmem ne muhabbetleri yapıyorsun.sen tekliflerini değerlendir acilmi olsun poliklinikmi servismi diye

23 Aralık 2012 17:35

Ayıp , çok ayıp. Ya ben olayın tamamen dışındayım ama istekleri dışında zorla tayin edilen arkadaşlarınıza biraz üzüleceğinize göbek atacaksınız yani.
Şaşırdım halinize. Unutmayın : Men Dakka Dukka


uyanın millet
Aday Memur
23 Aralık 2012 17:57

Arkadaşım ezik misin sen,kendi arkadaşlarına çay kahve dedikodu yapıyorlar yazmışsın,sonra da müdürlükte çalıştığını itiraf etmişsin.Kişi kendinden biliyor işi.Millet 10 nöbet tutuyorsa sen de aldır kadronu,ne oturuyorsun,çay kahve dedikodunun alası hastanelerde de var merak etme.Arkadaşlarından neden bu kadar nefret ediyordun ,kariyerini mi engelliyorlardı. Sen şimdi timsah gözyaşıda döküyorsundur.

osenolamazsın, 11 yıl önce

olmaz birader admları rahatsız etmeyelim onlar odalarında çay kahve dedikodu yapsın.millet 10 nöbet

Toplam 98 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi