Editörler : oto-danisman-expert
27 Aralık 2012 00:24

Polislere silah neden yarı fiyatına

merhaba polis memuruna zigana marka ve başka markalarda yüzde elli indirim yapılıyormuş biz uzman erbaşlar rusya ordusundanmıyız yoksa israil ordusundanmı neden biz silahıda mermiyide yarı fiyatına alamıyoruz hadi devlet biz uzman erbaşlara vermıyor bari MKE den yarı fiyatına alalım sivil vatandaştan bu farkımız olsun yazık çok yazık şu koskoca ülke hatta büyük denilen TSK uzman erbaşların sırtından geçinmeye devam ediyor


BrokenSword
Yasaklı
27 Aralık 2012 00:29

Diger TSK personelleri de uzmanlarla ayni fiyata aliyor yoksa farkli mi?


KaRa HaN
Müsteşar
27 Aralık 2012 00:37

Emniyet Mensubu olarak böyle birşeyi ilk defa sizden duyuyorum.

Yarı fiyatına diye bişey yok.

Görev silahı hariç normal vatandaş MKE den silahı hangi şartlarda alıyorsa bizde gidip MKE den o şartlarda tabanca alıyoruz.

Vatandaştan tek farkımız Ruhsatın Kamu görevlisi silah taşıma ruhsatı olması ve vergi ödemememiz.

Kaldıki bu sizler içinde geçerli.

Sadece son zamanlarda Emniyetin bazı kritik birimlerine Sig Sauer,Glock tarzı tabanclar alındı.Eğer onları kasdediyorsanız evet onlar fiyat olarak çok uygun rakamlara alındı ama onu tüm Emniyet alamadı.

Adalet bakanlığının sitesine baktığınız zamanda Hakim ve savcılarımız için piyasanın çok ama çok altında yerli ve yabancı tabanca satışı yapıldığını göreceksiniz.


kimyager87
Şef
27 Aralık 2012 10:31

Bende polis memuruyum ve öyle bir olay yok yanlışın var


Ayanoglu12
Şube Müdürü
27 Aralık 2012 12:48

Spartacusmert,

Zannedersem yanlış veya eksik bilgiden dolayı böyle bir şey yazmışsın.

Belli silah markaları zaman zaman kampanya yaparak belli meslek gruplarına indirim yapıyor. Bundan en çok faydalanan da zannedersem TSK. Takip ederseniz bu kampanyalardan siz de faydalanabilirsiniz. Çok cazip fiyatlara tabancadan av tüfeğine kadar silah almanız mümkün.


evora
Yasaklı
27 Aralık 2012 14:24

Başka problemin kalmadı mı ya bu mu yani ona bu kadar bana neden bu kadar ALMA KARDEŞİM ÖLMEZSİN

27 Aralık 2012 16:55

Tüm dertler bitti sanırım geriye sadece silah taşıma kaldı.. Cok merak ediyorsaniz sirketler tsk personeline kampanya yapiyorlar zaten...

28 Aralık 2012 00:58

evora saçma sapan cevap verme kardeşim bi soru sorduk yazıdgın cevaba bak

28 Aralık 2012 00:59

polis arkadaşlar ben öyle duydum ve sadece ögrenmek istedim sagol bilgi için ve yanlış anlamayın

28 Aralık 2012 01:00

ayanoglu ben 10 senedir bu meslekteyim ve BŞÇVŞ lar haricinde daha hiç tsk personelıne indirim yok

28 Aralık 2012 01:03

bahriyeli dertler bitmedi haklısın ama bu olayı duyunca şaşırdım ve ögrenmek istedim

28 Aralık 2012 01:05

bahriyeli şirketler bşçvş lara yapıyor ve sadece taksit imkanı başka yok


Ayanoglu12
Şube Müdürü
28 Aralık 2012 11:48

Sayın Spartacus, ben de 25 yıldır bu meslekteyim ayrıca eşim de Polis. Silah satan firmalar kampanya düzenliyor ve tüm Sb., Astsb., Uzm.J., ve Uzman Erbaşlar faydalanabiliyor. Bu şekilde yapılan ilk kampanya yanılmıyorsam 2002 veya 2003 yılındaydı. Personel akın akın Zigana-T aldı. Takipçi olursanız siz de faydalanabilirsiniz. (Küçük bir ayrıntı: Polis memurları mezuniyetini müteakip beylik tabancalarını para ile satın alıyorlar)


evora
Yasaklı
28 Aralık 2012 13:49

Uzman Çavuşların TSK de yaşadıkları sorunları ve problemleri düşündüğün zaman silah olayın devede kulak kalır. Sorudaki ibareleri özlük hakların için yazsan anlarım ama kalkıp ta polise bu hak var bize yok deyip karşılaştırma yapman ne kazandıracak

spartacusmert, 11 yıl önce

evora saçma sapan cevap verme kardeşim bi soru sorduk yazıdgın cevaba bak

28 Aralık 2012 17:02

evora dogru diyosun uzman çavuşların hakları hiç bi zamanda verilmeyecek hükümet oyalıyor


fatihler2000
Şube Müdürü
01 Ocak 2013 22:19

arkadaşlar polislerin mezuniyetine müteakip aldıkları beylik yani zati demirbaş tabancalarını para ile satın alıyorlar ama uygun fiyata, Nasıl mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü belli aralıklarda standartları belirleyip ihale açıyor ve kazanan ve şartları uyan silah firması ile anlaşılıyor ve uygun fiyata personele dağıtılıyor. 2000 yılında Polis Arkadaşlar 9mm Beratta tabancayı 500 tl . civarı para vermişlerdi, şimdilerde ise Sarsılmaz Kılınç 2000 Mega'yı görev silahı olarak satıyorlar.

TSK'da ise subay, astsubay ve uzman jandarmalara mezuniyetlerine müteakiben ÜCRETSİZ olarak zati demirbaş tabanca, 2 adet şarjör ve 25 adet mermi ile dağıtılıyor.

Ayrıca belirli yıllardaMSB tarafından açılan ihale ile subay, astsubay ve uzman jandarmalar düşük fiyata tabanca alabiliyor. Mesela Ben 2005'te piyasa değeri 2000 TL'ye yakın Sarsılmaz Kılınç200 Light. tabancayı 535 TL ye almıştım.

Diğer zamanlarda ise TSK personelinin tamamı (sb., astsb., uzm.j, ve uzm.erb) normal fabrika satış fiyatı tabanca alabiliyor, tek avantajı ruhsatın ve harcın olmamasıdır.


pol.fatih
Aday Memur
22 Nisan 2015 15:26

En başta şunu belirteyim kurumlar arası bu tarz kıskançlıklara karşıyım. Sonuç olarak hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin görevlileriyiz. Bazı konularda bazı kurumlara kolaylık sağlanmaktadır. Mesela öğretmenlerimize özel kolejlerde bazı indirimler uygulanır. Ordu personeli kendi kantininde dışarıya nazaran çok çok indirimli alışveriş yapar, özlük hakları ek göstergeleri gayet güzeldir. Ama bana sorarsanızda %90 ı bunu gerçekten hak ediyor. Bazı silahların satışında da polislere belirli bir miktarda indirim uygulanıyor. Ha o da piyasada pek satılmayan silahlardır. Kimseyi aldatmasın. Eğer buda gözünüze geliyorsa onuda alın kardeşim. Polis bu ülkenin evladı değil, vatanı sadece asker korur, diğer devlet görevlileri çalışır polis yatar veya siyasilere yalakalık yapar değilmi. Polis hiç bir şey haketmez değilmi. Böyle düşünenlere hiç bir şey demiyorum. Bizi bu hallere düşürenler utansın. Kardeş eğer silah lazımsa benimle iletişime geç sana yardımcı olayım. Kendi adıma alıp sana devir yaparım. Bu basit konu bu kadar gözünüzde büyümesin.


JnTR
Şef
23 Nisan 2015 23:22

Polislere özel indirim yapılmıyor yada ben öyle biliyorum.Çünkü ara sıra TSK'ya da indirimli zamanlar oluyor bazı birliklere katalog vs. gönderiliyor faydalanmak isteyenler beğendiklerini gidip alıyor.Diğer birlikler de görev yapan arkadaşlarınızla irtibat da olursanız bu tip indirimler de haberdar olursunuz.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi