Editörler : "eskiyara"Pangaea

F16.
Aday Memur
26 Aralık 2012 09:55

arkadaşım önce müdürü aramışlar olay daha yeni oldu bundan sonra ne olur bilmem. Allaha havale ediyorum hepsini . ilahi Adalet diye birşey vardır.

26 Aralık 2012 17:10

hocam öncelikle geçmiş olsun olayı biraz açarsanız daha net bilgi verebiliriz.

şimdi eğer suçlama veliler tarafından yapılmışsa hocam bence hiç üstüne gitmeyin çünkü üç tane veli evet böyle derse iş daha da karışır en güzeli işi büyütmeden alttan alıp kapatmak yanlış anlamayın belki siz haklısınız..

eğer öğretmenlerden ise benzer durum söz konusu olabilir 3 öğretmen evetdurum bu derse siizin için sıkıntı olabailir . anladığım kadarıyla müdür bey sizi haksız görmüş ve sizi azarlamış bence suçlamanın tam olarak ne olduğunu öğrenin. ve halledebilirseniz aranızda halledin çünkü hocam eğer suçlamanın doğrulu kanıtlanırsa tekrar siz bir daha ceza alabilirsiniz.

yada şöyle bir ihtimal müdürünüz sizi sevmiyordur ve böyle bir yalan uydurup sizi telaşa sokmak isteyebilir.

hocam yarğıyla alakalı sorularınız varsa cevaplayabilirim.yakınen ilğileniyorum


85ercan85
Şube Müdürü
26 Aralık 2012 17:16

hocam ilk olduğu için sıkıntı çekiyorsun birçok öğretmen aynı dertten muzdarip öğrencinin ev hanımı olan velisi ablası abisi dayısı dedesi hepsi hatta sınıfında olmadığı halde sınıfında okuyan bir öğrenciymiş gibi yazabilir çok basitleşti bu işler eğitim boş insanların oyuncağı oldu artık... yazanlar zaten işi olmayan boş insanlar. sen şunu öğrenmeye çalış kaç şikayet gelmiş ve şikayetlerde bana şöyle yaptı böyle yaptımı yazıyor yoksa sınıfta şöyle böyle davranıyor yapıyor şeklinde tüm öğrenciler adına mı yazıyor.burada seninle bir grup öğrenci ve velisi mi uğraşıyor yoksa bir iki öğrenci ve veli mi her iki durumdada itikadın sağlamsa rahat ol bişey çıkmaz

26 Aralık 2012 17:46

hocam eğer basit suçlamalarsa hiç takma kafana bişe çıkmaz


bizimselim
Genel Müdür
26 Aralık 2012 18:28

öğretmen arkadaşıma öncelikle geçmiş olsun diyorum.ve bu olayın üstüne gitmeyip kapatmasını unutmasını söyleyen öğretmen arkadaşlarıma da teessüflerimi gönderiyorum..adam suçsuz yere iftiraya uğramış niye sineye çeksin yapanın yanına kar mı kalsın yukarıda hocam anlatmış neler yapması gerektiğini.bimerden iftiraya uğrayan bütün öğretmenler haklarnı arasa girişimde bulunsa kimse bir daha bimerden öğretmenle uğraşmaya cesaret edemez.

faralorn, 11 yıl önce

hocam savcılığa şikayetçi olduğuma ve iftiraya uğradığıma dair dilekçe verdim savcılık da bimerden olay günü kayıtlarını milli eğitimden tutanakları istedi en son olarak da Tib den kişi bilgileri geldi. ve dava açıldı. mahkemeye sizin iftiraya uğramış olduğunuzu ispatlarsanız kesinlikle ceza alır. iftira suçunun cezası ağır en az 1 yıldan başlıyor. benim durumumda 2 yıl ceza aldı indirimlerle 2,5 aya kadar düştü.benim davamın sonuçlanması 8 ay kadar sürdü:) bilginize.


F16.
Aday Memur
26 Aralık 2012 21:40

adanalı hocam ben bana bişey olcağından korkmuyorum bunu yanlış anlamayın amacım bunu yapanın yanına kar bırakmamak olay bir iftira müdür bana karşı değil iftira olduğunu oda söyledi olayın açıklaması ağza alınmayacak iftiralar düşman olduğum birisi yaptı sanırım. veli öğrenci olduğunu hiç zannetmiyorum. bunu yapan iftira suçundan en az 4 yıl hapis cezası alması lazım türk ceza kanuna göre ,ben suçluysam ispatlansınlar isterlerse beni assınlar. bunu yapanın yanına kar kalmaması lazım olayı kapatın diyenlere sesleniyorum ozaman nerde adalet nerde huhkuk burası demokratik hukuk devleti değilmi?


F16.
Aday Memur
27 Aralık 2012 10:16

savcılığa nasıl suç duyrusunda bulunulacak nasıl mahkemeye vereceğim TCK'DA iftira suçuna giriyor bu olay nerde adalet nerde hukuk


F16.
Aday Memur
28 Aralık 2012 00:20

GÜNCEL... HUKUKİ DESTEK


astsubay50
Aday Memur
01 Şubat 2013 09:37

hocam savcılığa şikayetçi olduğuma ve iftiraya uğradığıma dair dilekçe verdim savcılık da bimerden olay günü kayıtlarını milli eğitimden tutanakları istedi en son olarak da Tib den kişi bilgileri geldi. ve dava açıldı. mahkemeye sizin iftiraya uğramış olduğunuzu ispatlarsanız kesinlikle ceza alır. iftira suçunun cezası ağır en az 1 yıldan başlıyor. benim durumumda 2 yıl ceza aldı indirimlerle 2,5 aya kadar düştü.benim davamın sonuçlanması 8 ay kadar sürdü:) bilginize.

faralorn hocam. seni şikayet eden kimlik bilgilerini gizlimi tutmuş yok sa isimsiz ihbar şeklinde mi??? interneteen bir şikayet yapıldıysa tib nasıl tespit edecekk


UcaS
Genel Müdür
01 Şubat 2013 09:57

bimer kimliği gizli tutar ama kimlik doğrulamasız iş yapmaz sanırım.Yoksa isimsiz iftira artar.


Bilim
Daire Başkanı
01 Şubat 2013 14:28

Savcılığa suç duyurusunda bulun ya da direkt olarak dava aç.


MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN (Kanun Numarası : 4483)

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA RE’SEN DAVA AÇILACAK HALLER

Madde 15 - Memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkındaki ihbar ve şikayetlerin ...*1* ihbar veya şikâyet edileni mağdur etmek amacıyla ve uydurma bir suç isnadı suretiyle yapıldığı hazırlık soruşturması sonucunda anlaşılır veya yargılama sonucunda sabit olursa haksız isnatta bulunanlar hakkında yetkili ve görevli Cumhuriyet başsavcılığınca re'sen soruşturmaya geçilir.

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yukarıdaki fıkrada belirtilen durumlarda kamu davası açılması için Cumhuriyet başsavcılığına başvurma ve haksız isnatta bulunanlar hakkında genel hükümlere göre tazminat davası açma hakları saklıdır.

Yukarıdaki kanun ve bu kanunun maddesi gereği hakkını ara.


felakettin
Aday Memur
11 Ekim 2017 09:55

Bimer yada 147 yoluyla insanlar rahatça şikayette buluna bildikleri için bu ortamlardan kişilere iftirada ata bileceklerini sanıyorlar. Tck hükmü nettir MADDE 267(1) Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Üzerinize atılan delillerle desteklenmemiş durumlarda Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunun bu işler o kadar da kolay değil


son.kuşlar
Aday Memur
11 Ekim 2017 18:22

Kör seytandan bulsun de gitsin. Soruşturma olsa da bişey olmuyor. Ben idareciyim beni de şikâyet ettiler geçen sene. Cevap yazdım. Muhtemelen dosyaya kaldırdar bitti gitti. Kim olduğunu da bildiğim için whatsapdan bi teşekkür mesajı yazdım. İşlerin umduğu gibi gitmediğini, kızına resmen bakıcılık yaptığım halde bunu yaptığı için hakkımı helal etmediğimi söyledim kendimi rahatlattım bu kadar.

Bi keresinde de seni ilçeye şikâyet edicem diyen veliye ilçe yetmez bence ile gitmelisin demiştim. Çünkü haklı olan bendim. O da gidemedi nitekim. Suçunuz yoksa rahat olmanızı şikayetleri dikkate almamanızı tavsiye ederim.

Ama.kendinizi kabahatli gördüğünüz bir durum varsa o iyi olmuyor.

Toplam 33 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi