Editörler : oto-danisman-expert

uglykidjoe
Müsteşar
30 Ocak 2013 13:07

Laf olsun diye mi yazdınız?

1- Siyasi partilerin zenginden yana olmadığını mı iddia ediyorsunuz? Neden dünayanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz? Çünkü devlet direkt vergi toplamakla uğraşmıyor. Modern ülkelerde çok kazanandan çok vergi alınır. Bizde bu olmadığı için, iletişime, yakıta, araca vergi bindirilir. Pırlantada KDV sıfırdır ama benzin ,sızma zeytinyağı parasına satılır. Bu ülkede tüm kuyumcular , muayenehane sahibi doktorlar vergi kaçırıyor. 1 milyon liralık plaka ile çalışan minübüsçüler bilet kesmiyorlar. Peki buna iktidar veya muhalefetten ses çıkıyor mu?

2- Size göre sıfır C180'e binen birinin orta-alt seviyede gelire sahip olması mümkün mü? Bana isitisnalardan bahsetmeyin. Balıkesir'de 5 yıldızlı Asya Termal Otel'in sahibi Kartal'a biniyor mesela...:)

MTV oranları belirlenirken motor hacminin baz alınmasının sebebi ,büyük motorlu araçların daha lüks olduğu kanısıdır.Fakat devir değişti.Yakında yollarda arkasında 720 yazan BMW'ler göreceğiz.

memursavarE, 11 yıl önce

kişinin bindiği araba zenginliğinin bir göstergesi değildir, en azından verdiğiniz örnekte

1.4 megane da aynı yolu işgal eder, c180 mercedes de.

1.4 megane kullananın daha fakir olduğu sonucuna sizi ulaştıran sadece ön yargılar, ayrıca arabayı alırken zaten daha fazla vergi verdiğini de unutmayın

(bu arada mercedesim yok)


memursavarE
Yasaklı
30 Ocak 2013 13:33

hayır laf olsun diye değil öyle olduğunu düşündüğüm için yazdım.

1.4 megane ile 1.6 mercedes in vergisinin aynı olduğunu biliyoruz

1.4 megane sahibi devlete yüzde 40 vergi ödüyor mercedes sahibide yüzde 40

mercedesin bu oran dahilinde ödediği vergi zaten meganın iki beki üç katı

kişi bunu ödemiş daha da cezalandırmanın anlamı ne?

kuyumcunun doktorun vergi kaçırması başka bir konu, otomotivde kaçak yok ki? sorun mevcut sistemi daha adaletli hale nasıl getirebiliriz se yapıcak gelir dışındaki kaygıları öne çıkarmak olabilir işte emisyon oranına göre vergi alınması isteğim bu yüzden.

kişi 100g altında emisyon değeri varsa bırak binsin bmw 720 ye zaten yüzde 67 ötv yi yüzde 18 kdv yi ödeyecek


el.san.z.e.ö.
Müsteşar
31 Ocak 2013 14:04

sistem değişse bile "kasa"nın kazanacağı şekilde değişir. kasa"nın kaybedeceği sistemi hiçbir yetkili istemez. bu da ne demek oluyor; saydıklarınızdan hangi sistem gelirse gelsin kasaya kazandıracak olan gelir. bazı sistemler vergi bazında değerleri düşürmüş gibi görünse bile harcamaya teşvik ettireceğinden yine kasaya kazandırır. bu durumda değişimin, değişiklik isteyen topluluğa hiçbir yararı olmayacağı, hatta zararının olacağı kesindir.

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi