Editörler : E.Kayı Han

hakaan61
Memur
17 Temmuz 2013 00:58

çıkçıka kardeş, anlaşılan kafan apeyi karıştı tüm yazılanlardan. bir ağabeyin ve bu iki mesleği de severek yapan biri olarak sana yol göstermek isterim:

bir göreve atanmak istediğinde şunları dikkate alırsın.

1-maaş

2-ek gösterge

3-çalışma şartları

4- terfi durumları

şimdi bunları tek tek inceleyelim.

1-maaş: öğretmenin şu andaki mevcut durumda ek dersle beraber maaşı murakıptan fazladır. (şimdilik)

2-ek gösterge:her ikisinde de fakülte mezunu isen 3000 ek göstergeye çıkma hakkın vardır. (ek göstergenin ne önemi var ki deme, çok önemli ama burda onu izah edecek vaktim yok)

3-çalışma şartları: öğretmenlik gönül ve özveri mesleğidir, vicdan mesleğidir, adanmışlık ister . çok zevklidir, çok da yorucudur, sen din kült. öğretmeni olacaksın onun için amaan boşver adam sende deme lüksün yok. bu özellikler yoksa 2 senede bıkarsın. tükenmişlik sendromu yaşarsın. ama bunlara hazırlıklıysan ben Allah rızası için bu dini gençlere öğretecem dersen "cenneti" dünyada satın alırsın.

murakıplığa gelince, haftada 5-10 cami denetlersin, 8-5 mesai mefhumu yoktur. inceleme soruşturma yaparsın. büyük illerde iş yükü fazladır, küçük illerde daha rahattır. adaletli olmak zorundasın. müftünün tetikçisi olmamak lazımdır, şahsiyetli karakterli olmak lazım, adaletli davranırsan sorun olmaz. büyük illerde (bilhassa istanbul ankara izmir gibi) 2 yılda bir ya hacca ya umreye gitme şansın vardır. kıraatin düzgünse yurtdışı.

4- terfi durumu: öğretmenlikte müdür yardımcısı müdür, şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü olma şansın olabilir. bunun için haseki, ihtisas kursu vb. bir kurs bitirmen gerekmiyor. sınavla müdür müdür yardımcısı ve şube müdürü olabilirsin, daha ilersi siyasi destek ve konjoktüre bağlı. (tabii bu süreç en az 10-15 yılını alabilir.

murakıplıkta, yaş ve diğer şartların tutarsa diyaneet müfettişi, ihtisas kursunu bitirirsen önce vaiz sonra müftü olabilirsin.ayrıca şube müdürlüğünün de yolu açıldı. her ilçeye kadro verildi hemen hemen. sınavını da 1-2 yıla kadar yaparlar.

ANCAK:Gel gelelim murakıpların müfettiş olma konusuna. eğer böyle bir şey gerçekleşirse bu olağanüstü birşey olur. müfettiş demek çok ayrıcalıklı bir görevdir. hele hele diyanette. 3600 ek gösterge verilecek müfettişlere (ilçe müftülerinin ek göstergesi şu an 3000 ) bu da demek oluyor ki maaşları en az 3500 tl civarında demek. emekli olduğunda şube müdüründen de öğretmenden de okul müdüründen de fazla emekli maaşı alacaksın. emekli ikramiyesini de en az 12-20 bin tl fazla alacaksın demek. müfettiş oldun ama sonra 3000 ek göstergeli bir göreve atanmak istedin diyelim. emekli olurken gene 3600 ek gösterge müktesebin olduğu için buradan maaş ve ikramiye alacaksın. .ilçed müftüsüne değil direk il müftüsüne bağlı olacaksın. mesain olmayacak.

şimdi, karar senin risk alıp murakıplşığa geçersin, müfettiş olursan bu kazanımları elde edersin. olmadı öğretmenliğe o zaman da geçebilirsin. yok ben risk almayı sevmem dersen öğretmenliğe geçersin. yok o kadar yorylamam ben rahata alıştım dersen imamlığa devam.

ne dersin hangisi cazip senin için???

hayat senin karar senin. hayat verdiğimiz kararların bileşkesidir.

(bu kadar bilgiyi bir danışmanlık şirketi sana vermiş olsaydı en az 1000-1500 tl ni alırdı. bu benden sana hediye olsun dua et yeter)


imam52
Şef
28 Mayıs 2017 20:00

Eski bir k8nu ama bizim için hala güncel....

peki şöyle soralım, istifa edip sözleşmeliye geçmekmi murakıplık sınavını beklemekmi ?


Düngibi
Memur
03 Temmuz 2017 00:09

Günde 10 ar dakikadan 50 dakika mesai yapan imamın yazdığına bak.Öğretmenin tatili çokmuş.Hey Allahım.Allah ıslah etsin seni.

çıkçıka, 11 yıl önce

üstad işin ekonomik boyutuda önemli tabi murakıplar alıyor 2100 lira öğretmen ek dersle alıyor 2700 en kötüsü 2400 hafta içide bir gün tatil haftanın dört günü çalışıyor. yaz tatili sömestır bayram syran derken sosyal açıdan çok boş vakti oluyor. murakıp ve vaizler tam bir görev tanımı yok dairedeki her işe koşuyor yani joker eleman gibi görev saat tanımı yok her an bir vazife çıkabilir arkdaşların anlatımı tabi bu...


Mahzun_
Müsteşar
03 Temmuz 2017 14:09

10 Dakika mı. Subhanallah. Bu kadar kısamıymış imamların görevi. İlginç.


BenSiz Gül
Memur
04 Temmuz 2017 09:43

Benim niye haberim yok 10 dakika olduğundan

Düngibi, 7 yıl önce

Günde 10 ar dakikadan 50 dakika mesai yapan imamın yazdığına bak.Öğretmenin tatili çokmuş.Hey Allahım.Allah ıslah etsin seni.


çarşambalı55
Daire Başkanı
06 Temmuz 2017 19:28

arkadaşlar ben de diyanette 14.5 yıl imam olarak görev yaptım. 2015 yılı eylülde mebe geçtim. murakıplık yapmadım ama , milli eğitim kurumsallaşmasını tamamlamış. öğretmen-idare ilişki saygıya dayanıyor. insan olduğunuzun farkına varıyorsunuz. ama diyanet personel-idareci mantıkı çok geride.

öğretmenlikte saygı daha fazla.öğrenciye bildiğini anlatıp geri dönüt aldığın zaman zevk alıyorsun.


theimam88
Memur
07 Temmuz 2017 01:39

Yazılanları okuyunca geçmişe gittim. Eskidende şimdide hala aynı şeyler tartışılıyor. Öğretmenlik mi imamlık mı? Ben kurumumu seviyorum ama bizim zamanımızda bu kadar bilinçli değildik. Herşey kulaktan duyma bilgilerdi. Öğretmenliğe geçme hakkımızın olduğunu kurumlar arası geçiş olduğunu öğrendiğimizde mesleğimizde ilerlemiştik. Açıkçası genç imamlar için bir nimettir öğretmenlik. Ha diyaneti, kurumumuzu seversin işte o zaman sorun yok. Ama tatil istersen, tayin rahatlığı istersen ve de bunu yapacak imkanın varsa öğretmenlik harikulade.

Toplam 47 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi