Editörler : F16 Gökçen
«567891011121314151617

!!!pınar!!!
Aday Memur
16 Aralık 2014 00:56

okb ve anksiyete var bende ilaç kullanıyorum faydası olup olmadığını çözemedim hala ilaç da içiyorum dra da gittim artık normal olmalıyım diye mi kendimi sıkıyorum ya da kimseye söylemez oldum düşündüklerimi yoksa ilaç mı etkili bastırmamı sağlıyo bilmiyorum ama böyle olmaya alışıyosunuz bi süre sonra


Duygusaladam
Aday Memur
16 Aralık 2014 09:25

St. Jons Wort(Sarı Kantoron otu) mükemmel bir depresyon ilacı; hafif ve orta şiddetli depresyonlarda düzenli kullanımda etki ediyor. birde Melisa (oğul) otu sakinleştirici, uyku getirici buna ilaveten kedi otu kökü.

Düzenli beslenme vitamin ve mineral yönünden zengin, özellikle omega 3(semiz otu, balık; balık tam zamanı özellikle hamsıde somon da çok var hamsinin tam da zamanı, balık yağı tabletleri de çözüm olabilir)

Düzenli egzersiz haftda en az 5 kez en az 40 dk. tempolu yürüyüş olabilir

Bol su içmek her 25 kiloda 1 litre su mesela 100 kg lık insanın 4 litre su içmesi lazım(ph yüksek olmalı)

son olarak en önemlisi olumlu düşünmek... olmuş bitmiş şeyleri önemsememek, geçmişi ve geleceği aşırı düşünmemek ve anı yaşamak, inanç çok önemli namaz, dua, sabır, islami değerlerin çok faydası var.

Unutmayalım insan başıboş bırakılmış değildir bir amaç doğrultusunda yaşamalıyız kulluk şuuruyla


prefabrik-tosba
Şube Müdürü
16 Aralık 2014 11:38

okb den anafranil 75 mg ile kurtuluyorum, 5 aydır kullanıyorum ciddi ilerleme var


kücükgrihücre
Genel Müdür
16 Aralık 2014 13:37

1 yıl kesintisiz ağır depresyon tedavisi gördüm.

ne var ki ilaçlar sadece günü kurtarıyor

hayatınızı bir düzene sokmanız lazım. gerçekten mutlu olduğunuz şeylere yönelmeniz gerekiyor.

en önemlisi de dünyanın sadece sizin etrafınızda dönmediğini anlamalısınız.


O r H u N.
Kapalı
16 Aralık 2014 14:20

Kendini dinleme kardeş...bu saydıklarından kurtulmanın en iyi yolu bedeni yormaktır...düzenli spor yaparsan kolaylıkla atlatabilirsin...sağlam kafa sağlam Vücutta bulunur

16 Aralık 2014 14:36

bedeni yormak nasıl bir tedavidir ilkkezz duyuyom


faaatooooşşş
Daire Başkanı
16 Aralık 2014 15:07

bazı depresyonlar hakkaten beyin kimyasal yapısındaki bir düzensizlikten kaynaklanıyor ..reflü gibi ..o kişiler mutlaka tedavi için gereken ilaçları kullanmalı.. mide salgısı nasıl bozuluyorsa beyinin işleyişinde bir bozukluk olabiliyor..stres yapma miden iyi olur diyemeyeceğimiz gibi ..bu durumda da dışarıdan destek tedavinin faydasını inkar edemeyiz..ilacın dozu hastalığın doğru teşhisi ..tıbbın gelişmesi .. bunlarda etkili faktörler..ama depresyona sokan faktörlerin ne olduğunu tespit etmeli insan.. düzelte bileceği şartlar varsa düzeltmeli..kendi kendine girmiyor ya depresyona..beslenme vitaminler çok etkili .. spor çok iyi .. hobiler edinmek ..doğru insanlarla arkadaş olmak..doğru düşünmek dua etmek ..bence en önemli faktör depresyona seni ne sokuyor ..önce bunu bir görmek lazım..


mustikaratay
Kapalı
16 Aralık 2014 18:41

Arkadaşlar benzer sorunlar çeken bir yakınım vardı. Bir kitaptan bahsediliyordu ben de araştırıp yardımcı olmak istemiştim ona.

Bütün hastalıkların bağırsakta başladığını baz alan bir teori var. Ve buna göre hazırlanan bir diyet. Adı diyet ama aslında bir yaşam şekli olarak uygulanması gereken bir şey gibi. Merak edip kitabı aldım. Çünkü hepimiz günlük hayatta benzer bir çok problemle karşılaşıyoruz. Bu gün - yarın başlicam okumaya ve uygulamaya. Ancak yorumlar çok olumlu ve hiç bir ilaç kullanımı olmadığı için buraya da yazmak istedim.

Dr. Natasha Cambell'ın "GAPS Bağırsak ve Psikoloji Sendromu" adlı bir kitabı var. Kitapta geçen tedavi ile neler başarılmış internete yazdığınız an karşınıza çıkacaktır... Bu kitabı araştırmanızı öneririm. Bir şey kaybetmezsiniz.. :)


mehmet_166
Kapalı
16 Aralık 2014 21:32

ilacla nereye kadar gıdebılırsın bıyerden sonra artık kendı basının caresıne bakman gerekır, yapabılecegın hobı , iş , spor herneyse onu yap ve kendine amac edın , hastayım dıye dusunmenın hıc bı faydası yok

17 Aralık 2014 02:38

Arkadaşlar bazı kişiler psikolojik rahatsızlıklarla ilgili hurafeler anlatmışlar. Depresyon, okb falan öyle garip garip ritüellerle, kafanda halledecenle, beynine hükmetcenle falan geçmez. Bu rahatsızlıkların bazıları mesela depresyon bazen kendi kendine de geçebilen bir rahatsızlıktır ancak ilaçlı tedavi olmazsanız çok büyük bir ihtimalle yine tekrar eder. Seratonin, dopamin salınımlarının dengesizleşmesi sonucu ortaya çıkar bu tarz hastalıklar.Psikiyatriste gitmeniz şart böyle bir durumda. İlaç kullanmaya başladığınızda sakın doktorunuza danışmadan kendi kendinize bırakmayın ve ilacı da amaç olarak görmeyin. Eğer depresyon bir soruna bağlı olarak (ayrılık, ölüm, maddi sorunlar v.s) ortaya çıktıysa ilaçlar size bu sorunlarla daha etkin bir şekilde başetmenin, eğer sorun çözülemeyecekse mevcut durumu kabul edebilmenin yolunu açarlar aynı zamanda.


angel99
Aday Memur
17 Aralık 2014 11:40

mrb. Arkadaşlar, 2 hafta önce iyi olmadığımı düşünerek doktora gittim. Gülmeyi unuttum. Yeni evlendim, eşim de çok anlayışlı ama ben sürekli sinirleniyordum. Eşimin annesine özellikle. Doktor cipralex verdi. şimdide sürekli uykum var. Devlet memuruyum, mesleğimi yapamıyorum, benden az eğitimi olanlar benden fazla para kazanıyo. Bi de doktor bi test verdi ama çok pahalı. Bi işe yarıcakmı bilmiyorum....


salur80
Aday Memur
17 Aralık 2014 13:52

eşimde de panik atak başlangıcı ve depresyon vardı tedavi için iyi bir alternatif söyleyeceğim kesinlikle maddi durumu olanlar denesin mükemmel derecede faydası olur Nöralterapi ayrıca sarıkantaron kediotu lavanta karışımı çay, uyku sorununa yardımcı olur birde olumlu hayat tarzı ve düşünce, pozitf ol pozitif yaşa takıntılardan uzaklaşmak için uğraşıların olsun bak gör değişimi hissedeceksin tüm arkadaşalarıma geçmiş olsun


angel99
Aday Memur
17 Aralık 2014 14:55

bu testler çok pahalı, devlet hastanesinde daha ucuza yapılabiliyomu


angel99
Aday Memur
17 Aralık 2014 14:56

scıd cv


arkeomania
Şube Müdürü
17 Aralık 2014 18:55

Bir de panik atak olan arkadaşlar, çay ve kahveyi en aza indirin. Çünkü bunlar tetikliyor panik atağı. İnsanların söylediklerine de kulak asmayın bizim ülkemizde herkes her konuda prof maşallah hemen yorumlara başlarlar. Doktora gidin, ilacınızı kullanın. Doktor tavsiye ediyorsa terapi alın.


Heureux
Aday Memur
17 Aralık 2014 22:21

sarı kantaron otunun çayı veya daha etkilisi hapını alın. antidepresan kullandım 6-7 kilo aldım daha fazla depresyona girdim :( bitkisel yollardan, kitaplarla, bilgi edinmeyle aşmaya çalışmalı en son çare antidepresan olmalı bunu anladım.


kadesman
Kapalı
17 Aralık 2014 23:13

Hepsi vardı bende


lisemezunu
Yasaklı
18 Aralık 2014 00:35

panik atak var zannediyordum . 10 yaşımdan beri aralıklarla devam eden bir durum. meğersem vertigoymuşum.


kingstark
Aday Memur
18 Aralık 2014 01:52

Bende de önceden bu hastalık vardı ama büyük ölçüde atlattım.Bu hastalığı taşıyanlara yardımcı olmak


kingstark
Aday Memur
18 Aralık 2014 02:05

OKB'liler için Akit taşı bana iyi geldi.Ve spor.

Toplam 332 mesaj
«567891011121314151617

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi